pavels36 pavels36 komentáře u knih

☰ menu

Smrt staré posluhovačky Smrt staré posluhovačky Agatha Christie

Agatha Christie je prostě úžasná. Její knihy,příběhy i detektivky prostě mají vše co by měli mít. Agatha Christie je paní spisovatelka s velkým ,,S,, . I tento příběh doporučuji přečíst.

30.06.2020 5 z 5


Nekonečná noc Nekonečná noc Agatha Christie

Zajímavý příběh a ještě zajímavější konec. Souhlasím, že tohle se trochu vymyká stylu psaní,ale zase na druhou stranu má to děj, příběh,zápletku i zajímavý konec. Doporučuji

28.06.2020 5 z 5


Rozhovory s katem Rozhovory s katem Kazimierz Moczarski

Zajímavý příběh,zajímavá zpověď. Nemá smysl hodnotit jednotlivé pasáže či vytržení části z kontextu dané doby. Prostě tak to bylo a historie se neptá co kdyby. Není třeba komentovat průběh historie a následky pro celou Evropu. Doporučuji do škol jako povinnou četbu!

25.06.2020 5 z 5


Poslední bitva Poslední bitva Cornelius Ryan

Skvěle napsaná kniha. Dokument o tom jak to vypadalo na konci druhé světové války v Berlíně a co vše se odehrávalo před i po spáchání sebevraždy Adolfa Hitlera. Doporučuji jako povinnou četbu do škol. Dnes už mladý neví o čem to tenkrát bylo a co vše to stálo aby se měli dobře. Zlo bylo částečně zničeno.

21.06.2020 5 z 5


Krvavý Kavkaz Krvavý Kavkaz Helmuth Nowak (p)

Opět nezklamala kniha, další úžasný díl a děj z pohledu německého vojáka wehrmachtu. Ano trochu se občas vzdaluje autor od reality,ale na jeho obranu nepíše historická fakta,ale příběh o vojákovi z jeho pohledu. Tudíž lze odpustit občasné přešlapy dle skutečnostem. Vše je velmi vyvážené a docela pravdivé. Doporučuji!

17.06.2020 5 z 5


Sběratelé ostatků Sběratelé ostatků Vlastimil Vondruška

Tohle fakt ne. Co kapitola to sex. Omlouvám se, ale autor zde musel ukojit své představy. V podstatě kniha o sexu. Nic víc nic méně. Odpad!

15.06.2020 odpad!


Čtyři klíče: Velká vlaková loupež Čtyři klíče: Velká vlaková loupež Michael Crichton

Celkem fajn čtení. I když znám lepší knihy :)

12.06.2020 4 z 5


Černá díra Černá díra Yrsa Sigurðardóttir

Prostě špatný! Druhý díl nemá s prvním vyjma hlavních postav nic společného. Spíše se jedná o samostatnou knihu než zařaditelné do série. Například policista Huldar byl zraněn a kupodivu v druhém díle jako by se nic nestalo. Ani zmíňka o návaznosti na předchozí díl. Celkově příběh je spíše psychologický thriller. Příliš postav, příliš rozsekaný děj a přeskakování z pasáže do pasáže. Tohle fakt ne! První díl začal zajímavě a druhý díl už šel raketově dolů. Škoda,ale autor by se měl inspirovat od jiných severských spisovatelů....

09.06.2020 odpad!


DNA DNA Yrsa Sigurðardóttir

Zajímavý thriller ze severského prostředí. Hezky napsáno, úroveň dost vysoká jen škoda, že od půli knihy víte kdo je vrah :(

08.06.2020 4 z 5


Příběhy železné opony Příběhy železné opony Luděk Navara

Taková byla realita a skutečnost. Tuto knihu bych poskytl jako povinnou četbu do škol. Dnes si každý demokracii bere jako automatickou věc a nikdo z mladých neví jaký to kdysi bylo. Kniha je pojmem toho co jsme si prožily my ,,Husákovi děti,, i starší generace. Snaha utéci z tehdejší doby pryč a také jaké byli následky když se to nepovedlo. Prostě realita se vším všudy a vřele doporučuji!

29.05.2020 5 z 5


Bohemia Bohemia Jan Svěrák

Příjemné čtení. Docela odreagování a netřeba v tomto příběhu hledat nějaký hlubší smysl. Je v tom humor, děj, zápletka, rozuzlení i trochu sexu. Je vidět, že jablko nepadlo daleko od stromu. Přeci jen pan Zdeněk Svěrák je jiná liga,ale to chce čas :)

29.05.2020 4 z 5


Purpurové řeky Purpurové řeky Jean Christophe Grangé

Kniha byla zajímavá. Příběh taktéž, styl psaní byl vyhovující. Avšak znám spousty jiných autorů detektivních příběhů. Na plný počet to bohužel není, neboť od poloviny knihy už víte kdo byl zločinec. Snad jiná kniha od autora bude lepší. Děkuji

27.05.2020 3 z 5


Total Recall: Můj neuvěřitelný životní příběh Total Recall: Můj neuvěřitelný životní příběh Arnold Schwarzenegger

Velmi zajímavá biografie o slavném člověku. Sice mi trochu vadilo jak v každé kapitole píše o penězích, úspěších a slávě. To je fajn, že si koupil Boeing 747, ale o tom jak má syna s domácí pomocnicí píše v jedné kapitole. Znám i lepší biografie například Wayne Gretzky, to je jiná liga. Přesto mu dávám plný počet hvězd za to co v životě dokázal a jak ten nahoře při něm stál. Sice dobyl svět i politiku, ale měl sakra štěstí v dané době. Dnes by byl mimo realitu. Přeji mu mnoho zdraví a nějakou další knihu či film o jeho životě

22.05.2020 5 z 5


Lazar Lazar Lars Kepler

Poslední díl série (zatím), bylo opět na plný počet hvězd. Knize nelze nic vytknout a je vidět, že každým dalším dílem jde o mistrovské díla z manželského páru. Rozhodně stojí za to si přečíst i tuto knihu, která v podstatě navazuje na předchozí díly. No a jak to bývá u těchto sérií, tak nejen to, že vše dobře dopadne, ale především opět je konec otevřený. Takže můžeme tiše doufat a přát si aby bylo další pokračování detektivní práce Joona Lina a kolegyně Sága.
Sice v tomto díle hodně lidí zemřelo, včetně těch nejbližších spolupracovníků.Více nejde prozradit dokud si tu knihu nepřečtete nebo v mém pracovním případě neposlechnete :)

12.05.2020 5 z 5


Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

Díl od dílu se to stupňuje. Prostě mix detektivky, thrilleru,hororu i reality. I v tomto díle si rozhodně přijdete na své. Sice autor záměrně v polovině knihy malinko odhalil vraha, neboť v jedné kapitole zmínil jméno, ale i tak to nenaruší průběh knihy. Mimochodem pokud to čtete jedním dechem tak to ani nepostřehnete, že bylo uvedeno jméno vraha. Jen detailisté jako já co čtou pořádně na to přijdou. Jinak celkový dojem z této série je nad mé očekávání. I přesto, že pilotní kniha ,,Hypnotizér,, nebylo moc dobrý vstup, pak následující knihy v sérii se zlepšovali na dokonalost. Lars Kepler je posedlý detaily a drobnosti (to mám moc rád), dokáže čtenáře či posluchače vtáhnout do děje tak, že chcete vědět co se bude dít. Tento díl je zářným příkladem (nejen tento). Nedá se fakticky nic vytknout a občas se nebojí tvrdé brutality,násilností i krveprolití. Doporučuji nejen tento díl,ale celou sérii přečíst. :)

08.05.2020


Stalker Stalker Lars Kepler

Opět skvěle napsané.Propracováno do nejdetailnějších postřehů a faktů. Autor se hodně opírá a kriminalistiku,zdravotní a odborné výrazy. Nebojí se detailně popsat všechny postavy, příběhy i souvislosti. Každým dílem se stupňuje případ a vyřešení. Každopádně hodně zajímavý konec. Nechci prozrazovat děj,ale aby hlavní hrdina skončil ve vězení to už musí napsat vážně dobrý autor, který předpokládá, že v dalším díle se jistě dostane na svobodu. Doporučuji a jdu na další díl :)

06.05.2020 5 z 5


Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

I za mě asi nejlepší díl. Opravdu vše dokonalé, podrobně rozepsané a hlavně zajímavý konec se vším všudy. Doporučuji a jdu se podívat na další díl :)

02.05.2020 5 z 5


Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Opět skvěle propracované do detailu. Moc hezky se to četlo. Doporučuji

26.04.2020 5 z 5


Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Skvěle propracované detaily a celkový dojem je mnohem lepší než první díl. Těším se na další pokračování. Doporučuji pro milovníky detektivních příběhů ze severu .)

20.04.2020 5 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Skvělé čtení. Nějaká chybička tam je,ale celkový dojem je úžasný. Sice hlavní postava tam hraje spíše druhé housle,ale v dalších dílech to bude určitě mnohem lepší. Doporučuji :)

20.04.2020 5 z 5