nicest nicest komentáře u knih

☰ menu

Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Chris Carter mě vždy dostane do kolen. Promyšlenost je jeho silná stránka. Jak tohle může vymyslet, nechápu...

02.08.2019 5 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Nikdy jsem si nevybírala knihy s touto tématikou, a proto se mi těžko srovnává a hodnotí. Ale když posoudím, jak ta kniha na mě působila, když jsem ji četla a v momentě dočtení, tak si určitě zaslouží 5*. Silný životní příběh Laleho, myslím, že můžu napsat, že měl opravdu velké štěstí a nesmírnou odvahu. Láska v takovém prostředí je nepředstavitelná, ale i tak si ji dokázali s Gitou ochránit a milovat se. Kniha mě zasáhla a s touto tématikou budu dále pokračovat.

04.06.2019 5 z 5


Světla na obloze Světla na obloze Lisa Lueddecke

SPOILER
Moc pěkná obálka nás nutí knihu koupit. Nás starší, pro které ta kniha úplně není. Ale pro ty děti, to by šlo. Pohádkový příběh, který končí dobře. Má hezký příběh o tom, jak ji její vlastní rodina odsuzuje za smrt matky a nakonec hlavní hrdinka dostane to vysněné obětí od svého otce a polibek od své lásky. Máme naši hrdinku, která nás všechny zachránila. Když si představím sebe v takových 11 letech, tak proč ne. Určitě bych ji zhltla a těšila se na další díl :)

30.05.2019 4 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Vůbec netuším proč jsem té knížce tak dlouho odolávala. Když jsem ji viděla v knihkupectví odradila mě velikost obálky a říkala jsem si, že je to knížka pro děti, že mě nebude bavit. Knížka pro děti a mládež to sice je, ale bavila mě ohromně. Všechny postavy mají něco do sebe, společně tvoří partu, která je odhodlaná jít do každé špatnosti. Příběh je promyšlený, není tam nic navíc, co by jen zbytečně knihu natahovalo. Příbel měl spád, nečekáné zvraty, milostné chvilky. Možná moje čtenářská touha nebyla ukojena právě v té lásce, ale beru v potaz, že jsou to složité postavy s těžkým životem, které se jen tak neotevřou. Věřím, že v druhém díle nás nebude vzrušovat jen akce, ale i ta láska.

24.05.2019 5 z 5


Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Moje první kniha od Chrise Cartra. Vůnec nechápu, že mi takový knižní počin utekl. Byla jsem v šoku, jak skvěle ta kniha je napsaná, jak vůbec takovou detektivku může někdo vymyslet. Čtivá kniha, která vás nenechá odpočinout, dokud ji nepřečtete až do konce. Vše naprosto promyšlené, děsivé, mučivé, bolestivé. Co nejdříve kupuji další jeho knihu a nechám se opět lapit do jeho příběhu. Pro milovníky detektivek je to nutnost.

21.05.2019 5 z 5


Smrt před branami Smrt před branami Sabaa Tahir

Jednoduše MILUJU. Krvavé, nelítostné, kruté, napínavé, ale i láskyplné. Hlavní postavy jsou skvěle propracované, každá má něco do sebe a při četbě jen čekám, jak se jejich postava bude vyvíjet dál, co dalšího se jim přihodí. Zadržuji dech a hltám písmena, slova, věty. Velmi povedená fantasy série, která nemůže chybět v mé knihovně. Fantasy je srdcovka a tahle jednoduše stojí za to. Další díl by měl vyjít v dubnu 2020, no už se těším!

25.04.2019 5 z 5


Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Neustále mě příběh držel napnutou a nemohla jsem se odtrhnout. Můj šálek kávy. Konec mě teda trošku překvapil a musela jsem si poslední odstavce přečíst znovu, nějak mi uniklo, jak to vlastně dopadlo s Jane a potomkem. Konec mohl být víc happy, ale to asi k thrillerům moc nepatří. Každopádně za mě super, krásně se četla, svižně a nechávala mě napnutou do poslední chvíle.

28.02.2019 5 z 5


Ten, kdo tě miloval Ten, kdo tě miloval Marie Poledňáková

Co mi na knížce nejvíc nesedlo byly postavy. Neustále jsem se v nich ztrácela a nevěděla jsem kdo je kdo. Nejspíš to bylo tím, že mě kniha moc nenadchla a nevtáhla do děje. Hodně jednoduchá četba a zápletka nic moc, spíš takové zmatené. Těšila jsem se až knihu dočtu.

23.01.2019 3 z 5


Doplavat domů Doplavat domů Deborah Levy

Novely nečtu a proto to pro mě bylo něco nového. 2/3 knihy byla pro mě nezáživná, zváštně napsaná, pořád jsem si říkala, vždyť tam o nic nejde. Ale poslední stránky mě překvapily a závěr jsem nečekala. Tak za ten závěr dávám 3,5*

23.01.2019 3 z 5


Muž, který hledal svůj stín Muž, který hledal svůj stín David Lagercrantz

Jednoduše řečeno slabý kousek. Jak já moc chtěla se do toho začíst a prožít to stejné, jako předchozí díly, ale prostě ne a ne. Četla se pomalu, pořádně jsem se nezačetla. Tento díl mě opravdu zklamal a myslím, že už ani neměl vycházet. Tolik stránek ale kde nic, tu nic. Stieg měl všechno tak propracované, do detailu popsané. To mi schází. Nějaká ta akce tam byla, ale nedokázala jsem se do toho vcítit a prožít to. Děkuji Stiegovi za tři úžasné a napínavé knihy a Davidovi za čtvrtý díl, který byl taky dobrý, ale tohle už ne.

10.04.2018 3 z 5


Dívka v pavoučí síti Dívka v pavoučí síti David Lagercrantz

Není to Larsson, ale bylo to dobrý. Hodně dobrý. Začátek pomalejší a trochu se příběh vlekl, ale i tak příběh vtáhl a napětí pokračovalo az do konce. Ta nejlepší část mohla byt trošku víc propracovaná, s většími detaily, jak uměl skvěle Stieg Larsson. Napinavé, velmi čtivé, skvělé pokračovani oblibené série. Obdivuji v žití se do příběhu a jedinečného stylu psaní bývalého autora, muselo to být náročné. Za me 5*.

20.03.2018 5 z 5


Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

Napínavé, neuvěřitelně čtivé. Detektivky jsem začala číst až se Stiegem a díky za to! Jeho knihy jsou skvěle napsané. Každý popis, každá situace má své místo. Nic není zbytečné, moc dlouhé, moc krátké. Kniha se čte sama a děj mě nepřestává překvapovat. Nelze předvídat, jen si užívat každou stránku. Za mě jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla.

20.11.2017 5 z 5


Věčný národ se strachy netřese Věčný národ se strachy netřese Šani Boianjiu

Mně se tato kniha líbila. Jinou podobnou knihu jsem nečetla, tak to byl pro mě nový zážitek. Chtěla bych si přečíst další knihy s touto tématikou. Akorát jsem měla problém zapamatovat si, která z hrdinek co prožila. Motalo se mi to dohromady. je potřeba udržet pozornost a mezi čtením nedělat velké časové mezery.

25.08.2016 4 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Tato kniha opravdu nezklamala. Děkuji za recenze, které mě přesvědčily tuto knihu přečíst. Neobvyklý příběh, kdy doufáte, že dopadne dobře. V první chvíli po přečtení jsem byla velmi smutná, ale teď pár hodin po přečtení můžu říct, že tato kniha dopadla dobře. Přesně tak, jak bychom asi každý chtěli, kdyby jsme byli hlavním hrdinou a žili takový energický život. 5* a brzy si přečtu i další díly od této autorky.

15.08.2016 5 z 5


Objetí Objetí Jessica Shirvington

Z počátku mě kniha příliš nebavila. Přišla mi fádní, hlavní hrdinka až moc dětinská, ale nakonec jsem ji přečetla a šlo to rychle. Dlouho jsem čekala na nějakou akci a dočkala jsem se jí až v rámci poslední části knihy. Pro zajímavost, jak se budou osudy Lincolna, Fénixe a Violet vyvíjet, si přečtu i druhý díl. Pokud máte rádi knihy s andělskou tématikou tak doporučuji Prozřetelnost a Proroctví.

09.08.2016 4 z 5


Eden Eden Helen Douglas

Příliš mě tato kniha nezaujala. Děj jednoduchý a nehluboký. Mláděž možná zaujme více.

05.08.2016 2 z 5


Jezdecký tábor Yonahlossee Jezdecký tábor Yonahlossee Anton DiSclafani

Knihu jsem si koupila za pár korun v Levných knihách. Podle popisku jsem očekávala trošku jiný děj. Do knihy jsem se ale i tak začetla. Kniha je to spíše smutná. Doporučuji pro mladé dívky, které si tímto uvědomí, že jejich činy mohou ovlivnit celou jejich budoucnost.

25.07.2016 4 z 5


Co vám výživoví poradci neříkají? (Protože to nevědí) Co vám výživoví poradci neříkají? (Protože to nevědí) Pavel Walek

Zatím jsem přečetla jen pár stránek, ale už teď mohu knihu hodnotit jen pozitivně. Spoustu věcí podvědomě víme, ale zapomínáme na to a tato kniha nám to připomene. Také doporučuji :-)

21.04.2016 5 z 5


První První Kiera Cass

Krásné pokračování série Selekce. Opět jsem četla v originále a musím doporučit.

13.03.2016 5 z 5


Elita Elita Kiera Cass

Krásné pokračování pohádkového románu. I když jsem si myslela, že děj bude jednotvárný a že mě už nic nepřekvapí, spletla jsem se a děj mě opravdu vtáhl. 5* za to, že se krasně četla i v angličtině, doporučuji pro pohádkové duše, které chtějí odpočinkovou knihu.

09.03.2016 5 z 5