Nefi Nefi komentáře u knih

☰ menu

P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Milá knížka, která se snadno četla a poskytovala pěkné myšlenky na zamyšlení. S některými jsem se ztotožnila více, s některými méně, ale celkově mě knížka bavila. Moc se mi líbily ilustrace a celkvý vzhled knížky. Přečetla jsem si ji díky knižní výzvě a nelituji.

11.11.2016 3 z 5


Rudá královna Rudá královna Victoria Aveyard

Od téhle knihy jsem toho moc nečekala. Sáhla jsem po ní jen kvůli knižní výzvě. První kapitola mě vcelku nudila, ale potom mě příběh chytl a já jsem ho hltala na každé stránce. Knižní výzva tedy má něco do sebe a já nelituji, že jsem si vybrala právě tuto knihu.

08.11.2016 4 z 5


Slunce v plné slávě Slunce v plné slávě Jean Plaidy (p)

Opět hezká kniha, která trochu přibližuje anglickou historii. Na můj vkus ovšem nebyla zas až tak čtivá a prokousávala jsem se jí poměrně dlouho. Autorka má určitě lepší knížky :)

27.10.2016 3 z 5


Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Velmi poutavý a silný příběh. Bavily mne obě dějové linky, ale víc mě bavila Sophie. Muselo být velmi těžké žít v té době v okupovaných oblastech. Třetí kniha od této autorky a opět nezklamala.

13.10.2016 4 z 5


Královna Tearlingu Královna Tearlingu Erika Johansen

Kniha je velmi čtivá, hlavní hrdinka je konečně normální holka. co, že žánru týče, přijde mi to spíš jako nějaká postapokalyptická fantasy. Ty věci z naší doby mi tam moc nepasují. Hlavně to, že žijí de facto ve středověku, ale mají injekční stříkačky a píchají si drogy a objevují plastickou chirurgii...Jinak ale za mě super!

30.08.2016 4 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Takhle hrozně smutnou knížku jsem již dlouho nečetla.
Pořád jsem doufala, že konec bude jiný, ale to by knížka asi klesla na kvalitě..
Krásně napsáno, velice silný příběh a poutavý děj. Když se dalo, tak jsem četla...

29.06.2016 5 z 5


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Příběh byl silný, krásný a svům způsobem smutný. Za začtku jsem měla docela velký problém orientovat se v ději. Chvíli tam byly kapitoly po nehodě, chvíli před ní a jelikož to nebylo nějak časově označené, měla jsem s tím docela problém. To je ale jen na začátku knihy, pak už to bylo lepší a děj mě úplně pohltil. Přečetla jsem 3/4 knížky během jednoho dne. Kniha je napsaná velmi čtivě a její příběh mě oslovil. Jen mě hrozně mrzí, že žili tak dlouho jeden bez druhého.

27.06.2016 4 z 5


S láskou Rosie S láskou Rosie Cecelia Ahern

Když jsem tuhle knihu otevírala, nečekala jsem, že ji přečtu tak rychle.
Kniha byla napínavá, úžasně napsaná, i když forma dopisů mi ne vždycky přišla úplně vhodná, ale epilog to celé vysvětlil. Kniha je krásná a zároveň smutná.
I já jsem viděla první film, který se mi poměrně líbil, ale od knihy se značně odlišuje. Podobně jako P.S. I love you, což je smutné...

18.06.2016 4 z 5


Jedenáct minut Jedenáct minut Paulo Coelho

Poprvé jsem se do téhle knihy nemohla začíst. Odložila jsem ji na poličku a měsíc, dva jsem ji tam nechala. Teď jsem si řekla, že je na čase ji dočíst a hrozně mě chytla. Líbily se mi Mariiny myšlenky a příběh celkově, který hezky skončil.
Kniha sice tenká, ale o to víc zajímavá a aspoň víc vhodná k transportu ve veřejné dopravě :)

15.06.2016 4 z 5


Královské tajemství Královské tajemství Jean Plaidy (p)

Kniha mě docela bavila. Je napsána tradičním stylem Jean Plaidy, ale byla o trochu méně čtivá, než jsem zvyklá. Možná to bylo zvoleným tématem, které není to, jež je mé oblíbené. Knihu jsem četla jen po kouskách a poměrně dlouho, ale byla docela dobrá

31.05.2016 3 z 5


Skandální vztah Skandální vztah Karen Ranney

Knihy od Karren Ranney jsou plné snadných ženských orgasmů, společných vyvrcholení a velmi zdatných a nesobeckých milenců, kteří nemusí dělat nic proto, aby měli božské a vypracované tělo. Tak či tak, jako oddechové čtení...proč ne? :)

17.04.2016 3 z 5


Díky za vzpomínky Díky za vzpomínky Cecelia Ahern

Velice hezky napsané, od půlky knížky už jsem se nedokázala vůbec odtrhnout. Není to klasický románek. Je v něm spousta hlubokých myšlenek a nutilo mě to, zamyslet se. Moc milá kniha

02.04.2016 4 z 5


Hořící kříž 1 Hořící kříž 1 Diana Gabaldon

Kniha opět nezklamala. Diana Gabaldon stále dží svojí úroveň psaní, a to vysoko. Postavy jsou hezky vykreslené a obecné popisy také. Dost se mi líbí, že chce založit svoje psaní na faktech a ne jen, že si něco vymyslí. Co se týče historie a zdravotnictví působí to na mne velice reálně.
Zpočátku jsem měla menší problém se začíst, ale to zmizelo po pár desítkách stranách.

18.03.2016 5 z 5


Soumrak království Soumrak království Morgan Rhodes (p)

Kniha nebyla špatná, ale místy byla moc jednoduše napsaná. Každopádně do dětské literatury bych jí asi nezařadila :)

08.07.2015 3 z 5


Čarokráska Čarokráska Lisa Jackson

Hezký příběh, i když je hned od začátku jasné, jak to nakonec skončí s hl. postavami, je to rafinovaně napsané

13.05.2015 4 z 5


Navždy Navždy Kathleen E. Woodiwiss

Neurazí, nenadchne. Oddechové čtení, ale průměrnější. Tato autorka má i lepší knihy.

05.05.2015 3 z 5


Isabela: Neohrožená královna Isabela: Neohrožená královna Colin Falconer (p)

Neurazí, nenadchne. Celkově mi tato kniha přijde taková plochá, nepodrobná, chybí jí hloubka. Aspoň, že byla tak tenká. Ale jako takové oddechové čtivo, dejme tomu :)

28.04.2015 3 z 5


Bubny podzimu Bubny podzimu Diana Gabaldon

Kniha se mi moc líbila. Autorka si potrpí na detailní popisy, což mi někdy vadilo a někdy ne. Bohužel mi půl knihy trvalo, než jsem se do ní byla schopná začíst. Moc hezké

20.04.2015 4 z 5


Mořeplavec Mořeplavec Diana Gabaldon

Knihu jsem četla jedním dechem. Je až neuvěřitelné, jak věrohodně se kniha tváří.

13.02.2015 5 z 5


Vážka v jantaru Vážka v jantaru Diana Gabaldon

Kniha ve mně zanechala hluboký dojem. Její propracovanost mě až zaráží. A i když jsem si řekla, že jako další knihu si přečtu něco úplně jiného, stejně asi sáhnu po pokračování v podobě Mořeplavce.

27.01.2015 5 z 5