Padesát odstínů ostudy

Padesát odstínů ostudy https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180556/bmid_padesat-odstinu-ostudy-Qve-180556.jpg 3 128 49

Nebezpečně vtipná parodie Strhující parodie o temných touhách v každém z nás… Když se dvaadvacetileté budižkničemu Anna vydává na pohovor s mladým podnikatelem Earlem Grayem, netuší, že potká muže, který jí změní život i hodnoty. Earl Grey je pohledný, bohatý, má největší penis na světě a velkou firmu a vlastní vrtulník, je chytrý a… tajemný. Naivní husička Anička si začíná uvědomovat, že přes jeho skrývaná tajemství jím začíná být úplně posedlá. Ale ani Earl Grey není vůči jejímu pseudointelektuálnímu blábolení a věčně vraženému prstu v nose imunní a připouští, že po ní také touží – ovšem za vlastních, specifických podmínek…... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Fifty Shames of Earl Grey: A Parody , 2012


více info...

Přidat komentář

Lucciella_L
23.04.2024

Nooo.... co na toto dílo říci? :)

Na pobavení a odreagování je tohle úplně ideální četba. Knížka je plná vtipných (ale mnohdy i předvídatelných) momentů, kde se člověk dokáže zasmát. Až si někdy říkáte, že to snad ani není možný vymyslet :)

Přesto jsem se tak nějak utvrdila v tom, že zkoušet budovat svoje jméno na něčem "zajetém a známém" formou parodie, není nic pro mě.

Janizoun
19.09.2023 5 z 5

Knihu jsem objevila na databázi knih a byla jsem zvědavá co mě bude čekat :-)
Mám ráda parodie i u filmů a tato parodie na knihu "Padesát odstínů šedi" se mi moc líbila.
Překvapuje mě nízké hodnocení tohoto žánru literatury.
Kniha asi nebude pro každého čtenáře, mnohým se nemusí líbit styl psaní, nemravná slova, ale k této knize to patří.
Mě toto čtení krásně pobavilo, hodně jsem se nasmála a vlastně k tomu má tento žánr literatury posloužit a toho se zhostil u mě na výbornou.
Doporučuji těm, kteří mají smysl pro humor a rádi se v každodenním shonu, se spoustou starostí, s chutí pustí do parodie nemravného, ale skvělého, vtipného čtiva.
Nebojím se toho a jsem jednou z těch, která toto velmi oddychové čtení, moc ráda hodnotí počtem hvězd nejvyšším :-)


m2056
15.09.2023 odpad!

Zbytečně vydána kniha raději než tohle jděte na procházku do přírody.

miloslava3256
22.06.2023 odpad!

Toto vážně není můj šálek kávy, přesně psané parodie. Knihu jsem přeskákala a vůbec mně neoslovila ... Možná bych hodnotila jinak, pokud by knihy neznala ...

Dela90
21.06.2023 3 z 5

(SPOILER) Parodie na 50 odstínů šedi. Já se parodiím snažím vyhýbat, protože to nemám moc ráda. Ale tady jsem si řekla, že by to mohla být sranda. A opravdu byla. Sice to byla šílená, šílená blbost! Ale přesně tohle jsem od knížky čekala. Něco co mě odreaguje, u čeho se zasměju. A já se místama smála, fakt jak blázen :-D

Dostala jsem přesně to co jsem chtěla, pana Earl Greye, který vlastní vrtulník, umí snad všechno i to se najednou objevit u Anny pod postelí :D Místo kouzelného cylindru vlastní župan, který skrývá řadu různých věcí :D

A pak je tu Anna, panna, která se dokáže udusit obyčejným kartáčkem na zuby, neustále se šťourá v nose a netuší co je to e-mail.

Všechno dohromady tvoří dokonalou parodii, u které se budete smát nahlas jako já.

PosPol
15.06.2023 4 z 5

,,Smete jídlo ze stolu, čistě pro dramatický efekt, z županu vytáhne trubku, dlouze na ni zatroubí a odkašle si. -Tímto prohlašuji šukání za zahájené-.,,

Kathleen je pěkná čubka, protože se ožrala den před rozhovorem s mladým milionářem Earlem Grayem. Její kamarádka Anna Stylová tak vezme rozhovor za ni. Jen co HO spatří, začne se jí prokrvovat lůno a takto pulzuje ukryto v hustém drnu neoholených chlupů v průběhu celého příběhu. Bradavky má tak ztvrdlé, že by mohly brousit diamanty!

Anna je taky neohrabaná lemra, co neustále naráží do dveří, zakopává o bezdomovce a nebo se dloube v nose. Kdo by ale nebyl totálně mimo z nadsamce jako je Earl, alias Lůnodráždič, alias Pán sklepení.

Earl má menší úchylku BDSM (Bardi, Draci, Spiritualita a Magie), takže občas je v jeho Sklepení zhouby (či Zhoubné cimře?) pěkný horko. Je tak trochu akrobat, ostatně anál z rozletu, to už chce trochu fyzičky a šikovnosti, aby si nezlomil své Kopí lásky. Anna u toho vyje jak vlčice a celý je to takový surový a živelný. Je jí tak posedlý, že kvůli ní nechá vypustit Tichý oceán, skoupí školu aby nemusela dělat zkoušky či síť obchodů kde pracuje, aby mohla mít volný večer. Zkrátka úplně obyčejný romantický chlapík. Budete umírat při dobývání její Píčville jeho Třpytivou berlou.

,,V jedné z nohavic se mu celkem zřetelně rýsuje zajímavá vyboulenina. Pak si ale všímám podobné, která je vidět i v druhé nohavici. Buď má v kapse banán, nebo je dvojnásob rád, že mě vidí,,

Autorka si dělá prdel nejen z knihy 50 odstínů šedi či Stmívání, ale bere si na paškál veškeré slaďárny a nesmyslné situace v nich, všechny ty neuvěřitelné shody, náhody a těžko uvěřitelné okamžiky. Ano, jsou zde i hluchá místa a občas trapné vtipy, ale v součtu považuji za umění napsat vtipnou parodii a zde se to opravdu povedlo. A to říkám jako někdo, kdo nemá rád parodie (protože málokdo umí psát FAKT vtipně a nenásilně). Dle hodnocení na DK mám pocit, že někteří nepochopili pojem parodie. Tahle kniha vás rozjiskří více, než autobaterie připíchlá k bradavkám, to vám garantuji. Takže za mě 4/5, protože já se fakt skvěle bavila.

Vjeerus
15.06.2023 4 z 5

Mám pocit, že u hodnocení knihy spousta lidí zapomnělo, co četli, jinak si nedovedu vysvětlit to nízké hodnocení na databázi knih.
Z definice slova parodie vyplývá, že dílo bude poukazovat na nedokonalosti a hnát je do absurdních rovin a naopak zveličovat něco, co už bylo dokonalé. A za mě se tento krok velmi povedl a kniha nepůsobila trapně. Vzala si z obou předloh ty prvky, které už sami o sobě působili přitaženě za vlasy.
Já se při čtení opravdu bavila a užívala si každou stranu. Kniha se nikde nezdržovala a na 200 stranách přelétla všechny díly padesáti odstínů šedi.
Takže prosím, čtěte tento příběh o sexy pánovy sklepení v třpitivém prádle a jeho stylové LARPerce s prstem v nose. A pak nezapomeňte na správné hodnocení v kategorii parodie.

Littlemonday
22.05.2023 4 z 5

Tak tohle pro mě bylo překvapující. Udělat dobrou parodii, která bude vtipná a ne trapná dá podle mě práci. Vtipy by měly být vkusné a na správných místech, aby to dávalo smysl a čtenář se pobavil.

V tomto případě jsou však vtípky v každém odstavci, situace jsou brutálně přehrávané a ve vtip se proměnilo úplně všechno. A víte co? Funguje to!

Už jen když si člověk v první kapitole přečte, že jde číst o Earlu Greyovi a Anně Stylové, tak jde do kolen. Totálně přemrštěné info na jakékoli téma, v konečném důsledku úplně megatrapné vtípky, ale prostě to nějakým záhadným způsobem funguje. Zasmála jsem se, knížku jsem si užila.

Myslím si, že při hodnocení je potřeba si uvědomit, jaký žánr hodnotím. Samozřejmě že když ji položím mezi úžasný thriller, který mi nedal spát a nějakou ceněnou klasiku, tak moc dobře neobstojí. Ale mezi komediemi a parodiemi? Skvělé!

Doporučuju, když se budete chtít zasmát a nepřemýšlet nad ničím.

4/5

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

Emma27
28.10.2022 3 z 5

Tento další dil jsem sháněla dlouho ,super parodie,celkem jsem se i pobavila.

Eliza20
05.10.2022 2 z 5

No...měla jsem chuť na humornou knihu. Nebyl to úplný průser, ale hodně jsem se u toho cringeovala.

Janeyx21
22.08.2022 3 z 5

Můj mozek je zcela paralyzován tím, jak moc přiblbé tohle je! Zírám před sebe a přemítám o smyslu života....Ne vážně, u tohohle úletu na chvíli člověk zapomene na starosti :-). Jsem rozhodně zvědavá, jestli někdo bude mít odvahu vydat/přeložit údajně chystané pokračování.

Bubulka
14.04.2022 1 z 5

Četla jsem už lecos, ale tohle je vážně neskutečná blbost.

n.ezn.amy
03.04.2022 4 z 5

Anna Stylová při zpovídání pro časopis pozná nejbohatšího, nejkrásnějšího, nejvzrušivějšího a pochopitelně nejobdařenějšího muže planety pana Earla Greye, který má ovšem jedno velké tajemství. Anna se do něj pochopitelně komplikovaně zamiluje a přes všechny těžkosti a hlavně díky pomoci její vnitřní vůdkyně, se snaží sžít se s tímto dokonalým mužem. Výborná parodie na knihu 50. odstínů šedi, kdy tato kniha je nejen velmi vtipná, ale totálně úlítlá. Dobrého humoru nikdy není dost a u této knihy se zaručeně zasmějete.

MíšaS.
07.03.2022 4 z 5

Dostala jsem přesně to, co jsem čekala. Zasmála jsem se a skvěle odreagovala.

adelinka
03.03.2022 2 z 5

Tak táto paródia ma nejako nechytila...

Leona333
02.03.2022 5 z 5

Na knížku jsem narazila, kdysi úplně náhodou na letišti v jednom knihkupectví. Přilákala mě svým přebalem a názvem. Po rychlé úvaze jsem se rozhodla, že si jí zakoupím do letadla jako takovou ,,nenáročnou literaturu," která by mi ukrátila za letu čas. No, ne že jen ukrátila, ale i nesmírně pobavila. Měla jsem co dělat, abych se každou chvíli nezasmála nahlas. Někteří z cestujících se po mě i několikrát v obavách ohlédli, zda nejsem náhodou nějak nepříčetná... ; )
Tuhle dokonalou frašku rozhodně nedoporučuji všem fanynkám Christiana Greye. Tohle vážně není Padesát odstínů čehokoliv... Autor si ,,ŠEĎ" senzačně předělal k obrazu svému, kde bez jakýchkoliv zábran a s notnou dávkou humorné nadsázky popisuje to, co Anna s Earlem zažili a dělali, když se spolu potkali... ; )

Šárka88
20.01.2020 2 z 5

Neskutečná ptákovina a blbost na entou, ale pro odpočinkové čtení u kterého nemusíte přemýšlet. Něco jako Slunce seno, víte ze je to blbost a upřímně se zasmějete, ale i přesto to dočtete knížku.

Romanka89
15.11.2019 2 z 5

Vskutku brak všech braků, ale s tím se opravdu trochu počítalo, originální trilogii číst nehodlám, viděla jsem jedním okem akorát film, a jako jo, parodii jsem se občas pousmála, ale čekla jsem možná trošku větší srandu, ale tak co už, bylo to rychle přečtené.

Trustty
10.09.2019 3 z 5

Neskutečná ptákovina :))), ale s tím se počítá.
Docela jsem si i zasmála.

lachtan77
04.09.2019 5 z 5

tak tohle byla pecka :)) Ten kdo viděl film a myslí si své o příběhu americké popelky musí se tímto psaným skvostem bavit. Absurdní situace (tak jako jiné v originále) např: prst v nose, dinosauři, vypuštění oceánu i tolik obávaná tamburína :)) Co dodat jdu si dát do Starbucku Earl Grey čaj :))

Štítky knihy

humor erotika parodie

Autorovy knížky

2015  59%Padesát odstínů ostudy

Kniha Padesát odstínů ostudy je v

Právě čtených3x
Přečtených169x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených4x
Knihotéce85x
Chystám se číst60x
Chci si koupit12x
dalších seznamech2x