Ďáblův spár

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Nová série detektivních románů zasazená do prostředí Normanských ostrovů, která jistě zaujme příznivce Ann Cleevesové nebo Petera Maye. Novinářka Jennifer Doreyová se po několika letech v Londýně vrací na rodný ostrov Guernsey, aby si uspořádala život a našla ztracený klid. Začne pracovat v místních novinách a těší se, že na poklidném ostrově, kde se každý zná s každým, bude psát o místní politice a třeba se i trochu nudit. Když se však jednoho podzimního večera najde na pláži tělo utopené mladé psychicky labilní ženy, policie chce případ uzavřít jako zjevnou sebevraždu. Jennifer to nedá a pustí se do pátrání. Díky své houževnatosti odhalí sérii nápadně podobných úmrtí, k nimž na Guernsey došlo za posledních padesát let. Spolu s Michaelem Gilbertem, zasloužilým policejním inspektorem těsně před penzí, kterého se jí podaří přimět ke spolupráci, sledují stopu vedoucí ke zjištění pravdy. Je na vině pouze nedostatečná péče o mladé lidi na okraji společnosti, nebo na Guernsey už padesát let řádí sériový vrah a nikdo si toho nevšiml?...celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/369381/big_dabluv-spar-5tn-369381.jpg 3.7165
Série:

Tajemství Jennifer Doreyové 1.

Žánr:

Kniha Ďáblův spár

janina66
18. dubna

70% 3-4*
Celkem slušná detektivka se zajímavým tématem. Bohužel v knize bylo až moc témat. Např. zájem o malé chlapce, nenávistné emaily, které chodily Jennifer a nebylo to objasněno. Snad v dalším pokračování??? Určitě si další díl přečtu. Tuto knihu jsem vyposlechla audio.

Hakate
26.12.2022

Poměrně dobrá detektivka. Pěkně vyzobrazené prostředí, sympatické postavy. Detektivní příběh na můj v kus až moc překombinovaný, těch témat na jednu knihu až moc. Souhlasím, že pokud by autorka, některé tama vypustila a jiné trochu více rozvinula, kniha by byla o stupínek možná 2 lepší. Pokud budou u nás vydány i další knihy, ráda si přečtu.

vemrazik
13.10.2022

Trochu jsem se ztrácela v mužských pasážích, ale napodruhé už mi to všechno zapadlo. Dobrý příběh, knížka se mi četla dobře. Jenny mi byla sympatická, bohužel pokračování série není v češtině pokud vím... Je to škoda, moje angličtina není na takovou knížku dostatečná

AlenaF
10.08.2022

Velmi dobrá detektivka.

Haduwig
17.03.2022

Detektivka to není špatná, je zasazená do poměrně neokoukaného a svérázného prostředí se zajímavou atmosférou a hlavní postavy Jenny a Michaela jsou sympatické. Jenže celé je to nějaké překombinované - sériový vrah, okultismus, úmrtí blízkých, malá zápletka s obchodníky s lidmi, náznak pedofilie, úplatky, trauma z dospívání... Opravdu, kdyby autorka dokázala ubrat alespoň nějaké z těchto témat, pak by mohla být celá kniha o třídu výše. Takhle je to průměr co neurazí ani nenadchne.

renefer
19.11.2021

Nebylo to špatné, bylo tam všechno, co je potřeba pro dobrou detektivku. Bohužel jsem poslouchala jako audioknihu, takže jsem musela začít asi v půlce od začátku, protože mi uniklo střídání postav. Navíc četba p. Gajdošíkové s její intonací a věčným "zme" mě přiváděla k šílenství. Takže bych dala klasický průměr, to je za tři hvězdičky. Ale pokud bych ji četla, tak bych si to užila více, takže nebudu knize škodit a je to za čtyři.

OldřichHanton
25.10.2021

Ďáblův spár je typická moderní generická detektivka. Má vlastně všechno potřebné. Normanské ostrovy jsou určitě zajímavá a ponurá lokalita. Dvojice vyšetřovatelů, novinářka a policista, se vzájemně doplňuje, navíc má každý z nich svoji "origin story". Vražda mladé dívky, která je nějak propojená s podobnými případy z minulosti, také vypadá atraktivně.
Bohužel, i když jsem byl zpočátku docela natěšený, postupně se vkrádala nuda a pocit, že už jsem to mnohokrát četl. Příběh, zasazení i postavy jsou opravdu plné různých klišé. Vše navíc není ani příliš uvěřitelné. Zhruba třetina kapitol je psána z pohledu vraha, nicméně mi nepřišlo, že by to děj nějak posouvalo, naopak to ubíralo prostor věnovaný klasickému vyšetřování.
Pokud jste nic takového nečetli, tak to asi zkuste, atmosféra je dobrá a nejspíš se budete bavit. Někdo jako Já, kdo už pár desítek detektivek přečetl, tam už toho asi moc nenajde.

Margerite
17.09.2021

Za mě trochu zklamání. Zápletka, na kterou jste narazili už nejmíň v tuctu knížek. Pachatele uhádnete taky dost brzo a celé se to nějak vleče, člověk ani nemá touhu číst dál. Geografické umístění zajímavé, ale podle mého názoru nevyužité. Průměr, neurazí, nenadchne.