Prasklina

Prasklina https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476964/mid_prasklina-B4f-476964.jpg 4 152 50

Glacioložka Felicity Lloydová se rozhodla přijmout práci na odlehlém ostrově Jižní Georgie, protože věří, že jedině tam bude v bezpečí. Prchá nejen před svou minulostí, ale především před mužem, kterého kdysi milovala. Jenomže Freddie Llyod ví, že se Felicity na ostrově skrývá. Právě vyšel z vězení, kde si odpykával trest za vraždu, a za každou cenu chce najít nejdůležitější ženu svého života. Klidně až na druhém konci světa. Na poslední lodi, která na ostrov míří před začátkem zimy, ale není jenom Freddie. Přijíždí i lékař Joe, který chce pomoci své bývalé pacientce. Brzy se ukáže, že Felicity není jediná, kdo bude potřebovat zachránit.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Split , 2020


více info...

Přidat komentář

biairicia
07.01.2024 3 z 5

Za mě to byl takový průměr. Docela neotřelé, ale nemělo to až takový spád, že by se člověk nemohl odtrhnout. Líbil se mi popis ledové krajiny.

Vlak7
03.08.2023 2 z 5

Novější knihy od této autorky se mi natolik líbily, že jsem se rozhodla přečíst další od začátku, nejstarších.
Nicméně toto byla zrovna kniha, kterou jsem četla, přesto,že mě nebavila. Ztráta času, rozpolcení hlavní hrdinky.... 2*+


Anonymkahink
16.06.2023 5 z 5

Jedna z nejlepších detektivek, co jsem poslední dobou četla. Neustále se něco dělo, děj se hýbal a hlavní hrdinka byla úžasná. Všechno do sebe zapadalo a výsledek byl dokonalý.

Adriena838772
04.06.2023 2 z 5

Tahle knížka se nedá vůbec číst. Za mě tahle knížka je slabší

malýčtenář
30.03.2023 5 z 5

Nechápu, jak se kniha nemůže líbit. Zpočátku jsem se musela zorientovat a vžít do děje. Následně jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Napínavý příběh a hlavně šťastný konec, i když se mi nezdá, že ve skutečnosti by to bylo jen tak lehké.

Mandlevest
25.03.2023

Ach jo, tohle mi vůbec nesedlo. Knížku jsem odložila, že možná jen nemám náladu a vrátím se k ní později, ale nakonec ji vracím do knihovny nedočtenou, tudíž nehodnotím. Autorku mám moc ráda, ale mě ten příběh fakt nebavil a nechytnul natolik, abych se dočkala toho, že třeba v druhé polovině nabere spád. Škoda, někdy se to ,i u ověřeného autora, stane. Autorka ale zůstává mezi mými oblíbenými, o tom žádná:-)

Šebestová3
01.03.2023 2 z 5

Nůďo, i když pro milovníky psychologie by to mohlo být zajímavý. Za mě nejslabší kousek, co jsem od Bolton četla.

Allena24
02.02.2023 4 z 5

K mému hodnocení výrazně pomohla atmosféra knihy. Díky ní jsem si knihu užila.

genduna
22.01.2023 3 z 5

První část knihy o ničem, ale bylo mi líto knihu odložit. Vůbec jsem netušila kam to povede dál. V druhé části knihy konečně nějaký děj. Kniha celkem dobrá, ale na tuto autorku trochu slabá.

orinka3
14.12.2022 3 z 5

Tedy, vědět, že Felicity bude taková, asi bych se do četby nepustila. Očekávala jsem docela jinou hlavní postavu. Prostředí lákavé, glacioložka, pátrání v ledové pustině...jenomže tam to bohužel nezůstalo a návrat do Anglie mě proto příliš nenadchl. Podle mě si autorka docela práci usnadnila, když za většinou postav stálo něco docela jiného. A tak hodnotím průměrem, četlo se to snadno, ale stejně snadno se daly přeskakovat celé odstavce, aniž by to pochopení příběhu neublížilo.

jasmína
13.12.2022

Já se přiznám, že jsem se vůbec nezačetla, a přitom moje mamka knihu "zhltla" během nedělního dne.

Tato kniha, mi na rozdíl, od jiných knih autorky, vůbec nesedí.....

ZuzanaZ83
18.10.2022 4 z 5

Napínavý příběh z prostředí mrazivé Jižní Georgie.
Felicity má problémy. Nepamatuje si svoje dětství, ale děsí ji pocit, že je sledována. Kvůli strachu se rozhodne odjet zkoumat ledovce, ale potřebuje potvrzení od psychologa Joea, že je v pořádku.
Zároveň v té době dojde v Cambridge k vraždám bezdomovkyň, které měly s Joeem v rámci jeho komunitní práce bližší vztah. Joe i Felicity brzy přijdou na to, že tady není v pořádku nic.

Zajímavé prostředí, děj má spád i myšlenku.

L.Helena
15.10.2022 4 z 5

Už jsem měla přečteno více než sto stran a vůbec jsem se nemohla začíst, měla jsem pocit, jako bych stále četla úvod. Prostředí sice nevšední, ale vyprávění z pohledu více osob, hodně nejasné kdo je kdo a o co mu jde... Pak jsem si na to jakš-takš zvykla, ale vtom se najednou příběh přenesl na jiné místo, přibyly další postavy, takže znovu další začátek... Naštěstí postupně do sebe začaly zapadat určité střípky děje a kniha se pro mě stala čtivější. Někde kolem půlky už jsem se pořádně začetla, takže nakonec docela napínavé a zajímavé čtení. Zvrat na závěr sice žádný nepřišel, skutečný stav věcí se pozornému čtenáři vyjevoval tak nějak postupně, ale ke konci přijde dosti dramatická scéna, takže po dočtení jsem knihu odkládala s docela uspokojivým pocitem dobré četby.

efka.saf
04.10.2022 3 z 5

Tak, knihu mám dočtenou, ale přiznám se, že úplně nevím, co s ní. Ne že by mě vyloženě nebavila, ale taky ne že by mě vyloženě bavila. Ale vezměme to popořádku.
Co se týče začátku knihy, bylo to celkem napínavé a prostředí, které Bolton zvolila, bylo úchvatné! Hned po pár stranách jel u mě Google naplno a já chtěla vědět všechno o tom dokonalém místě s názvem Jižní Georgie, o kterém jsem nevěděla zhola nic. Scéna v ledovcovém jezeře byla dechberoucí. Jaké bylo mé zklamání, když jsme se po pár stranách místo tohoto úchvatného ostrova kdesi uprostřed ničeho ocitli najednou zpět v Anglii a já zjistila, že tam strávíme většinu knihy! Ano, byla jsem vzteklá! Zpětně chápu, že takhle to mělo svůj význam, ale prostě Jižní Georgieeeee!! Události v Cambridge mi přišly hodně natahované, ale jisté napětí nepostrádaly. Má radost, když jsme se přesunuli v poslední části knihy opět na ostrov, byla nezměrná, ale kouzlo, které se objevilo na začátku, už se nějak nedostavilo. Samotné rozuzlení mě úplně neodzbrojilo a scéna na ledovci také ne, ale k nejhorším také nepatřila.

Inu, co teda s tím vším? Sharon J. Bolton patří dlouho k mým oblíbeným autorkám, ale zlom nastal v Rakvářovi, který pro mě byl absolutní nepovedený brak. Tahle kniha je rozhodně výrazně lepší, promyšlená, vše do sebe nakonec pěkně zapadlo, ale prostě kvalitě prvních knih se nevyrovná. Je to velká škoda, protože já bych chtěla zpět svoji Sharon, jak jsem ji znala dřív. Velkou naději vkládám do Slibu a těším se na něj. Oproti tomu, Traviče raději obcházím velkým obloukem. Za mě řadím knihu spíše mezi průměr, ale kdyby nás autorka provedla po ostrově daleko víc, než to udělala, určitě by to přispělo k lepšímu hodnocení. Škoda...

zdendula31
14.09.2022 5 z 5

Kniha skvělá,ale vůbec bych neřekla,že jí psala S.J.Bolton.

katka.oo
07.09.2022 3 z 5

Autorka patří mezi mé oblíbené a její knihy mám hodně ráda, ale tahle knížka mě moc neoslovila, čtivé to bylo, příběh Felicity zajímavý, prostředí Jižní Georgie atraktivní, ale nebylo to ono, tentokrát dávám jen 3*.

gordon13
05.07.2022 3 z 5

Hodnocením se tentokrát u autorky přikláním spíše k slabšímu, dokonce jsem knihu na měsíc opustila. Děj se mi zdál dost roztříštěný a neucelený a ani žádná z postav mě úplně neuchvátila. Dřívější knihy byly o několik levlů výš, škoda!

Pepina19
19.06.2022 4 z 5

Začátek super, prostřední část trochu vleklé a zamotané, konec slušný. Hezké letní čtení.

Darja.8
07.06.2022 5 z 5

Úžasná kniha!
Nechybí zde napětí.
A konec je bravurně vyvedený.
Doporučuji

čef
30.05.2022 3 z 5

Oproti knihám, které jsem od této autorky četl, jsem tentokrát zklamán. Když horror tak mnohočetná porucha osobnosti? Tak to tedy neberu! Takto postižených postav je v literatuře určitě více než v reálném světě. To se to potom fabulují nesmysly! Nelíbilo, i když psavec je autorka určitě zručný, někdy skoro až moc, jak je vidět.