Malá tajemství

Malá tajemství https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475888/bmid_mala-tajemstvi-B8u-475888.jpeg 4 135 41

Marin kdysi měla všechno. Vzala si Dereka, svou životní lásku, vlastnila řetězec luxusních vlasových salónů a ve své komunitě byla obdivovaná jako hlava milující rodiny. Dokud se její svět nerozpadl na prach jednoho dne, kdy byl unesen její syn… O rok později je však sotva stínem sebe sama. Policejní vyšetřování nikam nevede. Publicita už je pryč. S manželem sotva promluví. Marin na pokraji zoufalství najímá soukromou vyšetřovatelku, aby pokračovala tam, kde policie už skončila. Jenže namísto nalezení Sebastiana zjišťuje, že Derek je jí nevěrný s mnohem mladší ženou. Tento objev vrhne Marin zpátky do života. Ztratila svého syna a nehodlá ztratit i manžela. Derekova milenka je nepřítel, který má tvář, což znamená, že tenhle problém Marin může vyřešit. Vyřešit jednou provždy.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Little Secrets , 2020


více info...

Přidat komentář

Fleur213
15.04.2024 2 z 5

První část knihy byla hodně pozvolná, musela jsem se do čtení nutit, protože se nic extra neuděje, autorka napsala dost vaty. V druhé části přišel jakýsi vývoj a zvraty, ale opět pouze pozvolné. Na thriller to bylo slabé kafe. Zápletka je vcelku předvídatelná. Neoslní, ani neurazí. Ještě jsem se nerozhodla, zda si zkusím přečíst i jinou knihu od autorky.

aliza
21.03.2024 5 z 5

Po nějaké době můžu opět napsat "super, super, super". Je to psychologický thriller, napínavý od začátku do konce, skvěle vykreslené postavy, kde je vidět, že nic a nikdo není jen černý, nebo bílý. Za mne úžasná kniha.


Lucciella_L
06.03.2024

S Marin se potkáváte v okamžiku, kdy zjistí, že nemůže najít svého syna.... Stačí jen odepsat manželovi na sms.... a malý Sebastian je pryč. V tu chvíli se Marin začne bortit její život. Má manžela, ale ten tráví čas s milenkou. Má svého nejlepšího kamaráda, ale tam jsou silné city z minulosti. Má komunitu, která ji podporuje, ale přitom všichni trpí nejistotou, co je s jejich dítětem...

Protože Marin má pocit, že policie už nic nedělá, platí si soukromou vyšetřovatelku. Ta ale místo syna najde milenku. Jenže tohle není obyčejná milenka, je to profesionální přítelkyně.... a tahle známost se prodraží mnohem víc, než si dovedeme představit..... a to nejen Derekovi....

Zjistí Marin, co se stalo s jejím synem? A najde zpět cestu k Derekovi a nebo se vrátí do náruče lásky ze studií?

Zkraje možná možná nezáživná knížka plná nářků a sebelítosti, přesto se děj rozjede a člověk pak neví, kdo je vlastně kdo....

Danago
22.02.2024 4 z 5

Zajímavě vymyšlený příběh. Jedná se spíše o psycho thriller. Rozhodně zde netečou potoky krve. Autorka děj velmi dobře zamotává a potom opět postupně rozplétá. Ztráta dítěte a přežívání rodičů , když je dítě stále pohřešováno, kdy stále vládne nejistota a k tomu chytrá dívka, která ví jak se draze prodat . Toto se autorce opravdu povedlo

Janina82
08.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Moc příjemná oddechovka třeba když jste nemocní. Nemusíte nad ničím přemýšlet a jen jedete na horské dráze příběhu. Kniha je čtivá, napínavá, mimo to se mi moc líbí, jak autorka popisuje pocity lidí, kterým se ztratilo dítě, jak ukazuje nevěru z různých úhlů. Není to díky tomu obyčejný triller. Ten happyend na konci je pravda trošku neuvěřitelný, na druhou stranu, myslím, že udělal radost každému čtenáři.

Kačka_knihomol
02.11.2023 5 z 5

Tuto knihu jsem koupila za pár korun ve výprodeji a neměla od ní moc velká očekávání - velmi příjemně mě ale překvapila! Nemohla jsem se od příběhu odtrhnout, byla jsem hrozně zvědavá, jak se to celé bude vyvíjet. Marin i Derekovi jsem moc fandila, oba si mě získali. Skvělá kniha, plná zvratů a intrik, napínavá do poslední strany - doporučuji jako skvělý oddechový thriller :)

Petulka50
27.10.2023 5 z 5

Jako dobrý, přečteno za 3 dny, krásně se to četlo, děj měl spád, za mě ,,wau,,
Takové knížky mám ráda.
Díky

LP113
09.10.2023 3 z 5

tak já vlastně úplně nevím. Řekla bych že nejslabší kniha této autorky. Začátek mě nebavil vůbec, prostředek jakš takš až snad posledních 50 stránek za něco stály. Škoda. ale kdo nemá rád vyloženě krváky, tak se to jinak čte vcelku dobře.

xena2711
25.09.2023 4 z 5

Jsem ráda, že jsem úplně náhodně "kápla" na další úžasnou autorku. Thriller je parádní, skvěle napsaný a má spád. Doporučuji.

gordon13
13.08.2023 5 z 5

J.Hillier je neskutečně nadaná autorka. Malá tajemství jsou DOKONALÁ KNIHA!
Je úžasné jak autorka dokáže z prakticky jednoduchého námětu zpracovat
napínavý, zajímavý a neodložitelný příběh, který má hlavu a patu!!!
A navíc v této době, kdy konkurence příběhů je obrovská!

ELENtheKNIHOMOL
17.04.2023 5 z 5

Marin měla dokonalý život. Vdala se za svou lásku, vlastní luxusní kadeřnický salón a její manžel Derek je také velmi úspěšný podnikatel.Ve své komunitě jsou obdivováni a jsou šťastní.Dokud se jejich svět nezhroutí v den,kdy jim unesou syna Sebastiana.
O rok později je Marin jen stínem sama sebe.Pátrání nikam nevede a publicita kolem případu se vytratila.Marin si najímá soukromou vyšetřovatelku,aby pokračovala v pátraní tam,kde policie už skončila.
Naděje je totiž to jediné co Marin má a co ji drží v chodu v situacích, kdy už není čeho jiného se držet.

Naděje je sice požehnání, ale zároveň i prokletí, nutí vás čekat a přát si něco, co se možná nikdy nestane.Je jako zeď mezi tím, kde jste a kde chcete být.

Namísto toho,aby soukromá vyšetřovatelka Sebastiana našla,se od ní Mar dozvídá, že Derek má poměr s mladší ženou. Marin se nedokáže smířit s tím, že po ztrátě syna by měla přijít i o manžela.
Derekova milenka je nepřítel s tváří, což znamená,že tohle je problém, který dokáže vyřešit.
Tato kniha je horská dráha emocí. Jako čtenář tohoto žánru jsem byla ohromena tím, jak Hillier přicházela neustále s novými a novými zvraty.Další autorčinou silnou stránkou je to jak staví své postavy.Jsou to skuteční, žijící a dychající lidé, kteří vyskakují ze stránky naprosto kompletní i se svými chybami.
Je to inteligentně a skvěle napsaný psycho thriller s dobře vykreslenou hlavní hrdinkou a s velmi rozházenou dějovou cestou.
Bylo zde poznat,že autorka ví hodně o lidské psychologii,protože dokázala špičkově a naprosto realisticky popsat pocity všech zúčastněných.
Tento příběh doporučuji, pokud hledáte vzrušující děj, který vám rozproudí krev v žilách.

Peťulka3
19.03.2023 5 z 5

Zase kniha, u které ke konci padala slova jako "cože?", o pár stránek později "no to si snad děláš srandu". Naprostá pecka to byla.

vera4669
08.03.2023 4 z 5

Musím říct, že tohle vůbec nebylo špatné... Kniha se četla dobře, pár překvapení taky bylo a celkově se mi kniha líbila, takže od autorky ráda vyzkouším něco dalšího :)

Littlemonday
12.01.2023 4 z 5

Recenze:

Skvěle propracovaná knížka! Na začátku Marin přijde o syna způsobem, při jehož popisu jsem měla husinu všude. Už teď se bojím být máma!
Díky tomu měl začátek grády a pěkně vás vtáhne. Bohužel pak přijde malinko hluché místo, kdy se toho moc nestane a ani toho moc nezjistíte. To byla část, kdy jsem si říkala, že se už skoro nudím a vlastně mě to moc nebaví.
Naštěstí ale na zvrat nemusíte čekat dlouho a opravdu stojí za to! Já jsem žádné tipy a tušení, jak to celé je, neměla, takže jsem vyjeveně hltala stránku za stránkou a říkala si jen “Cooo?!”
Postava Marin jako hlavní hrdinky se mi líbila. Zezačátku jsem se bála, že to bude jen fňukna (ne že by neměla důvod fňukat), ale nakonec se mi zalíbila a v závěru jsem docela koukala!

Škoda toho ticha po pěšině v prostředku, dávala bych jinak plný počet hvězd.

4/5 ⭐️

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme ️️️

veronika4001
08.01.2023 5 z 5

Nevěra na nevěru. Vzrušení je to divoké a animální. Pro někoho koníček, pro jiného životní styl, pro dalšího útěk z reality, nebo třeba dočasné řešení problémů. Lechtivé telefonáty, e-maily, sms. Po nějaké době nastává zlom a rozčarování. Facebook a Instagram - vše povrchní, pomíjivé a falešné. Celé je to o tom být viděn tak, jak chceme, abychom byli ostatními viděni. Předvést se. A hlavně udržet si standard. Flirtování, zpočátku nezávazný sex a teď je nutné se dotyčné osoby zbavit... Problém. Jak si s nevěrným manželem a jeho milenkou poradit? A kdo je vhodný partner? S manželem/manželkou sex a mimomanželský sex. Příběh je dobře beletristicky zpracován.

Emma27
06.01.2023 2 z 5

Celkem dobry thriller.

Aiden888
25.12.2022 4 z 5

Dost dobrá knížka, i když bude patřit k těm, které za pár týdnů zapomenu. Povedený thriller, u kterého jen hádáte, až ke konci začínáte tušit, zároveň ale ničím výjimečný. Charaktery většiny postav mi přišly svým chováním dost předvídatelné, takže jsem tak nějak vždycky pár stránek dopředu tušila, co se přibližně stane. Úplně jsem se nedokázala ztotožnit s ani jednou z hlavních hrdinek, takže ve mně konec nic moc nezanechal, to ale neznamená, že bych se nudila. Pro milovníky thrillerů to určitě zklamání nebude.

orinka3
21.12.2022 5 z 5

Po čertech dobře napsaný thriller! To se čte samo a vůbec se nechce přestat. Na začátku je únos malého chlapce. Jenže to vůbec není všecko, děj se rozvíjí nečekanými směry a je plný zvratů. Přála bych si víc takových knížek, jsou to příjemné strávené hodiny.

Bellsinka
28.11.2022 5 z 5

Za mě naprosto úžasná a napínavá kniha! Nemohla jsem se odtrhnout.
Je to má první kniha od autorky a rozhodně není poslední! Můžu jedině doporučit!

Vladísek
13.11.2022 5 z 5

Noční můra všech rodičů bez ohledu na věk dítěte. Asi tak bych příběh shrnula. Marin má opravdu “naloženo” víc než je zdrávo a ačkoliv se nechová v určitých situacích zrovna předpisově, nelze se jí divit. Příběh se mi líbil, dávám 5 * ačkoliv tuším, že za čtvrt roku budu děj pracně dolovat z paměti. Pro teď ale super :).

Štítky knihy

tajemství únosy dětí

Autorovy další knížky

Jennifer Hillier
kanadská, 1974
2016  87%Řezník
2012  81%Pronásledovaná
2019  88%Sklenice srdíček
2016  81%Wonderland: Země divů
2021  86%Malá tajemství

Kniha Malá tajemství je v

Právě čtených2x
Přečtených166x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených5x
Knihotéce151x
Chystám se číst123x
Chci si koupit18x
dalších seznamech1x