S hlavou v oblacích

S hlavou v oblacích https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512209/bmid_s-hlavou-v-oblacich-L9C-512209.jpg 3 51 12

Maybell Parrishová je odjakživa snílkem a beznadějnou romantičkou. Žít ve vlastním světě je pro ni příjemnější než se starat o problémy skutečného života. Když však Maybell po své pratetě Violet zdědí krásný dům ve Smoky Mountains, chytne příležitost za pačesy a pokusí se o nový začátek. Jakmile ale dorazí na místo, zdá se, že její nesnáze teprve začínají. Nejen, že se dům kolem ní rozpadá, ale ke všemu není jedinou dědičkou: musí se o vše dělit s Wesleym Koelherem. Wesley je místní zahradník a je stejnou měrou nabručený i neuvěřitelně přitažlivý – a jak se ukáže, má s nemovitostí úplně jiné plány. Přesvědčit zamlklého Wesleyho, aby se jí přestal vyhýbat a našel s ní kompromis, je ještě těžší než posmrtná přání, jež za sebou prateta zanechala. Jakmile však Maybell pod Wesleyho tvrdou slupkou nečekaně objeví sladký vnitřek a oba se začnou jeden druhému otevírat, možná zjistí, že sebemenší krůčky mimo vlastní komfortní zónu občas vedou k něčemu opravdu výjimečnému.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Twice Shy


více info...

Přidat komentář

Ála1968
05.03.2024 3 z 5

Romantické čtení bez nějakých větších zvratů.No čekala jsem od knihy více

adela2230
18.01.2024 5 z 5

Dobrá oddechovka. Je to sice dost nadnesené realitě, ale čte se to dobře.


monika0181
06.10.2023 3 z 5

Tuhle knihu beru jako průměr. Nesedí obálka s hrdiny, v knize čteme, že Wesleymu skoro 30 a na obálce je teenager .... Romantická Maybell pro mě nebyla moc uchopitelná. Žila tak mimo realitu ve svém snovém životě, až mi čtení přišlo násilné a nezábavné. Když se mi podařilo začíst do knihy, líbil se mi děj, její obsah, zápletky. V tom je neobvyklá a neopakuje se děj z jiných knih. Wesleyho klaustrofobie a sociální fobie udělali příběh jedinečným. Shrnutím je to opravdu pohádka. O realitě některých věcí a souvislostí lze diskutovat. Ale pokud nechcete nic řešit a jen si počíst, kniha poslouží. Jen to není takové to jednohubkové čtení. Dost se mi čtení pocitově vleklo. Knihu spíš půjčit než s ní obohatit knihovnu, já už se k ní těžko vrátím.

milito999
26.09.2023 3 z 5

Nekomplikovaná knížka, ideální na podzimní večery. Přečteno za dva dny. Hlavní hrdinka je věčný snílek a utíká do svého světa, kde jí je nejlépe. Tomu rozumím, také mám takovou svojí místnost.
Pak ji umře teta a do cesty ji vstoupí osudový muž.

be_pa
22.09.2023 3 z 5

3.5 *
Pohodová, milá knížka bez žádných krkolomných zvratů. Bavilo mne pozorovat, jak se postupně Wesley otevírá. Maybell byla trochu poděs, opravdu s hlavou v oblacích. Prostě protiklady se přitahují.
Jen jedna praktická připomínka. Mám ráda romantické, klidně až naivní příběhy, ale ruší mi nelogické situace :-) - chtěla bych vidět, jak každý sám tahá jednotlivé kusy nábytku ven. I chlap jako Wesley by u toho sedřel kde co.

barush_books
12.09.2023 3 z 5

(SPOILER) Pohodová kniha, která je dokonale vystižena názvem. Oddechovka na večery před spaním, s lehkou romantikou - občas až pohádkou a pře-růžovělou.
Od začátku jsem měla problém akceptovat Maybel, ale ve finále jsem si ji nějak oblíbila - těžko říct jak a čím. Wesley je skvěle napsaný, popsaný a dokonale vystižený. Klasický bručoun, kterého chcete mít ve svém životě.
Čekala jsem větší klišé, hlavně co se týče Maybel a Wesleyho. Ve finále to klišé nebylo, dobře sepsané a hezky fungující chemie mezi nimi. Lehce mě štve, že z Wesleyho udělala nedotčeného panice a Maybel byla ta "zkušená" a perfektní - jak to ve chvílích vypadalo. Ale na knihu nedám dopustit a vím, že se k ní v budoucnu vrátím.

Luci-_-
22.08.2023 4 z 5

Knihu jsem kupovala, abych si mohla přečíst nenáročnou klidnou romantickou knihu a to přesně jsem dostala. Postavy jsou jednoduché a lehce zamilovatelné.

andrea-juli
05.08.2023 3 z 5

Pro sebe jako stvořeni byla od Sarah moje první kniha. Chvíli mi trvalo než jsem se začetla, ale nakonec to byla dokonalost. Oproti ní mi v této pořad něco chybělo. Nějaká pomyslný jiskra. Příběh je to nádherný a kniha milá, ale to něco tam za mě nebylo. Ač nerada to přiznávám, tak chvilkami mě malinko nudila což je mi šíleně líto.
Zároveň se musím přiznat, že jsem se do Weslyho malinko zaláskovala. Jeho postava je napsaná božsky. Bručoun, který vlastně Bručoun není a všeho se pro ni vzdá a překoná sám sebe.
Jak jsem psala, někdy mě něco malinko nudilo, ale za to jejich společné chvíle byly vykresleny bravurně.

Kudík
26.07.2023 5 z 5

Líbí se mi stručné a věcné věnování autorky, dále i poděkování, kde vysvětluje získání inspirace k tomuto dílu.
Rovnou se s Maybell Parrishovou vypravíme do její vysněné kavárny, což mi takhle na úvod dalo trošku zabrat, ale následně jsem se spolu s ní (a "zahradníkem") dobře bavila. Náhoda/osud, kdo je Jack a jak jej v reálu potká.... no svět je malý, tak proč ne. To, co se z Wesleyho Koehlera, ve výsledku vyloupne za poklad mi také dalo zabrat. Bylo roztomilé sledovat, když plachý a neobroušený diamant potká introvertku s velkým srdcem. Do sídla Falling Stars půjdu také ráda hledat tajné vchody, poklady a hrát si s osazenstvem Farmy Upstate. 4,5*

Verresa
17.07.2023 5 z 5

Z prvu jsem měla takový neblahý dojem, že jsem asi měla velké nároky, ale během několika kapitol jsem věděla, že to bude zase super čtení. Kniha je čtiva, milá, líbilo se mi vykreslení hrdinů a celkové krajiny a domu. Doporučuju na pohodové, slunečné odpoledne, kde vypnete a budete si užívat příběh.

Annyshga
07.07.2023 4 z 5

S hlavou v oblacích
Sarah Hogle
304 stran
107/2023
4

Recenze:
Hlavní hrdinka Maybell je přesně taková jako samotný název knihy... věčně s hlavou v oblacích. Kromě toho, že je snílek má i velké srdce toužící po lásce a to zejména po jejím snovém princi Jamesovi. Dosavadní život Maybell stojí za starou belu. Proto, když se na ni jednoho dne konečně usměje štěstí a zdědí po své pratetě Violet rodinné sídlo neváhá šanci chytit za pačesy a jít vstříc novým začátkům. Nic ale nemůže být tak růžové jak by se zdálo. Závěť pratety má svá ale a to zejména v podobě zahradníka Wasleyho. Dvojice si už od začátku moc do noty nepadne a přesně tady začíná jejich příběh.

Pokud jako já očekáváte pořádnou hate to love a děj točící se kolem oprav a využití sídla Falling Stars budete mile překvapeni, protože tomu tak úplně není. Po trošku rychlém sletu událostí na začátku knihy se příběh příjezdem Maybell do Smoky Mountains zpomalí. V tomto okamžiku vyprávění nabere určitou hloubku. Hlavní hrdinka se zamýšlí nad životem Violet, jejich komplikovaném vztahu a historii celého sídla. To vše jí pomůže při rozhodování co dál s Falling Stars i ve svém životě. Ani ten Wasleyho není tak jednoduchý jak se na první pohled zdá. A přesně proto mne mrzelo, že zde autorka nezařadila i vyprávění z jeho pohledu. Uvítala bych to víc než části, ve kterých Maybell sní. Chápu, že zde jsou hlavně z důvodu názvu knihy a pospojitosti příběhu ale zahradníkovo vyprávění by určitě nebylo na škodu. Naopak se mi moc líbilo jak prateta tahala za posmrtné nitky a snažila se dát dvojici nenápadně dohromady prostřednictvím svých přání. To, jestli se jí to nakonec povedlo a jakou cestu musí každý z nich projít za svým snem si musíte už přečíst sami . S knihou jsem strávila dva příjemné letní večery a věřím, že i ostatní romantické duše si při čtení příjdou na to své .

Moc děkuji Kačí @sberatelka.knih a @knihydobrovsky za poskytnutí knihy k recenzi

#spoluprace
#recenznivytisk
#recenze

kikikrat
05.07.2023 5 z 5

Já mám knihy autorky ráda. Zamilovala jsem si Maybell, Wesleyho i ten nádherný dům a přírodu kolem. Bylo to zábavné, milé a upřímné. Občas když život stojí za nic tak člověk sní a to právě dělala Maybell. Jenže dostala dům a s ním protivu Wesleyho a každý z nich měl jiný plán. Jenže co když se realita začne stávat mnohem lepší než nějaké snění? Bylo to tak krásné a reálné. Nemám co vytknout.

Autorovy další knížky

Sarah Hogle
americká
2021  72%Pro sebe jako stvořeni
2023  69%S hlavou v oblacích