Leaena Leaena komentáře u knih

☰ menu

Balada o ptácích a hadech Balada o ptácích a hadech Suzanne Collins

Bylo zvláštní opět se ocitnout ve světě Hunger Games, zvlášť při představě "lidského" Corionala. Rychle jsem se dostala zpět do tohoto světa. Příběh se velmi dobře čte a doplnění balad je zajímavé oživení.
Zpočátku mě překvapila povaha Corionala, který měl city. A v samém závěru jsem vlastně byla taky překvapená, ale už tedy ne příjemně. Sledovat přerod jeho postavy, bylo zajímavé a v samotném závěru jsem jím opovrhovala. V podstatě nad tím musím stále přemýšlet.

18.10.2023 5 z 5


První krev První krev Angela Marsons

Když jsem začínala číst případy Kim, hrozně mě vytáčely její neustále se obracející oči k nebi. S každou další knihou a seznamování se s ostatními členy týmu my byli všichni bližší a vyčkávala jsem na další díly.
Kdysi jsem se dočetla, že autorka plánuje dvanáct dílů této série. Pokud se ještě rozroste,bude to jen dobře. Pokud ne, bylo zajímavé zasadit poslední knihu do doby, kdy vše vlastně vzniklo a začalo. Kniha mě bavila, čtivé kapitoly, nic nebylo na sílu.
Je vidět, že autorka si drží standart a od první knihy se posunula a vypracovala.

07.03.2022 4 z 5


Umění v krvi Umění v krvi Bonnie MacBird

Kniha se četla dobře, myšlenka příběhu byla také dobrá. Mám ráda knihy s větším napětím, ale myslím, že autorka napsala napsala vcelku schopný bříběh, ve kterém snažila udržet tempo se Sirem, ale ten je prostě jen jeden.

02.03.2022 2 z 5


Prasklina Prasklina Sharon J. Bolton

Boltonovou zbožňuju a tento děj mě vtáhl a bavil. Po čase jsem postřehla myšlenku zápletky, ale i tak dobré a poutavé čtení. Autorka mě nezklamala. Líbí se mi její styl psaní a myšlenkové pochody.

28.01.2022 5 z 5


Mrtvé vzpomínky Mrtvé vzpomínky Angela Marsons

Tohle byl jeden z tvrdších námětů autorky. Bylo zajímavé ohlédnutí Kim za svými "pracovními" výkony. Dalším zajímavým prvkem byl náhled do Kimina protloukání životem. Člověk se pak ani nediví, že žije pouze svou prací.

23.01.2022 4 z 5


Dětské duše Dětské duše Angela Marsons

Autorka splňuje svůj standard. Zajímavý námět a téma k zamyšlení.

23.01.2022 3 z 5


Smrtící bílá Smrtící bílá Robert Galbraith (p)

Přes obsáhlý počet stran mi čtení nepřipadalo zdlouhavé a nucené. Děj na sebe navazoval, paralelně se řeší dvě zápletky, ale Strike a Robin, to prostě zkouleli. A za mě plusové body vůči Robininu manželství....věřila jsem, že nemůže být tak naivní.

27.03.2021 5 z 5


Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Zbožňuju příběhy Harryho Pottera a tak jsem zatoužila po dalších příbězích s ním spojených. Tyto bajky jsou čtivé,moc se mi líbí a stojí za přečtení. Rozhodně jsem je nečetla naposledy.

05.01.2021 5 z 5


Osudný slib Osudný slib Angela Marsons

Autorka se drží svého dobrého standardu, proto nelituji a čekám na další díl.
V tomto příběhu mě zaujala možnost volby, která zde prostupuje osudy lidí....těžko říci, jak by se člověk rozhodl.

12.11.2020 4 z 5


Travič Travič Sharon J. Bolton

Další příjemné čtení. Kniha objasňuje děj "Rakváře", je lehce propletena magií a trošku mě překvapil samotný závěr. Hrobař pro mě byl poutavější a tajemnější, ale i tak je Travič fajn čtení.

08.10.2020 4 z 5


Rakvář Rakvář Sharon J. Bolton

Autorku mám velmi ráda a tato kniha byla zajímavě napsána. Trochu zvláštní vsunutí magie, ale myšlenka a děj dobrý. Byl dobrý časový děj knihy, minulost, dopad v budoucnosti. Za mě teda "psycho" konec (míněno v dobrém) a o to víc mě to nakoplo k další knize, která už na mě čeká.

13.06.2020 4 z 5


Malé temné lži Malé temné lži Sharon J. Bolton

Poprvé se mi povedlo uhodnout vraha ????
Boltonová je má nejoblíbenější autorka, ale musím uznat, že toto byl opravdu slabý kousek, umí to lépe. První polovina knihy nic moc, ale pak už se to rozjelo a já chtěla číst až do konce.
Nicméně těším se na další knihu.

15.05.2020 2 z 5


Skryté karty Skryté karty Angela Marsons

Opravdu povedené čtení. Dějově lepší, než předešlá kniha....těším se, co příjde dál. Vraha už z principu netipuju, protože se netrefím :-D příběh opravdu dobrý, rozuzlení jako vždy pro mě překvapující, ale konec smutný. Snad měl tento posun důvod. Každopádně píšu si do diáře termín vydání další knihy a budu čekat ;-)

19.03.2020 5 z 5


Už teď jsi mrtvá Už teď jsi mrtvá Sharon J. Bolton

Zpočátku jsem měla problém začíst se do děje. Začátek byl trochu jiného ražení, než jsem od autorky zvyklá, ale postupně jsem se poddávala ději. Asi největší šok pro mě nastal, když v závěru knihy byl popsán náhrobní kámen se svým popiskem. Přiznávám...spadla mi brada.
Autorku mám ráda a pouštím se dalších knih.

02.02.2020 4 z 5


Zlámané kosti Zlámané kosti Angela Marsons

Je mi už trapné psát, že jsem opět neuhádla vraha....Kim 7 x já 0 :-D
Dobré čtení, Kim se mi už dávno dostala pod kůži, ale tento příběh bych hodnotila jako jeden ze slabších. Ale to mě ovšem neodradí a vyhlížím další knihu.

30.08.2019 3 z 5


Pohřbená pravda Pohřbená pravda Angela Marsons

Začátek knihy byl ostýchavý a pomalu odkrýval děj, jeho kličky a zápletky. Zhruba v polovině knihy nabíral příběh obrátky, dílky do sebe začaly zapadat a vše se tak nějak rozjasňovalo. Závěr jsem naprosto hltala a doslova četla o závod.
Kniha zpočátku pro mě nijaká, ale pak nabrala spád a opravdu jsem se začetla.

13.05.2019 4 z 5


Pokrevní pouta Pokrevní pouta Angela Marsons

Uznávám, detektivem nikdy nebudu, nedokážu odhalit vraha, ani předtím ani teď. Kniha byla čtivá, ale pro mě slabá, oproti předešlým na mě působí, že byla psána horkým perem....šup šup ať mají čtenáři co číst. To mě od Kim samozřejmě neodradilo a vrhám se na další knihu.

30.01.2019 3 z 5


Temné říční proudy Temné říční proudy Sharon J. Bolton

Zpočátku jsem měla problém se začíst do děje....neseděla mi Leacy Flintová jako konstábl říční policie, ale po ostýchavých začátcích mě dostala a hltala jsem každou stránku. Konec byl napínavý a jako vždy originální, stejně jako zápletka.

29.09.2018 5 z 5


Otevřený hrob Otevřený hrob Angela Marsons

Kniha měla opět poutavý děj, který se odehrával ve velmi zajímavém prostředí. Už teď se těším na další dílo autorky.

14.03.2018 5 z 5


Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

Tato kniha pro mě byla zatím autorčina nejlepší. Musím dát plný počet hvězd. Autorka přitvrdila a zápletka byla originální.
Díky bohu už Kim nezvedá oči k nebi :-)
Těším se na další pokračování a vyšetřování Kim a jejího týmu.

24.08.2017 5 z 5