Smrtící volání

Smrtící volání https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503288/bmid_smrtici-volani-63d009e80deb6.jpg 5 671 155

Musíš mi zabránit, abych ublížil někomu jinému. Nechci dělat tyhle hrozné věci. Pomozte mi, než budu nucen to udělat znovu. A udělám to znovu, protože nemám na výběr. Nikdy jsem neměl na výběr. V rušném nákupním centru svírá malá holčička plyšového medvídka a drží se ho v nepřítomnosti své matky Katriny. O několik hodin později je v opuštěné budově objeveno Katrinino tělo. Pro detektivku Kim Stoneovou to vypadá jako rychlá a účinná vražda. Ale Kiminy instinkty jí říkají, že v této nesmyslné vraždě je víc, než se na první pohled zdá. Jaký byl motiv zabití mladé matky na nákupech s jejím dítětem? O několik dní později je v místním parku nalezena druhá žena, jejíž krk je zlomený stejně jako Katriinin, a její šestiletý syn se pohřešuje. Se svou kolegyní, detektivkou Stacey Woodovou, která pracuje na dalším nevyřešeném zločinu, a s členem týmu, truchlící nad ztrátou blízkého příbuzného, ​​se Kim snaží proniknout do toho, co se rychle stává složitým případem. A když na Kimině stole přistane ručně psaný dopis od vraha adresovaný jí a prosící o pomoc, ví, že čas přivést malého chlapce živého domů utíká. S podporou analytika písma a profilovače se Kim a tým začnou dostávat do mysli vraha a učiní šokující objev. Některé z obětí mají na zápěstích škrábance. Nejsou to ale žádné náhodné škrábance. Vrah je používá ke komunikaci s někým. Otázkou je... s kým? A pokud to Kim brzy nezjistí, zemře další nevinná duše.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Deadly Cry , 2020


více info...

Přidat komentář

Denisa232623
11.04.2024 3 z 5

Dnes se asi ztotožním se spoustou komentářů a větami, které byli již řečené. Jakožto milovník Angely dávám tentokrát 3,5*, protože to si kniha zaslouží, ale je to jen proto, protože děj se dost vleče, knihu jsem četla poměrně dlouho a nakonec z toho vyleze docela překombinovaný závěr. Doufám, že další dílo bude opět o něco svižnější a více uvěřitelné.

Clara_C
29.03.2024 4 z 5

Tohle byla asi nejmíň uvěřitelná zápletka, byť knížky Angely miluju a jsou stále hodně čtivé, a i tak se už teď těším na další porci. Tady mně ale spíš zajímaly osudy policejního týmu, než až překombinované dvojice zločinů.
Věřím, že sourozenecká rivalita, navíc podpořená nezájmem rodičů, může být problém, ale tohle už bylo i na mně moc. Nicméně zajímavý vhled do oboru jako je profilování pachatelů podle písma, ale jako napínavá krimi na mě tentokrát úplně nezapůsobila.


mirinda973
19.03.2024 3 z 5

Miluju tuhle sérii, ale s tímhle dílem jsem se tak nějak trošku prala. Čtivost a napětí opět nechybí, ale tak do půlky to bylo o ničem a pak najednou cvak a Kim a jejímu týmu vše docvakne... Ani ta zápletka/vrah mi nepřišel věrohodný a dost přehnaný. Tentokrát dávám 3,5 hvězdička. Ale rozhodně si přečtu další díly

misaC
11.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Knihy Angely Marsons mám ráda - mám doma celou sérii. ALE ! V tomto díle mě rozuzlení fakt naštvalo. Takovéto soupeření sourozenců, obzvlášť sestry a bratra pro mě není opravdu uvěřitelné.

Sulmo
09.03.2024 2 z 5

Hm hm hm. Tak nevím. Ta afektovanost Kim ve všech rozhovorech, kolikrát nikdo ani nedořekne větu, a pak šup prásk bum,ty jsi vrah. Dávám 2 hvězdy.

pepa4081
27.02.2024 5 z 5

Opět mohu jen chválit a těšit se na další díl.
Nanejvýš uspokojivé.

čef
12.02.2024 4 z 5

Zase jeden, resp. dva, organizovaní sériový vrazi a znásilňovatelé, po kterých pátrá tým okolo motorkářky Kim. Kromě vztahových motaček uvnitř týmu, dobře známých z předchozích dílů, se nic moc nového nedozvíte. Snad oceníte staré dobré vyšetřovací metody policie bez supernových technik, snad se trošinku zasmějete situačním gagům. Až na absurdní motiv pachatelů, tedy nic zvláštního, ale úroveň na dnešní dobu opět alespoň trošku nadprůměrná.

Rosie5
04.02.2024 5 z 5

Jsem fanoušek A. Marsons celá série je napínavá vždy do konce. Sympatické postavy ,Kim a celý její tým.
Tyto knihy doporučuji si přečist!!!

novina
04.02.2024 5 z 5

Opět napínavé od první do poslední strany. Krátké kapitoly jsou skvělé.

janastok
21.01.2024 5 z 5

Tato série je skvělá, napínavá, sympatičtí policisté, vtipné dialogy. A pěkně si mě paní spisovatelka povodila, myslela jsem si, že vím a byla jsem vedle jak ta jedle.

Dajine
13.01.2024 5 z 5

Opět parádní čtení. Celá série je skvělá a paní spisovatelka psát umí. Svižné, krátké kapitoly vítám.

KateBeckett
05.01.2024 5 z 5

Každý její příběh je čím dál zajímavější a napínavější. Ač se snažím sebevíc nikdy neuhádnu kdo za tím vším stojí. Ona je prostě top mezi spisovateli s krimi příběhy.

edith79
03.01.2024 5 z 5

Co napsat a neopakovat se? Opět naprostá spokojenost. Eričin tým šlape jako hodinky a řeší další zapeklitý případ velmi zvláštních vražd. Opět se tu odvíjí dvě, tentokrát dokonce tři linie případu a závěr je naprosto skvěle vymyšlený. Navíc mi tento díl připadal nějak víc nabitý špičkováním mezi kolegy a vtipnými dialogy. A to je i v tomto žánru potřeba.
''Á, vás tu zrovna potřebujeme''
''Páni, po takovém přivítání si připadám úplně jako rocková hvězda''
''Můžete přednostně vysypat a uložit věci z téhle kabelky, pane Bon Jovi ?''

ciaram
31.12.2023 5 z 5

Vždycky když otevřu knihu Angely Marsons, tak se ocitnu "doma". S celým týmem se cítím v pohodě, fandím jim, zápletky jsou uvěřitelné i po takové době. Už se moc těším na další díl, ještě že v originále má autorka několik dílů náskok :)

Toledo
29.12.2023 5 z 5

U této série se budu znovu opakovat a znovu dám 5* jako všem předchozím dílům, protože je prostě a jednoduše super.
Těším se na každý další díl a zápletku, která je vždy skvěle vykreslená.

Ailir
28.12.2023 5 z 5

Angela Marsons a její kniha číslo 13 a ač se to zdá neuvěřitelné, stále umí a možná ještě lépe než na začátku!
Děj strhující, pro mě je důležitý moment překvapení, který se konal a za ty roky mi postavy přirostly k srdci. Kniha se čte sama. Angela je jediná autorka, která mě ještě nepřestala bavit a pokračuji tak v dlouhé sérii.

Satyrka
27.12.2023 5 z 5

Předchozí díly jsem přečetla zhruba před rokem, a musím říct, že bylo super si opět připomenout, proč se tato série stala mou nejoblíbenější krimi sérií.
Zajímavý případ(y), zajímavé poznatky a fakta, velmi čtivé, krátké kapitoly nutí číst dál (přestože jak jsem měla velký skok od posledního dílu, zpočátku mě krátké kapitoly štvaly) a pro mě velmi důležité - postavy! Miluju! Moje nejoblíbenější je Stacey, ale ostatní miluju taky! S nimi i spojené jejich osobní životy. Hodně mě bavil průběh vyšetřování. Hned se vrhám na další díl, mě tato série neskutečně sedla!
Spoilery:
- Díky této a dalším skvělým krimi sériím jsem se už naučila, že největší překvapení a zvrat je, když vraha známe. Ale stejně mě to baví a platí to na mě. Myslela jsem, že vím, o co tady jde, a něco jsem opravdu uhádla, dřív nebo později, ale stejně mě konec opět překvapil. Že případy souvisejí mi došlo poměrně rychle, jen jsem netušila, co bude mít společného ta akce s Tyrou s celým příběhem. A sourozence jsem hádala taky jiné. Bylo jich tam celkem dost, pro zmatení. A výklad Alison o rivalitě a sourozeneckých vztazích mě hodně vtáhl.
- Co mě ale stejně vždy mrzí jsou ty naprosto zbytečné smrti. Kor když jde o jednoho ze šťastného páru nebo o rodiče.
- A poslední stránka o Stacey .. Jů, super! Ta potěšila.

Neo1tex
24.12.2023 3 z 5

Fajn detektivka. Velmi dobře a rychle se čte. Krátké kapitoly mě chvílemi trošku iritovaly, žánru to ale asi prospívá. Hvězdička z hodnocení dolů za toho grafologa - to byl úlet jako prase. "Vidíte, jak tady nedotahuje to D? To nám o pisateli říká, že je slušný s velkou touhou po úspěchu. A taky má tři ledvinové kameny a mateřské znaménko na levém kotníku. A včera snídal vajíčka." To víš, že jo... a teď tu o perníkové chaloupce. Ale jde to odpustit a kniha stojí za přečtení.

Cassidy.L
17.12.2023 5 z 5

Další kousek, který nezklamal - příběh byl naprosto dechberoucí, napínavý a velmi čtivý. Vše dokonale skloubeno a nechybělo dokonalé rozuzlení. Trochu mi tam sice chyběla dějová linka s Pennem, ale to snad najdu v dalším díle :)

kyssling
15.12.2023 4 z 5

Výborné dramatické pokračování, snad jen úplný závěr mohl být zajímavější. Škoda, že v románech není více Woodyho, chemie mezi ním a Kim je skvělá.