misaC misaC komentáře u knih

☰ menu

Mluví k vám kapitán Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Další mnou přečtená knížka od Martina Moravce. Pobavila jsem se i poučila - ale strachu z létání jsem se nezbavila :)

22.04.2024 5 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Knihu jsem četla se zaujetím, a i když chápu, že existují opravdoví psychopaté, tak mi Jack přišel v některých situacích opravdu přehnaný. Četla jsem už knihu Pomocnice, a tak jsem vlastně od první stránky očekávala, jak to s Grace a Jackem dopadne.

04.04.2024 4 z 5


Smrtící volání Smrtící volání Angela Marsons

(SPOILER) Knihy Angely Marsons mám ráda - mám doma celou sérii. ALE ! V tomto díle mě rozuzlení fakt naštvalo. Takovéto soupeření sourozenců, obzvlášť sestry a bratra pro mě není opravdu uvěřitelné.

11.03.2024 4 z 5


Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Výborná kniha! Skvělý člověk s až nevyčerpatelnou energií! Služby v letecké záchranné službě, na urgentu v Motole a - což mě opravdu velmi překvapilo - first responder ! Prostě Marek Dvořák chce lidem opravdu pomáhat! Lidsky, zároveň někdy i drsně, ale i vtipně popisuje svůj soukromý i pracovní život záchranáře.

29.02.2024 5 z 5


Podzimní případ Podzimní případ Anders de la Motte

Přečteno v poměrně svižném tempu. Knihu jsem četla na doporučení a určitě nelituji, naopak, těším se i na další díly této série.

21.02.2024 4 z 5


Kniha dvou cest Kniha dvou cest Jodi Picoult

Musím napsat, že mám rozporuplné pocity. Pasáže z Egypta mě bavily, popisy "povinností" duly smrti mě děsily a hlavní hrdinku Daw jsem ke konci knihy už asi doopravdy nesnášela.

12.02.2024 3 z 5


Smrt posluhovačky Smrt posluhovačky Agatha Christie

Další klasika od Agathy Christie s úžasným Hercule Poirotem. tentokrát se snaží - a samozřejmě úspěšně - zachránit mladého muže od popravy za vraždu.

20.01.2024 4 z 5


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Rychle přečtená kniha. Zápletka byla opravdu předvídatelná, ale přesto mě čtení bavilo. Opravdu mě "potěšily" poslední dvě stránky....

01.01.2024 4 z 5


Mé cesty do hlubin mozku Mé cesty do hlubin mozku Martin Moravec

Tušila jsem, že to pro mě bude docela náročné čtení - a nespletla jsem se. Některé pasáže jsem četla jen po pár stránkách, v některých částech mi pan Beneš přišel docela cynický, ale je pravda, že kdo umí tak umí.

26.12.2023 4 z 5


Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Bezvadný začátek další série tohoto autora. Kate to má hned v prvním případu opravdu těžké. Kdo by si chtěl po patnácti letech zopakovat nejděsivější situaci svého života ?

26.12.2023 4 z 5


Nové království Nové království Wilbur Smith

Velmi ráda jsem se prostřednictvím této knihy vrátila ke dvěma nejoblíbenějším knihám série Řeka bohů - a to k prvnímu a druhému dílu. Hyksósové, ťuhýci, Taita aTanus. Díky!

06.12.2023 5 z 5


Vražedná lhůta Vražedná lhůta Andreas Gruber

Tak toto bude moje další oblíbená série!
A protože se děj nedá popsat pouze třemi jednoduchými větami :), tak si jdu zase raději číst!

16.11.2023 5 z 5


Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Další z mnou přečtených knih od Aleny Mornštajnové - a mohu jen chválit. Snad jen - na můj vkus - urychlený závěr.

28.10.2023 4 z 5


Noční návštěvník Noční návštěvník Jeffery Deaver

Všechny knihy s detektivem Lincolnem Rhymem mám doma, a tak jsem si musela koupit i tuto. Nelituji, ale začátek knihy mě trochu nudil. I když se během řešení případu objevily různé zvraty, tak podle mě nepatří tento tato kniha k nejlepším.

17.09.2023 4 z 5


Vražda v ambitu Vražda v ambitu Vlastimil Vondruška

Moje první kniha ze série Hříšní lidé Království českého - a hned jsem trefila povídky seznamující s úvodem kariéry Oldřicha z Chlumu :) Hlavní hrdina mě zaujal a po krátké pauze se vrhnu na nějaký další díl.

17.09.2023 4 z 5


Temný cypřiš Temný cypřiš Agatha Christie

Zajímavý případ. Vyřešení vraždy během soudního procesu je typické spíše pro Gardnera, ale i zde potěšilo.

16.08.2023 5 z 5


Muž v mlze Muž v mlze Agatha Christie

Ideální knížka na dovolenou plná detektivních povídek. Ačkoliv vyznávám "klasiku" - tj. slečnu Marplovou a Hercula Poirota, tak jsem byla mile překvapena ze všech povídek. Dokonce i ten "zatracovaný" Harley Quin mě pobavil.

09.08.2023 5 z 5


Nesmrtelný Cheops Nesmrtelný Cheops Valery Esperian

Kniha přečtena až jako třetí v pořadí - po Tutanchamonovi a Achnatonovi. A líbila se mi nejvíce. Bylo tu dost dobrodružství ( svatyně Thovta ), hodně intrik ( ze strany samotného Cheopse ale i kněží či manželek ), ale také například popis balzamování mrtvých těl.

28.07.2023 4 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Kniha popisuje dopady zneužívání na celou rodinu. Kdo je tady viníkem? Je jich tu určitě mnohem více než jen ten jeden jasný prapůvodní viník. Ani hlavní hrdinka není bez viny.

26.07.2023 4 z 5


Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Karin Lednická

Kladně hodnotím detailní rozbor celé tragédie - jsem za to ráda, protože jsem o osudu Životic nikdy neslyšela. Za velké plus považuji přiložené fotografie.
Velmi mě zde rozčílila skutečnost o bezproblémovém dožití jednoho z hlavních aktérů - Guida Magwitze.

20.07.2023 4 z 5