Korunní princezny přehled

Catherine Doyle, Katherine Webber

Korunní princezny série

1. díl >

Wren Greenrocková odjakživa ví, že jednoho dne nahradí svou sestru, korunní princeznu, na jejím místě v paláci. Od narození ji trénují k tomu, aby se vrátila tam, kde zemřeli její rodiče, a zmocnila se jediného člověka, který tehdy přežil a zůstal. Je odhodlaná udělat všechno pro to, aby převzala moc v království a ochránila tak společenství čarodějnic, které miluje. Nebo by to alespoň udělala, kdyby ji v paláci nerozptyloval jistý pohledný strážce a její neklidná magie neměla ve zvyku působit problémy. Princezna Rose Valhartová zase ví, že s mocí přichází i zodpovědnost. Má se přivdat do chladného, nelítostného království a ona rozhodně nezahodí svoje královské povinnosti jen proto, že se probudila uprostřed pouště ve společnosti pohledného únosce. Ale život mimo palácové zdi je daleko dobrodružnější a krásnější, než si kdy představovala, a čarodějnice, kterých se dlouho bála, možná budou nakonec rodinou, již celý život nevědomky postrádala. Dvě sestry, které byly rozděleny při narození a vychovávány v naprosto odlišných světech, se teď poznají daleko víc, než by se dalo čekat. Ale zatímco se blíží korunovace a ony obě touží uplatnit svá rodová práva, hrozivý Willem Rathborne pracuje na tom, aby ani jedna z nich neuspěla. Komu nakonec na hlavě spočine koruna?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2023 , CooBoo
Originální název: Twin Crowns, 2022

Co říkají o knize uživatelé?

Tato pohádka o dvou princeznách, Rose a Wren, zaujala čtenáře svým poutavým příběhem. Každá z postav má svůj jedinečný charakter a příběh, který se postupně proplétá. Wren, čarodějka, a Rose, princezna, se snaží najít své místo ve světě, který je rozdělený. Čtenáři oceňují humor, romantiku a napětí, které kniha nabízí. Mnozí se těší na další díl a doufají v rozvinutí příběhu a vztahů mezi postavami. Celkově se jedná o příjemné a čtivé fantasy, které oslovilo široké spektrum čtenářů. Více v komentářích.

Komu by se kniha Korunní princezny mohla líbit?

• Fanoušci fantasy a pohádkových příběhů
  • Čtenáři hledající romantické a dobrodružné příběhy
  • Milovníci silných ženských postav
  • Teenagery a mladé dospělé
  • Čtenáři, kteří si užívají humor a napětí

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Korunní princezny. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Minonka111
31.01.2026

Úžasná knížka! Opravdu skvělá! Knihu jsem si užívala od samého začátku... A musím říct že to byla teda jízda.

Hrozně jsem si užívala pohledy z Rosina pohledu hlavně kvůli skvělé krajině, svobodě, magických příbězích a... Hlavně kvůli Shenovi Lu(ovi?)! On je kapitola už sama o sobě :D ! Jeho poznámky, jemnost a rychlost si nezískalo jenom Rosino srdce ale taky moje!

Taky jsem úplně milovala Wreninu divokost a sama sebost! :p

A Tor taky vůbec nebyl k zahození!!

Jenže... Ten konec. A jak už to bývá , potřebuju další díl!

Mega doporučuju!!

všech 92 komentářů

Související novinky - Korunní princezny (1)

Korunní princezny, Sparrow a další knižní novinky (20. týden)

14.05.2023

„Jestli spadnu a zabiju se, máš mé slovo, že můj duch v tom lese nezůstane. Bude tě strašit do konce tvych dní, a až zemřeš, bude tě proklínat až do konce času!“ „Lichotí mi, že se mnou chceš byt na věčny časy.“

všech 3 citátů najdete u autora

Kniha Korunní princezny v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně276x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi