Ela v zemi trollů přehled

Ela v zemi trollů https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479595/ela-v-zemi-trollu6qjwjz-BTt-.jpg 5 21 21

Ela odcestuje s rodiči na daleký Island a rozhodne se psát si cestovatelský deník. Tak vzniká vyprávění, které nás seznamuje s životem na krásném i tajemném ostrově plném sopek a ledovců pohledem malého děvčátka. Toužíte poznat krásy a záhady ostrova, kde žijí trollové? Tenhle dětský cestopis vás tam přenese! Chtěli byste navštívit úchvatnou zemi ledu a ohně? Ostrov plný dřímajících sopek, tryskajících pramenů, nádherných ledovců a tajemných trollů? Máte štěstí – právě na takový vás vezme holčička Ela v této knížce. Ačkoli ona to není ani tak knížka, jako Elin cestovatelský deník… Připoutejte se, odlétáme za dobrodružstvím na báječný Island!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ela v zemi trollů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Kristulda
10.02.2024 5 z 5

Tahle kniha je naprosto skvělá, moc mě mrzí, že jsme ji už přečetli. Dcera 6.let z ní byla nadšená. Všechny místa, které navštívila jsme s dcerou hledali na mobilu,ať to vidíme opravdově. Ten obchůdek se zmrzlinou skutečně existuje. Dcera prohlásila, že chce na Island,dokonce už je domluvená s kamarádkou ze školky . Jen ilustrace nosů se nám nelíbily, ale dáváme plný počet hvězdiček.

hippiesak
13.03.2023 5 z 5

Tato kniha, kterou jsem četl svým dětem 6 a 8 let před spaním, byla úplně super :) V jedné větě: Příběh malé holky, která doprovází své rodiče na pracovní cestě na Island, kde se seznamuje s místní kulturou a zvyky. Líbilo se mi, jak se účelně některé texty (spíše názvy) opakovaly, aby si to dětský čtenář uložil do hlavy. Kniha se mi skutečně líbila a myslím si, že se k ní s dětma ráno později opět vrátíme :)


broskev28
06.10.2022 5 z 5

Zprvu jsem to nijak neprožívala, ale čím více jsem se nořila do příběhu, tím lepší a zajímavější mi připadal. Ela, Ketill a Freyja byli skvělí, podobně jako jejich rodiče, a islandské výpravy a dobrodružství se mi moc líbily! Hekla i Krafla, tak krásně neislandské minulé časy ženského rodu, řeklo by se, že?!? Ale volcano opravdu překvapil. Úžasné byly zmrzliny, i když od návštěvníků Islandu vím, že pro našince jsou většinou děsně přeslazené.
Takže jediná moje výhrada se týká ilustrací - vůbec nejsou špatné, jsou sympaticky dětské, dokonce jsem spolkla i ono knihovnicemi velmi neoblibované "kdo chce, může si polární záři také do deníku nakreslit, zbylo tam ještě místo". Vadí mi úplně jiná věc, a sice způsob, jakým ilustrátorka nakreslila nosíky postav. Podružný detail, já vím, ale pro mě opravdu rušivý.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (35. týden)

29.08.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ela v zemi trollů v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených24x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech5x