nonameperson04 nonameperson04 komentáře u knih

☰ menu

Storočí Storočí Alex Aster (p)

Byla jsem celkem zklamaná, přestože jsem šla do knihy s otevřenou hlavou. Bohužel mi to přišlo zvláštní, ale ve výsledku se to nečetlo špatně. Takže za mě průměr. Ten konec mě překvapil, většinou se mi stává, že konce aspoň z části odhadnu, ale tady se to nestalo.

17.04.2024 3 z 5


Království obávaných Království obávaných Kerri Maniscalco

Po předchozích dílech jsem byla celkem zklamaná, ale četlo se to celkem vpohodě. Příběh byl za mě poněkud zvláštně zmatený a né úplně logicky postavený. Postavy byli jednou takové jednou makové (hlavně Vittorie). Celkově mi to přišlo takové neukončené.

06.04.2024 3 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

První polovina byla fajn a docela mi to i utíkalo, ale té druhé jsem se zasekla asi na dva měsíce. Nakonec jsem knihu dočetla přeskakovacím stylem, čtu jen přímé řeči a hlavní věci. Celkově ale hodnotím knihu pozitivně. Myslím, že dobře popisuje životy venkovského obyvatelstva ve 20. století.

03.04.2024 3 z 5


Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Super počteníčko, přečteno za pár dní a to má kniha přes 500 stran. A samozřejmě je to naše milovaná romantasy. (Mimochodem klasická fantasy je něco úplně jiného než romantasy, to je důležité zmínit, protože to si někteří v kometářích zjevně neuvědomují). Tohle byla jedna z těch knih, které prostě mají všechno pro čtenáře romantasy. Akci, napětí, nějaký ty spicy scénky atd. Takže za mě fakt super.

28.03.2024 5 z 5


Zmije a křídla noci Zmije a křídla noci Carissa Broadbent

Zajímavý fantasy příběh s romantickou linkou a nečekanými zvraty. V poslední obě málo co překvapí, ale zvrat na konci Kejari mě překvapil. Jsem zvědavá jak se vztah mezi Orayou a Raihnem vyvine v dalším díle. Za mě 4,5*/5*

24.02.2024 4 z 5


Osud hněvu a plamene Osud hněvu a plamene K. A. Tucker

Fajn romantasy, do které byl sice zpočátku problém se začíst, ale nakonec z toho vyšel zábavný, ale krutý příběh. Jsem zvědavá jak bude tahle série pokračovat.

13.02.2024 4 z 5


Dvůr vysoko v horách Dvůr vysoko v horách A. K. Mulford

Četlo se to fakt dobře. Místy jsem si říkala, že je to trošku jako kdyby autorka splácala dohromady Dvory a Skleněný trůn od Maasové. Ale ani mi to vlastně nevadilo, protože teď docela vyhledávám romantasy knihy. Jenom varování pro ty, co chtějí originalitu, tak tu tady tolik nedostanete.

26.01.2024 4 z 5


Ukradený dědic Ukradený dědic Holly Black

(SPOILER) Abych pravdu řekla, tak pro mě byl Ukradený princ lehce zklamáním, proto moje hodnocení je tak 3,5*/5*. Dobře se to sice četlo, ale měla jsem pocit, že se ve dvou třetinách knihy vlastně nic nestalo, jenom se putovalo. Každopádně nechápu moc její rozčílení na konci a tak uzda podle mě byla zbytečná. Myslím, že by s ní šel i bez ní.

21.01.2024 4 z 5


Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

(SPOILER) Ze začátku mi to přišlo super, když se ale příběh stočil přímo k bitvám začalo mě to trochu nudit, ale nakonec mě ta kniha totálně dostala. Dokonce jsem si u Rhysovy smrti a znovuzrození pobrečela.

07.01.2024 5 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

(SPOILER) Tohle byla fakt šílená jízda, místy jsem byla zhrozezená a místy jsem se bavila. Na konci jsem se trochu zděsila kvůli poutu mezi Feyre a Rhysem, ale naštěstí to dopadlo dobře a Feyre je pěkně chytrá mrška. Pche! A Tamlin je úplně blbej, že si nevšiml, že ho tahá za nos.

31.12.2023 5 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Přiběh jsem zhltla asi za necelé dva dny. Příběh ubíhal a dobře se četl, od Maasové jsem čekala něco trochu víc, ale jinak to bylo fakt super. Další díly jsou údajně lepší, tak uvidíme.

28.12.2023 4 z 5


Korunní princezny Korunní princezny Catherine Doyle

Za mě docela fajn čtení, ale konec byl trochu přeplácaný, klidně to mohlo skončit jako standalone. Jenom by stačilo, aby se trochu upravil konec.

27.12.2023 4 z 5


Nezkrotná říše Nezkrotná říše Stacey Marie Brown

Tohle bylo top top top, zhltla jsem to za skoro jenom dva dny. Každopádně, já jsem jasnej tým Warwick. Ale stejně víc miluju Mrňousku s Opiem. Ty jsou fakt neskutečný

22.12.2023 5 z 5


Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Strašlivý, ale dojemný příběh ženy, která byla jako Němka donucena odejít ze svého domova.

25.11.2023 5 z 5


Ex na koštěti Ex na koštěti Erin Sterling (p)

Do knihy jsem se pustila díky recenzi mojí oblíbené zahraniční booktuberky, která si příběh zamilovala. Na mě příběh tak velký dojem neudělal. Sice skvěle fungoval jako oddechovka, kterou jsem nutně potřebovala, ale přesto asi nebudu největší fanynka. Přesto se kniha příjemně četla a hodnotím ale stejně tak max 3*/5*.

29.09.2023 3 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Takovýchto příběhů je opravdu mnoho, ale žádný jiný není tak dobře napsaný jako Hana. Každopádně se asi budu chvíli vzpamatovávat.

26.09.2023 5 z 5


Šepot kouzel Šepot kouzel Elise Kova

(SPOILER) Fajn fantasy čtení, dobře se čte a příběh rychle odsýpal. Mimochodem od začátku se mi Ferro vůbec nelíbil.

18.09.2023 4 z 5


Anatomie: Příběh lásky Anatomie: Příběh lásky Dana Schwartz

Příběh byl čtivě napsaný a rychle odsýpal, ale některé věci mi přišly trošku nepatřičné. Každopádně je to docela slušné čtení a člověk nesáhne s touto knihou vedle.

14.09.2023 4 z 5


Maková válka Maková válka R. F. Kuang (p)

Skvěle napsaná brutální fantasy. R. F. Kuang prostě válí. Každopádně nic pro slabé žaludky.

31.08.2023 5 z 5


Divoká říše Divoká říše Stacey Marie Brown

Tohle je prostě top. Knížka mě vytáhla z prázdninové čtecí krize. Příběh byl opravdu čtivě napsaný. Joo bylo tam sice dost násilí a sexu, ale sakra byla v nejhorším vězení v Budapešti! Člověk si přece nemůže myslet, že tam budou držet celibát, zdravit se ,,pozdrav pán Bůh" a třást si přátelsky rukou.

12.08.2023 5 z 5