Tichý - Kronika vraha

Tichý - Kronika vraha https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/319443/bmid_tichy-kronika-vraha-qTB-319443.jpg 4 56 14

Jettenbrunn, malá vesnice na úpatí Křížového vrchu. V tomto kraji se narodila politováníhodná a zároveň krutá bytost. Jmenuje se Karl Heidemann. Chlapec, jehož největším utrpením je jeho sluch. Pravděpodobně nejcitlivější sluch, jaký kdo kdy měl. Každičký šelest i lehounké zatřepotání motýlích křídel mu působí nelidská muka. A tak křičí. Jeho neodbytná matka ho slyší, ale nerozumí jeho trápení. Nikdo mu nerozumí. Zdá se, že klid mu může přinést jen pobyt ve zvukotěsném sklepě. A tak vyrůstá mlčky, v izolaci. Až do tragického odpoledne na břehu jettenbrunnského rybníka, kde se setkává s tichem smrti, v němž rozpoznává dar krásy a pokoje. Záhy opouští sklep a zanechává za sebou krvavou stopu v lese a zdecimovanou vesnici. Karl Heidemann se vydává do světa. Nedospělý a bez domova. Hledá a nachází… Ve své rodné vesnici za sebou zanechává krvavou stopu. Díky svému neuvěřitelně citlivému sluchu se naučil ke svým obětem připlížit nehlučně jako šelma, a tak dle libosti rozdává dar smrti. A přesto nenachází to, po čem touží. Lásku. Než narazí na poklad. Poklad z masa a kostí. Poklad, jenž všechno změní.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Omega
Originální název:

Still - Chronik eines Mörders , 2015


více info...

Přidat komentář

LenkaGonn
16.05.2021 3 z 5

Kniha mne velice překvapila. Autor u mě zabodoval příběhem, který jsem ještě nečetla a jazykem jakým psal. Kniha je poklidná, ale má v sobě i tajemno a takovou nepříjemnou atmosféru.

monci6485
15.12.2020 4 z 5

Cesta vraha od kolébky po dospělost. Poetické dílo a přesto tak depresivní, fascinující. Spousta skvělých myšlenek o životě a smrti. Úryvky z bible jsem nečetla,to jediné mi v knize vadilo.


Allys
07.03.2019 5 z 5

Zaujímavá kniha s poetickým nádychom. Je písaná veľmi citlivo a jemne (autor dokáže aj vraždu popísať spôsobom, ktorý nieje brutálny). Štýl písania aj spôsob rozprávania príbehu sa mi veľmi páčil. Knihu by som však nepovažovala za detektívku (ako je zaradená v katalógu), je to totiž kronika a životný príbeh jedného človeka, ktorý stojí za prečítanie. Myslím, že by z nej bol zaujímavý film.

aishimizu
06.02.2019 5 z 5

Neobvyklé. Netradiční. Zvláštní. Bylo to zkrátka jiné. Stylem psaní, příběhem, vším. Kniha je opravdu tichá, mlčenlivá. Líbilo se mi poznávat hlavní postavu, vžít se do ní a snažit se porozumět. Otáčet stránky a začít chápat. Naslouchat.

jana1941
17.01.2019 1 z 5

Napsáno čtivě, ale jinak se mi kniha nelíbila

veruzz_
17.10.2018 1 z 5

dvě hvězdy za styl psaní, to se mi líbilo.... Jinak nic zajímavého, depresivní prostředí. Nedočetla jsem.

Wolf012
19.08.2018 4 z 5

Velmi poutavý příběh, který se netáhnul, nebyly v něm žádné zbytečně věci které neměli význam. Knihu jsem přečetl za dva dny díky originální příběhu

Dubin3k
04.08.2018 4 z 5

Nejedná se o žánr, který bych normálně četl, ale zaujala mě anotace knihy, a tak jsem si ji koupil a nelituji. Je to opravdu kronika, takže se nejedná o žádnou detektivku, protože se sleduje vývoj a činy Karla už od narození přes celý život až po jeho konec. Musím říct, že mi styl psaní vyhovoval a tím že jsem postupně poznával Karlovo myšlení a sledoval jeho vývoj tak jsem si k němu udělal bližší vztah, než kdybych celou knihu čekal na to, kdo je vrah a až z náznaků nebo případně u odhalení na konci bych zjistil o koho se jedná. Můžu doporučit všem pro mě to bylo něco netradičního, co běžně nečtu, a hodně mě takový styl knihy zaujal, myslím si, že každý si zde najde svoje.

xpdenda
04.08.2018 5 z 5

Podmanivy a netradicni thriller :)

jiri77
07.04.2018 2 z 5

Průměrný příběh ,který se mi díky zpracování četl o něco hůře. Kniha mě nějak moc nenadchla a další mínusem jsou i chyby v textu.

J.x
03.10.2017

Bohužel jsem nedočetla, nevyhovuje mi znát vraha už na začátku knížky, raději se k tomu "dočtu". A knížka na mě působila moc temně.

Didi15
29.09.2017 3 z 5

Zajímavé pojetí příběhu. Místy i červená knihovna-trochu :)
Ale jo, je to jiné , takže plus bod:)

PetK
07.08.2017 3 z 5

Zvláštní kniha, trochu se zdráhám říct detektivka. Protože to podle mě detektivka v pravém smyslu slova není. Spíš příběh, nebo jak napovídá název, kronika.
Na rozdíl od typově severských či britských detektivek tu mimo jiné zcela chyběly konkrétní popisy... vlastně čehokoli, nejen činů samotných. Autor mluví v náznacích, párkrát jsem se musela i vrátit, abych pochopila smysl náznaku.
Kniha, především způsob zpracování, mě nijak extra neuchvátila, ale příběh je hezký. A délka byla únosná tak, aby mi stálo za to to dočíst a dozvědět se, jak to dopadlo.

petaSk
04.07.2017 4 z 5

Může být thriller poetický? Pro tuto knihu jsem nenašla lepší přízvisko. Tichý nepatří mezi thrillery "bestsellery", které nás poslední dobou zaplavují a jsou lehce zaměnitelné. V Tichý - Kronika vraha sledujeme hlavního antihrdinu od jeho narození, a chápeme, proč koná, co koná, snaží se nalézt sám sebe a své místo ve světě. Nejde ho nenávidět. Kniha je i sondou do duše mlčenlivého, oduševnělého člověka, který se zřejmě neměl narodit, přesto je to příběh trochu chladný a odtažitý.

Štítky knihy

rakouská literatura

Autorovy knížky

Thomas Raab
rakouská, 1970
2017  71%Tichý - Kronika vraha

Kniha Tichý - Kronika vraha je v

Právě čtených1x
Přečtených72x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených3x
Knihotéce49x
Chystám se číst44x
Chci si koupit13x