Bára Votíková: Trochu jinak

Bára Votíková: Trochu jinak https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408343/bmid_bara-votikova-trochu-jinak-1JF-408343.jpg 4 47 8

Jsem Bára. Na jedné straně profesionální fotbalistka, na straně druhé bláznivá youtuberka. Především jsem ale obyčejná holka, které pár komediálních videí změnilo život od základu. Narodila jsem se v Plzni a budu vám vyprávět o tom, jaký to je, když se rozhodnete žít život přesně podle sebe, a tak trochu jinak. A také o tom, jak je důležité naučit se nebrat věci tak vážně a nebát se snít.... celý text

Přidat komentář

Ana72154
28.06.2022 4 z 5

Četlo se skoro samo. Překvapilo mě, že autorka pochází z Plzně jako já.

vevera6
01.11.2021 4 z 5

Čteno kvůli čtenářské výzvě, ale nelituji. Čte se rychle a jednoduše, spíše než jako knížku bych to brala jako takový sepsaný volný tok myšlenek, což pro mě bylo chvílemi matoucí, ale nijak zvlášť mi to netrápí.


Faila
22.05.2021 4 z 5

O fotbale tam toho bylo na můj vkus málo, ale zklamaná určitě nejsem. Myslím, že tahle kniha má co říct a každý si v ní může najít to své. Ať už je fanouškem kterékoliv Báry. Pro mnoho lidí může tohle dílo navíc být - a snad i bude - inspirativní. Je to samozřejmě i o tom, s kterými myšlenkami v knize souzníte a které jdou naopak dost mimo vás. Ale je to autobiografie, takže ideální kniha pro ty, kteří se o Báře Votíkové chtějí něco dozvědět (a nemají třeba tolik času na YT :)).

Damonka12
29.10.2020 3 z 5

3,5 hezky napsaný životopis akorát nemám ráda vnucování názoru, což mi přišlo že v knize je hodně. Jinak ale super, ráda jsem se o této skvělé fotbalistce něco dozvěděla.

Lucila
23.01.2020 3 z 5

Klobouk dolů!
První třetina knihy o vzdělání mě dost vyděsila a doufám že mojě děti nebudou takto fungovat. Druhá třetina o fotbale mi nic moc neřekla. Třetí třetina je skvělá: sebevědomí, odvaha, chuť dělat to, co chci, snaha zlepšovat se, učit se od nejlepších, moci si myslet co chci, neohlížet se na nepřející pomlouvače, silná víra v sebe sama, nesrovnávání se s ostaními, upřímnoust vůči lidem, které mám ráda, srovnání si v hlavě důležitých věcí a postojů, opravdovost, hledání své cesty. Knihu nabídnu k přečetení svým dětem - třetí třetinu :-).

Lily101
14.10.2019 4 z 5

Na to, že jsem knihu odkládala, dokud nebylo nutné ji vrátit zpět do knihovny, jsem vcelku mile překvapená. Nejsem cílovou skupinou, leč pojednání o tom, jak vnímat mínění druhých by mi mohlo být přínosem (uvidíme časem), zato na mně moc nenadchla dlouhá část o fotbale (ráda se něco nového dozvím, ale v rozumné míře) a motivační části knihy, které jsou určené pro mladší čtenářstvo, protože takové myšlenky mě před nějakou dobou osvítili také (možná je to i tím, že jsme s Bárou skoro vrstevnice). Neodpustím si drobnou poznámku ke grafice: alespoň občasné zarovnání textu by nebylo k zahození, jinak grafika knihy ujde, ale ono to je i o zvyku, protože pro toto nakladatelství je takový styl typický, řekla bych, tedy dle toho, co jsem zatím od nich přečetla.

Závěr: Když nebudete čekat nic závratného, tak Vás kniha jistě osloví. Pro mladší (cca kolem 10.-12./15. roku věku) může být i motivační, co se týče výběru povolání a nebojácnosti jít si za svými sny.

Lucifere1
21.07.2019 odpad!

Velké zklamání. Obsahově nudná, stylově chudá a velmi mdle zpracovaná kniha. Opravdu vyhozené peníze, určitě nelze doporučit.

Lucii_Ami
27.06.2019 5 z 5

Kniha velmi inspirativní. Za mě kniha, kterou by si měl každý přečíst. Báru sleduji od jejich začátku na YT a přesně jak ji znám z videií, taková mi ta kniha přišla. Jako by ke mě mluvila kamarádka a říkala mi svůj příběh a jak dokážu život změnit k obrazu svému. Popisuje tam vše, od YT , přes fotbal, jak to pro ni bylo těžké se sama postavit na nohy v "pubertě" až po její osobní život. Kniha se mi libila, je originální po design stránce i obsahové :) Přečtěte si ji!

Štítky knihy

YouTube fotbalisté

Autorovy knížky

Barbora Votíková
česká, 1996
2019  71%Bára Votíková: Trochu jinak