mondulinecka mondulinecka komentáře u knih

☰ menu

Šeptající mrtví Šeptající mrtví Darcy Coates

Darcy mám rada. Tohle bylo jiné. Taková pohádka, řekla bych. Měla jsem velký problém se začíst, ale pak už to odsejpalo. Zajímavý nápad, snad se v dalších dílech dozvíme o Keire víc.

17.03.2024 4 z 5


Meč osudu Meč osudu Andrzej Sapkowski

(SPOILER) Jako je to super, rozhodne mám v plánu celou sérii, ale porad mi nejde číst, aniž bych neustále porovnávala se seriálem. Přijde mi, ze se hrozne skáče, nevim, zda se k tomu třeba v dalších dílech budeme vracet, aby se vyplnily mezery, doufám, ze ano, protože konecne se se Ciri najdou a střih, Ciri je zaklinacka a věcně rozhadaní se Geralt s Yennefer se berou. A mezi tím nic

10.02.2024 4 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Bohužel i já jsem se k Zaklínači dostala až díky serialovemu zpracování, takže mi dost trvalo, než jsem se dokázala zacist, aniž bych neustále srovnávala se seriálem. Když se mi to konecne povedlo, tak jsem knihu zhltla během chvíle a těším se na další!

29.01.2024 5 z 5


Nevlastní sestra Nevlastní sestra Robert Lawrence Stine

(SPOILER) Tahle vůbec nebyla špatná! Nejdriv jsem si rikala, co je ta Jessie za mrchu, ale zároveň jsem si rikala, ze by to bylo až moc jednoduchy, podezrivala jsem Riche, ale na koncertě mi to došlo :D

23.01.2024 4 z 5


Pronásledovaná Pronásledovaná Robert Lawrence Stine

Tahle bývala moje nejoblíbenější a i po letech nemůžu jinak než 5*

10.01.2024 5 z 5


Mr. Popularity Mr. Popularity Nicholas Adams (p)

Tohle bylo příjemné překvapeni, ani si nevzpomínám, ze bych ji vůbec četla. Četlo se hezky, rychle, jasne, o hororu nemůže byt moc řeč, ale za mě spokojenost!

09.01.2024 4 z 5


Papírový dům: Akademie Papírový dům: Akademie Ivan Tapia

Tak tohle bylo opravdu zklamání. První kniha mě bavila mnohem víc a s par napovedami jsem si s tím hravě poradila. U této jsem bez nápovědy dala 2 kobky a vsimla jsem si, ze minimálně u Tokio šlo poskladat několika způsoby, takže najít odpověď bylo vcelku nemožné. To same finální hádanka, tam mi místo jedny věty vyšla 1 popsána stránka. Tak nevim, jestli jsem jenom tak blba, nebo někde soudruzi v ndr udělali chybu :-/ papírový dům fakt miluju, ale pokud bude další kniha, asi si hodně rozmyslim, zda si ji poridim.

07.01.2024 2 z 5


Zapomenutá Zapomenutá Catherine McKenzie

Nebylo to spatne, normálně bych po ni asi nesahla, ale pujcila mi ji kamarádka. Taková oddechovka, dej předvídatelný. Nenadchlo, ale ani neurazilo.

07.01.2024 3 z 5


Cena nevinnosti Cena nevinnosti Rebecca James

Tak tohle byl mazec. Knizku mi pujcila kamarádka, vůbec jsem nevedela, co čekat. Nicméně téměř od začátku mě naprosto pohltila. Bylo to čtivé, napínavé a ten konec jsem rozhodne nečekala! Takže naprostá spokojenost, jen Lillu jsem měla chuť zaskrtit už od začátku!

30.12.2023 5 z 5


Nůž Nůž Robert Lawrence Stine

Nostalgie, došly mi knížky, tak jsem si řekla, ze si dam celou mou sbírku. Moc děsivé to tedy není, ale čte se dobře. Takové milé vyplnění volného času.

12.12.2023 3 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Po dvou letech jsem se rozhodla se k sérii vrátit. Opět přečteno během dne a pocity jsou naprosto stejné. Sice si zhruba pamatuju, ale nijak mě to o zážitek ze čtení neochuzuje. Sice už dávno nespadám do kategorie YA, ale tenhle typ knížek fakt miluju a neřekla bych, ze mě to někdy opustí. Moje jediná výtka po světech SJM je to, ze bych ocenila mapu tohoto světa.

12.11.2023 5 z 5


Hrůza na Šibeničním vrchu Hrůza na Šibeničním vrchu Darcy Coates

Po předchozí knize jsem měla trochu obavy, ale jsem rada, ze se Darcy vrátila k původnímu konceptu strasidelnych domu. Já vím, ze spousta lidi namitne, ze je to furt dokola. Ano, ale i když je kostra porad stejná, mě to na dojmu neubírá, super atmosféra, chvílemi mrazení v zádech a na závěr Darcyin typický happy end. Mě to proste baví a i když už mám knihovnu narvanou k prasknutí, věřím, ze dalších par desítek strasidelnych domu tam vmacknu :)

10.11.2023 5 z 5


Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Já se fakt nechci opakovat! Ale tohle byl neskutečný kolotoč plný emocí! Smála jsem se, pak brečela a zas a znovu. Čtu podruhé a když jsem lecos zapoměla, tak tenhle konec jsem si vybavovala až moc dobře a vůbec se mi do nej nechtělo! Kdybych mohla, dam 10*

30.10.2023 5 z 5


Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Nechci se opakovat, ale tohle je proste boží! Skvělý vývoj postav, napínavý děj, kdybych nemusela do práce, tak čtu nonstop! Sarah prostě umí <3

24.10.2023 5 z 5


Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

(SPOILER) Aelin potkává Rowana, konečně! Jediný, co mě na tehle sérii opravdu štve je, ze překladatelka se nedrzela originálních jmen, ale z nějakého důvodu je musela přeložit do češtiny. Ať už u Jeřába, nebo u členek třináctky.
Každopádně další pokračování skleněného trůnu je čím dal lepší, z vražedkyně a královy bojovnice se stává Aelin, ohnivé srdce a královna, i když zatím bez Kralovstvi, ale všeho dočasu.
Současně se nám začíná odvíjet další dějová linka z pohledu Manon, dedičky carodejnickeho klanu Černozobych. Mě to neskutecne baví a Abraxos?? Toho absolutně zboznuju! Takže hurá na další

01.10.2023 5 z 5


Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Opět přečteno jedním dechem, stejné emoce jako při prvním čtení. Opravdu nechápu, ze za pouhý rok jsem spoustu detailů zapomela, ale tím lip, samozřejmě. Ve druhem dílu se dozvídáme, jak si Celeana vede coby Králova bojovnice a dozvídáme se o ni zase o trochu víc, vlastně o mnoho víc a konec krasne otevřený dalšímu dílu! Takže hurá na další!

27.09.2023 5 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Došly mi v knihovně neprectene knížky, tak jsem po roce znovu sáhla ke skleněnému trůnu. Překvapilo mě, kolik jsem toho byla schopna zapomenout, ale stejně je to jiné, když už člověk ví. Každopádně znovu 5* ač je to Maasové prvotina, neskutecne mě to baví! Celeana je super postavička a těším se na její pouť.

26.09.2023


Záhada panství Bainbridge Záhada panství Bainbridge Laura Purcell

No já nevim. Nemůžu se rozhodnout, jestli se mi to líbilo, nebo ne. Na muj vkus se to divne vleklo. Souhlasím s názorem, ze by si dějové linky zasloužily každá svou vlastní knihu, aby se vše poradně vysvětlilo. Začátek působil slibně, tesila jsem se, ale nedostavil se zadny tíživý pocit, ani mrazeni, jak tomu mám u Darcy. Je to Škoda, potenciál je tam obrovský.

24.09.2023 3 z 5


Malorie Malorie Josh Malerman

Jako nebylo to špatné, ale mám z toho trochu smíšené pocity. Bird box byl za mě určitě lepší, Malorie se tak nejak tahla, všechny 3 hlavní postavy mě trochu rozcilovaly, každá jiným způsobem. Ale celkove to opravdu nebylo spatne! Asi to musim nechat chvili ulezet a vstrebat. To se mi uz hodne dlouho nestalo.

20.09.2023 3 z 5


Ztroskotání Ztroskotání Emily Bleeker

Přečteno jedním dechem! Knížka už mi dlouho ležela doma a vůbec se mi do ni nechtělo, nicméně jakmile jsem ji otevřela, neslo proste přestat. Střídalo se vyprávění z pohledu Lily a Davida, současnost a minulost na ostrově. Celkem předvídatelné, ale nijak mi to nevadilo. Zakončeno hezky, za mě spokojenost.

10.09.2023 5 z 5