Hrůza na Šibeničním vrchu

Hrůza na Šibeničním vrchu
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518697/bmid_hruza-na-sibenicnim-vrchu-GWP-518697.jpg 4 292 292

Strašidelné domy série

< 10. díl >

Rodina Hullových vlastní vinařství Šibeniční vrch již po několik generací. Jejich víno sbírá jedno ocenění za druhým, podnik prosperuje a rodině se daří. Kdesi v minulosti však číhá kletba. Hullovi se služebnictvem obývají rozlehlý starý dům na vrcholu kopce, k němuž se váže pochmurná pověst. Kdysi na něm stála šibenice, na které skončily životy stovek odsouzenců. Krvavá historie je dávno zapomenutá a všechno se zdá v nejlepším pořádku, než jsou oba manželé nalezeni mrtví. Dům i vinařství připadnou jako dědictví jejich dceři Margot. Je to už více než deset let, kdy Margot Hullová naposledy spatřila dům svého dětství. Když ji rodiče poslali pryč, byla ještě malá, a tak si jen stěží vybavuje jeho temné chodby a zákoutí. Nyní je zpátky, aby rodiče pohřbila a ujala se svého dědictví. Doposud ale netuší, jaká pravda se na pozemcích, které jsou nyní její, skrývá. Sama v rozlehlé, chátrající budově je nucena postavit se tváří v tvář hrůzám minulosti – a přiznat si, že se možná stane další obětí domu, který nikdy nespí...... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Gallows Hill , 2022


více info...

Přidat komentář

veronika4001
22.07.2024 5 z 5

Vinařství Šibeniční vrch.
Tmavé, mrtvé větve, mohutné, kroutí se a svíjejí.
Skřípání, vrzání, měkčí cupitavé zvuky, zvonění.
Výroba vína je nápaditě provázána se šibeničními lany.
"Nevycházej v noci ven. Neprovokuj něco, co opravdu nechceš poznat."
Hlavní hrdinka byla nerozumná (s výjimkou závěru), paličatá a svéhlavá.
Proč dělala všechny akce, až když bylo přítmí a nenechala je na ráno?
Bylo jí řečeno jen něco, ostatní se jí vlivem obyvatel odkrývalo a další poznala sama.
Fáze 1., 2., 3.
Cinkot zvonků, šouravé pohyby, dýchavičné a sípavé zvuky, chrčení, řev.
Absolutně skvělé!
Připomíná to sérii Černá zima, hlavně na posledních 200 stranách, ale není to tak rozsáhlé, není to tak akční a překombinované, ale je to o poznání temnější a pro mě hlubší, niternější.
Zdá se mi, že je to trochu lepší, kvůli menší komplikovanosti, ale zato nápaditosti a dramatičnosti, dávkovanému napětí a strachu. Žádná z vrstev nechyběla a jde o přívětivou kombinaci.
Duchové a zombie. Neúnavné téma.
Darcy Coates ví, jak udržet a zvyšovat čtenářovu pozornost; v běžné věci dát hororový přídech a tam, kde se nyní nachází, ještě více zintenzivnit. Líbí se mi, když se Darcy rozepíše, téměř bych řekla, že u ní musí mít knihy více než 400 stran, aby stálo zato je číst. Tento kompliment lze vzít oboustranně. O menším rozsahu jen série Černá zima.
Od Darcy nás čeká Mrazivá smrt, pravděpodobně thriller, na který se sice těším, ale moc ráda bych a přeji si, aby nepřestala psát horory, protože je velice vnímavá a chápavá k jejich prvkům a k přirozenému náhledu, jak je psát. Tato kniha je podle mého názoru zatím TOP, co jsem kdy od ní četla!

hana4834
21.07.2024 3 z 5

Dost zklamání až ke konci napínavější jinak dej nic moc


Lucciella_L
16.07.2024

Další ze skvělé série knih o strašidelných domech.

Tentokrát Margot zdědí dům po svých rodičích. Ale ne ledajaký - jedná se o prosperující vinařství, kde se sice víno nepěstuje, protože zemina není těmto aktivitám nakloněná, ale víno se skupuje a na Šibeničním vrchu se stáčí do lahví.

Margot vyrůstala s babičkou a tak ji návrat do rodného domu moc netěší a jak to tak vypadá, jedinou radost z tohoto návratu má dům samotný....

I když se Margot snaží pomáhat Kant a další zaměstnanci, mají velmi svázané ruce - v porovnání s historií domu.

I tuhle knížku jsem si na maximum užila a pořád jsem měla tendenci ji směřovat na Moravu :) - jenže tam takový dům nenajdeme.... A nebo snad ano?

Adrim
11.07.2024 5 z 5

Kniha se mi líbila. Velice zajímavý a poutavý příběh.

NymphMaeve
08.07.2024 4 z 5

Další nálož od mé milované Darcy Coates. Tentokrát žádná lehounká duchařina, ale pořádně děsivý téměř apokalyptický děj. Mrtví se vracejí ve fyzické podobě a nejde jim uniknout. Je pravda, že kniha je rozsahem o dost větší než jiné knihy ze série, zde bohužel ne pro dobrou věc. Místy jsou dost nudné a opakující se pasáže, avšak když tohle překročíte, čeká vás opravdová hrůza. První kniha, po které se mi opravdu špatně usínalo a honily mne noční můry. Hlavní hrdinka mi byla docela vzdálená, ale našla jsem si jiné postavy, které mi sedly více. Musím říct, že oproti duchařině, která nemusí až tak dávat smysl, jsem tady čekala trochu více vysvětlení a osvěty, protože mi bude dlouho vrtat hlavou to, co se stalo na půdě a před soumrakem. Stejně tak jako to, co s sebou rodina Hullových tolik desetiletí nesla. Zkazilo mi to dojem z knihy, ale i tak jsem si čtení užila stejně jako strachu, který mi po dočtení zůstal. Děkuji za super zážitek a nemůžu se dočkat, až se pustím do další knihy od autorky.

Necronomicon
06.07.2024 1 z 5

OU! Sérii o strašidelných domech jsem do teď považoval za čtivou a poměrně originální. Ale Hrůza na Šibeničním vrchu ji pohřbila. Víc jak polovinu knihy se hrdinka leká oprátek a krom toho, že víte, že něco je špatně, tak se prostě nic neděje. Druhá, menší polovina, začne příběh řešit, ale, jak už to Coatesová má ve zvyku, v takovém tempu, že je to až protivný. No a konec, ten to zmršil úplně, hlavně jakési zadostiučinění, když je zmíněno, že rodina hrdinky věděla a celou dobu s tímto břemenem žila, naprosto chybí a vyloženě poťapaný konec tomu nasadil neradostnou korunu.

01evik
02.07.2024 5 z 5

Kniha se dobře čte, i přes počet stran jsem ji zvládla v jeden den. Mohla by mít stran i méně, protože se tam část opakuje, ale ani to mi neubralo skvělý pocit z knihy :)

Veronika_mad
17.06.2024 5 z 5

Další super díl série :)

Cassidy.L
09.06.2024 4 z 5

Další skvělý kousek od spisovatelky, jiný, ale dobrý, čtivý. Zklamaná jsem nebyla :)

marie8567
04.06.2024 3 z 5

Dotčeno.....Kniha (alespoň prvních 200 stran) lze popsat třemi slovy a to: CO TO SAKRA.....????
pokud zvládnete první polovinu kde autorka evidentně spala,doberete se dlouho očekávaného konce kde......no tak hurá do toho :-)

mischamys98
27.05.2024 3 z 5

Na tenhle díl jsem se na základě anotace hodně těšila. Nakonec jsem spíš zklamaná. Začátek zdlouhavý a ne příliš zábavný. Musela jsem se do čtení nutit a často jsem knihu odkládala. Druhá polovina lepší, ale stále se tam dělo to samé dokola. Jediné, co mě opravdu zaujalo, byl závěr knihy. Ten byl ale bohužel příliš uspěchaný.

NikiGrouse
16.05.2024 3 z 5

Jedním slovem: zvláštní

uzivatel83509
14.05.2024 3 z 5

Kniha mě ze začátku moc nebavila (zdlouhavý a nudný rozjezd).. ke konci už to ale dostalo pořádný spád a bylo to napínavé.

.Tera.
14.05.2024 2 z 5

Tentorkát to bylo nějaké slabší.... V knize se děje pořád to samé dokola, celkově by to mohlo být o půlku kratší. Knihy od Darcy čtu ráda, ale tentokrát jsem se musela nutit, abych knihu vůbec dočetla.

Duchoslp
08.05.2024 3 z 5

Za mě to byl spíš takový průměr. První třetina byla dost utahaná a velmi skoupá na jakékoliv informace. Potom se děj rozjel a závěrečná část byla super.

Dandulka
03.04.2024 5 z 5

Konec byl trochu předvídatelný,ale jinak to bylo příjemné čtení, při kterém mrazilo v zádech.

Anniee
26.03.2024 4 z 5

Taková už klasika od DC. Celou knihu jsem podělaná strachy a strašně mě vytáčí jednání hlavní hrdinky. Je to čtivé, rychle to ubíhá a má to happyend, nic víc od toho nechci.

Petrunka14
24.03.2024 5 z 5

Tak tahle kniha mě hodně bavila. Posledních sto stran jsem tolik chtěla rychle dočíst, ale byla už noc a při čtení mi bylo úzko. Zvládla jsem to a doporučuji.

Zuzíček77
09.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Šibeniční vrh a jeho velké tajemství. Nečekala jsem, že na mě tato kniha tak zapůsobí, Darcy píše krásné knihy o strašidelných domech, takže si každý ráda přečtu. Tenhle mi přišel trochu jiný, nešlo tady podle mě ani tak o nějaké nadpřirozeno nebo lekání. Šlo o to velké tajemství proč vlastně kletba na dům spadla. Neskutečně mě bavilo zjišťovaní o starších rodinách, co se jim stalo, a jak žily. Opravdu moc krásně a uvěřitelně zpracovaná kniha, hlavně pro ty co mají velkou fantazii a dokážou se do příběhu vžít.

Dixinka
28.02.2024 5 z 5

Opět nezkamala. Super knih, všem doporučuji.