Lucii_Ami Lucii_Ami komentáře u knih

☰ menu

Matčina hra Matčina hra Sandie Jones

Čekala jsem od knihy víc, ale nějakým zvláštním způsobem mě chytla. Dokonalé seznámení se sympatickým mužem, romantika (erotika) a pak okamžik, kdy ji seznámil se svojí matkou.. no, tu jsem dokázala velmi nenávidět. Co musím uznat, ta matka je fakt dobře napsaná, promyšlená a celkově její chování, typická tchýně, kterou každý "chce" :D Strašně mě štval Adam, protože byl mamánek a zároveň chlap, co má poslední, paličaté slovo a takového mužského bych asi poslala k šípkům a nechtěla bych si ho vzít. Rozjezd je takový pomalý, konec až moc uspěchaný a přišel mi nedokončený (čekala jsem více). I tak doporučuji si knihu přečíst, protože Vás překvapí, co se dá všechno vymyslet, aby Vás snacha nenáviděla :D

26.05.2022 4 z 5


Chci sníst tvoji slinivku (komiks) Chci sníst tvoji slinivku (komiks) Joru Sumino

Pokud chcete prožít emocionální horskou dráhu, tak doporučuji tuto knihu. Už od začátku víte, že konec je jen jeden a jasný, ale i tak doufáte v to, že to bude jinak. Nádherně ilustrovaný příběh o tom, že musíme žít. Hlavní postava Vám několikrát vryje do paměti, že sakra žij a užívej si života, protože já nemohu! A hlavní klučina? skvělej flegmatik, kterému se otočí život o 180°. Čtěte to s tím, že budete brečet jak malá děcka, ale zároveň si uvědomíte, že život je fakt nevyzpytatelný.

26.05.2022 5 z 5


Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

Právě jsem dočetla mlčící pacientku. Začátek byl poměrně pomalý až nudný, ale říkala jsem si, že chci vědět, jak to dopadne.. pro mě se děj začal hýbat až v půlce knihy, kdy jsem začala hltat stránku po stránce a říkat si : "Ten to udělal", nebo "ON je podezřelý".. nebo "Ona to udělala?". Do posledních stran jsem opravdu nevěděla, jak to dopadne. Za mě kniha sice s pomalejším začátkem, ale druhá půlka knihy, mazec! Přiznám se, že hlavní postava mě tak strašně štvala, nemám moc ráda muže co se litují.
Knihu doporučuji, jen fakt si to nenechte vyspoilerovat, protože to fakt stojí za to si to přečíst :)

05.04.2021 4 z 5


Výměna Výměna Rebecca Fleet

Do čtení této knihy jsem šla s tím, že to bude napínavý a akční thriller. Bohužel, děj mě dost zklamal. Postavy mi nebyly příliš sympatické, děj vůbec neubíhal a některé kapitoly byly o ničem. Měla jsem chuť číst jen kapitoly, které se odehrávaly jen na Dovolené - ty měly děj, který se hýbal. A konec knihy měl trošku napínavý konec, ale nepřekvapil mě. Knihu jsem dočetla, ale ráda danou knihu pošlu dál, protože k této knize se opravdu už nevrátím, jsou i lepší knížky na takové téma.

30.11.2020 2 z 5


iPohádka iPohádka Karel Kovy Kovář (p)

Kniha není špatná, ale opravdu mířená na mladší čtenáře. Co musím Kovymu velmi vychválit jsou ty jména a celkově slovní obraty jako : ,, Její barva očí byla jako modrá smrt ve Windows". To je dokonalé. Děj nebyl špatný, ale nutila jsem se ke dočtení celé knihy.
Kovyho tvorbu sleduji a vím, jaký má humor - nebylo to špatné, ale jeho první kniha autobiografie byla lepší :)
Knihu doporučuji dětem kolem 10 - 15 let.

22.09.2020 3 z 5


Snílci Snílci Karen Thompson Walker

Kniha mě na první dojem zaujala, bohužel toto nadšení mě přešlo ke konci knihy. Kniha má boží děj, který opravdu hltáte, má to své zvraty, které kniha má mít. Bohužel konec mi přijde dost nedokončený, jakoby autorka doháněla deadline.
Dobré téma na psaní, dobré postavy s kterými prožíváte danou situaci, krom jedné postavy (Matthew! ) ale ten konec :(

12.09.2020 3 z 5


Marťan Marťan Andy Weir

Marťana jsem si prostě musela přečíst, možná bych se mohla podívat i na film, když už vím, jaká je kniha. Kniha je vtipná, Markův humor je boží, dost podobný tomu mému. Co se týče popisování složitých procesů jak získat dostatek kyslíku, Co2 apod.. No, zapotila jsem se u těchto částí, protože jsem danou část musela číst několikrát abych ji pochopila. Trošku mě mrzí konec, že není úplně dotažený, ale prý je dotažen ve filmu, takže aspoň něco :)
Bavili mě více části typu : NASA panikaří na zemi :D, četli se mi nějak svižněji. Nebýt Markova humoru nejspíš bych knihu asi nedočetla...

29.12.2019 4 z 5


Straka v říši entropie Straka v říši entropie Markéta Baňková

Knihu jsem původě koupila pro dědu, který miluje fyziku, poté jsem se ale začetla já a usoudila jsem, že si knihu ponechám pro svoje děti. Kniha vtipně podává známé fyzikální zákony, bohužel trošku složitě. I já jako starší jsem měla někdy problém pochopit, jak je to napsané (i když ty zákony znám). Nedovedu si představit, že tuto knihu čtu svému například 5 letému dítěti.
Co ale musím knize vynachválit je dospělácký humor, například že sameček je někdy rád, když samička mlčí (to mě velmi pobavilo).
Knihu doporučuji těm, které nebaví obyčejné pohádky.

27.12.2019 4 z 5


Čarodějova nevěsta 9 Čarodějova nevěsta 9 Kore Yamazaki

Za mě opět velmi dobrý díl. Díky anime jsem věděla, jak to skončí ale i tak jsem si celou sérii užívala. Už se nemohu dočkat dalších dílů :)
Za mě jsem velmi ráda, že tato manga u nás zatím pořád vychází, je jiná a je kouzelná.

12.11.2019 5 z 5


Dívka s devíti parukami Dívka s devíti parukami Sophie Van der Stap

Ač jsem si knihu kupovala kdysi dávno s nadšením, protože takové témata mě zkrátka baví, byla jsem docela zklamaná. Hlavní protagonistka mi přišla šíleně otravná. Chápu, mít rakovinu není žádná hitparáda, ale její neustálé stěžování jak podávala příběh mi přišlo přehnané. Důvod proč jsem to dočetla byl ten, abych věděla jak to celé dopadne i s vedlejšími postavami. Kdysi jsem viděla film (ten se docela dal) a kvůli tomu filmu jsem si pořídila tu knihu. Myslím, že jsem mohla zůstat jen u toho filmu. Jsou i lepší knížky na téma : Mladá holka/kluk s rakovinou.

01.09.2019 2 z 5


Zápisník jedné lásky Zápisník jedné lásky Nicholas Sparks

Láska od začátku až do poslední stránky. Ukáplo i pár slz při čtení, protože to je tak dojemný a krásný příběh, že se dotkne každého člověka. Musíte si jak přečíst, tak vidět i film.

22.08.2019 5 z 5


Čarodějova nevěsta 8 Čarodějova nevěsta 8 Kore Yamazaki

Velmi napínavý díl. Mezi Chise a Eliasem to začíná být trošku na nože a teď budu netrpělivě čekat na další díl!!!

19.08.2019 5 z 5


Skrytá těla Skrytá těla Caroline Kepnes

Oproti prvnímu dílu, tato byla trošku horší. Byla velmi čtivá, protože mě zajímalo, jak to všechno vlastně dopadne, ale zároveň se mi ten děj nedostal tolik pod kůži jako první díl (TY). Zajímalo by mě, zda bude další pokračování a co se v něm vlastně bude odehrávat.

07.08.2019 3 z 5


A proto skáču A proto skáču Naoki Higašida

Krásný příběh z pohledu malého autisty. Velmi hezky popsané, jak on sám co vnímá. Na konci knihy vás čeká nejkrásnější krátký příběh, co jsem kdy četla.

31.07.2019 5 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Poutavý děj, je čtivá a v půlce knihy je vám jasné, jak to dopadne, ale pak na konci menší zvrat :) Doporučuji si přečíst.

28.07.2019 4 z 5


Umění v krvi Umění v krvi Bonnie MacBird

Za mě velmi dobrý kniha! Od knihy jsem neodtrhla oči, musela jsem pořád číst. Bylo to jako bych se dívala na nový film s Sherlockem Homesem. Viděla jsem tam přesně Roberta Downey Jr. a Juda Law! Příběh, velmi napínavý, a líbí se mi, že jedna nebo dvě kapitoly jsou z pohledu Sherlocka. Doporučuji všem, co mají rádi jak seriál, tak filmy. Je to čtivé, děj napínavý, v průběhu maličko děsivý, ale velmi dobře zakončen.

10.07.2019 5 z 5


Bára Votíková: Trochu jinak Bára Votíková: Trochu jinak Barbora Votíková

Kniha velmi inspirativní. Za mě kniha, kterou by si měl každý přečíst. Báru sleduji od jejich začátku na YT a přesně jak ji znám z videií, taková mi ta kniha přišla. Jako by ke mě mluvila kamarádka a říkala mi svůj příběh a jak dokážu život změnit k obrazu svému. Popisuje tam vše, od YT , přes fotbal, jak to pro ni bylo těžké se sama postavit na nohy v "pubertě" až po její osobní život. Kniha se mi libila, je originální po design stránce i obsahové :) Přečtěte si ji!

27.06.2019 5 z 5


Playground Playground Lars Kepler

Tato kniha je velmi neobvyklá, ale tím se pro mě stala fakt dokonalou. Byla to moje první knížka od Lars Kepler a díky ní uvažuji nad dalšími knihami. Děj byl občas trošku matoucí, ale pokud se člověk začetl, tak to byl blow mind děj :) Za mě ji doporučuji :)

09.06.2019 5 z 5


Čarodějova nevěsta 1 Čarodějova nevěsta 1 Kore Yamazaki

Pro mě je to zatím nejlepší manga v ČR co teď vychází :) Znám i anime adaptaci (také doporučuji), a manga krásně doplňuje anime adaptaci. Příběh je kouzelný a zároveň i tajemný. Není to asi nejlepší manga do začátků, ale když ji dáte šanci, nebudete litovat. Jen doufám, že manga bude u nás dále překládána (vím, že už je 7 dílů a nedočkavě se těší na další) :)

09.06.2019 5 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Skvělá kniha, i když mě trošku štvalo, jak je hlavní hrdninka trošku "hloupá", ale postě to k ději patřilo. Trošku mě mrzel konec, že jsem měla pocit, že není dopsaný, ale i tak knihu velmi doporučuji.

09.06.2019 4 z 5