Šťastně až do smrti

Šťastně až do smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496600/bmid_stastne-az-do-smrti-efl-496600.jpg 4 197 36

Ale jak to bylo dál? Otázka, kterou si položí v závěru čtení oblíbené série snad každý. A proto Julia Quinnová vyslyšela své věrné čtenáře! Osm sourozenců, různé rodinné vztahy, dcery a synové, neteře a synovci a na vše dohlížející matka rodu – to jsou Bridgertonovi. Co se tedy dělo dál? Četl někdy Simon dopisy svého otce? Stanou se Francesca a Michael rodiči? Musí být konec opravdu koncem? Osm nových „druhých epilogů“ a jeden bonusový příběh o Violet Bridgertonové vás opět vtáhnou do oblíbeného světa londýnské smetánky. Protože Bridgertonových není nikdy dost!... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Happily Ever After , 2013


více info...

Přidat komentář

Medvědářka
16.04.2024 5 z 5

Takové milé jednohubky k jednotlivým dílům. Opět se mi zde ukázalo, že nejvíc mě bavil příběh s Eloise a nejméně ten Gregoryho. Shrnutí romance s Violet bylo moc krásné.

ctenarMarLnYI
09.04.2024 5 z 5

Celá serie je užasná a proto mě velice mrzí že serial netflix tak zmršil.


PetkaS.
16.03.2024 4 z 5

Vrátila jsem se k Bridgertonovým po nějakém čase, když jsem toužila přečíst si nějakou oddechovku po náročné sérii. No..úplně jsem to netrefila. Příběh Lucy a Violet byl silný a úplně mi nepomohl. Zároveň mě jednotlivé epilogy rozhodně nevtáhly do příběhů rodiny tak jak jsem od nich očekávala. Za mě trochu zklamání, ale zároveň přiznávám že je možná ovlivněno mým psychickým rozpoložením kdy jsem prostě očekávala že budu číst oddechovku a tou tahle kniha tak úplně není...

Litocha
03.03.2024 3 z 5

Návrat do rodiny, která mi přirostla k srdci, byl příjemný, milý, místy dojemný, místy vtipný (jak už to autorka umí), ale popravdě, kdyby nevznikla, nic moc by se nestalo.
Bylo to pár jednohubek, ale do plnohodnotného hlavního chodu tomu dost chybělo. Vadilo mi, že jakmile situace začala být zajímavá (zvlášť tam, kde vznikaly nové vztahy - u Amandy, Posy , Violet), byl konec (však taky mají epilogy jen kolem třiceti stránek).
Nejsem čtenář povídek a s tímhle souborem epilogů je to stejné, některé jsou lepší, některé horší. Violet by si určitě zasloužila svoji knihu. Z epilogů mě nejvíce bavil Anthony a Kate (je to koneckonců asi můj nejoblíbenější díl), nejméně asi Hyacinth.

Ivet_V
22.02.2024 4 z 5

Bylo to opět krásné. Na začátku bylo skvělé se zase vrátit ke každé postvě. Violet jsem celou dobu zbožňovala a těšila se na její novelu. Musím říct, že mě to trochu zklamalo. Čekala jsem něco trochu hlubšího, ale i tak se mi to líbilo.

Medasek
12.02.2024 5 z 5

Tak tohle bylo hezké. Příběh Violet mi málem zlomil srdce. Nevadilo by mi se do tohoto světa s rodinou Bridgertonů ještě jednou vrátit, například s novou generací.

kacenka6144
29.01.2024 4 z 5

Malé shrnutí příběhů všech Bridgertonů. Celou tuhle rodinu jsem si díky knížkám Julii Quinn velice oblíbila. Když pak přišel seriál a já si mohla jednotlivá jména spojit s tvářemi (i když jenom fiktivními), byli mi ještě bližší. Tuhle sérii už autorka nepřekonala.

jana1874
14.01.2024 3 z 5

3,8
Přemýšlela jsem, jak popsat tuhle knihu - vyjádřit se k jednotlivých částem a zvlášť každou ohodnotit ? Vzít to jako celek a jen děj přiblížit? Nakonec jsem si řekla, že to vezmu jako celek, protože vyjádřením k jednotlivým epilogům bych mohla nechtíc říct až moc

Druhé epilogy k dílům, kde se můžeme dozvědět něco víc, odpovědi na otázky, které po dočtení jednotlivých dílů napadli asi nejednoho čtenáře, např.:
Otevřel Simon někdy dopisy od svého otce? Čekalo na některého z hrdinů nějaké překvapení po několikaletém manželství? Jak to dopadlo s Posy? Hašteřili se Anthony a Kate stále jako na začátku? Dozvěděla se Hyacinth někdy, jak to bylo s diamanty? Měli Francesca a Michael nějaké děti?
A spoustu dalších otázek i pár drobností navíc se můžeme dozvědět zde.

Pro mě to bylo milé dokončení k sérii o osmi sourozencích Bridgertonových, některé epilogy se mi líbily více než jiné, ale velkou byla novela o samotné Violet, která se mi opravdu moc líbila Violet byla velkou oporou všem svým dětem, vždy věděla, co jim říct a tady byla možnost ji poznat o trochu víc v různých etapách jejího života. Například právě u ní bych brala klidně více stránek čtení

Alaglesia
07.01.2024 4 z 5

Oddychové čtení, ve kterém autorka navazuje na vyprávění každého dílu z její série. Líbilo se mi, že reagovala na dotazy čtenářů a vždy navázala v příběhu na to, co bylo dobré ještě zodpovědět
Nebo dala prostor vedlejším postavám, aby vynikly. Moc se mi to líbilo. Bez přečtení předchozích dílů nemá smysl tuhle knihu číst.

LimedkaMikki
26.12.2023 3 z 5

Co si budeme, knížka je typické neurazí nenadchne. Je zde hodně poznat, že autorka sice psát umí, ale tohle už psala na žádost čtenářů a někdy si ty věci tahala až z paty, aby měla vůbec nějaký příběh. Ztráta času? Ne. Přečtu si to někdy znovu? Ne. Můžu to doporučit? Možná někomu, kdo má Bridgertonovi rád, jinak ne.

Barbara182
22.12.2023 3 z 5

Při čtení jsem měla neskutečný pocit deja vu. Vážně je tohle první vydání? Jinak je kniha jako celek taková jednohubka, milý návrat k oblíbeným postavám, který neurazí ani nenadchne a po přečetní na ni za hodinu zapomenete, ale nic, bez čeho by člověk nemohl žít, a co bych si pořídila natrvalo do knihovny a vracela se k tomu.

mina_harker
16.12.2023 2 z 5

Kniha mě hrozně nudila, nutila jsem se k dočtení. Některé epilogy byly lepší, ale celkově nic moc.

TaLu
20.11.2023 5 z 5

Pro ty z nás, kdo chtějí vědět, co se dělo po "Šťastně až na věky"
Autorka mi udělala ohromnou radost návratem do rodiny Bridgertonových.
Líbily se mi všechny dodatky, přesně tak, jak byly napsány. Věřím, že si paní spisovatelka splnila i svůj sen. Vždyť mě jako čtenářce hrdinové z knih přirostou k srdci, co potom jejich stvořitelce, s tou zůstávají určitě navždycky.
Bonusem pro mne bylo, že některé epilogy se odehrávají hned po konci knihy a některé až po letech, je tak možné sledovat rodinu po dlouhou dobu.

Wajny
06.11.2023 3 z 5

Jsem dlouholetou fanynkou knih Julia Quinn a mám ráda téměř všechny její knihy, takže jsem se velmi těšila i na epilogovou sbírku Šťastně až do smrti, která se vrací k oblíbeným postavám z Bridgertonových.


Sbírka obsahuje osm epilogů a jedno shrnutí života Violet, matky Bridgertonových. Bohužel, musím přiznat, že mě tyto epilogy trochu zklamaly. Některé z nich se téměř vůbec netýkaly daných párů a občas se zdálo, že autorka sama neví, jak daný epilog napsat. Celkově mi přišly epilogy nucené a nedotažené.


První epilog věnovaný Simonovi a Daphne mi přišel nudný a postrádal jiskru, kterou jsem si pamatovala (3/5).


Druhý epilog, věnovaný Anthonymu a Kate, je mým nejoblíbenějším (i jejich kniha). Autorka hezky vystihla jejich charaktery a zvláště mě potěšilo zapojení hry pall-mall. Nechybí tu ani ostatní hráči, ale ty nebrali pozornost danému páru, takže jsem velmi spokojená (5/5).


Třetí epilog nebyl vůbec o Benedictovi a Sophie, což mi nevadilo, protože tento pár nepatří mezi mé oblíbence. Vypráví o Sophiině sestře a jejím zamilování, některé pasáže jsou velmi vtipné, ale ve výsledku mi to přišlo takové až moc ztřeštěné (3/5).


Na epilog věnovaný Colinovi a Penelope jsem se těšila, bohužel mě dost zklamal, protože se více zaměřil na vztah Penelope a Eloise. Škoda, já chtěla víc interakcí mezi Colinem a Penelope, protože Colin je největší hvězda (3,5/5)!


Pátý epilog mě naštval. Těšila jsem se na zobrazení Eloise jako manželky a matky, ale byl napsán z pohledu její nevlastní dcery Amandy. I když ich-forma byla zajímavá, chyběla mi samotná Eloise (2,5/5).


Šestý epilog věnovaný Francesce a Michaelovi byl krásný a zaměřený na emoce. Hezky navazoval na knihu a byl odlišný od ostatních epilogů, což se mi líbilo, protože i Francesca úplně nezapadá do rodiny (5/5).


Sedmý epilog mě lehce zklamal, byl hodně informativní, ale i dramatický. Právě to drama mi přišlo zbytečné, protože bylo jasné, že vše skončí dobře (3/5).


Když jsem poprvé četla knihu Vévodu a já, představovala jsem si Violet jako stařenu, i když samozřejmě věkově žádnou stařenou nebyla, já ji tak vnímala. Až seriál mi její vnímání změnil a já ji začala vidět jako ženu plnou života a energie. Violet v rozkvětu se mi líbil, ale nepřinesl nic nového. Bylo zde krásné vykreslení začátku její lásky s Edmundem a popis jejího života, ale trochu jsem doufala, že se v něm objeví nějaké romantické momenty s novými mužskými postavami. I přesto, že milovala Edmunda celý život, přála bych si, aby si Violet ještě trochu užila.


Na jednu stranu jsem ráda, že epilogy vznikly a já měla tak možnost vrátit se zpět do světa Bridgertonů, ale na druhou stranu mi přišly zbytečné. Jedno je, ale jisté Bridgertonovi jako rodinu naprosto miluju!


Instagram - Nikmakbooks

tyrkysoveknihy
30.10.2023 4 z 5

- V knížce jsem nenašla jediný epilog, který by se mi vyloženě nelíbil . Byť přirozeně se mi některé líbily o chlup víc. Tak to s povídkami a ostatně i díly jedné série bývá.

- Strašně se mi líbil epilog Anthonyho & Kate. Jsou boží! Pall-mall je boží! Jednou bych si ho taky chtěla zahrát.

- Většina epilogů byla vyloženě feel good, tedy až na jeden, kdy jsem se trochu bála, ale zase jsou to Bridgertonovi, jsou to romantické knížky, no a jsou to epilogy, kde prostě nemůže nic dopadnout špatně .

Sem tam jsem se zasmála nahlas a často jsem se uculovala. A epilog Violet mě dojal. A stále doufám, že bychom mohli dostat další prequel seriál.

- Třešničkou na dortu pro mě vždycky byli Bridgertonovi jako celek, jako rodina a platí to i tady. Asi i právě proto miluju pall-mall scény.

- Colin a jeho hlášky & Colin a jídlo. *palec nahoru & srdce*.


Zrecenzováno ve spolupráci se společností Euromedia a knihkupectvím Luxor.

avalonek
14.10.2023 5 z 5

Nemohu dát jinak,než plný počet,je to krásně zakončený příběh všech hrdinů.

petrzel
29.09.2023 5 z 5

Moc se mi líbilo zakončení všech osudů

janyska13
11.09.2023 4 z 5

Nějaké druhé epilogy dřívějších knih se mi celkem líbily, nějaké o něco méně. Stále je to moje oblíbená série knih a doufám, že autorka ještě něco napíše. Zbývají mi ještě dočíst Prequely.

alzbeta4340
27.08.2023 5 z 5

Já jsem spokojená, zbytečná se mi tahle kniha epilogů nezdá. Byla jsem v ideální čtenářské pozici, jsem rozhodně fanoušek, všechny díly Bridgertonů jsem četla, ale už před delší dobou. Takže jsem se se všemi sourozenci velmi ráda potkala a zjistila, jak si jejich osudy Julia Quinn dále představuje.

Anor505
16.08.2023 3 z 5

Milá knížečka o tom jak to bylo dál, i když mi přišla už trochu zbytečná. Možná jen nejsem povídkový typ, ale louskala jsem ty druhé epilogy docela dlouho a žádný mě ničím nepřekvapil. Vlastně si ani nejsem schopná vybavit, o čem některé z nich byly, hmm. Každopádně jsem ráda, že mám sérii Bridgertonovi kompletně přečtenou a byl to příjemně strávený čas.

Autorovy další knížky

Julia Quinn
americká, 1970
2005  84%Nevhodný návrh
2005  86%Vikomt, který mě miloval
2006  82%Čekanka
2008  77%Před svatbou
2007  84%Poznáš to z polibků

Kniha Šťastně až do smrti je v

Právě čtených4x
Přečtených272x
Čtenářské výzvě39x
Doporučených9x
Knihotéce212x
Chystám se číst152x
Chci si koupit90x
dalších seznamech9x