LenkaGonn LenkaGonn komentáře u knih

☰ menu

Tajemství porodních bab Tajemství porodních bab Sally Hepworth

cekala jsem neco jineho

16.04.2023 2 z 5


Vzdělaná Vzdělaná Tara Westover

Poslouchala jsem tuto knihu jako Audio a byla jsem spokojena.

22.01.2023 5 z 5


Velké maličkosti Velké maličkosti Jodi Picoult

Kniha je misty velice ctiva, ale Turka jsem uplne vynechala a cetla jsem jen Ruth a Kennedy. Myslím si, ze by tyto dve linky bohate stacily. Tema je to zajimave to beze sporu, ale kniha mohla byt kratsi. Nemyslím si, ze vse co tam bylo probirano bylo nutne. Za tema a za dobry pocit po docteni davam stejne 4 hvezdicky.

19.01.2023 4 z 5


Našeptávač Našeptávač Donato Carrisi

Dala jsem 4* protoze kniha byla ctiva, mela zvraty a tema ktere jsem jeste necetla - naseptavace. Zvratu bylo hodne, bylo to jako cist 5 detektivek najednou. Pro me to bylo prekombinovane a konec mi prisel, ze tam toho musime nacpat co nejvic. Kniha byla ok, ale od autora uz si nic kupovat nebudu.

09.01.2023 4 z 5


Alžběta a Nina: Tajemství mojí babičky Alžběta a Nina: Tajemství mojí babičky Jana Poncarová

Kniha je velice ctiva. Pribeh neni nic noveho, ale autorka umi skvele vykreslit situace, mista i pocity. Rozhodne si koupim dalsi jeji knihu.

08.01.2023 4 z 5


Pokrevní pouta Pokrevní pouta Angela Marsons

Opet pecka.

31.05.2022 5 z 5


Krvavý pomeranč Krvavý pomeranč Harriet Tyce

Knihu jsem precetla za jediny den. Znamena, ze byla ctiva a zajimalo me co bude dal. Znovu uz ji cist nemusim. Ale spatna nebyla.

29.05.2022 3 z 5


Princezna Alžběta Princezna Alžběta Alison Weir

Alison Weir je moje srdecni zalezitost. Knihy jsou mozna obcas moc beletrizovane, ale ona pise skvele a ja si dokazu vse barvite predstavit.

29.05.2022 5 z 5


Městečko Pines Městečko Pines Blake Crouch

Kniha bya ctiva, ale to je celé. Tento sty knih neni pro me.

29.05.2022 2 z 5


Byly tady, a už nejsou Byly tady, a už nejsou Haylen Beck (p)

Po dlouhé době jsem byla nadšená z trilleru. Mám problém většinou s tím, že autor pro mě nepíše dost přesvědčivě a v momentě kdy tomu nevěřím se mi kniha tolik nelíbí. Tento Triller byl skvěle napsaný. Od začátku jste věřili tomu, že se to takhle stát mohlo. Díky popsaným emocím to gradovalo a člověk chtěl číst dál a dál, aby se dozvěděl jak to dopadne. I konec byl super a já jsem opravdu spokojená.

11.02.2022 4 z 5


Řetěz Řetěz Adrian McKinty

Nebyla jsem zase tak nadšená. Námět mi přišel fajn, ale vlastne mě zaujala jen první část. Klidně bych nechala otevřený konec, protože ta druhá část už byla o ničem.

09.02.2022 3 z 5


Otevřený hrob Otevřený hrob Angela Marsons

Opět super. Originální téma. Velice čtivé. Těším se na další.

30.01.2022 5 z 5


Pačinko Pačinko Min Jin Lee

Tuto knihu jsem si chtěla už dlouho přečíst. Bohužel jsem z ní nebyla nadšená. Příběh je to silný a má rozhodně poselství a člověk má chuť se dozvědět víc a koupit si dalěí knihy, které pojednávají o této problematice. Na druhou stranu jsem se občas nudila a konec knihy jsem se musela přemáhat, abych dočetla. Poslední scéna Sundžy na hřbitově mne dojala, ale jinak to byl až příliš obyčejně napsaný příběh. Sexuální scény mi přišli občas přehnané. Přéběh Hany tam asi nemusel být vůbec. A občas jsem měla problém s Hansou a jeho záchranářstvím. Životy těchto lidí byly a jsou hrozivé a nepochopitelné a rozhodně nutí k zamyšlení.

27.01.2022 3 z 5


Návrat Návrat Anne Jacobs

Já jsem byla opět spokojená. Bylo fajn spolu s rodinou Melzerů prožívat jejich příběhyy radosti i starosti. Pro mě je to odpočinková záležitost. Těším se na další díl.

17.01.2022 4 z 5


Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Kniha je psána ve třetí osobě. Surově. S nadhledem. Nezajímají zda jste šokováni nebo znechuceni. Autorka má osobitá styl, ale to bylo přesně to co mi sedlo. Příběh rychle ubíhal. Měli jsme pohled na Zuzanu před, během a po koncentračních táborech. Příběh nám rozhodně na konci nedal tu možnost, abychom si řekli, že to dopadlo dobře, protože narovinu tomu kdo to zažil nikdy už nebude dobře a o to méně, kdyý jste to prožily jako mladá žena, která měla celý život před sebou. Ten konec byl pro mě už moc zdlouhavý a rozhodně byla kniha pro mne ukončená. I když drasticky a smutně, ale rozhodně to byl konec.

06.11.2021 4 z 5


Panský dům a jeho dědictví Panský dům a jeho dědictví Anne Jacobs

Kniha opět nezklamala. Potřebovala jsem něco odpočinkového a toho se mi dostalo. Mám ráda rodinné ságy a paní Jacobs ví co dělá. Určitě si koupím i další díl a její další knihy.

06.11.2021 4 z 5


Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

Já jsem byla opět spokojená. Angela Marsons umí budovat napětí, vyprávět a vytvořit zajímavý příběh. knihu jsem měla rychle přečtenou a už se chystám na další díl. Je to jediná detektivní serie, kde mám chut číst dál.

09.10.2021 5 z 5


Nechtěné Nechtěné Emily Gunnis

Já jsem z knihy byla celkem zklamaná. Ke konci jsem dokonce přeskakovala stránky. Myslím si, že méně je někdy více a kdyby autorka zůstala u příběhu Ivy a domova svaté Markéty bez té omáčky okolo a chutí udělat ještě větěí drama, tak by kniha měla na čtenáře mnohem věčí vliv.

05.10.2021 2 z 5


Černooké Zuzany Černooké Zuzany Julia Heaberlin

Z knihy jsem lehce zmatená. Z jedné strany se mi líbila a byla jsem dlouho rozhodnutá dát jí 4 hvezdičky, ale konec mne natolik zklamal, že jsem musela dát 3. Kniha je psychologický triller. Rozhodně je příběh zajímavý, jazyk je občas květnatý a poetický, což pro mě bylo plus. Rozhodně to je promyšlený příběh a od poloviny až do rozuzlení i napínavý. Konec byl bohužel ne tolik zajímavý a šokující jak jsem si představovala.

17.06.2021 3 z 5


Tichý - Kronika vraha Tichý - Kronika vraha Thomas Raab

Kniha mne velice překvapila. Autor u mě zabodoval příběhem, který jsem ještě nečetla a jazykem jakým psal. Kniha je poklidná, ale má v sobě i tajemno a takovou nepříjemnou atmosféru.

16.05.2021 3 z 5