Nikolča Nikolča komentáře u knih

Obálka knihy Nebe nezná vyvolených Nebe nezná vyvolených Erich Maria Remarque (p)

Od knihy jsme neměla žádná očekávání. Od autora jsem znala pouze knihu Na západní frontě klid. Musím přiznat, že po přečtení jsem příběh asi týden rozdýchávala. Občas asi není na škodu si uvědomit s jakou samozřejmostí očekáváme zítřek, další týden, další rok, ale ve skutečnosti netušíme, kolik času tu ještě máme.

24.11.2020

Obálka knihy Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Moc krásná kniha. Vůbec jsem nečekla že mě takhle dostane. Je úžasné co všechno se dá vyčíst mezi řádky.

15.04.2014

Obálka knihy Sophiina volba Sophiina volba William Styron

Nechápu, jak do jedné knihy autor dokáže dostat tolik témat, aniž by to působilo přeplácaně a neforemně. Úžasná kniha.

07.04.2021

Obálka knihy Ela v zemi trollů Ela v zemi trollů Michaela Fišarová

Moc pěkná knížka. Je to sice příběh s dětským hrdinou, ale přesto může zaujmout i dospělého čtenáře. Dozvěděla jsem se plno informací o Islandu. Příjemné a milé čtení.

17.09.2021

Obálka knihy Hana Hana Alena Mornštajnová

Kniha moc pěkným způsobem popisuje život židů před válkou a po válce. Jak k nim lidé přistupovali i to, jak se lidé z koncentračních táborů sžívali s životem po válce. Hodně novým tématem pro mě bylo nahlížení lidí na ohrožení, které se jich přeci netýkalo, dokud bylo za hranicem nebo "pouze" v Sudetech. Velmi povedeně napsaná kniha, která nenásilným způsobem přibližuje strašlivá témata a hrůzy doby.

13.10.2018

Obálka knihy Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

Moc pěkná kniha. Viděla jsem i film a obojí se mi líbilo i když ve filmu něco pozměnily. Určitě si ji ještě někdy přečtu.

21.04.2014

Obálka knihy Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Vím, že kniha patří mezi povinnou četbu, a tak jsem už delší dobu zvažovala její přečtení. Úplný wow efekt se u mě ale nekonal. Knihu jsem si přečetla a pošlu ji dál. Možná je to věkem, ve kterém jsem ji přečetla, nevím. Nepotřebovala bych v knize tolik sexiální tematiky, v některých momentech mi to přišlo až nadbytečné. Kniha se jako celek četla dobře, možná mi chybí porozumění kontextu doby sepsání, abych ji řádně docenila.

02.02.2025

Obálka knihy Kladivo na čarodějnice Kladivo na čarodějnice Václav Kaplický

Je až neuvěřitelné čemu všemu jsou lidé schopni uvěřit.

03.09.2014

Obálka knihy Potom Potom Morris Gleitzman

Kniha se čte jedním dechem. Pořád jsem otáčela stránky, abych se dozvěděla, co se bude dít dál. Ale zda je to kniha pro děti? Tím si nejsem jistá a možná bych řeka, že spíš ne. Při čtení takovýchto knih nechápu, kde se v lidech takové zlo bere.

26.04.2019

Obálka knihy Svědectví Svědectví Stephen King

Kniha se četla moc pěkně. Autor zvolil téma příběhu ze zajímavého úhlu pohledu (boj dobra a zla). Na to, že je kniha velmi rozsáhlá, tak nenudila ani chvíli. Četla se skoro sama. :)

21.01.2017

Obálka knihy Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Nádherná kniha!!!

16.06.2014

Obálka knihy Spalovač mrtvol Spalovač mrtvol Ladislav Fuks

Tato knížka se mi líbila a ten konec mě teda opravdu hodně překvapil. Nevěřila bych, že dokážou lidé být takhle manipulativní.

15.04.2014

Obálka knihy Kufr paní Sinclairové Kufr paní Sinclairové Louise Walters

Kniha mě velmi mile překvapila a divím se, že nemá lepší hodnocení. Je to krásný příběh o životních rozhodnutích, která v některých případech nelze změnit a už s nimi musíme žít napořád. Líbilo se mi jak prolínání časů, tak i osudy postav, které byly tak rozmanité. Rozhodně si kniha zaslouží místo v mé knihovně a samozřejmě další přečtení za nějaký čas.

13.03.2020

Obálka knihy Periférie Periférie František Langer

Zaujalo me, ze ma tato hra dva konce. Moc se mi to libi, ctenar si muze vybrat podle sveho, ten dobry nebo spatny. Dej se pekne cetl, je to opravdu k zamysleni, jak nas nekdy pocit viny muze dohnat k ruznym cinum.

13.02.2017

Obálka knihy Lakomec Lakomec Molière (p)

Moc hezké.

11.12.2014

Obálka knihy Kuře melancholik Kuře melancholik Josef Karel Šlejhar

Ze začátku jsem vůbec netušila o čem ta knížka bude a pak z toho vznikl tak dojemný příběh... Strašně mě toho chlapce bylo líto. Ale jinak pěkná kniha.

21.07.2014

Obálka knihy Eliza a její nestvůry Eliza a její nestvůry Francesca Zappia

Trvalo mi, než jsem se do knížky začetla. Jelikož jsem od autorky znala knihu Uvnitř mé hlavy, měla jsem nejspíš velká očekávání. Tato knížka není tak skvělá, jako první, ale má své myšlenky a má rozhodně co čtenáři předat. Jenom je potřeba trochu hledat a nenechat se odradit nějakými postavami, nebo situacemi v ději.

30.10.2024

Obálka knihy Podivuhodný den Podivuhodný den Ellen Toby Potter

Minimálně do půlky mi tato kniha připadala jako běžná knížka pro děti. Ale poslední třetina knihy... ani nemůžu najít vhodná slova, kterými bych poslední část knihy popsala. Jen vím, že kvůli těm posledním kapitolám knihu rozhodně nechám v knihovně a nejspíš se k ní ještě někdy vrátím.

24.10.2020

Obálka knihy Jatka č. 5 Jatka č. 5 Kurt Vonnegut Jr.

Kniha mě velice mile překvapila. Takovýto styl jsem snad ještě nikde nečetla. Prolínání časů i světů bylo skvěle vypracované. Dlouho na knihu nezapoměnu a určitě si ji někdy přečtu znovu.

24.11.2019

Obálka knihy Život je sen / Lékař své cti Život je sen / Lékař své cti Pedro Calderón de la Barca

Kniha mě velmi překvapila. Musí se přihlížet k tomu, že se jedná o barokní literaturu, ale přesto je to čtivé, vtáhne to do děje a je to občas i k zamyšlení. Nikdy bych nevěřila, že si budu chtít barokní drama přečíst víckrát, ale tohle je opravdu ten případ, kdy jsem dílo nečetla naposledy.

06.11.2019

Zavřít