Díky za vzpomínky

Díky za vzpomínky https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11352/bmid_diky-za-vzpominky-aFG-11352.jpg 4 283 53

Dva osudy lidí z opačných konců světa Joyce Conwayovou pronásledují zvláštní vzpomínky - v duchu vidí uzoučké dlážděné uličky v Paříži, kterou nikdy nenavštívila. A noc co noc se jí zdá o neznámé blonďaté dívence. Tento pocit pokračuje i po propuštění z nemocnice, kde bojovala o život po strašlivé nehodě. Zůstala naživu, ale její manželství se po této události ocitlo v troskách. Justin Hitchcock je rozvedený, opuštěný nepokojný muž. Po příjezdu do Dublinu, kde má přednášet o umění, se stane dárcem krve. Jednoho dne Justin dostane košíček muffinů s lístkem, na kterém je napsáno pouze jediné slovo: Díky. Zakrátko následují další pozornosti. Justin se rozhodne neznámého odesílatele vypátrat a výsledky tohoto pátrání mu navždy změní život.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Thanks for the Memories , 2008


více info...

Přidat komentář

Mermaida
28.01.2021 4 z 5

Když pominu tu nereálnost příběhu, tak to bylo příjemné čtení. Kniha se četla pěkně, i když druhá část knihy byla daleko svižnější než první půlka. V knize bylo i několik velmi vtipných pasáží, u kterých se čtenář pobavil a byly i takové ze života. Což přidalo knize více na uvěřitelnosti. Celkový dojem z knihy hodnotím na lepší průměr, i když se mi ten autorčin nápad vlastně líbil, a proto jsem knize dávám nakonec čtyři hvězdičky.

Kikuse13
23.08.2020 5 z 5

Byla to moje první knížka od této spisovatelky. Moc se mi líbila už od začátku.


Charmedka
20.06.2020 5 z 5

Knížka je sice nereálná, ale to vůbec nevadí. Je vtipně napsána, je čtivá, přesně taková, jakou od Cecelie Ahernové očekáváte. Vzpomínky, které sdílíte s další osobou pomocí darované krve, opravdu originální a zajímavý nápad.

Co bych ale vytkla je konec, je moc takový...No uspěchaný, žádné napětí, očekávání, prostě najednou bum a je to. To, že je poměrně jasné, jak to skončí by mi tolik nevadilo jako to, že prostě má hrozně rychlý spád.

Mikanadeta
03.06.2020 3 z 5

Přiznám se, že mi dost trvalo se do knihy začíst. Nevím proč, téma rozhodně zajímavé, napsáno hezky, ale stejně... Nebylo to takové to, že čtu v každé volné minutě.

pip11
05.02.2019 3 z 5

Pěkná a milá kniha. Ovšem než jsem se prokousala první půlkou do druhé, již čtivější části, musela jsem se trochu nutit. Jinak je to hezké čtení.

Arsi
06.08.2018 4 z 5

Pěkně napsaná, čtivá kniha. Dost jsem se bavila při čtení o vztahu otec - dcera. Byly tam hodně vtipné poznámky na toto téma. Perfektní kniha na dovolenou.

katka639
09.05.2018 5 z 5

Kniha mě opravdu pohltila. Od této spisovatelky je to moje již třetí a jsem naprosto spokojena. Zhltla jsem ji doslova za dva dny a to se nejedná o žánr, kterému bych zrovna holdovala. Určitě doporučuji.

Luci136
07.05.2018 4 z 5

Dlouho, hodně dlouho jsem nedostávala u knížky výbuchy smíchu, tak jako u Díky za vzpomínky. Těšila jsem se na další knihu z Dublinu, které mám ráda, a netušila o co půjde.

Tam, kde mi neseděl příběh, tam to doháněly scénky otce s dcerou, a já se smála, že nešlo dál číst. Hned po pár listech jsem si myslela, že vím jak to dopadne, ale cesta byla plná překvapení ....
Tam, kde byl příběh předvídatelný, tam se situace měnily ve výbuchy smíchu :D

Stojí za přečtení.

Lussy239
09.03.2018 2 z 5

Do této knihy jsem měla velký problém se začíst, ze začátku mě vůbec nebavila. Určitě je to zajímavý námět ale vadila mi první polovina knihy, která byla téměř o ničem. Hrozně natáhnutý děj, prodlužovaný různým popisováním, které bylo úplně o ničem a většinu těchto popisných částí jsem přeskočila. Druhá polovina už byla o něco lepší ale stále jsem nebyla schopna popisné části nepřeskakovat. Kniha nebyla úplně nejhorší ale určitě nepatří k těm, které bych si s chutí za pár let přečetla znova.

Tess.96
07.01.2018 4 z 5

Knihu jsem četla opravdu dlouho, ale nebylo to tím, že kniha nebyla čtivá, ale tím, že jsem neměla vůbec řádný čas, což mě mrzelo, protože mě kniha hned od začátku bavila. Nicméně si myslím, že autorka předvídatelný konec až moc natahovala. Klidně to mohla zkrátit o pět kapitol a všichni mohli žít šťastně až do smrtí. Každopádně se i tak jedná o krásnou knihu, u které se zasmějete a odpočinete si.

Terry.89
06.01.2018 5 z 5

Připravte si balení kapesníčků! Slzy smíchu vám potečou proudem! :D
Vtipné, čtívé - prostě úžasné!

amaenium
03.10.2017 3 z 5

Autorka mi byla doporučena a myslím, že knihy od ní jsou čtivé. Knihu jsem měla rychle přečtenou, ale považovala bych to spíše za takovou oddechovku.

Safienka
08.06.2017 4 z 5

Moc pěkné čtivo! Sice mi to trvalo dýl, ale líbil se mi příběh! Některé pasáže jsem občas přeskočila, ale užila jsem si to. Druhá půlka byla určitě čtivější.

Sajdak
09.03.2017 4 z 5

Knihu jsem četla v originále, takže nemohu plně posoudit, jak je čtivá v češtině, ale dějem se mi kniha velmi líbila. Bylo tam spousta hezkých momentů a vtipných částí. A konec samozřejmě potěšil.

Pheonix
03.03.2017 3 z 5

Na knihu jsem se velmi těšila, její anotace mě hodně nalákala, ale i tak sem nevěděla přesně, co od ní očekávat. Cecelii mám ráda, její s Láskou Rosie mě naprosto uchvátila a film miluji také. Díky za vzpomínky je kniha, která Vás rozhodně chytne za srdce, bohužel pro ni, ji podle mého názoru dost lidí odsoudí hned na začátku, má velmi pomalý rozjezd a já sama jsem dost uvažovala o tom, zda ji dočtu. Do takových 70-90 stránek jsem si říkala, že se nic neděje a děj byl takový jakoby nijaký. Poté se to vše rozjelo a já nemohla přestat číst, příběh je to krásný a to jak mě na začátku, dá se říct, kniha "nebavila", tak poté jsem si v knihách označila asi čtyři až pět vět nebo odstavců, které mě vážně chytily za srdce! Knihu bych doporučila čtenářům, kteří rozhodně stojí o milý, ale trošinku komplikovaný příběh, kde se na první pohled zdá, že se snad hlavní hrdinové spolu ani nesejdou, přesto že o sobě ví a mají tolik vzájemných vzpomínek.

martiline
24.10.2016 4 z 5

Nejdříve jsem se nemohla "začíst". Asi za to mohou vysoká očekávání, protože jsem od autorky přečetla několik jejích knih. Navíc jsem si přečetla "o čem ta kniha je", takže jsem do půl knihy tak nějak čekala, kdy přijde podarovávání a děkování za život. :-)
Ale pak jsem se začetla a kniha mne těšila víc a víc. A měla moc hezké zakončení ... :-)

Kristiana
24.07.2016 5 z 5

Ke knize jsem se dostala náhodou - při zdlouhavém čekání na vlak jsem si ji vybrala na polici odložených knih na vlakovém nádraží a absolutně mě uchvátila :).

seredomi
24.04.2016 4 z 5

Cecilia si prostě ve svých knihách drží "to svoje", což dělá z každé její knihy zážitek sám o sobě...

Nefi
02.04.2016 4 z 5

Velice hezky napsané, od půlky knížky už jsem se nedokázala vůbec odtrhnout. Není to klasický románek. Je v něm spousta hlubokých myšlenek a nutilo mě to, zamyslet se. Moc milá kniha

Káča Máča
19.02.2016 5 z 5

Milá a zajímavá kniha s klasickým happy endem, který mi vůbec nevadil. Musím hodnotit pěti hvězdičkami, protože si nevzpomínám, že bych kdy četla podobnou knihu s takovým příběhem. Připomínalo mi to malinko S láskou Rosie, protože dva hlavní hrdinové se po celý příběh až nemožně míjejí :).

Autorovy další knížky

Cecelia Ahern
irská, 1981
2016  86%Vadná
2006  82%Kde končí duha
2009  76%Díky za vzpomínky
2009  78%Dárek
2020  81%Dokonalá

Kniha Díky za vzpomínky je v

Právě čtených8x
Přečtených457x
Čtenářské výzvě18x
Doporučených17x
Knihotéce267x
Chystám se číst137x
Chci si koupit14x
dalších seznamech3x