Černá smečka

Černá smečka https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522337/bmid_cerna-smecka-65424c91398ad.png 4 242 74

Když je vaše matka démonská rajda, kariéra lovce démonů, potírače všech temných sil a jiného nepřirozeného blivajzu nebývá první profesní volbou. Své o tom ví Filip Aksamit, který poznal skutečnou válku s démony a nebojí se říci, že je ve svém oboru profesionál. A nyní je povolán zpět do Prahy. Je čas připravit se na lov, který naposledy proběhl za druhé světové války. Ale zdá se, že pravidla se budou měnit v průběhu hry. František Kotleta se vrací ke svým kořenům. Vydejte se na zběsilou jízdu plnou démonů, drsných hlášek, sexu a nekončící akce.... celý text

Přidat komentář

azzies
včera 3 z 5

(SPOILER) Tak nevím, jestli se mi pokřivil vkus, ale v polovině jsem knížku odložil a nedočetl.
Proč?
Rozjezd to má slušnej a hlášek je tam hodně, jsou dobrý, trefný, zábavný, tak jak to máme rádi. S tím příběhem to je horší, takový to, Koska už necháme bejt, ale ti démoni a magické síly byli fajn, tak přidáme mutanty, krev, brokovnice a...proč ne. Když se ale 200 stran furt motáme po Praze a není tam ani jedna narážka na Brno anebo Bruntál, tak je něco špatně. Hodně mi to připomnělo Noční klub (což by bylo v pohodě), ale chybí mi tu nějakej progres, vývoj, postup, prostě NĚCO. Alláhův hněv jsem taky nedočetl, to se stává, tam bylo aspoň poděkování všem muslimům, co četli první díl a nechali autora napsat, ten druhej, takže něco, co si zapamatuju. Tady nic. Snad příště.
Třetí hvězda je za to, že to přeci jen má nějaký pravidla

tlllk
14.04.2024 4 z 5

Sex , démoni, vtipné hlášky, sex, milí záporáci, hromada krvi, sex, tentokrát iba jedno rypnutie na Slovenskú stranu, zato hromada politicky nekorektného humoru a ozaj spomínal som už sex. Čo viac si želať od oddychovky, ešte keď Vám ju naservírujú ako audio.


DuncanIdaho
11.04.2024 3 z 5

Základní myšlenka a kostra příběhu jsou dobré. Vlastní provedení je už méně povedené. Od p. Kotlety jsem četl první knihu, takže nechci nějak kritizovat jeho dílo, ale na mne tam bylo místy až moc brutality a tvrdého sexu.

Lioncz24
29.03.2024 5 z 5

Moje první a rozhodně ne poslední kniha od Františka Kotlety
Moc mě to bavilo číst
Mě to sedlo jak hrnec na hlavu
Démony se octnou úplně všude a my se nacházíme v České Republice konkrétně v Praze a v okolí Prahy a chystáme se na válku proti pekelných psů

Bylo to brutální čtení

hnusák
26.03.2024 1 z 5

Tak to jsem zase jednou sáhl vedle, větší blbinu jsem dlouho nečetl. Kotleta se tady tedy slovně rozjel, a ačkoli nejsem žádný puritán, to ani náhodou, slovník v tomto díle mne jednoznačně nesedl a o obsahu ani nemluvím. Ačkoli jsem od autora přečetl dobrá díla, příště si hodně rozmyslím vyhodit peníze za něco takového.

jarda007
16.03.2024 5 z 5

Az na ten zaver to bylo super! Hřešit je nutné, aby člověk démonům nesmrděl!

Jidu
13.03.2024 5 z 5

Takže! Tohle byla, dámy a pánové, taková jízda, až mě bolelo břicho od smíchu, místy se mi dělalo blbě a někdy jsem pěkně kroutila hlavou. Zkrátka - tohle je fakt top bizár.

Příběh švihlých sourozenců a dalších postav mě dostal na lopatky. Bála jsem se, že si s autorem ani v této rovině nesednu, ale omyl. Kotleta a Kyša možná vypadají stejně, ale fakt stejní nejsou! Mazec.

Plno sexu, akce, ti nahání tamty, tamty tyhle, krev a všechny možné tělní tekutiny stříkají všemi směry. Základ je - nezůstat "čistí", mít hřích. Jinak je velký problém. A postavy se teda opravdu činí, aby hřešily ve všech směrech.

Kromě ulítlých scén je tu i krásně vykreslený fantasy svět, takže i v tomto hledisku moje srdíčko zaplesalo.

Někde jsem četla negativní komentář, že se autor snad pasoval na cz Mellicka. Nevím, proč to bylo negativní, protože pokud se tam nepasuje autor, tak ho tam s klidem pasuju já.

Malinkatá výtka - mohlo to být kratší, pak se to začalo krapet opakovat a myslím, že tento žánr by měl mít ten rozsah maličko menší. Ale nic strašného.
Celkově bez debat knihu doporučuji, je skvělá a fakt jsem si příběh užila.

Hodnotím na 90% a kdo váháte, nemusíte.

Radesan
11.03.2024 3 z 5

Jedno se knize musí nechat, čte se dobře a rychle, jinak mne kniha vyloženě nenadchla. První věc je, že mi hlavní postavy nějak nepřirostly k srdci, zápletka mě nepřitáhla... ale hlavně mi přijde, že jsem se vrátil v čase.

Novější knihy od Kotlety pro mne měli dobrý posun (méně debilních vulgarit, více emocí a hloubka postav, silnější motivy a lidskost a přesto pořád ulítlé a zábavné úchylárny), to vše jakoby se vytratilo a je to opět tam, kde knihy byly před cca 8mi lety.

Nic ve zlém, třeba to jen špatně vnímám, knihy od Kotlety a všeobecně daný žánr mám rád a to hodně, jen... to tady pro mne nefungovalo. Pokud by se mne někdo zeptal "mám číst Kotletu když chci ujetou zábavu s prasárničkama" odpovím jednoznačně ano, ale doporučil bych jiné tituly.

Každopádně Lilith a Jezebeth byly fajn postavy, za ty hvězdu navíc.

sabina5842
08.03.2024 3 z 5

Můj první Kotleta. Musím říct, že kniha splnila moje očekávání. Hledala jsem přisprostlou oddechovku a Černá smečka v tomto ohledu nezklamala. Hlášky jsou vtipné, vztahující se k aktuálnímu dění. Mám ráda sexuální scény psané muži. V této knize jich bylo tak akorát a jejich načasování skvělé! Velmi příjemné večerní počtení!

lassse
06.03.2024 3 z 5

Hláškama napěchovaná jízda, která ale už moc nepřekvapí. Přesto - je to Kotleta :)

QEDS
04.03.2024 4 z 5

Klasická Kotletovka, ve které je spousta akce, násilí, krve, sexu, hlášek... Za mě super knížka, ale bohužel tentokrát má dle mého kniha plytký děj. Vím, že o to tady ani tak nejde, ale přece jenom jsem si zvykl na propracovaný děj ze série Legie. Na druhou stranu mě kniha od začátku až do konce bavila, takže OK proč ne!?

Slezadav
04.03.2024 4 z 5

Co napsat k Černé smečce ? Inu je to klasický Kotleta. Hodně krve, hodně zbraní, dost sexu a spousta skvělých narážek.
Bavili mě démoni, bavil mě Tobiášův řád. Akce střídá akci, ale jsou i místa k odpočinku, celkově dost dobře vyvážené. Občas jsem se musel fakt fest smát. Jaká chorá mysl může vyplodit něco jako "Narval si anál semtexem a odpálil se v důchoďáku" ? Snad jedině mistr Kotleta. Je to neuvěřitelně ujetý, ale zároveň strašně zábavný.
Trošku překombinovaně a zrychleně na mě působila poslední část knihy. Spojenci se vyčarovali příliš účelově a pár věcí, které mi nezapadaly do logiky světa by se také našlo.
S knihou jsem byl spokojen, dostal jsem ve vysoké kvalitě to, co jsem čekal a chtěl. Je však potřeba zdůraznit, že kotletovky nejsou pro každého, ale ten, kdo věděl, co může čekat snad nemohl být příliš zklamaný. Ano, pokud máte autora načteného, tak asi příliš překvapení u Černé smčky nezažijete. Ale ruku na srdce, je inovace opravdu něco, co dílo tohoto autora potřebuje?

Tamten
26.02.2024 3 z 5

Taková kotletovská jednohubka, kde děj není žádná sláva, ale sloh a styl psaní to vynahradí a díky kratšímu rozsahu to nezačne lézt na nervy. Určitě v knize potěší vtípky na aktuální témata a "postavy ze života".

Leena87
19.02.2024 4 z 5

Moje první setkání s autorem, úplně mimo žánr, který obvykle čtu a jsem celkem spokojená. Jestli jeho předchozí knihy jsou lepší, tak se mám na co těšit. Filip mi připomínal Constantina, českého Constantina, protože byl chvílemi tak trochu ňouma - chytili ho, spoutali, utekl, zase ho chytili, spoutali, utekl, a tak pořád dokolečka.. Příběh mě hodně bavil, zápletka byla taky parádní, vtipné hlášky mě často rozesmály. Jen mě trochu iritovaly ne moc promyšlené přezdívky - Déčko, Áčko,.. Konec byl takový urychlený, nepochopila jsem proč potřebovali Hromádku, proč mu Lucifer vyšel tak vstříc,.. Ale i tak doufám, že bude druhý díl :-)

maluck
18.02.2024 3 z 5

Nápad to nebyl špatný, ale zpracování jaksi pokulhávalo. V některých částech se příběh vlekl, naproti tomu konec byl šup šup, a je to vyřešené (tedy prozatím). Střídání jmen a přezdívek mi docela motalo hlavu. Na druhou stranu nechyběly vtipné hlášky, které pobavily. Celkově tak průměr.

Maly_MACKO
16.02.2024 1 z 5

Tohle je opravdu z pera člověka, co napsal Bratrstvo krve apod?...... Velké zklamání. Tu potřeboval někdo rychle vydělat.

okyes
16.02.2024 odpad!

Příští titul už se bude odehrávat přímo v Polsku, hlavní hrdinkou bude polská harcmistryně a zároveň řádová abatyšé Olga, která už deset let vytrvale líže zadnice polským kněžím, kteří zprznili půl miliónu polských chlapců, a do nichž, totiž kněžím - za pomoci armády postižených skautíků nenápadně nainstaluje utajené minibomby, které ovšem v součtu mají děsivou sílu. Ty vybuchnou všechny najednou přesně v minutu, kdy se Rusko chystá shodit na Polsko megabombu, a tím celou zemi vymazat z mapy světa. Ony bomby však o vteřinu dříve zabijou naráz ruského prezidenta a zároveň světově největší hnízdo prznitelů dětí a Olga se stává první polskou prezidentkou.
Omlouvám se, že jsem prozradil konec chystaného románu. Jak vidíte, celá jeho kostra se dá vymyslet během minuty, zbytek už je jen řemeslný popis Olžiny odbornosti. Následuje nadšený řev milovníků nevkusu.
Ne, Kotleta skončil. U mne jistě.

andrej0867
14.02.2024 3 z 5

Malo to slusny potencial, ale dopadlo to len ako doom pre katolikov. Ked clovek nema nastudovanu krestansku mytologiu tak sa v tych menach dost straca.

Napad dobry, mechanizmus zadrziavania demonov super, aj prebratie istych Kosekovych postupov by sa dalo prezit, ale co ten zaver?!
Hromadkovu vynimocnost som absolutne nepochopil. Skoda, este tak do 3/4 to malo slusny potencial...

Pythonissam
11.02.2024 5 z 5

Wau, prostě wau... Tenhle typ žánru jsem zkoušela číst jen jednou a to je hodně dlouho, takže jsem netušila co mne tady bude čekat a už po pár stránkách jsem měla chuť dát jí pryč se slovy ,,Co to sakra je?". Jenže knihu mám v čtenářské výzvě, a tak jsem si řekla že to prostě zkusím, teď jsem za to fakt ráda.
Má to napětí, zápletku, děj a i fakt hodně sexu a hodně vulgarismu, což pro mne bylo nezvyk. Byla to má první kniha od autora, a byla by pecka, kdyby existovalo pokračování.

jan37
10.02.2024 1 z 5

Zmatený děj, pletla se mi jména, vlastně jsem se těšil až to dočtu a odložím :(
Škoda