Zmije a křídla noci přehled
Carissa Broadbent

Koruny Nyaxie série
1. díl >
Oraya si vydobyla místo ve světě, který ji chce zabít. Aby adoptovaná lidská dcera upírského krále přestala být pro ostatní jen kořistí, musí se zúčastnit Kejari: legendárního turnaje bohyně smrti. Spojenectví s tajemným upírem Raihnem může naklonit misky vah na její stranu, ale také ji může zničit. Je to nemilosrdný zabiják, nepřítel koruny jejího otce... a její největší konkurent. Ještě víc však Orayu děsí to, jak neodolatelně ji přitahuje. V tomto království totiž není nic víc smrtícího než láska.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2024 , CooBooOriginální název:
The Serpent & the Wings of Night, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zmije a křídla noci. Přihlašte se a napište ho.

Tento díl se podle mě docela povedl kniha byla plná zvratů moc se mi líbila a moc pěkně se četla zápletka byla suprová

Toto je přesně ta kniha, která potřebovala svůj čas. Knihu jsem rozečetla již vloni ve společném čtení, ale po cca 50 stranách jsem ji odložila, že se k ní časem vrátím. Měla jsem v té době jiné závazky a tohle prostě byla nudná ztráta času.
A opravdu to pomohlo a já si zbytek knihy moc užila ve správný čas!
"Využij ho. Ale nedovol, aby on využil tebe."
Nejprve pro mě nebylo moc pochopitelné, jak a proč dokáže Oraya vyrůstat vedle upírů a ještě se s nimi chce utkat v souboji... Až později jsem společně s Orayou vše pochopila, že se v ní ukrývá mnohem více.
Raihn je opravdu osobnost! Je úžasný, i přes to, že se občas zachoval jako hajzlík. Vždy šel ale za tím, čemu věří.
A body k dobru má rozhodně za to, že se Oraye snažil krýt zadek.
Konec mě tedy naprosto rozsekal a vůbec jsem ho nečekala. Uvidíme, co přinese pokračování, ale trochu se obávám, aby autorka děj lehce nepřekombinovala.
Moment překvapení jí ovšem nikdo nemůžeme upřít.
Takže i když jsem z knihy ve finále nadšená, nemohu jí dál plný počet hvězdiček, protože začátek je slabej a má hluchá místa.
Příběh Zmije a křídla noci je důkazem, že každá kniha musí přijít ve správný čas.
"Zítra možná zemřeme.. Tak mi ukaž něco, pro co stojí za to žít."
100 nejčtenějších knih roku 2024
27.12.2024
Žebříček 10 nejčtenějších knih (březen)
15.03.2024
Příběh mateřídoušky, Pán hory a další knižní novinky (8. týden)
18.02.2024
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Ocenění knihy (1)
2024 -
American Book Awards
(Fantazii)
Kniha Zmije a křídla noci v seznamech
v Mé knihovně | 421x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
sex upíři přátelství, kamarádství magie, kouzla boj o přežití erotika zrada tajemství násilí pro dívky pro dospívající mládež (young adult) vampyrismus romantasy od nepřátelství k lásceAutorovy další knížky
2024 | ![]() |
2024 | ![]() |
2025 | ![]() |
Upíři a lidi, takových příběhů už tady bylo a určitě ještě bude. Protože kdo by nechtěl být dlouhověký? A tady se k tomu ještě přidala křídla. Takže v podstatě upíří víláci a víly :-) A k tomu malá Zmije, člověčí holka, kterou si bůhví proč, adoptoval aktuální král upírů Vincent. A tady je kámen úrazu celého příběhu. Jako chápu, že na těchto příbězích není co chápat, ale prostě nepochopím, proč se ho Zmije ani jednou za tu dobu nezeptala, proč měl potřebu adoptovat člověka, když si z nich jinak dělá svačinku? Celý děj je turnaj Kejari, k uctění bohyně smrti. A zvítězit může jen jeden. Líbilo se mi, že jsme se během bojů dozvěděli historii bohů, upírské pověsti. Fandila jsem Raihnovi, protože od začátku působil, že je tam omylem. A on tam omylem opravdu byl a všechno to zkomplikoval. Hlavně byl laskavý na Zmiji, která si to vůbec nezaslouží. Lezla mi na nervy. Ale já nejsem upír, tak ji holt neumím docenit. Turnaj dopadl dle očekávání, o napětí, překvapení a zvraty tu rozhodně není nouze. Nejvíc mě pobavila věta: "Já se Tě nebojím, Raihne!" Kde jsem tu větu už jenom četla, Edwarde?