Luci-_- Luci-_- komentáře u knih

☰ menu

Geraldova hra Geraldova hra Stephen King

Velice zvláštní kniha, která ale dává smysl v rukou Kinga. Kdybych neznala jeho styl a knihy, asi by mi děj přišel zvláštní, ale po několika zkušenostech s tímto autorem mi přišla naprosto v pořádku. Byla jsem ráda, že King dokázal vše vykreslit a odůvodnit bez nadpřirozených postav (k čemu se často uchyluje). Ačkoliv je většina knihy psána pouze v myšlenkách hlavní hrdinky, kniha je napínavá až do konce.

24.10.2023 5 z 5


Kniha života Kniha života Deborah Harkness

Tento díl za to stál od začátku do konce. Po celou dobu jsem knihu nechtěla odložit, jak mě bavila. Přechozí kniha byla zklamáním, ale tento díl byl pecka.

18.10.2023 5 z 5


Stín noci Stín noci Deborah Harkness

Zatímco v prvním dílu jsme byli od začátku hozeni do poměrně rozjetého děje, tady se začátek neskutečně vleče (podobně jako druhá série seriálu), ale jakmile se dostaneme přes 'prvních' 250 stránek, děj se rozjede a v tomto tempu pokračuje napínavě až do konce. Jediná výtka je zpracování pasáže s Knihou života, kde největší dilema vyřešili pouhé dvě věty.

15.10.2023 4 z 5


120 dnů Sodomy 120 dnů Sodomy Donatien Alphonse François de Sade

I když jsem věděla co mě zhruba čeká, tak autor se opravdu neštítí ničeho. Co se týče obsahu, prvních 300 stran to bylo poměrně zajímavé, jak se události na hradě stupňovali. Ale v dalších částech už jsem knihu přeskákala, zkrácených 150 příběhu v každé části nic moc.

26.08.2023 3 z 5


S hlavou v oblacích S hlavou v oblacích Sarah Hogle

Knihu jsem kupovala, abych si mohla přečíst nenáročnou klidnou romantickou knihu a to přesně jsem dostala. Postavy jsou jednoduché a lehce zamilovatelné.

22.08.2023 4 z 5


Ovšem Ovšem Karel Kovy Kovář (p)

Knihu jsem objevila na knihobotu za pár korun a rozhodla se splnit sen svému mladšímu já si ji přečíst. Rozhodně kdybych si knihu přečetla v době, kdy jsem youtube sledovala denně, užila bych si ji víc, ale i tak oddechové čtení.

29.07.2023 3 z 5


Čas čarodějnic Čas čarodějnic Deborah Harkness

Kniha zpočátku působí, že jsme vhozeni do rozjetého děje. Žádné představovaní hlavní postavy, rovnou se ocitáme k knihovně a přesouváme se rovnou k hlavnímu problému. Pro ty co viděli seriál asi žádný velký problém, ale pokud ho někdo neviděl před čtením knihy, tak to působí zmateně. Děj krásně plyne a po celou dobu mi nepřišel zbytečně natahovaný, doufám, že to tak zůstane i v dalších knihách. Vztah upíra je takový typický 'Stmívaní styl' kdy je moc ochranitelský a romantizovaný, ačkoliv je několikrát zmíněno, že si Diana upíra romantizuje a on je ve skutečnosti 'zabiják'. Jediné mínus bylo, že jsem párkrát objevila chybu či překlep v textu, ale možná je to tím, že jsem si pořídila první vydání.

29.07.2023 5 z 5


Šťastně až do smrti Šťastně až do smrti Julia Quinn

Krásné zakončení druhými epilogy. I když musím uznat, že by mi u některých sourozenců nechyběli ani třetí epilogy či delší povídka o seznamování Violet a Edmunda. Krásné zakončení série, po které má peněženka brečí, ale srdce plesá.

05.07.2023 5 z 5


Před svatbou Před svatbou Julia Quinn

Poslední sourozenec, který jako všichni ostatní nalezne pravou lásku. V knize jsou opět prohnaní Bridgertonovi ochotni dosáhnou všeho a kniha je opět skvělá jako předchozí. Jediné co bych vytkla je tučný text na začátku každé kapitoly, který tam nesnáším už od předchozího dílu (postrádám lady Whistledown) a část knihy po svatbě, která mi přišla přitažená za vlasy.

04.07.2023 5 z 5


Poznáš to z polibků Poznáš to z polibků Julia Quinn

Ačkoli prvních sto stránek jsem měla pocit, že kniha je nezáživná, zbylé stránky jsou přesný opak - jsou zábavné a chaotické. Musím, ale uznat, že mi kniha o přišla oproti ostatním uspěchaná. v předchozích knihách děj tak nějak navazoval, kdyžto zde spíše přeskakoval k "podstatným scénám".

29.06.2023 5 z 5


Nečekaná láska Nečekaná láska Julia Quinn

Konečně jsme se dostali ke Francesce, o které se tolik mluvilo. Franceska je velice odlišná od ostatních sourozenců, ale její osobnost mi velmi sedla. Bylo milé na konci číst autorčinu poznámku a dozvědět se něco o zdravotním stavu bratrů.

27.06.2023 5 z 5


S láskou, Eloise S láskou, Eloise Julia Quinn

Ačkoli spousta lidí čekalo od Eloise víc, mně přišla kniha skvělá. Opět čtivá tak, že zmizela za jedno odpoledne. Příběh je jak jinak romantický a Eloise i sir Phillip mi neskutečně sedli. Příjemně vítáni byli bratři Bridgertonovi opět v akci 'záchrana sestry', kterou jsem postrádala od prvního dílu, kdy zachraňovali Daphne před budoucím manželem.

21.06.2023 5 z 5


Čekanka Čekanka Julia Quinn

Jsem ráda, že tentokrát autorka opět neopakovala lásku na první pohled, ale šla na to z jiné strany. Tentokrát pozorujeme lásku, která narůstá přes přátelství a mění se ve vášeň. Opět skvělá kniha.

21.06.2023 5 z 5


Nevhodný návrh Nevhodný návrh Julia Quinn

Ačkoliv mi popelkovský začátek přišel lehce uspěchaný, celá kniha mě pohltila tak, že jsem nedokázala odtrhnout oči a zhltla ji na jedno posezení. Ačkoliv bylo několikrát zmíněno, že je Benedict stejný jako Anthony, není to pravda. Přijde mi, že s každým dílem eskalují i příběhy a moc se těším na další díl.

19.06.2023 5 z 5


Vikomt, který mě miloval Vikomt, který mě miloval Julia Quinn

Druhý díl romantikou rozhodně překonal první. Líbí se mi, jak moc se druhá polovina liší od seriálu, kde je Kate vyobrazena jako žena bez strachu, což v knize rozhodně není, v knize postavy působí lidštěji.

18.06.2023 5 z 5


Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Oddychová romantika v Anglii předminulého století. Jako většinu mě k ní dovedl seriál, kniha se více soustředí na hlavní dvojici a postavy jsou díkybohu lépe vykreslené.

16.06.2023 5 z 5


Knihovna duší Knihovna duší Ransom Riggs

Kniha se četla rychle, ,ale detaily příběhu zaostávaly. Všechno co se pokazilo se zázračně zase opravilo. jen aby měla kniha šťastný konec...

14.06.2023 2 z 5


Podivné město Podivné město Ransom Riggs

Myslím, že od čtení první knihy jsem se posunula a proto druhá kniha za mě nic moc. Rozhodně se čte svižně a stále ji doplňují zajímavé obrázky, ale přijde mi poněkud jednodušší, kdy celý děj se spoléhá na to, že si vystačíme s podivnými postavami.

08.06.2023 3 z 5


Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Konečně kniha. kde i po zhlédnutí filmu, nic nečekáte a všechno je trochu jinak. Jak zde již bylo zmíněno kniha s filmem má společná jména, ale tím to končí. Film a kniha jsou dvě různé věci a každou si můžete užít odlišně. Kniha je skvělá a určitě stojí za přečtení, děj se netáhne a je napínavý.

02.04.2023 4 z 5


Freed Freed E. L. James (p)

Ačkoliv předešlé dvě knihy z pohledu Christiana byly daleko zajímavější něž z pohledu Any, tak poslední kniha mi vyloženě lezla na mozek. Možná, že to bylo neustálým omíláním té samé věci dokola a knihu jsem neměla potřebu ani dočítat.

31.03.2023 2 z 5