pavel6855 pavel6855 komentáře u knih

☰ menu

Zbouchnul jsem Satanovu dceru Zbouchnul jsem Satanovu dceru Carlton Mellick III

První setkání s panem Mellickem.. :D :D :D Co dodat, než hluboký a huronský smích? :D :D :D :D :D (Samozřejmě v tom nejlepším a dobře míněném)..

Černý penis, dům z lega a sukuba je v první kapitole jen lehounká nenápadná zahřívačka na vlnu bizarnosti, které se vám během knihy dostane, až příjde jeden z nejdivnějších, nejbizarnějších a nejšílenějších konců co dokáže lidská mysl zplodit.. :D

Jako sorry, ale tleskám ve stoje, protože nepamatuju knihu u které sem se během čtení musel culit od začátku do konce a místy se fakt od srdce zasmát.. Nepamatuju knihu která by byla tak solidně ořezaná o věty které tvoří ve většině knih celou atmosféru a díky tomu je pak čtení silně intenzivní s nemožností přestat? Nepamatuju knihu, která by ve mě vyvolala tak silné nadšení z autora, že musím zjistit co dalšího má tento pán na svědomí.. :D

Slibte mi jen jednu věc.. Vy co čtete tuto recenzi.. Že pokud máte rádi bizarní komedie v televizi a rádi se někdy jen tak zasmějete a sem tam rádi vypnete hlavu, že této knize dáte šanci, protože ve svém žánru (který nenabízí často kvalitní vtipné kousky) silně dominuje..

02.08.2023 5 z 5


Vraní dívka Vraní dívka Erik Axl Sund

Píšu sem hned po přečtení abych si zachoval ty pocity, které mám a věřím, že mi bohužel dlouho nezůstanou.. Doporučuju si nečíst moc komentářů ani moc recenzí o této knize, jinak budete krapet zklamaní.. Nálepku jen pro silné povahy má tato kniha, řekl bych zbytečně. Nenarazil sem na nic, co by mě zhnusilo ani šokovalo, (znám jiné knihy, které by si ji rozhodně zasloužily) naopak jsou drsné a kruté scény až skoro přeskakovány a jen naznačovány... Celé je to ale velmi čtivé, svižné a i přes to, že od poloviny knihy vám dojde kdo je vrahem a kdo je tady zvláštní nebo ten špatný, tak budete mít stále tendencí číst dál a upřímně, baví to! Chaotické nebo matoucí je to jen ve dvou jediných pasážích, které mají asi dohromady 10 stran a vzápětí jsou vysvětleny... Opravdu to někdo považuje za mínus? Detektivku jakou znáte v tom nehledejte, je to prostě originální příběh s prvky detektivky. Spíš takový zajímavý a originální Thriller! :)

+Svižné, čtivé, hezky se to čte
+Jako detektivku bych to neoznačil, ale velmi zajímavý úvodní díl k dalším dvěma
+Nepřestává bavit v žádné pasáži knihy

-Kruté scény jsou přeskakovány a kolikrát skoro nevyřčeny (nálepku pro silné povahy bych tomu určitě nedal)
-Celou knihu máte pocit, že jenom čekáte co se bude dít a vlastně se skoro nic nestane, jenom to plyne.

16.04.2019 4 z 5


Švábi Švábi Jo Nesbø

Není to vůbec špatná knížka, docela dobře napsaná a příjde mi o něco srozumitelnější jak předchozí úvodní díl, který fungoval spíš jako celé představení serie, harryho holea a austrálie jakožto země kde se to celé odehrávalo.. Je to o krapet lépe čtivá detektivka, která splňuje vše co detektivka má v sobě mít. Vraha, zápletku, nějaké osobní vztahy s hlavním hrdinou a vyšetřovací metody.... Jedna z lepších detektivek na trhu, ale kulervoucí není :) Proto jedna hvězdička dolů.

08.04.2019 4 z 5


Ďáblův spár Ďáblův spár Lara Dearman

Čistý průměr.. Není to špatně napsané, ale po přečtení máte pocit, že už jste to někde četli, viděli, slyšeli akorát trošku jinak.. Co se mi líbilo, je určitě prostředí ve kterém je kniha zasazená, ale je specifické a nemusí se líbit každému.. Pokud prahnete po detektivce ve které se dostanete i do mysli vraha, napadne mě například "Právo nálezce" kde to bylo zpracované více surově a realisticky než zde.. Každopádně neurazí, ale nenadchne.. Jakmile dočtete, nezůstane ve vás jiný pocit než "Hotovo"..

03.04.2019 2 z 5


Geraldova hra Geraldova hra Stephen King

Může se vám zdát, že je moc přitažená za vlasy co se týká temných a hororových pasáží.. Může se vám zdát, že je to zbytečně nereálné a vytrhávají vás tak ty pasáže od samotného příběhu, který je napsaný opravdu velmi uvěřitelně a reálně....... Ovšem závěr knihy vás zlomí a ukáže vám, že takto to mělo být napsané, takto to mělo být vysvětlené a vám najednou dojde, že to nebyl horor o nadpřirozených schopnostech nebo duších.... Od námětu, po zpracování 5 hvězd a to bez debaty. Po přečtení knihy se nikdy nebudete chtít v posteli připoutat, tuto knihu můžete brát jako vysvětlení proto, proč by jste to nikdy neměli dělat...

02.04.2019 5 z 5


Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Bezmoc něco udělat, pomoci druhému, zachránit někoho, přivézt zpět k životu, frustrace... Přesně tyto výrazy se vám budou honit hlavou během celé knihy.. Tato kniha dokáže skloubit přesně ty temné pocity, které má horor ve vás vyvolat až po strach.. Skvěle napsané!

PS: Mně osobně ta kniha neroztrhla na kusy, proto strhávám jednu hvězdičku, ale bude to i tím, že po několika letech čtení hororů a psycha už jsem jistým způsobem imunní :D Není to rozhodně TOP co od kinga najdete, ale patří mezi ty čtivé a lepší knihy co má pro mnohem více čtenářů, nejenom na nějakou specifickou skupinu lidí..

02.04.2019 4 z 5


Puls Puls Stephen King

Po přečtení knihy sem litoval jediné věci, že jsem si ji nepřečetl už dřív.. Pravděpodobně ve vás nevzbudí nějaký respekt k telefonům, ale určitě po přečtení ještě chvíli budete sedět a přemýšlet nad celou knihou jako jeden velmi temný postapokalyptický zážitek.... Nevím jak vy, ale já si myslím, že právě toto mají knihy dělat.. Vyvolat pocit, který jenom tak nezapomenete a až na ni někde narazíte a uvidíte obal, okamžitě si vybavíte některé scény, které už nikdy nezapomenete... Má opravdu skvělou atmosféru :)

02.04.2019 5 z 5


Zhubni Zhubni Richard Bachman (p)

Od první chvíle máte tušení jak by to mohlo dopadnout........... A vůbec, jste si jistí, že to tak bude? Každopádně KING je prostě KING, to se mu nezapře a opět je v této knize vidět kolik nápadů on má a jak skvěle je umí zpracovat. Pravděpodobně vás tato kniha nebude děsit ze spánku, ale při čtení vás nudit rozhodně nebude. I pro čtenáře co Kinga neznám bych doporučil, rozhodně vás navnadí zkusit i jinou knihu od něj.. :)

02.04.2019 4 z 5


Holčička, která měla ráda Toma Gordona Holčička, která měla ráda Toma Gordona Stephen King

Celkem čtivá a zajímavá kniha až na pár nudnějších stránek... Je to poměrně taková jednoduchá jednohubka, která neurazí, ale ani nijak zvlášť nenadchne.. I přes to je ale zajímavé, že i když jsem knihu četl pár let zpět, stále si pamatuji ten úžasný závěr u kterého se mi zamlžily oči.... Kdo od té doby dělá stejné gesto rukou? Myslím, že nebudu sám... (Tím chci jenom poukázat na to, že i po letech si na ni vzpomenete s příjemným pocitem) :)

02.04.2019 2 z 5


Dlouhý pochod Dlouhý pochod Richard Bachman (p)

Tato kniha si mne získala... Ten nápad, to zpracování, ta čtivost.. Není nic co by se dalo zvládnout v této knize lépe.. Plný počet hvězdiček s ledovým potem na zádech při myšlence, že spíte za chůze a máte za sebou už nějaké to napomenutí od strážných......... Kdo má rád Kinga nešlápne vedle a ten kdo ho ještě nezkusil, tak tohle je přátelé ta správná volba! :)

02.04.2019 5 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Tak toto je naprostý TOP žánrů hororu, sci-fi, psycho, drama, thriller... Cokoli co máte z těchto žánrů rádi, tak je tato kniha pro vás. Je založená na skutečném příběhu, což dodává knize na věrohodnosti. Vše co tam zazní, okomentuje sám autor poznámkou, případně si to sami můžete dohledat na internetu u spousty různých článků. Mezi námi..... Nechystáte se do Tribeče? ;)

02.04.2019


Tma Tma Jozef Karika

Tato kniha je velmi čtivě napsaná, prakticky vám nedá moc času na oddych a přemýšlení o pozadí děje, který nakonec vyjde na povrch.. Prakticky do posledních 40 stran nemáte nejmenší tušení co se děje, ale prostě vás to baví číst..... Finále je nejen zde ale i na jiných serverech špatně hodnocené, mě přišlo i přes to jak klišovité bylo, v celku dobře napsané a podané i když si dovedu představit o krapet lepší konec. Bohužel se obávám, že i přes to jak se mi kniha dobře četla a jak se mi líbila, že mi zůstane v paměti dlouho anebo že bych se k ní někdy měl vrátit.. Jednohubka ale krásná :)

02.04.2019 3 z 5


Metro 2033 Metro 2033 Dmitry Glukhovsky

Četl jsem dlouho... Ale nelitoval jsem jediné stránky.. Temný svět pod zemí, popisující jak život samotného hlavního hrdiny, tak i ostatních přeživších, mutantů, kanibalů, sektářů, bezdomovců... Potkáte se s mnoha lidmi a většinu z nich si budete opravdu pamatovat + některé pasáže se vám vybaví hned když se řekne METRO.. Kdo má rád postapokalyptické knihy/filmy/hry tak tuto serii si zamiluje.. :)

PS: Pokud jste fanouškem her na pc a konzole jako já, doporučím prvně číst a pak hrát :)

02.04.2019 4 z 5


Právo nálezce Právo nálezce Stephen King

Ten volně předešlý díl "Pan Mercedes" byl podle mne mnohem slabší.. Nechápejte mne špatně, byl skvělý, ale nebylo to ono, něco mi tam chybělo...... Tahle kniha naopak to správné depresivní Kingovo kouzlo má.. :) Vřele doporučuju všem Kingářům a milovníkům detektivek, nebudete zklamaní :)

23.10.2018 5 z 5


Pan Mercedes Pan Mercedes Stephen King

Detektivky mám rád.. Dokonce mi ani nikdy nevadí, když od začátku víte kdo je vrah a jak přemýšlí.. Ale detektivka od Kinga? To mi nesedělo a upřímně ani po přečtení jsem z toho neměl nejlepší pocit, vnímám to jako jednu ze slabších knih kinga.. Slabší kniha Kinga znamená tak 75 procent hodnocení, pro člověka který není Kingem posedlý jako já se to bude velmi plynule a rychle číst a zaručuji, že se to bude líbit všem milovníkům detektivek :) Slušná práce :)

23.10.2018 3 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

První seznam povídek, který otvírá epický příběh o Geraltovi z Rivie, toto musí každý milovník Fantasy číst! :) Jedním slovem "Výborné"! :)

22.10.2018 5 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

První polovina knihy působí dost nudně a nezáživně a je těžké u toho vydržet, ale věřte mi přátelé... V půlce se děj neskutečně vygraduje a všechno začne dávat smysl.. Vám najednou dojde, proč byl úvod tak zdlouhavý a nebudete najednou litovat ani stránky.. Výborné počtení s výborným závěrem a celé to působí jako skvělý úvod do knižní serie Harryho Hole :)

22.10.2018 4 z 5