Lucciella_L Lucciella_L komentáře u knih

☰ menu

Ticho ve tmě Ticho ve tmě Darcy Coates

Clare s Dorranem se vrací zpět "domů". Cesta je s obavami, v jakém stavu najdou rodinné sídlo. Jenže tam je čeká překvapení - zahrada je udržovaná a celou dobu se o ni někdo staral.

Jenže domov vždy nemusí být symbolem bezpečí. Následuje nejen rozhodují boj o dům s matkou, setkání s Beth, ale také rozhodující okamžik, kdy se spustí kód na aktivaci likvidace Vyzáblých.

Musím říct, že tento poslední díl byl super. Strašně se mi líbil konec. Nemám ráda happyendy, ale tady to bylo tak nějak.... kouzelné. Líbí se mi myšlenka restartu společnosti.

Za mě tedy skvělá série a Darcy nezklamala!

28.04.2024


Vadná Vadná Cecelia Ahern

Celestine je 17letá dívka, která se vystá maturovat, má svého přítele, dokonalou rodinu...

Jedno dne se dostane do situace, kde řeší morální a společenské dilema...
Má jít cestou společnosti a uchovat si svůj životní styl a standard a nebo projevit lidskost a přijít o všechno?

Lze vůbec o takhle mladé dívky chtít, aby lhala a byla tak dokonalou a nebo se projevila jako člověk a stala se vadnou?

Nad některými momenty v této knížce zůstává rozum stát. Přesto je úplně neuvěřitelné, co všechno mladá dívka dokáže.... Jak to poznamená její rodinu, partnera... Je možné vůbec žít dál?

Za mě úplně neuvěřitelná knížka, která za to přečtení stojí!

28.04.2024


Padesát odstínů ostudy Padesát odstínů ostudy Andrew Shaffer

Nooo.... co na toto dílo říci? :)

Na pobavení a odreagování je tohle úplně ideální četba. Knížka je plná vtipných (ale mnohdy i předvídatelných) momentů, kde se člověk dokáže zasmát. Až si někdy říkáte, že to snad ani není možný vymyslet :)

Přesto jsem se tak nějak utvrdila v tom, že zkoušet budovat svoje jméno na něčem "zajetém a známém" formou parodie, není nic pro mě.

23.04.2024


Šepot v mlze Šepot v mlze Darcy Coates

Třetí díl, který dostává zase trošku spád.

Clare s Dorranem se potkávají s Beth, která je zachrání super vytuněným autobusem. Ale bude to opravdu stačit? Jenže Dorran Beth nejde "moc pod nos" a tak to vypadá, že se strhne pěkná bouřka... Jenže Beth má zkušenosti a v boji dokáže dost dobře obstát, ale Dorran je Dorran. Přesto Clare bude čekat těžké loučení. A bude opravdu definitivní?

Clare se s flesh diskem se dostane až ke skupině vědců, kteří netuší, jaká je realita, protože sami za sebe jsou součástí výzkumu, který má otestovat ochranu lidstva.

Jaké to je, když se parta lidí ukrývá v podzemí a netuší, co se děje okolo? A je opravdu pevnost tak odolná?

Ale přesto všechno to Clare i Dorrana táhne domů..... Vydají se zpět a nebo zůstanou a budou bojovat?

23.04.2024


Oni Oni Mark E. Pocha (p)

Přiznám se, že anotace většinou nečtu, maximálně, když se hlásím do štafety a netuším, o čem kniha má být. A docela jsem se těšila (na hodnocení nekoukám vůbec).

Nicméně, tohle teda bylo čtivo..... Nerada říkám, ale je to "táborová literatura" :(

Parta kolegů jede kempovat, aby utužili kolektiv. Jejich šéfová najme bývalé kriminálníky, aby jim pobyt trošku "zadrenalinovala" a měli tak nějaký zážitek.

Zároveň s nimi se do lesa vydá Lolitka se svou ozubenou vagínou a tatínkem, který chce pobyt v lese ukončit vraždou a sebevraždou.

Do toho se tam objeví parta šílenců ve zvířecích maskách, kteří přijdou odnikud a zmizí nikam.

Knížka je doplněná o řadu nechutností, které jsou opravdu pro silné povahy.

Takže děkuji a nikdy více :)

20.04.2024


Než zjistíš pravdu Než zjistíš pravdu Elena Minářová

Pěkný oddechový thriller, který se čte úplně sám.

Amanda žije svůj žen. Má svou nejku, se kterou cvičí jógu, baští dortíky na půl, svého milovaného a milujícího manžela, kterého čeká profesní úspěch a dvě krásné a zdravé děti, které ji dělají radost. Zkrátka, značka ideál. Vše doplňuje o šťastná selfie na instagram.

Jenže jednoho dne se do jejich ulice přistěhuje Maddie a Amandino přátelství s Iris dostává trhliny.
Jenže Maddie nemá nic - manžela, rodinu.... jen Amandu. Bude chtít ji v její roli vystřídat a nebo zatím vším je ještě něco jiného?

20.04.2024 5 z 5


Výkřiky v temnotě Výkřiky v temnotě Darcy Coates

Clare s Dorranem se ve druhém díle trošku "motají" a knížka tak trošku působí nudně. Ale naštěstí se vydají na svou misi a vyrazí za Beth. Knížka tak dostává trošku spád.

Cestou odráží nejen útoky Vyzáblých, ale mimo jiné také zjišťují, že mezi nimi jsou i chytřejší, což boj komplikuje. Clare se musí vyrovnat se smrtí své tety, kterou zapříčiní Dorran, ale copak mu to lze vyčítat?
Dorazí i k bunkru Beth, kde najdou adresu ve městě a tak putují dále....
Ve městě narazí na doktora Petera, ale Beth nikoliv.... Postupně se dozvídají, jak se celá apokalypsa stala, objeví pacienta Nula a také zjistí, že nic možná není tak, jak se zdá a původce Ezra není tak docela mrtvý.... Ale kde je ta Beth, zatraceně???

15.04.2024


Vetřelec Vetřelec Kristýna Trpková

Moje oblíbená autorka a její další povedená česká kriminálka. Tentokrát třetí a závěrečný díl s Laurou Linhartovou.

Jak už to bývá zvykem u této autorky, kniha má skvělou zápletku a pachatele neodhalíte ani v polovině knihy.

Tentokrát Laura vyšetřuje smrt mladé rodiny, která na první pohled má vše a nic jí nechybí.... Přesto se ukáže, že matka byla nevinná a svou rodinu nezabila.... a nebo snad ano?

Na závěr knihy doporučuji balení kapesníčků ;)

15.04.2024


Hlasy v bouři Hlasy v bouři Darcy Coates

Po sérii o strašidelných domech jsem se vrhla i na tuto sérii.

Clare je trošku jako já.... V sobotu si mákne, v neděli odpočívá a čte.... Jenže tuto neděli ji zavolá její sestra a tak se Clare vydá pro tetu a s ní pak sestře.... Jenže počasí se změní, začne šílená sněhová vánice, ačkoliv podle kalendáře je ještě podzim.

Když Clare vjede do lesa, vypadne signál pro mobil a Clare nabourá.... Probere se v domě, který stojí osamoceně v lese, kde žije Dorran a spolu začnou "přežívat" v třeskuté zimě bez mobilu, televize a.... a není to obyčejná zima. Když se Clare s Dorranem pokusí vydat k autu pro vysílačku, nestačí se divit....

Už se těším na druhý díl!

07.04.2024


Zimní lidé Zimní lidé Jennifer McMahon

V knize se prolínají 3 příběhy - Sáry, která přijde o svou milovanou dcerušku, Ruthie, které zmizí nečekaně matka a ona se tak musí postarat o svou malou sestřičku a Katherine, která přijde tragicky o manžela.

Příběhy se střídají, což může působit lehce rušivým dojmem, přesto posloupnost má svůj důvod.

Základem příběhu jsou zoufalé ženy, které ztratí ty, které milovaly nejvíc. A zlomené srdce vede k různým činům a za ty se musí zaplatit...

Musím přiznat, že se mi knížka hodně líbila. Mám ráda hororové knihy a tohle bylo poutavé čtení, které šlo pěkně od písmene.

07.04.2024


Mé srdce je motorová pila Mé srdce je motorová pila Stephen Graham Jones

Tak toto je typ knihy, která se hodí tak leda na táborák

Bohužel musím říci, že to je strašný paskvil - hodně mrtvol a nechutných scén, ale dějová linka postrádá smysl. A to jsem fanynka hororů....

Takže ne, opravdu nebrat

05.04.2024


Skryté obrázky Skryté obrázky Jason Rekulak

Mallory je dívka, která si s sebou táhne svou minulost, díky které dostane nabídku na nový životní start a práci chůvy. Malý Teddy je skvělý chlapec, který kreslí krásné obrázky. Postupně jsou ale čím dál děsivější a objevují se i tam, kde by neměly.... Jenže copak někdo bude věřit někomu s takovou pověstí, jako je Mallory? Naštěstí je tu Adrian, který ji pomáhá a Caroline, která je jí oporou.... Jenže Mallory začíná mít výpadky paměti a najednou se její život začíná otáčet ne úplně šťastným směrem. Pomůže jí sousedka? A jak to je s historií zahradního domečku?

Naprosto skvělý příběh s úžasnými ilustracemi a trošku netradičním motivem. Rozhodně stojí za přečtení!

31.03.2024


Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

Moje oblíbená autorka a její další povedená česká kriminálka.

Ani tentokrát nezklamala a nadchla mě až do konce a opět jsem neodhalila vraha už polovině knihy :)

Ester se vrátí z Bali a otevře si penzion na Točné (tam to znám). Na víkend se k ní pozve její kamarádka Anna, která pracuje jako šéfka scénáristů oblíbeného seriálu. Anna má na první pohled vše - rozjetou kariéru, dceru v Londýně.... Jenže jednoho rána ji najdou mrtvou.... A není jediná, kdo na stránkách této knihy zemře.... Co Anna tají před světem? A je to důvod, proč musela umřít? A nebo je snad důvodem letité přátelství a pokrevní přísaha?

Toto je druhý příběh detektiva Bergmana, ale ať jej čtete kdykoliv, nevadí to. Knihy na sebe nenavazují, což hodnotím jako velké plus.

Za mě skvělá knížka na jarní odpoledne, která je přímo stvořená do křesílka na zahradu. Pozor ale na myši v bazénu ;)

29.03.2024


Balada pro Emily Balada pro Emily Jarmila Stráníková

Naprosto skvělé čtení! Tato knížka u mě získala plusové body už jen tím, že je podle skutečné události - což miluju.... Kombinace duchů, starých domů a křivd... To je přesně to, co mám ráda...

Kamila se vrací do domu, který patří její mamince a který chce připravit na prodej, aby konečně získala nějaké peníze na studium. Dům je ponurý a dějí se tam divné věci... Všude kříže, podivné zvuky, halucinace... Kamila zjišťuje (za pomoci Erika), že nic není náhoda a všechno má své důvody.... a že za tím není nic jiného než tragický příběh a mateřské zoufalství.

V knize se prolíná příběh Emily, Veroniky s malou 5letou Kamilou a Kamilou v současnosti. Díky tomu plyne děj velice rychle a postupně se odkrývají "bubáci ve skříni".

Od začátku to bylo čtení plné strachu a napětí, doplněné o skvělé ilustrace.... A tím, že jsem to četla s partou skvělých holek, to mělo ještě svůj vlastní náboj.

To, že to bylo podle skutečných událostí, dávalo příběhu temný nádech, přestože všichni víme, jaká zvěrstva se po válce děla...

Za mě prostě SUPER!

24.03.2024


Obchodníci s dětmi Obchodníci s dětmi Hana Hindráková

Izabela se odstěhuje spolu s manželem do Keni. Touží po dítěti, ale zatím jí není přáno. Zkusí tedy cestu adopce a netuší, jaký kolotoč rozjede.

Kniha je velice surová. Bez obalu se dočtete, jak fungují "továrny na děti", pocity matek, kterým vyrvou dítě z náručí,.... a to už vůbec nezmiňuji okolnosti, za kterých jsou tyto děti počaty.

Musím říct, že tohle byla hodně těžká kniha, ačkoliv jsem četla spoustu "zvěrstev". To, co je tady sice "jen jako" příběh, úplně klidně probíhá na černém kontinentě.... Neskutečné, co se děje a co dokáže žena udělat ženě. O mužích nemluvě.

Autorka se pokusila zmírnit tragický dopad knihy happyendem, který z mého pohledu už nemusel být, neboť celá kniha je dost drastická. Ale chápu ;) . Přesto musím toto dílo, a pro mě prvotina od této autorky, vychválit. Skvělý styl psaní, neotřelé téma!

Pozor! Tato kniha ale opravdu není pro každého!

22.03.2024


Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

No, toto bylo tedy vskutku skvělé čtení! Téma domácího násilí není sice moc příjemné, ale do tohoto příběhu to zkrátka patří. Musím říct, že mi to dalo hodně práce, abych četla podle "harmonogramu", protože to fakt bylo děsně čtivé.... A hlavně se mi líbilo, jak to se to postupně vyvíjelo a nic nebylo jen tak...

Nela slaví své 25. narozeniny. Má 4 sourozence a maminku, otec zmizel v propadlišti dějin...

Brácha Richard je na první pohled trošku nesympaticky, ale v jádru se to takový ten typ "bráchy-ochranáře". Druhý, Lukáš, zažívá krizi s manželkou, protože ona najednou chce děti, ale on se jim brání. Ví a Thea děti mají, ale Ví k nim má i manžela, který na ni děsně žárlí, dělá scény.... They manžel má sice pochopení, ale i on už je nesvůj z toho, jak se mu Thea mění před očima...

Rodinnou oslavu naruší příchod strejdy s tetou, kteří si donesou nového pejska. Jenže ten spadne do zahradní jímky. Archibalda vytáhnou, ale nejen jeho.... a už to jede....

Kam až vedou důsledky domácího násilí od táty alkoholika? A proč s Nelou nikdo o něm nechce mluvit? Není snad nález koster jediné tajemství, které tito sourozenci mají?

18.03.2024


Tonoucí Tonoucí Paula Treick DeBoard

Thriller, který neurazí, ovšem ani nenadchne.

Liz se s manželem nastěhuje mezi elitku bohatých rodin, ale necítí se úplně spokojená. Postupně se jí oddaluje nejen dcera Danielle, ale i manžel Phil, u kterého pochybuje o jeho věrnosti.

Postupně se situace v rodině zhoršuje, Danielle provází jedna nepříjemnost za druhou, do toho Liz objevuje další a další důkazy o Philově nevěře.

Kapitoly jsou prokládány dramatickým zvratem na konci, což knížce dává trošku "šmrncu", přesto bych to nehodnotila jako něco, co si určitě přečíst musíte. Díky jednoduchosti textu se to naštěstí čte rychle, takže do postele s virózou ideální řešení ;)

13.03.2024


Hra na pavoučka Hra na pavoučka Zuzana S.

Tak toto je typ knihy, kde to nejlepší je v anotaci.
Musím říct, že jsem byla zklamaná. Zuzana je poznamenaná zneužíváním v dětství, ale to, co pak "vyváděla" dál, je... no, řekněme, trošku přes... Koneckonců, i ona sama uznává, že ani neví, co je pravda. Je mi líto jejich dětí. Ale toto mělo zůstat jen zpovědí pro terapeuta, ne vydáno jako kniha.

11.03.2024


Malá tajemství Malá tajemství Jennifer Hillier

S Marin se potkáváte v okamžiku, kdy zjistí, že nemůže najít svého syna.... Stačí jen odepsat manželovi na sms.... a malý Sebastian je pryč. V tu chvíli se Marin začne bortit její život. Má manžela, ale ten tráví čas s milenkou. Má svého nejlepšího kamaráda, ale tam jsou silné city z minulosti. Má komunitu, která ji podporuje, ale přitom všichni trpí nejistotou, co je s jejich dítětem...

Protože Marin má pocit, že policie už nic nedělá, platí si soukromou vyšetřovatelku. Ta ale místo syna najde milenku. Jenže tohle není obyčejná milenka, je to profesionální přítelkyně.... a tahle známost se prodraží mnohem víc, než si dovedeme představit..... a to nejen Derekovi....

Zjistí Marin, co se stalo s jejím synem? A najde zpět cestu k Derekovi a nebo se vrátí do náruče lásky ze studií?

Zkraje možná možná nezáživná knížka plná nářků a sebelítosti, přesto se děj rozjede a člověk pak neví, kdo je vlastně kdo....

06.03.2024


Nezastavuj Nezastavuj Dominika Hájková

Druhý díl, který rozhodně nezůstane v pozadí.

Na téhle knížce oceňuji nejen to, že se příběh Alice vyvíjí dál, ale také zpětné vyprávění Alice, Karla i Davida. Což bylo hrozně úžasné. A opět se potvrdilo, že nic není černobílé.

Alice žije spokojeně s Matějem, Lucinkou a Gabikem v domečku po babičce, ale přesto se nad rodinnou pohodou snáší mraky.... Jsou jako rakovina, jdou pomalu, plíživě a nenápadně a než se člověk naděje, je pohlcen...

I tady jsem brečela jako želva, ale copak to šlo vydržet?

I tato knížka je rozsahově menší, přesto je skvělá a na odpolední čtení je úplně ideální.

28.02.2024