Lukáš987 Lukáš987 komentáře u knih

☰ menu

Magická swingers party Magická swingers party František Kotleta (p)

Všichni známe ten plevel co se lepí na kalhoty a zanechává po sobě ty kuličky. Z hodin Přírodopisu si možná vzpomenete na její název (já teda ne). Jmenuje se Svízel přítula (super vystižení) a přesně takhle je přítulná tato kniha. Nepustí vás dokud ji nepřečtete.
Přes Magickou swingersparty, jo opravdu swingersparty, kde se chudák Kosek musel obětovat pro tým, až po Bakulgy, Sukuby pavoučího Anansima zajet do Malého Vietnamu, kde jsou nakrknutí, ne zrovna mírumilovní gan li. Sek, třísk, švih..Hajííí, Kurváááá. Možná se Kosek měl na všechno vys , zmizet a zůstat zmizelej a bylo pro něj vše ok, ale radši ne to bysme si neužívali takovou jízdu co pro nás připravil... Amigos, kteří uznávají Santeriu její bohyni Yemoju, ochránkyni rodin, mateřství a zároveň i šíleně krutou a trestající ty kteří se jí znelíbí. Vracíme se do Čech, kde se objeví Nadporučík Lukáš. Zde konkrétně v Ústí nad Labem se potkáváme s bosorkama a tajemnou Guli daj a zase nejde vše úplně hladce viď Kosku... A to ti říkali " Ne že to posereš". No a pos...
Japonsko taky nevypadá jako procházka růžovou zahradou. Prásk, Prásk, Prásk a kulky opět sviští vzduchem. Je tu cítit magie a bude ji to chtít pořádně množství protože Joro-gumo se jen tak nenechá, všude plno vnitřností, hlav, končetin všeho druhu. Francie kde si k snídani dáte šneky a bagetku s máslem (mňam) jenže... To by nebyl Kosek, který si jede užít Paříže. Když někomu vystřílíte do hrudníku díru tak velkou, že by v ní mohli trpaslíci uspořádat swingersparty nebude to opět jednoduché. Protože se mu do cesty připlete templářský Iblís se stínovými, které je nemožné zabít, pokud...
New Orleans - protože Kosek dluží malou službičku. Společníky mu dělají Jim Morrison a Hendrix (jen shoda jmen) doutníky a spousta rumu nejlepší obrana proti vúdú a n'zumbi. Kosek je prostě magnet na příšery a průsery. Ještě že tak . Protože bez něj bysme byli tam, kde ani slunce nedosvítí a proktolog potřebuje baterku. Když i u nás nemá chvilku klidu, protože se mu po návratu do Čech nikdo neozývá, vypadá to na další průšvih.

21.04.2024 4 z 5


Balada pro Emily Balada pro Emily Jarmila Stráníková

Strach je silná emoce, dokáže zhmotňovat i největší noční můry. A příšerám, o nichž si myslíme, že jsou blízko, je lepší nevěnovat pozornost. Pak totiž odejdou...Musí odejít, protože je nekrmíme svým strachem. Strach vás zbrzdí a ochromí a rozhodně nikam neposune..
Buch...Buch...Buch...
Trojí zabouchání nevěstí nic dobrého...Tato kniha je jako břečťan, který vám vrůstá pomalu pod kůži a pomalu se rozrůstá v těle. S každou kapitolou víc a víc, dokud vás úplně nepohltí. Po dočtení příběhu z vás ten břečťan opadne... Jen ne zcela, něco ve vás zůstane. To co se zdá být fiktivním příběhem inspirovaným skutečnými událostmi, nemusí být vždy fiktivní protože člověk je vždy člověk a člověkem zůstává. A my jako lidé jsme toho co se v příběhu odehrává schopni. A právě to dělá příběh příběhem.
Náhodně jsem tuto knihu objevil a díky za to, veliké díky za to.
Jarmila Stráníková je velkým překvapením a pevně doufám, že bude takhle pokračovat. Skvěle napsaný příběh doplněný parádními ilustracemi a ten konec...Na ten si počkejte
Buch...
Buch...
Buch...

12.04.2024 5 z 5


Nekonečný příběh Nekonečný příběh Michael Ende

Také znáte ten pocit když natáhnete ruku, dotknete se knihy a v tom okamžiku to někde ve vašem nitru udělá cvak, jako když sklapne past. Zmocní se vás temné tušení, že tím dotekem začalo něco neovladatelného, co se právě dalo do pohybu. Fantazie u knih nemá hranic, je odevšad stejně daleko, nebo stejně blízko.
Jsou lidé, kteří se nemohou dostat do Fantázie to jsou lidé kterým se říká Nečtenáři, a jsou lidé kteří se do Fantázie mohou dostat a Fantázie je pohltí, ti kteří si neuvědomí kde jsou, a jsou lidé kteří se dokážou vrátit zpět do našeho světa a chránit tyto dva světy a to jsme my... Knihomolové, Knihožrouti ti kteří uzdravují oba světy. Neváhejte, nečekejte a pusťte se do světa Fantazie..

Film jsem viděl xkrát a lituji, že se mi kniha dostala do ruky až teď, protože ta cesta do Fantázie je opravdu kouzelným nekonečným příběhem. Nedivím se, že byl autor této knihy zděšen, když viděl filmařskou práci, která končí Bastiánovým příchodem do Fantázie. Viděl totiž scény které odporují poselství jeho hrdiny.

10.04.2024 5 z 5


V jejím srdci svět se tříští V jejím srdci svět se tříští Jonathan Dylan Barker

Člověk si občas myslí, že ví, co přijde dál. Jde o stránky, jež se zdají předvídatelné, stejné. Chvíle, kdy jsou další stránky stejně jasné jako ty poslední a vy čtěte s jistotou, že před sebou nemáte nic nečekaného. Čtěte bez obav dál ... Jenže... J.D. udělá wau. A těchto 638 stránek do sebe zapadá jako puzzle.
Znáte ten pocit když si roztřídíte jednotlivé kousky, jimiž jsou tady kapitoly. Pak je pomalu dáváte dohromady. Pak si roztřídíte tvary to jsou naši hrdinové a celé to do sebe zapadne.
Tento příběh na pomezí hororu a thrilleru vás nenechá chladnými, obzvláště druhá polovina, která vám přitluče oči ke knize. J.D. umí upoutat čtenářovu zvědavost a pozornost. A tohle byla opět pecka.
A navíc ještě...(to už si přečtěte sami)

02.04.2024 5 z 5


Cujo Cujo Stephen King

Jestli něco Stephen King bravurně zvládá tak to je napnutí a to, že se ničím nes*re. Do své knihy vás vtáhne svým naprosto dokonalým způsobem, který dokáže snad jen on. Cujo a jeho 245 stránkové ehm..psí poslání. Nervy drásají příběh na každé straně. King vám nenaservíruje jen psychiku lidí, ale i Cuja. 90 kilového bernardýna, který naruší zdánlivý pokoj malého městečka. Který změní život obyvatelům Castle Rocku. Jeho temné vrčení, vražedné tesáky a plíživě kroky cítíte na každé stránce.

21.03.2024 5 z 5


Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Dejme tomu, že byste se dívali dalekohledem do studny a ten vám tam náhodně spadl... Chytrý a důmyslný Saturnin vám podá jiný se slovy " To se stává" .
Proč Šemík uháněl k Radotínu, zatímco Horymír uháněl k Neumětelům. Teta "plná přísloví" Kateřina a kluk pitomá Milouš, slečna Barbora, doktor Vlach a dědeček a ten styl humoru kterým vás Saturnin provází je bez chyby. Prvně viděn Xkrát film a teď tahle úžasná kniha... Proč jen jsem ji nepřečetl dřív... Protože Saturninova fantazie dokáže udělat detektivku i z jízdního řádu...

16.02.2024 5 z 5


Ďáblův potok Ďáblův potok Todd Keisling

Je jeden život využijte ho co nejlíp .
Ďáblův potok velká sklenice od okurek co do ní dáte kameny a myslíte si že je plná... "Jste na omylu Staré lži nahoře, nová láska dole. Tvá vůle a staré zvyky jedno jsou" . Doplníte ji menšíma kamenama a stále si myslíte, že je plná? Zase jste na omylu... " kniha doprovázená super výběrem hudby, temnoty a děsu" protože do té sklenice se ještě vejde štěrk a takto si s vámi hraje Keislingova kniha... Stále si myslíte, že sklenice plná? Zase omyl protože se tam vejde ještě písek. Rozvláčné popisy a střídání dějů (je tady vidět inspirace Kingem) vás pošle do městečka Stauford v Kentucky ve kterém vám nebude moc dobře a to opravdu.

15.02.2024 4 z 5


Zákulisí chaosu Zákulisí chaosu Maxime Chattam (p)

Teorie spiknutí, zákulisí chaosu. Jak funguje globalizace, geniální metoda jak ovládnout lidi. Jak je to účinná metoda, že jakmile se pokusíte něco změnit, nebo pranýřovat, dostanete nálepku paranoika. Kdo zabil J.F. Kennedyho, byla smrt Marylin Monroe vražda, nebo sebevražda? Tajemné symboly na 1,5,20 a 100 dolarové bankovce? Spolčení bohatých? Magazíny které popírají samy sebe, sledovací čipy na platebních kartách? Penize nad kterými nikdo nemá kontrolu, proto je nahrazují jiné virtuální platební prostředky?. To vše zabalené do krimi/thrilleru od úžasného autora Maxxime Chattama, který vás touto knihou naprosto spolkne a donutí k zamyšlení...

27.01.2024 5 z 5


Černá smečka Černá smečka František Kotleta (p)

(SPOILER) Pekelný lovec démonů Filip Aksamit a jeho sestra demonobijka River . Pouštějí se spolu do svérázného honu na Belzebuba, Asmodea, Lucifera, Baala a další temné bytosti. V cestě jim stojí všechny pekelné bytosti a matička která je tak trochu démonická rajda. Naparáďená démonická jízda Prahou v podání Františka Kotlety kterou si nesmíte nechat ujít. Třeba taková jízda na skateboardu po Andělu a v Albertu...to nemělo chybu ... A tahle pekelná jízda není zdaleka u konce..
Kniha dle mého gusta

19.01.2024 4 z 5


Carrie Carrie Stephen King

Další kousek knihožroutské výzvy přečten. Tentokrát to je " Děj který se odehrává mimo Evropu" a kniha Carrie od mistra Stephena Kinga.
Teda jestliže toto je autorova prvotina, tak se nedivím, že má tolika oblíbenců. Protože Pan ( záměrně s velkým P) je opravdu mistr svého řemesla.
Příběh Carrie žijící v městečku Chamberlain je příběhem nešťastné, šikanované, neatraktivní dívky, pronásledované svými vrstevníky a tyranizované svou nábožensky sfanatizovanou matkou. Ale každý pohár jednou přeteče a nejinak je tomu u Carrie, která má kromě v sobě kromě dušeného vzteku ještě něco navíc a to paranormální schopnosti a ty na sebe nenechají dlouho čekat.
Tuhle 175 stránkovou Kingovu jednohubku jsem si užil. Parádní vtažení do děje, popisy pocitů, telekineze super zpracování knihy vám umožní super zážitek.

11.01.2024 5 z 5


Murie Murie Rosana Zvelebilová

Píše se rok 2223 vyhublý chcípáček a sebevrah Formánek, který je každému pro smích nejen kvůli červeným vlasům ( to se dozvíte během příběhu) nastupuje na čtyřletou povinnou službu s vědomím, že nepřežije ani první den. S vědomím, že nenastupujte proti normálnímu nepříteli jako jsou rebelové, nebo jiný stát, ale jsou jím nelidské obludy. Možná ideální způsob jak zemřít a nebo taky ne. Když potkáte ženskou vždycky se vše změní jestli k horšímu, nebo lepšímu to už si přečtěte ve 140 stránkovém celobarevném polokomixu od Rosany Zvelebilové.
Je to taková jednohubka mezi obědem a večeří, nic náročného, nic světoborného. Ale pobaví . Své čtenáře si určitě najde. Já se bavil

08.01.2024 2 z 5


Kopírák Kopírák Sam Holland

Je chytrý, přesahuje jejich úspěchy. Považuje se za lepšího a jde mu o moc. Ovládá své oběti a přeje si být vidět.
Čtenáři Krimi/thrillerů a ti kteří se zajímají o sériové vrahy jako byli Jeffrey Dahmer, Zodiac, David Berkowitz, Charles Manson, Ed Gaine, Ted Bundy, Peter William Sutcliffe sáhnou po této knize hned jak ji uvidí.
Jen je škoda, že takováto jména a barevná ořízka s označením bestseller v thrilleru od Sam Hollandové nemá úplně to co bych očekával. Daleko víc se dalo zapracovat na příběhu "Kopíráka" a jeho řádění. Z této knihy se dalo vytěžit daleko víc. Jako nápad super, jen to chtělo dotáhnout.
Kdyby byla první polovina dobrá jako ta druhá, bylo by to daleko lepší.

07.01.2024 2 z 5


Pryskyřice Pryskyřice Ane Riel

Kniha kterou mám doma déle než 1 rok. Idylka v dánské přírodě, souznění s přírodou a nevědomost, která se promění v psychologický, temný, drsný a zároveň jemný příběh. Kam až jste ochotni zajít abyste měli své blízké po svém boku. Tohle vše nám vypráví malá Livie. Stránky utíkají rychle a čtenář se potřebuje dál a dál dostávat příběhem aby mu dostalo rozuzlení.
Stojí za přečtení. 307 stran jsem přečetl za 3 čtecí večery, ale přecejen mi tam něco chybělo, nebo nedávalo smysl

04.01.2024 3 z 5


Bor Bor Jan Hlubek

Pokračování Lesa... jo... začátek byl trochu vlažnější, ale to k příběhu patří. Seznámení s postavami a jejich symbiomem, jejich našeptávačem vás nenechá klidnými a jak to Honza umí, nedokážete přestat se čtením a Bor ze Šumavy ( tu mám co by kamenem dohodil) taková jednoH(l)ubka bude za vámi za jediný večer. Kniha se vám vryje se vám pod kůži a nenechá vás chladnými.

31.12.2023 4 z 5


Les Les Jan Hlubek

Už obálka dává najevo že se nebude jednat o pohádku pro růžové Barbie ale pěkně hutný slasher. Honza udeřil hřebíček na hlavičku mého žánru. Po kratším seznámení s postavami vás zavede do Šumavských lesů, do hájenky ale nebude to romantika... Bude to řádný Slasher, kterých je v českých krajinách málo. Ten popis brutalit mě bavil, krev,sex, krev, sex a krev a tak to má u slasheru být

31.12.2023 4 z 5


Šesté dítě Šesté dítě Jonathan Dylan Barker

Cože?... Jak?...Kdo?...Proč???..
Tohle a dalších milión otázek si budete pokládat v další části příběhu z pera J.D.Barkera . Na 509 stránkách vás bude vás bude napínat, drásat vám nervy a brnkat vám na strunu napětí příběh Porter vs Bishop. Příběh je bravurním thrillerem plným zvratů, překvapení a zápletek a to takových, že když si řeknete ve 21:30 ještě jednu kapitolu tak sami sebe přistihnete jak zavíráte knihu v 00:30 a to s pocitem, že jakmile se probudíte musíte pokračovat. Celkem 1520 stránek s nádherně zvráceným, geniálním a mistrovsky napsaným příběhem.

28.12.2023 5 z 5


Pátá oběť Pátá oběť Jonathan Dylan Barker

Pátá oběť:
Svět temnější než si dokážete představit.
Do dopr....tak tohle byla opět neskutečná jizda. Jestliže Čtvrtá opice nastavuje laťku napětí vysoko Pátá oběť ji skvěle přeskočila. Budování napětí, rychlé kapitoly, deník V40. Tohle vše je tak perfektně do sebe zapojené, že 566 stran přečtěte jedním dechem. A touto knihou, zdaleka to hutné napětí nekončí. Opravdu dokonalá kombinace Jefferyho Deavera, Stephena Kinga a Thomase Harrise. Jako fanoušek Krimi Thrillerů jsem nadmíru spokojen.

25.12.2023 5 z 5


23:55 23:55 Jan Hlubek

Dočteno
Za pět minut dvanáct neboli 23:55 soubor povídek od Honzy Hlubka. Rychlá , svižná, hororově laděná jednoH(l)ubka. Honza opět ukázal co se svým perem umí. Pěkně vás příběhem navnadí a pak s vámi mrskne o zem tak, že po vás zbyde jen takovej pytel kůže plnej rozdrcených kostí a nějakej mix vnitřností..
Opět bych si představil některé povídky jako samostatnou knihu.
1. Sněhobílá smrt
2. Eugenův bourák
3. v osidlech temnoty
4. Pandemie obskurnosti

11.12.2023


Temná epocha Temná epocha Mark E. Pocha (p)

Další tentokráte povídková kniha z pera Marka E. Pochy a opět dovedena do stavu dokonalosti. Některé povídky si dokážu představit jako samostatnou knihu - pevně doufám , že opět nějaká bude. V jedné jsem poznal i samotného autora (alespoň myslím)
Za mě super povídky:
1. Ďáblova díra
2. Ti co přicházejí
3. Necestuj tím vlakem
4. Pod povrchem
5. Z hlubin
6. Na prahu umírajícího léta.
" Pravda je jako anální otvor - každý máme ten svůj"

09.12.2023 4 z 5


Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker


Wau dočteno a další super autor v mé knihovně obsazuje poličku. Parádní a úderné střídání dějových linek hlavních postav. Nakoukneme do nitra opičího vraha a uvidíme co si pro nás na 445 stránkách připravil. Jeffery Deaver má pravdu je to nádherně zvrácené... Geniální detektivka která se přečte jedním dechem.

03.12.2023 5 z 5