Smrtící volání

Angela Marsons

Případy Kim Stoneové série

Inspektorka Kim Stoneová řeší případ sériového vraha, který ji sám prosí o pomoc. V obchodním centru se najde ztracená holčička. Její matku objeví mrtvou o pár hodin později v opuštěné budově. Než si inspektorka Kim Stoneová stihne položit otázku, co za touto precizně provedenou vraždou vězí, naleznou v místním parku další oběť, která zemřela stejným způsobem. A které někdo unesl šestileté dítě. Brzy nato přistane na Kimině stole dopis s výzvou: Musíte mě zastavit, než ublížím někomu dalšímu. Nechci nikoho zabít, ale nemám na vybranou...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2023 , Kalibr
Originální název: Deadly Cry, 2020

Komentáře knihy Smrtící volání

Lucciny.knihy
06.12.2025

(SPOILER) Opět, znovu, naprosto dokonalý příběh. Čtivý, svižný. Krátké kapitoly, díky kterým se v příběhu neztratíte. No a ten konec!

V obchodním domě v jednom z obchodu je nalezena mala holčička. Pláče. Ztratila se ji máma. Ta je za nějakou dobu nalezena kousek od obchodního domu mrtvá. Za pár dní je objevena další mrtvola v parku. Provedení stejne, jen je uneseno dítě a mrtvola neměla škrábance, jako ta první, je to stejný vrah? Na stanici se objevuje dopis s žádostí o to, aby Kim vraždění zastavila nebo bude pokračovat. Tým jede na plný výkon. Stacey v rámci spolupráce pracujeme na jednom nevyresenem případu znásilnění. Něco ji tu nesedí. Souvisí ten pripad z jejich aktuálním případem? A nejsou ještě další případy v minulosti? Objevuje se další tělo. Čas běží. Najde Kim vraha?

Knihu moc doporučuji. Stojí za přečtení.

Další recenze na www.instagram.cz/lucciny.knihy

susu
03.12.2025

Čtu postupně celou sérii, k pěti hvězdám jsem sáhla až u minulého dílu a teď bohužel zase jen za tři. Nicméně série je kvalitní a čtivá, budu doufat v lepší zítřky a číst dál :)

Miro67
03.09.2025

Napínavé, neodložitelné, ale...
"Ani se nenamáhala k tomu něco dodávat, protože jí rázem docvaklo několik věcí"
Děj ubíhá a najednou Kim ví, kdo je tím pravým zločincem. Nám čtenářům chybí trochu víc indiciíí, abychom i my mohli případ rozlousknout a tím si trochu pohladit své ego. Proto hvězdičku ubírám.

TerkinKnižnySve
16.06.2025

Ďalšia skvelá časť s Kim.

Predstavte si taký bežný deň s Kim, ktorá dostane s tímom za úlohu sprevádzať "hviezdičku" a autogramiáde! Prečo práve ona? Svoju nechuť dá patrične najavo samozrejme.

No nebola by to Kim, keby sa nepriplietla k inému prípadu a to stratenému dieťaťu v nakupnom centre a jeho mŕtvej mame, neskôr zavraždenej žene a unesenemu dieťaťu.

No ešte horšie je keď jej príde list od vraha, ktorý jej vynadá, že ho ešte nechytila a prosí aby ho našla a zabranila tak ďalšej vražde.

V tejto časti sa Kim musí prerobiť na super milú ženu - minimálne k vzťahu k vrahovi, musí ísť naňho inak - milo a dúfať, že táto taktika výjde.

Ďalší skvelý diel, kedy Kim a jej tím len potvrdzujú, že su skvelý vyšetrovatelia, musím povedať, že som sa aj nasmiala - Kim vie byť vtipná ale bola som aj napnuta ako guma na gatoch a čakala kto je vrah a či ho nájde včas.

Ajrad1981
08.06.2025

Četlo se to svižně, mělo to spád. Ale prostě mi tam neseděly ty škrábance, to je podle mě úplně ujetý. Tak když chci vyrýt, řekněme, srdíčko, tak vyryju srdíčko a nedělám z toho koláž. Notabene v situaci, kdy nemám na takový blbiny čas. Teda si myslím, že nemám čas, nikdy jsem nikoho nepřepadla, neokradla, nezavraždila, tak to asi nedokážu přesně posoudit, ale ujetý mi to vážně připadá.
Stejně tak se mi nepozdává ten vztah mezi sourozenci, to je jako možný až takhle?! Možná bych se měla pozeptat nějakého psychologa nebo psychiatra - ale raději ne Alex. ;-)
Co mi hodně vadilo, byl fakt, že čtenář nemá absolutně možnost odhadnout pachatele, Kim na něj taky přišla náhodou, takže žádné indicie tam prostě nebyly. Na druhou stranu se mi hodně líbila Stacey, tady fakt ukázala, co v ní je, a jsem zvědavá, jak to s ní bude dále.
Když sečtu plusy a mínusy, jsem na středu. No co už, příště to třeba bude lepší.

Dashik
01.06.2025

Od prvního do posledního písmenka prostě dokonalé. Zbožňuju tuto sérii.

kniha_je_laska
25.05.2025

Smrtící volání

Při tolika dílech je úžasné, že mohu vidět, jak se tým mění. Každý z nich se nějak zlepšuje a kromě řešení případů s nimi mohu prožívat i jejich osobní životy a jsou tak mému srdci stále bližší.

Ani snad nemusím říkat, že i tenhle díl se mi líbil, mám dojem, že to ani jinak nejde. Nevím, co budu dělat, až přečtu všechny vydané díly, protože už teď je mi jasné, že tahle banda mi bude chybět.

Řešíme tu případ ztracených žen, kterým někdo zlomil vaz. Nemají mezi sebou žádnou spojitost až na ten způsob provedení, a jinak jsou dokonce malé odlišnosti, ale všem je jasné, že tam musí něco být. K tomu se Stacey dostane do rukou štafeta, což jsou nevyřešené případy, které kolují mezi stanicemi, kdy detektivové dostanou možnost do nich nahlédnout a zkusit je vyřešit, protože se na ně kouknou novým pohledem.

Opět to bylo napínavé, trochu i závod s časem díky jistému vývoji. Kim hodně dá na své instinkty a to bez ohledu na to, že ji to dost často dostává do problémů, ale mně se líbí, jak je svá. Jsem ráda, že se tu objevila jedna známá postava, I když to nebyla ta, ve kterou doufám, ale naděje umírá poslední, a třeba se mi to splní.

blebuska
25.05.2025

Další skvělý příběh s Kim, miluji její tým, celou jeho dynamiku a osudy všech členů... Navíc zápletka byla jako vždy dokonalá. Vždycky si říkám, že tentokrát na to přijdu.. A ejhle, zase ne :) těším se na další díl

simona g.
06.05.2025

Baví, baví, baví mě její styl, zápletky, umění vytvořit knihu napínavou jak šle, umění vtáhnout vás do děje a odpustit si pár hodin spánku, bo potřebujete číst dál a vědět, že ani teď to neudělal pošťák :). Opět paráda!!!

Mušketyrpepa
03.05.2025

Angela Marsons je prostě záruka pěkného čtení a zajímavé zápletky

Abikk
15.04.2025

Zajímavá zápletka, napínavý děj. Opět moc povedený díl. Jen to sourozenecké téma mi připomínalo knihu předchozí, i když je malinko. Jdu na díl nultý a těším se, co nového se o Kim dozvím :o)

Ejv
31.03.2025

Chvíli jsem měla pocit, že jsem se v ději ztratila, ale nakonec super!
Taková sourozenecká rivalita..

k@rol
15.03.2025

Bezva čtení. Mělo to napětí, vtip, dojetí, všechno, co si člověk může přát. Jako obvykle jsem neodhalila vraha, ale na to jsem koneckonců zvyklá. Jen si nejsem jistá, jestli to v tomto příběhu vůbec šlo. Ale to nevadí, bylo to vážně prima.

Verresa
08.02.2025

Naprostá paráda, zbožňuju tuhle autorku a celou sérii.

Mausinka
01.02.2025

Úžasné jako vždy. :)

work
30.01.2025

Angela Marsons si udržuje vysoký standard a využívá obdobné stavební prvky, a tak je vcelku jedno, kterým pokračováním do jejího vlaku naskočíte. Chronologické čtení má tu výhodu, že se ráda na předchozí díly v textu odkazuje, takže to bude čtenáří jasnější. Na druhou stranu jsou ty odkazy dost často jakousi formou reklamy, aby donutila nováčky sáhnout po dříve vydaných pokračováních. To ale dělají skoro všichni autoři sérií.
Smrtící volání nijak výjimečně ve stoneovské řadě nevyniká, není ani tím nejlepším, ani tím nejhorším. Konverzace jsou jako obvykle jiskrné a zábavné, opět se tu využívá trik dvou proplétajících se vyšetřování v jedné knížce a opět mi to připadá moc krátké a chtěl bych víc...

Veveruška320
09.01.2025

Nemůžu jinak,než knihu opět pochválit,líbí se mi od Angely všechny díly...za mě super.

daja51
30.12.2024

Ne nadarmo se říká autorce královna současné krimi- její knihy vás nikdy nezklamou a tento příběh je toho důkazem- těším se na další z jejich knih.

Pine
03.12.2024

Další povedený díl z povedené série. Hltala jsem jednu stránku za druhou, užívala jsem si zajímavou zápletku, skvělé dialogy, napětí i srandu. Prostě radost číst. Milé bylo, kolik prostoru tu dostala Stacey... no hned se jdu vrhnout na pokračování, protože Marsons není nikdy dost!

lil320
06.11.2024

Předem upozorňuji ať toto nečtou, co knihu ještě nečetli:-) Nebylo to špatné, čtivé, napínavé, ale trochu mně ta pokulhávala logika..možná mi to uteklo..ale nepochopila..jak vražídící žena z dvojice brutálně znásilnila Gemmu?

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi