Podivuhodný den

Podivuhodný den https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75530/podivuhodny-den-75530.jpg 4 21 6

Olivie Silverová je osamělá. Právě se s tatínkem znovu přestěhovali a Olivie jde už zase do nové školy. A pak, jednoho dne, Olivie ztratí klíče od bytu a setká se s tak podivuhodnými věcmi jako nikdy předtím. S mluvícími ještěrkami, tropickým pralesem v bytě 7B a dokonce s bytem, který je celý ze skla - a to všechno v jejich domě! Od princezny ve vyhnanství a vysloužilého piráta vyslechne tak neuvěřitelné příběhy, že vedle nich Alenka v říši divů vypadá jako slabý odvar. Přestože však Olivie spatří nevídané věci a zažije úžasná dobrodružství, stále nemá kamaráda, se kterým by se mohla o své zážitky podělit. Pak však pochopí, že někdy se kamarádi zjevují na nejnečekanějších místech...... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , BB art
Originální název:

Olivia Kidney , 2004


více info...

Přidat komentář

broskev28
23.11.2020 4 z 5

Zajímavý nápad i provedení, zvláštní až podivuhodné, přesně v duchu názvu této knihy (nutno podotknout, že pouze českého názvu, a ten je opravdu velmi trefný).
Skvělé postavy a jejich osudy, které se proplétají v newyorském činžovním domě domě s 22 patry. Dost hrozný pan Mord, skvělá madam Brenda, pihovatá rodinka Piflovic a jejich velmi vynalézavá hra Šup tam s Karlíkem! Skleněné podlahy, prales a džungle, sklep pod sklepem. Krásný příběh plný fantazie, ale především nezvyklých rodinných i obecně mezilidských vztahů.
Nedokážu určit věkovou kategorii, pro niž autorka knihu psala, ale považuju příběh za velmi povedený; našim zdatnějším čtenářkám určitě doporučím.
P.S. A asi vezmu na milost ještěrky. "Ty neřáde!"

Nikolča
24.10.2020 4 z 5

Minimálně do půlky mi tato kniha připadala jako běžná knížka pro děti. Ale poslední třetina knihy... ani nemůžu najít vhodná slova, kterými bych poslední část knihy popsala. Jen vím, že kvůli těm posledním kapitolám knihu rozhodně nechám v knihovně a nejspíš se k ní ještě někdy vrátím.


Talirovka79
07.07.2017 5 z 5

Četla jsem až jako dospělá, ale kniha mě velmi zaujala. Napínavá, dojemná, s nečekaným rozuzlením. Jsem zvědavá, co na ni řeknou mé děti doma i ty školní ve třídě.:o)

Mončičák1234
22.08.2015

Knihu jsem četla jako malá i teď, ale libí se mi pořád stejně. Je to podivuhodný příběh z podivuhodného dne :))). Podle mě autorka umí skvěle, poutavě, čtivě a zábavně psát :))). Nicméně doporučuji :).

Madusian
18.12.2014 5 z 5

je mi sice 37, ale cetla jsem ji a zboznuju :-)

Vlocka
16.07.2012 4 z 5

Tahle kniha byla podobně jako její název - podivuhodná :) ale rozhodně se mi líbila :)

Autorovy knížky

2007  88%Podivuhodný den

Kniha Podivuhodný den je v

Přečtených30x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených3x
Knihotéce4x
Chystám se číst2x