Panský dům a jeho dědictví
kniha od: Anne Jacobs
KoupitKoupit eknihu
Augsburg 1920 Panský dům hledí optimisticky vstříc budoucnosti. Paul Melzer se po návratu z ruského zajetí ujal vedení továrny a dopomohl rodinné firmě získat zpět starou slávu. Jeho sestra Elisabeth se se svou novou láskou nastěhuje zpátky do rodného domu. Paulova žena Marie si splní svůj dávný sen: otevře si módní ateliér. Její modely slaví úspěchy, ale stále častěji dochází ke sporům s Paulem. Marie nakonec jednoho dne sebere děti a z panského domu se odstěhuje a kola osudu nabírají rychlost…...celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372309/big_pansky-dum-a-jeho-dedictvi-vzG-372309.jpg 4.2468Panský dům 3.
Žánr:
Literatura světová, Romány, Pro ženy
Vydáno: 2018, Knižní klub
Das Erbe der Tuchvilla, 2016
Komentáře (121)
Kniha Panský dům a jeho dědictví

Poválečný život v rodině Melzerů. Jejich rodinné problémy s Marií. Proplétají se zde příběhy všech členů rodiny i služebnictva. Pěkný příběhu plný zvratů.

Zase o kousek výš než předcházející díl, teď už to musím přečíst až do posledního dílu.

Po návratu z války se přes všechny problémy snaží Paul Melzer zlepšit provoz továrny, na druhé straně život jeho rodiny jde trochu stranou. Děti rostou, ale vymykají se představě svého otce, Marie chce uplatnit své umělecké vlohy navrhováním nové dámské módy to se ovšem jejímu manželovi příliš nelíbí. Přicházejí výčitky, podezřívání, a do toho vstupuje Paulova matka, která prosazuje fungování rodiny z dob jejího mládí, dokonce přes zákaz jejich matky přijme pro děti naprosto nevyhovující vychovatelku. Příběh graduje odchodem Marie i s dětmi z rodného domu.

I třetí díl nemůžu hodnotit jinak než kladně. Příběh byl zase hezký, romantický a dobře se četl. Tento díl se mi možná líbil ještě víc než díly předchozí.

(možné spoilery)
U této knihy jsem se na malou chvilku nemohla dostat do děje, protože jsem už předchozí díl tak trochu pozapomněla. Proto mi chvilku nebylo úplně jasné, kdo je například Lisa ;-). Ale brzy jsem pochopila všechny souvislosti a potom již nebylo úniku. Kniha se mi líbila moc a já jsem si krásně užila poslech jako audio v jazyce originálu, které je načtené doslova famózně :-). Marie otvírá vlastní módní ateliér, ale protože se stále více množí hádky s Paulem a také jeho matkou Alicií, odchází z vily a připojuje se tak ke Kitty, která již před ní nevydržela tyranii bývalé guvernantky Serafiny. Abych řekla pravdu, tak já bych se zachovala úplně stejně, protože tahle ženština byla doslova odporná i mně :-). A potom je zde Maria Jordanová, kterou prostě musíte nesnášet a která přišla nějakým (původně záhadným) způsobem k penězům a stala se z ní movitá osoba. Posléze se z ní ovšem vyklube obyčejná lichvářka, okrádající ostatní lidi o peníze. Proto si svůj pozdější konec plným právem zaslouží ;-). Víc už ale raději psát nebudu, abych toho neprozradila moc, jen bych ještě krátce chtěla poznamenat, že v knize dojde hned k několika zajímavým a někdy i nečekaným zvratům. A samozřejmě se na závěr bude konat happyend :-). Knihu hodnotím pěti hvězdičkami, doporučuji všem fanouškům této skvělé série a určitě budu časem pokračovat dalším dílem ;-).
Štítky
romantika pro ženy 20. léta 20. století Německo milostné romány
Autor a jeho další knihy
2023 | ![]() |
2017 | ![]() |
2018 | ![]() |
2019 | ![]() |
2020 | ![]() |
2019 | ![]() |
Kniha Panský dům a jeho dědictví je v
Právě čtených | 12x |
Přečtených | 790x |