Čarodějova nevěsta 2

Čarodějova nevěsta 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/373043/bmid_carodejova-nevesta-2-njK-373043.jpg 4 236 29

Čarodějova nevěsta série

< 2. díl >

Čise si začíná v Eliasově domě zvykat, avšak stále ji trápí nejrůznější otázky. Proč se jí vlastně čaroděj Elias ujal? Jaké jsou jeho skutečné záměry? Proč jí neřekl, jaké nebezpečí jí hrozí? A v neposlední řadě – co je to za podivnou bestii, která obchází nedaleký kostel a trhá na kusy místní obyvatele?

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Ancient Magus´ Bride, Vol. 2 , 2014


více info...

Přidat komentář

kopeceli
26.02.2024 5 z 5

Druhý díl byl víc akční, proto velmi rychle odsýpal. Líbí se mi, že není z těch, kde teče krev. Je tu naznačená romantika, je tu tajemství a také překonávání zla. Zdařilé kresby, hezká obálka.

ElessaRiverbow
18.10.2022 5 z 5

Skvělé pokračování, do kterého jsem se pustila hned po přečtení prvního dílu. Příběh se hezky rozvíjí, objevují se tu nové postavy a Čise se vyvíjí. Objasňují se tu některé věci z prvního dílu a zápletka je skvělá.


assenora
31.07.2022 5 z 5

Rozvoj dejovej línie na každej stránke s poukázaním na nové, alebo iba mierne spomenuté postavy v prvom diely. Čise už je vnímaná ako plnohodnotná postava, ktorá sa nemusí do istej miery vlastných a nových skúseností spoliehať na Eliasa. Nefarebnosť obrázkov dofarbuje príbeh nových postáv a zápletiek, čo zvýrazňuje čtivosť daného príbehu.

Ryšava
14.09.2021 4 z 5

Vždycky kniha skončí v nejlepším... komiksy jsou super. Velice rychle se čtou, pěkné obrázky a sympatické postavy =)

Luigi1
20.07.2021 5 z 5

Druhý díl byl o něco lepšího prvního.Bylo zde hodně nejasností které se postupně objasnily a bylo super.

fvalek
04.03.2021 4 z 5

Druhý díl navazuje bezprostředně na první a povedl se. Možná byla škoda rozdělit zápletku finálního příběhu prvního dílu tak, že v první kapitole druhého dílu už je jen takové zakončení, ale výhodou je, že to můžu číst hned a v době vydávání to byl asi dobrý cliffhanger. Pokud pak překousnu pomalejší tempo vyprávění a takové zápletky typu "Nic nechápu, ale prostě to udělám", tak je to moc hezký a zajímavý příběh. Začínám ale mít trošku zmatek v postavách a může za to jednak kresba, kdy ten kněz, Elias s lidskou tváří, přítelkyně vraha kočiček a učednice zlého čaroděje vypadají na můj vkus až příliš stejně, taky za to ale může jejich vstup do děje, který nebyl moc vysvětlený, prostě se tam objevují a odcházejí postavy a nic moc se o nich neřekne.

Nicméně dokončení děje nečistoty u kočičího města pěkné, návštěva vílí královny super a velmi povedené, no a finální příběh se psem měl potenciál, dokud šlo o stíny na hřbitově, ale jak se tam začali míchat ti ostatní čarodějové, tak se z toho pro mě stala hrozná změť a zkazilo to magický děj. Síla téhle série je zatím v kouzlech a magických bytostech, ne úplně v postavách a jejich intrikách, ale až se to více rozjede, tak určitě bude zajímavé sledovat, co Elias s Čise plánuje apod. Je zajímavé, že mě čtení vůbec neláká a z balíku komiksů nechávám Čarodějovu nevěstu vždy na konec, ale během samotného čtení mě baví moc a mám ji přečtenou naráz za hodinu a chci další... Takže určitě budu pokračovat ve čtení. :)

Jizi
03.01.2021 2 z 5

Krásná kresba, která mě nesmírně baví a okouzluje, nedokázala tentokrát vyvážit na můj vkus příliš slabý scénář, jenž děj v zásadě nikam neposouvá.
Škoda, že není k dispozici omnibus, to by mohl být dojem úplně jiný.

KillHurt
26.03.2020 3 z 5

Asi musím díly číst rychleji za sebou, protože tady jsem se nějak nechytil. První díle se mi opravdu líbil. Tady jsem se nějak nedokázal ponořit do děje.

anishta
21.03.2020 4 z 5

Příběh lépe odsýpá, máme za sebou seznamovačku, poznali jsme záporáka. Uvidíme co bude dál, Oberon byl dost vtipný.

Áňa 998
03.03.2020 5 z 5

Lepší než první díl. Rozhodně doporučuji, sama se moc těším na další díly :-)

ewalien
04.10.2019 5 z 5

Jak se mi líbil první díl, tak mě okouzlil i tento, jsem zvědavá, jak na tom budu se zbytkem série... Mohu jen doporučit.

hippiesak
05.09.2019 5 z 5

Krása. Miluji tento styl manga komiksu. Kresba je nádherná, příběh je skvělý. A královna Titánie se velmi povedla :)) To je postavička :)) Za mě plný počet, doporučení pro fandy nejen klasické japonské mangy a těším se na 3.díl :)

PapayaD
09.08.2019 5 z 5

Ještě že mám doma třetí díl.
Tohle bylo úžasné, nevím, jestli tuhle mangu může něco překonat. Je tu víc akce oproti prvnímu dílu, který byl spíš takový seznamovací. A příběh Matthewa a Miny - úžasné. Dojemné. A nejspíš začínám milovat kočky (můj pohled na ně se měnil už u shlédnutí Kuroshitsuji, ale tady jsem je začala obdivovat o něco víc :D). Ilustrace jsou nádherné, jako u prvního dílu, hlavně ty celostránkové u začátku každé kapitoly, jejichž názvy jsou z nějakého nepochopitelného důvodu v angličtině, takže Papaya musí zapojit mozkové buňky. Ach jo.

PanKrabák
16.07.2019 5 z 5

Skvělý 2 díl znovu to skončilo velmi zajímavě a láká k přečtení dalšího dílu :-)

Alethea_k
28.06.2019 3 z 5

Druhý díl jsem prolistovala doslova za několik minut. Musím říct, že byl rozhodně svižnější a ne tak zmatený jako první díl, označila bych ho za lepší průměr.

Damonka12
04.04.2019 1 z 5

Dala jsem šanci ještě druhému dílu a za mě byl ještě horší než ten první. Další díly si určitě nepřečtu a po manze už asi nesáhnu. Není to můj žánr.

Sabča92
20.02.2019 4 z 5

Konečně jsem se pustila také do druhého dílu této opěvované série. Zatím nemám nejoblíbenější díl, všechny jsem hodnotila stejně. Ale rozhodně se brzy chystám i na ty ostatní díly a jsem zvědavá, jak to celé bude pokračovat :-)

Pitbullka
24.01.2019 4 z 5

Příběh plný magických bytostí, milé, možná jen trošku víc akce ale tady jí bylo trochu více než v prvním dílu.

annes
05.10.2018 5 z 5

Pokračování je stejně super jako první díl. Líbí se mi zapojení historicky doložených příšerek/nadpřirozených bytostí atd., co se v průběhu celého příběhu objevují. Doufám, že to tajemno vydrží i nadále.

Terva
17.08.2018 3 z 5

Nikdo mě nechtěl,
všichni si mě mezi sebou přehazovali
jako horký brambor,
ale teď...
teď jsem konečně našla svoje místo.

Nejsmutnější a nejbrutálnější je příběh v sedmé kapitole. Matthew, který pro svou lásku Minu připravuje léčivý lektvar potřebuje speciální ingredience. Mňau. Skoro hororová scéna se Mině naskytne při vstupu do chaloupky uprostřed lesa......

(Tír na Nog je země víl)

Číse se učí se a dokonce už zvládla první kouzlo. Je však z něj jaksi utahaná a teď spí. Na scéně se objevuje nová postava. Je to královna Gealah Titánie. Přišla se podívat na čarodějovu nevěstu.

Citát: Jé je, zrzka, to z ní jistě bude dobrá čarodějnice.

Zarazila mě však jedna věc. Některé postavy ženského rodu jsou oslovovány v mužském rodě. Tak teď nevím, zda chaos čiší z příběhu nebo se Anna Křivánková někde sekla. Například se na scéně zjevuje, jak je napsáno: Král Oberon, ale postava je ženská. Chtě nechtě, tady jsem bloudil. Ale po delším studování jsem asi přišel na to, že spisovatelka Kore Jamazaki je tak trochu úchyl. Tak je třeba na příběh koukat trochu z jiného úhle. Což už bylo jasné v prvním příběhu, když čtenář zjistil, že Simon a Elias jsou sice rozdílné postavy, ale kreslířka je nakreslila tak, že vypadají skoro stejně.

Malá ochutnávka:
Takže do odvaru z vavřínu vznešeného přijdou dvě větvičky rozmarýnu, tři lístky šalvěje, květ hlohu a šest bobulek. A nakonec.....jeden okvětní pláteček mandragory.

Nádherné kresby můžete vidět v těch částech, kde začínají kapitoly. Převážně jsou to celostránkové malby. Tady jsem se kochal. Jediná věc tyto scenérie kazí. Je zde napsáno „kapitola“ a číslo kapitoly, ale pak následuje anglický název té každé kapitoly. Crew se prostě rozhodla, že přeložit názvy kapitol, to není pro čtenáře vůbec důležité.

Štítky knihy

magie manga

Autorovy další knížky

Kore Yamazaki
japonská, 1990
2018  83%Čarodějova nevěsta 1
2018  88%Čarodějova nevěsta 2
2018  88%Čarodějova nevěsta 3
2018  89%Čarodějova nevěsta 4
2018  91%Čarodějova nevěsta 5

Kniha Čarodějova nevěsta 2 je v

Přečtených339x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených19x
Knihotéce128x
Chystám se číst16x
Chci si koupit8x
dalších seznamech5x