Skrytá těla

Skrytá těla https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/258575/bmid_skryta-tela-258575.jpg 4 341 114

TY (You) série

< 2. díl

Joe Goldberg, šarmantní antihrdina s vražednými sklony, se i ve svém dalším příběhu snaží najít dokonalou lásku. Za každou cenu. Když Joe za tragických okolností přišel o svou přítelkyni Beck, dospěl k zoufalému přesvědčení, že už nikdy nebude schopen milovat. Pak ale začala v jeho knihkupectví pracovat Amy Adamová a Joe zjišťuje, že se ve svém chmurném úsudku mýlil. Je svou novou kolegyní posedlý, přestože (nebo protože?) představuje pravý opak Beck – nesnáší Twitter, dokonce ani nemá e-mailovou adresu a na internetu o ní není jediná zmínka. Joe je uchvácen. Než však stačí Amy požádat o ruku, dívka zrádně zmizí a zanechá po sobě jen několik mlhavých stop. Ty stopy vedou do Los Angeles. Tam se Joe nikdy v životě nechtěl vydat! Úplně cítí, jak v něm pouhé pomyšlení na to příšerné město probouzí šílenství. Touha najít zrádkyni a pomstít se jí za způsobené příkoří je ale silnější, a tak se Joe brzy ocitá v mučivé přítomnosti podivných existencí, kterých je LA plné. U některých dokonce Joe nabude přesvědčení, že bez nich by byl svět lepším místem... Jedna osoba se však z tohoto panoptika vymyká: chytrá, krásná a bohatá Love Quinnová. Možná by se mohla stát Joeovou vstupenkou do světa vyvolených. Možná by mohl díky ní překonat svou smutnou minulost. Ale možná je Love jen další dočasnou zastávkou na Joeově namáhavé cestě k nalezení té pravé. Tohle nikdo neví. Nejspíše ani Joe.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

Hidden Bodies , 2016


více info...

Přidat komentář

Oksalakka
28.08.2023 5 z 5

Takový mix Dextera, Carla Hiaasena a Míň než nula od Bretta Eastona Ellise, mrazivý a přitom proklatě (až leckdy krutě) zábavný komentář fungování Los Angeles a hollywoodské mašinérie. Dobrá znalost americké popkultury výhodou (a koho neznáte, toho si vygooglíte). Snad jen ty rozhovory před likvidací Goldbergovi nepohodlných lidí byly občas až moc natahované. Rozhodně doporučuji!

Thalin
20.08.2023 2 z 5

První díl mě kdo ví jak neuchvátil, ale docela dobře se to četlo a taky jsem viděla seriál a tak mě zajímala knižní podoba. A i proto jsem se pustila do druhého dílu. Tenhle díl mi ale vůbec nesedl. Přišlo mi to psané úplně jinak. Joe je tu ještě větší analytik a kritik, který v duchu škatulkuje každého podle pár slov nebo gest. Dělal to i v jedničce, ale tady se to akorát víc stupňuje. Navíc je pokrytecký a povýšený a každého, kdo není dle jeho gusta (takže jako on) ihned tituluje nadávkami. Asi aby je shodil, ale jen to víc shazuje sebe a ukazuje to víc na jeho snobismus a dost mi tím nadáváním lezl na nervy. Obecně je tu dost vulgární a mě se to nelíbilo. Joe je sice psychopat, ale rozhodně ne sympatický a charismatický, jak by člověk čekal.
Seriálový Joe mi zkrátka nepřišel jako takový vůl. Ostatní postavy jsou ploché, nudné a někdy až otravné. Nebavilo mě to, místy mě děj nudil a jindy zase štval. Joe tu vraždí pomalu ze sportu a až absurdně mu to prochází. Dobře se to čte, to je vcelku pozitivní, ale jinak mě tenhle díl dost zklamal.


Veronika33
11.04.2023 4 z 5

Dlho som odkladala prečítanie tejto knihy, napriek tomu, že prvý diel Ty sa mi veľmi páčil. Rozhýbalo ma, že som si chcela konečne pozrieť druhú sériu na Netflixe ( a teda niečo úplne iné ako kniha). Kniha sa mi v podstate páčila až na približne 50 strán uprostred, ktoré boli nudné a monotónne. Najviac ma asi vytáčal Forty. Prípadné preložené ďalšie diely si asi odpustím.

Katri
27.09.2022 4 z 5

Skrytá těla se od předešlého dílu "Ty" liší především pojetím vypravěče - již se nejedná o du-formu. Možná proto se mi kniha četla o něco lépe. Nechybí zde Joeovy myšlenkové pochody, které příběhu dodávají to správné koření, stejně jako drsnější scény, při nichž by se citlivější povahy mohly cítit lehce nekomfortně.
Mně se však toto dílo líbilo a vzhledem k tomu, že miluji i seriál You, pro mě bylo překvapením, že druhý díl - tedy Skrytá těla - byl úplně jiný než na filmovém plátně. Kniha pro mě tedy byla plná nečekaných zvratů.
Tak či tak jsem si potvrdila, že You je skvělá kniha i seriál, a přestože zde došlo k odchýlení od původní předlohy, musím říci, že každá z verzí má něco do sebe.

Lexie321
26.08.2022 3 z 5

(SPOILER) Úprimne som bola sklamaná aj napriek tomu, že som zachytila recenzie.
Prvý diel bol zábavný a výnimočný s celým tým slalkingom ale tomuto niečo chýbalo.
Osobne som sklamaná, že Joe nezabil Amy popravde knihu som dočítala hlavne kvôli tomu, že som chcela vedieť či to urobí a ako.
Možno za to mohlo práve to, že sa tam prelínalo veľa postáv a sub-plotov ale kniha nebola až taká dobrá ako prvý diel. Škoda.

jaroiva
27.07.2022 1 z 5

První díl se mi moc líbil.
Podruhé už to ale nefunguje. Nevydržela jsem ani do půlky. Odkládám. Tohle není dobré ani jako reklamní nosič. (K IKEA reklamě jsem ještě stihla dojít).

Bakana
08.02.2022 5 z 5

Myslím, že je to ještě lepší kniha než Ty.
Moc se mi líbily Joeovy vnitřní monology, poslouchala jsem jako audioknihu a byly skvěle namluvené. Ale i kdybych knihu četla - tyhle části krásně ukazovaly, co a jak moc Joea vyvádí z rovnováhy a pak si teprve člověk uvědomil, jak moc je ujetý.

for-com
08.02.2022 1 z 5

Poslechnuto jako audiokniha a ta jedna hvězdička je za Jana Zadražila, který je skvělý, stejně jako v jedničce (Ty), jinak to bylo vážně utrpení. Musím se přiznat, že ani předchozí kniha Ty mě úplně nebavila, ale minimálně pohled na psychopata Joea byl zajímavý. Sice jsem si ho neoblíbila , ale vhled do myšlení psychopata mi přišel dobrý a uvěřitelný. Ale ve Skrytých tělech se to neopakovalo, navíc tady bylo špatně snad úplně všechno. Postavy nezajímavé a navíc úplně hloupé, děj nulový, prostředí nijaké, Joe vraždí jak na běžícím pásu a nikdo si ničeho nevšimne, dialogy jalové, obrovská láska (už zase, a zase) těžko uvěřitelná. Otevřený konec napovídá, že asi bude pokračování, jen nevím jestli budu mít odvahu se do něj pustit.

Adriena838772
31.01.2022 2 z 5

Tuhle knížku jsem vubec nedočetla.Vubec mě to ne bavilo

CYNICKABLONDYNA
20.11.2021 odpad!

1. díl mi přišel tajemnější, rafinovanější. Joe plánoval. 2. díl mi příjde už jako nějaké fantasy. Joe jen tak zabijí jako na běžicím pásu.

Hall3006
16.08.2021 4 z 5

Druhý díl z dualogie Ty rozvíjí příběh sériového vraha, který zbavuje svět "špatných lidí". Další sonda do psychiky Joea je už rozvláčnéjší. Pár epizod byla skutečně jen vata a za to strhávám jednu hvězdu. První díl měl větší spád, druhý zase víc postav. Bylo to však pokračování hodné přečtení.

MonikaV
10.08.2021 2 z 5

Nevím, takové zvláštní....

Kačka655
10.08.2021 5 z 5

Skvělá kniha už aby byla 3:-)

Ticiana
27.07.2021 4 z 5

Za mne podstatně lepsi než první dil. Joe mi tady byl vic sympaticky. Love byla taky skvělá, hodila se do příběhu. Jsem zvedava jestli bude pokračování, ale spis doufam, ze nebude. Tenhle konec se mi docela zamlouvá.

Anna27
16.12.2020 4 z 5

Joe je psychopat, ale člověk mu celou dobu fandí, aby se na něj nepřišlo, i když mnohdy je až k neuvěřěření, že dávno není za mřížemi. Příběh mě bavil, i ten jejich prapodivný vztah s Love. Sice nepochopím, když jí Joe řekl, co všechno udělal za hrůzy, že s ním dokázala i nadále žít, ale tak nějak jsou oba svým způsobem pošahaní, takže se k sobě hodí. Předchozí díl jsem zatím nečetla, ale to nejpodstatnější se shrnulo i tady, takže jsem si udělala představu. Nejspíš dám šanci i seriálu.

trudoš
08.11.2020 3 z 5

Všechno základní shrnuje thriller Ty, a třebaže se Skrytá těla tváří jako pokračování, jediné, co v tomhle ohledu lze brát vážně, je posledních pár stran. Jinak se většina románu soustředí na něco úplně jiného, přestože psychopatický hrdina zůstává. Ten si mě samozřejmě opětovně získal svou antiempatickou povahou, dějově je to však velké soužení. Začátek je ještě v pohodě, Joe se vydává do Los Angeles s jasným cílem, přičemž motiv, jak zloděj napálil vrahouna, má bezesporu něco do sebe. Jenže jakmile se Caroline Kepnesová ocitne uprostřed bulvárů města andělů, maličko ztrácí soudnost a motá se v bezdějovém kruhu. Korunu tomu nasazuje závěr, který absolutně ignoruje víc, jak tři čtvrtě příběhového vývoje. Jít o drahouška Dextera, neřeknu ani popel, protože ten mě vždycky dokáže rozesmát sarkastickými postřehy, ale Joe je „pouze“ psychotický macho, u něhož se bavíte akorát v případě, že na celé vyprávění koukáte s nadhledem. Jinak byste museli trnout nad každým slovem, činem, myšlenkou.

ElikaS
28.10.2020 4 z 5

První díl jsem četla díky seriálu, a zatímco v případě prvního dílu se mi více líbil sériál než knížka u druhého dílu už to bylo obráceně a knížka mi přišla lepší. Joe je zvláštní postava, jeho uvažování je úplně mimo a je to psychopat, ale přesto mu fandíte. Love se k němu podle mě skvěle hodí. Byla jsem spokojena.

RomanDušek
12.10.2020 5 z 5

(SPOILER) V prvním díle (Ty) mi hrozně vadila postava Peach, v tomto druhém díle mne iritoval Milo. Být v kůži Joea, neměl bych s ním takovou trpělivost a zbavil se ho co nejdříve!
Hodně mne Joe překvapil s Amy. Čekal bych, že to dopadne trochu jinak, když na ní konečně narazil. I když k tomu nebylo daleko.
Nakonec jeho mise hledání Amy po Kalifornii měla pro Joea ten nejlepší konec, když potkal Love.
Maximální spokojenost!

Yumecz
02.09.2020 3 z 5

Pokračování úspěšné knihy "Ty" mě zklamalo. Z prvního dílu jsem byla mimořádně unešená a dá se říct, že jsem ji pasovala za svou nejoblíbenější knihu tohoto žánru.
Bohužel, jak už to tak bývá, autor měl zůstat pouze u prvního vydání a nepokoušet se zdimat a navázat na díl první. Zkrátka a dobře, kdo četl první knihu tak ví, že pokračování být nemuselo a čtenář si mohl závěr domyslet po svém.
Velká škoda, knihu jsem dočetla jen proto, že jsem ji v průběhu četby dávala novou a novou naději. Ale upřímně, i tak jsem jí měla za den sfouklou.
Takže pokud se někdo nezamiloval do prvního dílu a neměl moc vysoké očekávání pro druhou (jako já a byla to chyba), bude s knihou spokojen. Čtivá je, hlavu a patu to taky má, akční je, vraždy nechybí. Takže asi dobrý průměr.

Lenka.Vílka
29.07.2020 3 z 5

"Bodies - Drowning Pool"

"To bylo před pěti měsíci a ona tvrdila, že hledá práci, jenomže vy i já víme, že hledala mě."

Amy a Joe. Joe a Amy. Láska jako trám. Joe je na obláčku lásky, protože Amy není prolhaná běhna jako Beck. Ne, to ne, je jiná. Navíc cokoliv dělá, dělá jenom jemu, a to Joe rád. Dokud se nevrátí do práce po dovolené s Amy a dojde mu pravda. V tomhle vztahu nebyl jeden lhář a sociopat. Byli v něm dva. Oni dva. A tak se vydá po jejím stopě. Protože to se nedělá!

Pár úvodních kapitol je tedy plných sladkejch řečiček a sexu, dokud Joevi nedojde, že to nebylo z lásky. Ale že je Amy stejná prolhaná běhna jako Beck. Potom ale přijede do Los Angeles, aby se náležitě pomstil. Ta úvodní část mě moc nebavila. Přeci jen ty keci o těch lidech tam, to fakt nemusím. Všechno se ale změní, když Joe pozná Love. No, a vlastně to kolem ní taky nijak nebralo. (Je to plný nabubřelýho pindání, který já i Joe nesnášíme. On to trpí, ze svých důvodů. Love. Já taky ze svých důvodů. Dočíst knihu.) Joe je sice Joe a řeší situace po svém, ale už to není ono. (A i to zabíjení je takové divné. Jako kdyby si to Joe pořádně neužíval.)

(Mám chuť knize Ty přepsat hodnocení na čtyři hvězdy z předchozích tří protože Skrytá těla není kniha na dvě, ale stejné tři jako první díl si kniha nezaslouží.)

Bohužel se nemohu zbavit dojmu, že mě tentokrát Joe nefascinoval. Štval mě. Nejdřív byl zaláskovanej a pomstít se Amy je dobrej teoretickej scénář. Jenže ten naruší otupění a Love. Což je dobrej prvek, ale jako kdyby se autorka bála pořádně rozjet v lince Joe/Amy, když si Joe/Love mohla klidně nechat dál do děje. Jako kdyby už nevěděla jak dál. Protože...kdo četl první díl, moc dobře ví, jak je jeho konec napsaný. Tak, že ani pokračování být nemuselo a čtenář by si jenom domyslel, co bylo dál, protože je těžké napsat další díl a nevykrádat dám sebe, když lidi baží po sériích. I z toho důvodu se obávám, že bude další díl...přestože mě opět konec seděl tak, jak byl.

ZAČÁTEK SPOILERU
Nejvíc mě tedy (po)bavil autorky přestřelený konec. Jak vyřešila Love? Jak vyřešila hrnek? Jak Fortyho? Tomu jsem se smála, mmch. Amy? Ale co mě dostalo nejvíc? Paradox, který dostal Joa. Ta věc, kterou dostal Beck, mu to hezky vrátila. Protože o to jde, ne? Konečně našel někoho, kdo ho miluje, což celou dobu hledal. Ať ve vězení nebo venku, má svojí Love a Little Love, a co je víc? Pokračování by uspokojilo čtenáře, ale zároveň zadupalo pointu snažení Joa toho, co ve svém životě chce...
KONEC SPOILERU


Čili kniha má uspokojivý konec (pro mě, pro dost čtenářů mít nebude, a budou prahnout po pokračování), ale dostat se k němu je značně úmorné a místy i dost nudné :(