Cena nevinnosti

Cena nevinnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202452/bmid_cena-nevinnosti-LWy-202452.jpg 4 324 68

Tim je obyčejný australský kluk. Pracuje jako kuchař v otcově restauraci, každý den si zasurfuje a dá si pivo. Je se svým životem navýsost spokojený – tedy až do chvíle, kdy ho jeho přítelkyně Lilla vyhodí z bytu s tím, že by měl konečně dospět. Řízením osudu se Tim stává podnájemníkem v obrovském starodávném a trochu strašidelném domě, který vlastní uzavřená a plachá Anna, dívka s traumatickou minulostí, jež už půl roky nevyšla z domu, neboť trpí agorafóbií (strach z otevřeného prostoru) a záchvaty paniky. Bezstarostný Tim se rozhodne, že si Anninu psychickou nemoc nebude připouštět, ale když se v domě začnou dít podivné věci, zalekne se, že Anna už ztrácí rozum docela a že by mohla být nebezpečná – jenomže to už se mezi oběma spolubydlícími, kteří snad nemohou být rozdílnější, rodí křehké, ale silné pouto…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Sweet Damage , 2013


více info...

Přidat komentář

mondulinecka
30.12.2023 5 z 5

Tak tohle byl mazec. Knizku mi pujcila kamarádka, vůbec jsem nevedela, co čekat. Nicméně téměř od začátku mě naprosto pohltila. Bylo to čtivé, napínavé a ten konec jsem rozhodne nečekala! Takže naprostá spokojenost, jen Lillu jsem měla chuť zaskrtit už od začátku!

Micha-Él
13.03.2023 5 z 5

Nad touto knihou jsem váhala - slibně znějící anotace, ale absolutně jsem nevěděla, co čekat od názvu a obálky. Navíc zařazení mezi YA mě moc nepřesvědčovalo. Nicméně, po přečtení mě napadá jediné slovo - SUPER! Nemohla jsem se odtrhnout, jak moc mě zajímalo, co postavy skrývají, kam se bude děj ubírat a opravdu ty šílenosti provádí v domě Anna? Celou dobu, což je dost vzácné, byl román naprosto strhující, napínavý. Nabízí skvěle promyšlenou zápletku, u které, ač možná něco tušíte, do poslední chvíle si nejste naprosto jisti. Další silnou stránkou jsou postavy, na kterých si dala autorka opravdu záležet. Líbil se mi hlavně postupný vývoj u Anny a Lilly. Právě postavou Anny, dívky s duševní poruchou, a motivem strašidelného domu mě k sobě knížka připoutala nejdřív. Nečekejte nic prvoplánového nebo naivního, jako třeba já, ale kvalitní a poutavé čtení, které Vás ohromí nejen vším výše zmíněným, ale stejně tak neuvěřitelnou čtivostí. Někde v recenzích jsem četla, že se jedná spíše o psychologický thriller, s čímž se dokonale ztotožňuju. Mnohé z tohoto žánru Ceně nevinnosti nesahá napětím a propracovaností ani po paty. Doporučuji všem, i když nejvíc asi četba zaujme ženy.

P. S. Mnohem víc se mi líbí obálka v originále, nechápu, proč ji měnili...


denča1000
09.03.2023 3 z 5

Velmi čtivá kniha, kterou jste přečetla opravu hned... Zajímavá příběh, první jsem se docela teda bála, ale nakonec to bylo super čtení.

maličkán
11.10.2021 5 z 5

Opravdu čtivá kniha, vysoké hodnocení si zaslouží. Neměla hluchá místa. Určitě není jen pro mladší. Mám těsně před důchodem a moc jsem si ji užila.

Kniholapka
27.07.2021 3 z 5

Kniha jako taková se mi líbila. Byl to prostě zamotaný příběh, ve kterém bylo dost prostoru přemýšlet nad tím, jak to asi všechno je a proč....Ale přesto mě až tak nevtáhla. Neměla jsem z ní wau pocit. Ano byla dobrá a určitě nikdo neprohloupí pokud si ji chce přečíst, ale ve mě takový obrovský, pochvalný dojem nevyvolala.

marina4088
07.07.2020 5 z 5

Knížka byla dosti čtivá a dost se mi líbila. Hodně zápletek, člověk si mohl myslet že ví, jak to vlastně všechno je a pak četl dál tak zjistil, že se mýlí. Originální příběh, sice trošku temný na YA, ale i přes to dost fajn. Akorát za mě bych trošku rozepsala život hlavního hrdiny a některé části knihy celkově, protože to prostě chtělo. 4,5 hvězdy

maryska09
28.06.2020 5 z 5

Výborně napsaná mrazivá kniha s vynikajícím překvapivým závěrem. Velmi doporučuji

LadyAlena
03.04.2020 5 z 5

Knížka se četla dobře, svižná, držela se mě jako klíště :-) oddechovka na neděli

V.Vendulii
13.08.2019 4 z 5

Mě se knížka moc líbila. Tajemna mohlo být klidně trošku víc. Taky tyhle záhadný události nebyly domyšlený úplně dopodrobna, jak bych si představovala a čekala jsem trošku víc romantiky. Konec mě překvapil, ačkoliv to nebylo žádné extrémně šokující odhalení. A hodně se mi líbilo, že to bylo psané z jeho pohledu. Že to nebylo tak přehnaně emotivní, náladové a afektované jako jsem zvyklá u dívčích hlavních postav.
Musím dát čtyři hvězdičky, protože prostě super čtení. :-)

LadyCarousel
14.06.2019 5 z 5

Od knihy se nešlo odpoutat. Za pár hodin jsem jí jedním dechem přečetla a několikrát změnila mojí teorii o celé pravdě. Skutečné pravdě jsem přišla na kloub trochu dřív, než byla odhalená, a tak mě to tolik nevzalo, ale to jsou asi už čtenářské zkušenosti. Tuhle knihu zfilmovat by bylo naprosto skvělé. Díky autorce za zpříjemnění dne:)

Cleo De Nile
06.06.2019 4 z 5

Proboha, to je tak hnusný název a obálka, že by jeden řekl, že je to o pedofilovi, který si ve sklepě užívá se třináctiletou holkou. Na young adult je to nicméně docela silný a pochmurný příběh se zajímavou hlavní dívčí protagonistkou, jež mě docela oslovila, a chtěla jsem o ní vědět víc. Hlavní klučičí hrdina je také fajn, takový sympaťák. Užila jsem si atmosféru Austrálie, všechno tu surfování a sluníčkem zalitý písek... Nádhera. Co mě naopak zklamalo byl konec, hrozně neuvěřitelné a přeplácané.

Yogi
17.05.2019 3 z 5

Knihy tohohle typu - takový víceméně young adult s temnejma zápletkama, postupně se odkrývajícíma tajemstvíma z minulosti, psychickýma poruchama a sem tam s nějakou tou mrtvolou - mám hrozně ráda. "Cenu nevinnosti" jsem si chtěla přečíst hned po "Krásném zlu" (který mě totálně dostalo), a nevím, jestli je to tím, že jsem se k ní dostala po tolika letech a nebo tím, že jsem starší (i když, jinak mě, jak už jsem psala, podobný záležitosti furt táhnou, takže tím to asi nebude), ale zkrátka jsem se nebavila. Jo, četlo se to rychle, je to napsaný svižně a nikde to nijak výrazně nedrhne, ale příběh jsem hned odhadla, dokonce i ten údajně "překvapivý" konec. Mrzelo mě, že nebyla nijak víc vykreslená Annina nemoc, mohla tam ztropit ještě nějaký větší neštěstí, takhle mi tahle linka přišla skoro až prázdná. Ani to nebylo moc strašidelný, potenciál toho starýho obrovskýho baráku naprosto nevyužitej, to to mohlo udělat zajímavější. Jako oddechovka asi dobrý, ale větší intelektuální žrádlo bych v tom nehledala.

vikimi
02.02.2019 1 z 5

Knizka mi prisla hodne nepredvidatelna a moc "temna" a pak zase happy az moc. Tahle autorka me neoslovila.

Lalina3
05.08.2018 3 z 5

Hm... Mám dost rozporuplné pocity. Ze začátku jsem myslela, že knihu snad ani nedočtu, pak jsem se ale začetla a nemohla jsem se odtrhnout. I tak mi ale přišel zvláštní zvrat u Anny... Takhle rychle to ve skutečnosti nejde.
Na konci knihy jsem ale byla úpřímně šokovaná. Ale některé věci se nedořešily, to mě štve.
Myslím, že to šlo rozvést ještě víc, třeba Timovu osobnost a jeho život, pořád jen surfování a restaurace dokola, nic nového. Kniha prostě nesplnila očekvávání... Ale i tak byla opravdu moc čtivá.

Veronika33
24.07.2018 3 z 5

Kniha sa dobre čítala, rýchlo. Štýl písania bol však trochu slabší, pripadalo mi to skôr ako kniha pre teengerov, ku koncu sa to zlepšilo a nabralo to grády. Autorkina druhá kniha ma však zaujala viac. Kniha bol OK, neurazí nenadchne.

Život-s-Kačí
17.05.2018 5 z 5

Příjemné, chvílemi lehce mrazivé čtení. Konec jsem odhadla, takže až takové překvapení pro mě nebyl, ale to mi vůbec nevadilo. Za mě úplná spokojenost.

becca
08.05.2018 5 z 5

Úžasná knížka! Hrozně dobře a rychle se četla. Byla napínavá, strašidelná, láskyplná! Nemám co ví k tomu dodat... určitě si ji přečtu zas a to se mi zatím nestalo, že bych měla takovou chuť se do nějaké knihy začíst znova.

martina5069
08.09.2017 4 z 5

Obyčejný kluk vs. plachá dívka, žárlivá bejvalka, dva přátelé, strašidelný dům a ukryté tajemství. Takhle by se dal shrnout děj knihy. Do asi posledních 4 kapitol sem jen tušila jak to celé dopadne Ale poslední 2 kapitoly mě posadily doslova na zadek a já jenom v rychlosti dočítala poslední stránky a v hlavě měla snad 1000 myšlenek na to co sem to teď přečetla za knihu. strašně mě překvapilo, že v sobě nemá kniha ani jedno hluché místo a pořád se tam něco děje, suma sumárum mi na ni stačily asi 3 dny a to jen proto, že jsem pomalý čtenář. Tim byl jako postava strašně super, moc hodnej kluk a Anně se nedivím, že byla psychicky nemocná, když si zažila to co si zažila. Poslední dobou hledám knihy s podobným tématem a opět sem měla šťastnou ruku, není to sice na 5 * protože sem četla o malilinko lepší knihu ale i tak můžu jen doporučit, nebudete po přečtení litovat, pokud máte rádi lehké tajemno a pár šokujících scén.

jamajka99
06.09.2017 5 z 5

Níže je naspáno super kinížka spíš pro mladší generace. Neřekla bych. Je to super kniha i pro starší. Napínavé až do konce.

devildeny
28.08.2017 5 z 5

Kniha se velmi dobře čte. Je taková oddechová i napínavá zároveň. Děj mě vtáhl, že jsem se ke konci nemohla odtrhnout. Zajímavý konec..