Hustej nářez

František Kotleta (p)

Bratrstvo krve série

1. díl >

Dávné legendy, které o nich kolovaly v různých civilizacích, nelhaly. Možná, že kdysi byli lidmi, ale změnili se. Změnili se natolik, že jako lidé už jenom vypadají. Říkají si Bratrstvo krve. Vyvolení, kteří se živí lidskou krví. Nikdy se však k sobě nechovali jako bratři. Desítky klanů spolu po tisíciletí bojovaly o moc a vládu nad lidmi, jejich územím a říšemi, jež vznikaly a zanikaly podle toho, jak ve své skryté válce vítězily jednotlivé klany. Dlouho se považovali za nejmocnější bytosti na světě. Jenže svět, který znali, byl jen malou součástí vesmíru. Z jeho nekonečných dálek se vynořili Kartani, jimž se jejich vlastní svět zdál malý, a kteří se rozhodli ovládnout planetu Zemi a její obyvatele zotročit. Invaze se cizincům podařila. Měli vyspělou techniku a zbraně, které ty lidské stonásobně předčily. Jenže svět, který ovládli, už své vládce měl. A ti se, narozdíl od lidí, tak lehce podrobit nenechali…... celý text

Komentáře knihy Hustej nářez

jirijanovotny
11.12.2025

Oproti dětské šunce je kniha opravdu to, co tvrdí. Hustej nářez!
Jo a ta dětská šunka není z dětí.

Chápu, proč to vydal pod jménem Kotleta. Je to krvavé, je to šťavnaté a stejně tak chutné.

Sáhl jsem po trilogii, kterou jsem ještě nečetl a sáhl jsem na jistotu. Tady jsem čekal, že se nespálím.

Josse
07.10.2025

Naprostá TOPka v Kotletovych knihách. Čteno i poslouchano opakovaně. Příběh originální. Vše účelné a žádné zbytečnosti. Po SPADu druhá nejlepší série co jsem zatím četl. Petra je moje oblíbená postava.

mythos91
26.09.2025

Sci-fi o upírech bojujících s kartany (mimozemské příšerky), kteří obsadili naši planetu v budoucnosti, v roce 2020 a snaží se tu nastolit svůj pořádek. Autorův ladný styl vyprávění a humorné bonmoty ala Joe Hallenbeck z Posledního skauta byl pro mě obrazně řečeno upírskou terminologií zajímavá krevní skupina. :-)

pejty
27.08.2025

Wow. Víc asi není ani co dodat. Kotleta prostě takovéto příběhy umí a čtenář je buď musí nenávidět a říkat, že je to brak, nebo naopak je musí milovat a užívat si humor, vulgarismy, hlášky, různé popkulturní odkazy a hlavně nekončící akční nářez.

Knihu jsem měl v knihovně snad deset let a pamatuji si, že jsem ji jednou otevřel, ale už nevím proč jsem ji hned odložil a jakoby se ji od té doby distancoval. Obrovská chyba, kterou jsem teď napravil.

Mrtvolka
19.06.2025

Je pravda, že Kotletovy knihy nejsou nijak významná literární díla, ale přesto to člověka chytne a nepustí. Knihu jsem nemohla odložit, i kdybych chtěla a hned se musím vrhnout na druhý díl.
Knížka plná akce, sexu a krve. Naprosto parádní!

Mušketyrpepa
21.04.2025

Začátek takový pomalejší ale pak se to rozjelo pěkné čtení

saez
15.04.2025

To jsem si hodně užila, i když jsem byla dost skeptická, protože pro mě bude vždycky jednička Kulhánek. Ale hned na začátku se autor přiznává, že je to pocta Kulhánkovi a já souhlasím, že hold vzdal se ctí.

NeoGamer159
01.04.2025

(SPOILER) Naprosto geniální nápad. Zemi ovládnou emzáci a jediný, kdo s nimi může měřit jsou upíři (další emzáci). Skvělý příběh proložený informacemi o životě Jana Bezzmeka v dobách kdy byl ještě upíří smrkáč. Jediné co bych mohl vytkout je málo informací a prostoru o Germánském držákovi, ale uvidíme, třeba se v dalších dílech dozvíme více. Hodnotím 4,5*.

BobyBond
10.03.2025

Autorovi tleskám :). Moje první setkání s Františkem Kotletou/ Leošem Kyšou. Hned v úvodu jsem z jeho knihy nadšen - originální nápad, skvělá akce, spád, přehlednost a k tomu všemu ještě dávka kvalitního humoru. Kéž by si to přečetl nějaký holywoodský režisér, nebo lépe český schopný režisér, který rozumí českému prostředí a humoru, přetavil tento příběh na plátno s rozpočtem Holywoodu.

Merlin_CZ
09.03.2025

kotletovky baví :)

Loxias
06.02.2025

Hodnoceni 3,5*. Ze zacatku pomalejsi rozjezd, ale postupne navyseni tempa alespon vydrzelo az dokonce. Gerhard by mohl dostat vice prostoru. Tech prirovnani "..jako.." bylo nekdy na jedne strance uz trochu moc.

Kunafix
21.01.2025 audiokniha

Knihu samotnou jsem sice nečetl, ale poslechl jsem si audioknihu, kterou husťácky nadrmolil Ríša Fialů. A byl to fakt nářez - od slova nařezat na malinké krvavé kousíčky, v tomto případě tak malinké, až je z toho hodně hustá kašička.

Františka Kotletu už jsem párkrát zažil, ale nikdy ne takhle rozjetého jak ježka na silnici. Kombinace upírů a mimozemšťanů snad ještě nikdy nebyla drsnější a zábavnější. Trochu podkopat upírskou mytologii tím, že většina věcí o nich jsou fámy, to byl dobrej krok... akorát ti netopýři byli možná už trochu moc.

Žádné servítky.
Hrdinní (anti)hrdinové.
Děj svižnej jak z urychlovače částic.
Potoky krve, cupování těl, krmení.
Nějaká ta erotika.
Sem tam k*rva p*ča.
Hezky zakomponované i do našich končin.
S vtipnými přirovnáními a popkulturními narážkami.
Prostě to, na co jsme u něj zvyklí.
Prostě to, co od něj máme rádi.

První ochutnávka z Bratrstva krve nezklamala.

marco026
06.01.2025

Kedysi boli ľuďmi, no stali sa z nich upíri. Jan Bezzemek je jeden z nich a po mimozemskej invázií Kartanov musí každý deň bojovať o svoj život. Kartanom sa podarí zem ovládnuť, ale niektorí upíri sa odmietnu podrobiť a začnú so zúfalým odbojom proti civilizácii, ktorá ma k dispozícií oveľa vyspelejšie technológie.

Za mňa mierne sklamanie po dočítaní prvej časti. Čakal som podobnú zábavu akou bol Spad, no postavy ma nezaujali natoľko ako práve v Spade. Akcia samozrejme opäť super to Kotleta vie najlepšie a je jej naozaj dostatok, takže názov knihy vystihuje dej. Čierny humor vynikajúci a príde mi niekedy trochu viac za hranou ako v iných Kotletových dielach, čo môže niekomu vadiť, ale mne je takýto typ humoru pochuti preto nemôžem v tomto ohľade nič vytknúť. Problém je preto za mňa v postavách a samotnom deji. Hlavná postava Jan bezzemek je fajn, no veľa vedľajších postáv, ktoré sa okolo neho motajú sú za mňa málo využité a nezaujímavé. Okrem toho samotný dej je naozaj iba nonstop akčná vyvražďovačka, kde sa autor ani nachvíľu nezastavuje a hneď nám servíruje ďalšiu a ďalšiu prestrelku. Čiže názvu to naozaj odpovedá, ale stále som čakal, že ma kniha zaujme aj niečím iným ako len humorom a akciou. Tešil som sa aspoň na záver a vysporiadanie sa s hlavným záporákom. Záverečná pasáž však bola za mňa príliš uponáhľaná, čo je veru riadna škoda.

Kniha je podľa mňa skvelou oddychovkou, pri ktorej nemusíte moc rozmýšľať a vedel som to už pri kúpe, no aj tak som očakával trochu viac od tohto vychváleného Kotletovho diela. Ešte, že tu máme Spad a Légiu. Napriek tomu sa do ďalších častí určite po čase pustím.

Thalin
01.01.2025

Mou první knihou od Kotlety byli Vlci, která mě nijak zvlášť nebavila a tak jsem si nebyla jistá, jestli mám vůbec nějakou další zkoušet.
Ale nakonec jsem sáhla po téhle. A nebylo to rozhodně takové zklamání, jako posledně. Sice je tu na můj vkus místy trošku moc vyšroubovaný takový ten styl "Jsem drsnej jak šmirglpapír" ale beru to tak, že to prostě patří k tomu stylu. Čte se to rychle, má to svižný děj a vcelku jsem se bavila. Na zadek mě to neposadilo, ale po dalším dílu ze zvědavosti sáhnu.

parvitas
31.12.2024

Toto sa môže stať len mne. Napíšem recenziu a potom ju omylom vymažem, keď ju chcem doplniť.
Mne sa to páčilo. Nie to mazanie, kniha. Nie je to typická kulhánkovčina, ale ide to podobným tempom. Teda krv, náboje, hovná, smrť, krv, ďalšie zbrane a tak dookola. A popritom aj trochu sexu a s humorom sebe vlastným.
Upíri (sexiiiii) vs. mimozemšťania (ktorí teda vôbec nie sú ňuňuňu), boj o moc aj medzi upírskymi klanmi a tak nejako to končí vzájomným vraždením. Chudáci ľudia, chudáci upíri a nie chudáci emzáci.
Kamošov si hlavný hrdina nachádza pomerne rýchlo a takto isto rýchlo o nich aj prichádza. Dokonca aj o tých dlhodobých. No prekvapivo, niektorí sú odolnejší a stretneme sa s nimi aj neskôr, keďže v tomto svete stále funguje winnetuovo pravidlo, ktoré si pamätám hlavne vďaka matematike (nepriateľ môjho nepriateľa je môj priateľ).
Za mňa áno, idem aj na ďalšie časti.

Kondroid
06.12.2024 audiokniha

Moje 'první Kotleta'.
Přirovnal bych to ke knižní verzi akčňáků z 80./90. let. Zábava, masakr, nějaký to techtle-mechtle(mírně řečeno). On ten název je vcelku přesný, že .
Dostat tohle do rukou jako puberťák, byl bych asi slušně paf .
Puberťák sice už nejsem, ale bavil jsem se i tak. Zřejmě se asi hned nepustím do dalších Kotlet, ale jednou za čas by to asi šlo .

Elvenka
07.11.2024

"Hustej nářez" od Františka Kotlety je jako dostat ránu do žeber a ještě se u toho královsky bavit! Tato kniha je něco mezi akčním filmem, kde létají kulky a urážky rychlostí blesku, a hororovým thrillerem, kde na každém rohu číhá něco podivného, špinavého a přitom zatraceně cool. Kotleta nám servíruje postapo svět, kde se s každou další stránkou všechno ještě víc zvrhává – a nás to baví od začátku až do konce.

"Hustej nářez" vás vezme na divokou jízdu plnou drsných hrdinů, kteří mají místo jemnocitu ocelové pěsti a místo kravat rozepnuté kožené bundy. Tady se neřeší nějaká diplomacie nebo uhlazená pravidla – svět je v troskách, je třeba přežít, a kdo přežije, ten vyhrál. Kotletův styl je jako pořádně našlápnutá jízda na motorce skrz pustinu: přímočarý, syrový a zatraceně ostrý. Každá věta sviští a člověk jen valí oči, jak rychle se dá odříkat celá paleta sprosťáren, a přitom to celé působí tak přirozeně!

A co ty upíry a další příšery? Kotleta se nebojí vykopnout dveře do hororu a přivést na scénu postavy, které by se klidně mohly sejít na večírku s Drákulou – jen tady pijí krev podsvětí místo vína a pohrávají si s každým, kdo jim zkříží cestu. Jestli čekáte nějaký sentiment nebo snad malebné výhledy na západ slunce, tak si raději vezměte jinou knihu. Tohle je nářez v pravém slova smyslu: hrubý, vulgární, ale ohromně zábavný, a to tak, že se při každém akčním souboji musíte ušklíbnout a říct si – no tohle!

"Hustej nářez" není pro jemné dušičky, ale pokud máte chuť na příběh, který se s ničím a nikým nemaže, jste tu správně. Kotleta vám nabídne pořádnou dávku akce, humoru i nečekaných zvratů, a to všechno zabalené v nekompromisním stylu, který vás nenechá vydechnout. Připravte se na to, že tahle kniha vám probudí v krvi adrenalin a taky trochu chuť se v pátek večer plížit městem s vědomím, že svět může být možná temný a nebezpečný – ale díky Kotletovi taky zatraceně zábavný.

Holofaust
05.11.2024

Už jsme toho od kotlety přečetl celkem dost zvykl jsem si že je to pornografie a příběh je repetativní hlavní hrdina dostane klepec skoro umře vylíže se z toho dostane klepec znova ale ku***va už by si mohl načíst něco o zbraních a zasazení do přiněhu třeba něco od larry correia co vlastně znamená ráže a že existuje i něco jineho než 9mm a 0.50 a češi nosí i něco jineho než CZ75 a fakt že podpažní pouzdra nikdo nenosí a mít tam eagla musí být fakt příjemné

Lenisk@
23.10.2024

Přiznám se, že mně Kotleta nesedl. Četla jsem od něj první knihu, možná mu v budoucnu dám ještě šanci, ale je taky možné, že jsem z knih tohohle typu už vyrostla. Navíc jsem často měla pocit, že čtu Kulhánka, a to se mi nelíbilo, Kulhánek je jen jeden :).

Rousal
09.10.2024

Moje první setkání s Kotletou. Není to špatné, ale že bych z toho byl nadšený se říct nedá. Příběh je jednoduchý a poutavý jen tak na půl.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi