Čarodějova nevěsta 9

Čarodějova nevěsta 9 https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399498/bmid_carodejova-nevesta-9-uo0-399498.jpg 4 87 9

Čarodějova nevěsta série

< 9. díl >

Finále prvního příběhu… a rozjezd další ságy! Velké finále a souboj s protivníkem střídá návrat do Čisina dětství a tajemství jejího zoufalství! Bolest dovádí k zoufalým činům nejen monstra.

Přidat komentář

assenora
16.07.2023 4 z 5

Dve bytosti si môžu byť tak blízke a tak vzdialené? Pričom obe cítia podobne veci vo svojich životoch, ale prostriedky ktoré použivajú sú rôzne len aby naplnili pocity čo ich ťažia z minulosti. Pričom jednej pomáhajú priatelia a druhá ubližuje iným.
Aj takúto podobu má Čiše s jedným z hrdinov. Dej napreduje rýchlo a je obohatený o všetky doteraz objavené postavy. Sledovanie je zaujímavé ale aj náročné, keď už je ťažko zaradiť kde a za akým účelom sa postavy objavili či stratili z hlavnej linky príbehu.
Príbeh tak ako je tvorený od prvého dielu je uzatvorený a je načrtnuté nové smerovanie života Čise.

Ryšava
08.12.2021 4 z 5

Konec s Josefem mě překvapil, ale že se další děj bude odehrávat na akademií, tak to mě netěší. Upřímně jsem si myslela, že i vztah Eliase s Čise se někde posune, ale mám pocit, že jsou stále na začátku... Nehledě na to, jak na něho byla naštvaná mu rychle odpustila... nejvíc se mi líbilo rozuzlení Čišine minulostí a podívání se do Josefové minulosti.


Luigi1
21.07.2021 5 z 5

Další pěkné pokračování.Už se těsím na další.

fvalek
20.05.2021 4 z 5

Noooo, finále jsem si asi představoval trošku jinak, ale přesto dobré. Velké pozitivum je, kolik postav se mihlo a zúčastnilo hlavního střetu. Negativní bylo, že se tam nacpaly i ne tak zainteresované postavy, které akorát překážely (ano, má neoblíbená Marielle). Jinak ale krásná účast víl, kouzelníků, draků a spol.

Velký problém devátého dílu je, že je takový půl napůl. Kombinace ne tak dynamických vzpomínek a neustálého řešení minulosti (ta Chise fajn, ale ta Josefova ouvej) a do toho ten "souboj", který skončil tak nějak prazvláštně. Musím se přiznat, že ne všechno jsem úplně pochopil, hlavně účast Sivoočky, ale pravděpodobně se to ještě musí nějak vyvrbit v dalších dílech... Obrovská slabina je, že některé části jako by předpokládaly, že víme, co si Chise naplánovala a nad čím myslí. Chise pak některé věci chápe a jedná, ale čtenáři to není blíže vysvětleno, takže se vlastně nedá pochopit, proč Chise udělá, co udělá, a jaké k tomu má pohnutky. Další věc je, že na to, jak je Chise vlastně obětí a chtějí ji zneužít, tak jí vlastně všechno hraje do karet a všechny problémy se nějak tajemně vyřeší. Je to trošku předvídatelné.

Samotné finále, které se asi nedá nazvat finálem, je samozřejmě otevřené, takže je to pozitivní, protože na mě nepadá žádná úzkost z konce, i když se obávám nové kapitoly, která se bude odehrávat na akademii a ne v jejich klasickém domečku (chudák Silky a víly a všechno to magické okolo). Doufám, že "institucializovanost" dalších dílů nezničí to krásné a magické. Ale co mě v poslední kapitole nejvíc dostalo byl ten vývoj vztahu Eliase a Chise, hezké, ale po tom všem, co se stalo a jak byla Chise na Eliase naštvaná, tak to bylo takové unáhlené. Ale zkrátka uvidíme, co bude dál! :)

*Pájuše*
19.01.2020 4 z 5

Trošku slabší děj proti ostatním. Přesto je plná pocitů prodchnutá tajemnem jako předchozí díly.

hippiesak
04.12.2019 4 z 5

Musím se přiznat, že toto byl pro mě zatím nejslabší díl série :( Jako takto - bylo to super. Ten díl zde asi být musel, ale bavilo mě to zkrátka méně než minulé díly. ALE (a tím nic neprozradím) jsem byl nadšený koncem a již teď se těším na 10. díl a to bude snad zase plný počet hvězd. Jinak pro fandy této série přesto doporučuji :)

Terva
29.11.2019 3 z 5

Ty ses
totiž
nikdy
neměla
narodit!

Hned v prvním sešitě (# 41) tohoto svazku „As you sow, so you shall reap (Ano, uhodli jste, paní překladatelka Anna Křivánková se opět nenamáhala přeložit názvy kapitol) jsem trochu tápal. Jakoby spisovatelka Kore Jamazaki nějak chaosila. Začíná to pěkně nepřehledně. Naštěstí se to v dalším sešitě z toho patosu vymaní.

Malá ochutnávka:
Já v sobě nesu prokletí věčného života. Přestože se moje tělo rozpadá. A tvoje tělo se neustále uzdravuje, ačkoliv kráčíš vstříc smrti. Když si transplantuji tvou ruku, ve které se snoubí tvé tělo i tvá kletba, možná se mi mezi nimi podaří zachovat rovnováhu.

Celkově je to však průměrný příběh u kterého mě moc věcí a situací nějak nepřekvapilo.
Při čtení jsem poslouchal Blazon Stone a jejich studiovku „Return to Port Royal“ z roku 2013. Z příběhů #41 až #45 jsem vybral jsem pár citátů a vložil je tvůrkyni Kore Jamazaki do jejího profilu.

Citát: Lidé tak rychle umírají. Stačí jen odvrátit zrak a jsou pryč.

Lucii_Ami
12.11.2019 5 z 5

Za mě opět velmi dobrý díl. Díky anime jsem věděla, jak to skončí ale i tak jsem si celou sérii užívala. Už se nemohu dočkat dalších dílů :)
Za mě jsem velmi ráda, že tato manga u nás zatím pořád vychází, je jiná a je kouzelná.

orangerose
08.11.2019 5 z 5

Další akční díl teto série,hezky zakončen,určitě půjdu do dalšího pokračování