Čarodějova nevěsta 8

Čarodějova nevěsta 8 https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399497/bmid_carodejova-nevesta-8-M0r-399497.jpg 4 97 15

Čarodějova nevěsta série

< 8. díl >

Čise se podařilo zastavit řádění draka, avšak za velkou cenu. Drak ji proklel… a jak známo, dračí prokletí je nezlomitelné. Existuje jen jediné řešení, ale pokud by na něj Čise přistoupila, její dosavadní život by se převrátil naruby.

Přidat komentář

assenora
13.07.2023 5 z 5

Život je možné vykúpiť iným životom, ale koho život má väčšiu hodnotu?
Nad touto otázkou si lámu hlavu nielen Čise a Elias, ale aj ich ďalší priatelia.
Čo všetko sa stane, aby bola otázka zodpovedaná uspokojivým spôsobom pre všetky strany?
Napredovanie príbehu sa zamotáva, ale je to stále napínavé do poslednej strany daného dielu.

Ryšava
08.12.2021 4 z 5

Konečně příběh začal být zase zajímavý a napínavý. Předešlé díly mě začali nudit, až jsem si říkala, že Čarodějovou nevěstu prestanu číst. Naštěstí tenhle díl ji vrátil zpátky do hry =D zajímá mě, jak chce Elias zachránit Číši.


Luigi1
21.07.2021 5 z 5

Opět jsem moc rád za krásné čtení které graduje.

fvalek
20.05.2021 4 z 5

Skutečně hezký start finální zápletky, který se ve velkém věnuje dračí kletbě, ale přesahuje i do jiných zápletek. Popravdě jsem od dračí kletby čekal něco víc, minimálně více vysvětlit jak to funguje, jaké nové schopnosti z ní Chise získala, a jaké trable s ní mohou být spojené. Novinka ohledně čarodějnic je pro mě 50:50, na jednu stranu hezké rozšíření universa o další zajímavé magické skutečnosti, na druhou stranu trošku zbytečné a začíná mi vznikat moc velký spletenec postav, ve kterém se přestávám orientovat.

Je hezké vidět, jak se Chise vyvíjí, přestává být ustrašená, umí si dupnout, ale přesto někdy dělá dost hloupé věci. Musím ale říct, že jsem vždy na její straně a je to skutečně pozitivní hrdinka. Na druhou stranu Elias se vyvíjí spíš hůř a hůř, protože se z mistra a učitele stává takovým hloupoučkým dítětem, ale i to je vlastně správně. Marielle mi zatím nesedí, jak už jsme psal výš, trošku zbytečné zkomplikování děje, ve kterém nevidím takovou nezbytnost.

Co k tomu říct víc, další super díl, který čím dál víc graduje, ale trošku mě štve, že se celá sága stává složitější a složitější a příliš se nevysvětlují tíživé otázky, které máme už od začátku. Ale je přede mnou ještě spousta dílů, takže co už. :)

Áňa 998
23.12.2020 5 z 5

Čarodějova nevěsta má jediný problém... Končí otevřeně a po dočtení nutně potřebujete další díl. A ani tady tomu není jinak!

sola_lupa
21.11.2019 5 z 5

Dostáváme se dál a je to čím dál tím napínavější. A jestli to vážně bouchne, jak Yamazaki slibuje... No uvidíme, každopádně už nutně potřebuji další díl!

*Pájuše*
15.11.2019 5 z 5

Opět úžasné, dechberoucí... Příběh Čise se zamotává a rozmotává, vyvíjí se a stagnute a potom vám vybuchne v ruce a vy nestačíte zírat, co si to autorka pro vás přichystala za překvapení. Těším se na poslední díl.

A.K.A.R.
01.11.2019 5 z 5

Nerada to říkám, ale u téhle mangy doslova slintám. Proč? To je jednoduché. Právě jsem se zamilovala. No, spíš tak od prvního dílu, ale u tohohle to bylo stejné jako se všemi ostatními. Knížku jsem přečetla rychlostí světla a moc jsme si užila napínavý konec. Po zjištění, že další díl vyjde, až v listopadu jsem si myslela, že si ze mě bůh utahuje(nebo moje mrtvá prababička, u které jsem neplakala na pohřbu). To je, ale to méně podstatné. Tahle manga má úžasný nádech jak víl, tak čarodějů a čarodějek. Přirozeně je hlavní postava něčím neobvyklým, ovšem ne že by to byla ztracená princezna, avšak proto, že je jedna z mála a dožila se nejdéle. To sice nejsou slunné vyhlídky ale Čiše opět ukázala, že i přesto zachraňuje ostatní. Taky jí to Elias pěkně vytmavil. Příběh Čiše jsem si hned oblíbila a je opravdu poutavý. Jen kdyby už vydali poslední díl!
Celou mangu bezmezně doporučuji a doufám že si ji také zamilujete.

hippiesak
27.10.2019 5 z 5

Tak tento díl mě opět bavil a je vidět, že ani po 7 dílech Kore Yamazaki neusla na vavřínech a pracovala dobře :) Grafika stále TOP, líbí se mi ty čarodějnice :) a vypadá to, že se nám to nějak finišuje, tak jsem zvědavej, co se dozvíme již 5.11.2019 kdy vychází 9. díl :) Moc se těším a tento díl určitě doporučuji.

Terva
03.10.2019 4 z 5

V polovině měsíce těsně před západem slunce
zapal svíce v barvě trávy,
sedmkrát usrkni jablečného vína s trochou soli
a na polštář si polož liliový květ
a snítku rozmarýnu.....

Hned na počátku příběhu jsem se musel zasmát. Číse tam za své extempore s drakem dostala pár facek. I jistý druh násilí se nevyhýbá těmto příběhům. Zdá se mi, že ubývá krve a vše je moc růžovoučké až dívčí. Ale ten proplesk mě pobavil. Zajímavý byl také příhod čarodějky nazvané Marielle. Rozhodně tajemná postava, která toho určitě ví víc, než řekla.

Citát: Prokletá jsem už nadvakrát a stejně s tím zatím žiju.

Opět je tu jistý druh chaosu a přeskakování v ději. Jenže na to si už asi čtenář zvyknul. Já s tím mám trochu problém a někdy mě to i dokáže zmátnout. Jenže zase na druhou stranu, je to hravé a jistý chaos tomu sluší. Kresba je nádherná, jen někdy škoda, že není příběh barevný. Vybarvené titulní strany přebalu tomu nasvědčují a čtenář tak může do tohoto světa nahlédnout i v barvách.

Malá ochutnávka:
Eliasi, jsem hloupá, ale myslíš, že spolu vymyslíme, jak to udělat, abych mohla zůstat s tebou? Nedokážu se jen tak nazdařbůh rozeběhnout jako ty, ale můžeme kráčet společně a zjistit, jak na to. Jen mě musíš vždycky vzít s sebou.....

Tento svazek obsahuje sešity #36 - #40. Tedy pět příběhů ze světa Číse. Nutno dodat, že od redakce Crew opět pět nepřeložených názvů. Já prostě tento počin stále nechápu. Vybral jsem pět citátů a vložil je Kore Jamazakimu na jeho profil. Při čtení tohoto osmého svazku jsem poslouchal skupinu Ribspreader a jejich studiové albm „Crawl and Slither“ z roku 2019

Citát: Rozhodně netoužím po životě tak moc, abych kvůli sobě obětovala někoho jiného!!

Mooneylan
30.09.2019 2 z 5

Ne, na tuhle mangu si nezvyknu... Svět je super, původní myšlenka asi taky, ale nějak mi to nejde.. Pardon :(

annes
13.09.2019 4 z 5

Jako Čise je trochu blázínek dle toho konce, ale uvidíme snad to dobře dopadne :-)

Annkag
20.08.2019 5 z 5

Ešte stále má to baví....Hrozně sa těším keď výde nový diel a hrozně ma mrzí že na pokračování musím tak dlho čakať...ale stojí to za to.Príbeh nestagnuje a stále niečim překvapí.

Lucii_Ami
19.08.2019 5 z 5

Velmi napínavý díl. Mezi Chise a Eliasem to začíná být trošku na nože a teď budu netrpělivě čekat na další díl!!!

orangerose
17.08.2019 5 z 5

úžasná manga, akční díl, za suprovej díl, :)