Lea239 Lea239 komentáře u knih

☰ menu

V temnotě V temnotě Robyn Thurman

Po Anitě Blake jsem znovu sáhla po UF, tu Anitu jsem četla přibližně před rokem a půl. Po několika sériích knížek romantických a nějaké té románové fantasy (rozumějte dohromady k padesátce titulů) jsem si řekla, že bych zase mohla svůj apetit uspokojit nějakým jiným žánrem, protože, přiznejme si, když jíte stále dokola oblíbený smažený sýr, zatoužíte po rohlíku s máslem :) Zpočátku jsem z tohoto titulu byla trochu rozpačitá, nevěděla jsem, o co se jedná, připadalo mi to rozvláčné, po přečtení dvou třetin jsem přečetla půlku jiné knihy (která mě tak moc napínala, že jsem zbytek přeskákala mílovými skoky (tak stránečka po asi 80 stranách opakovaně až do konce), kterou jsem potom taky odložila na později, přečetla ještě dalších osm úplně jiných, a pak teprv se vrátila k Leandrosovic bratrům. Překvapilo mě, že jsem tu knížku odložila zrovna ve chvíli, kdy už se tam konečně začalo něco pořádného dít a spělo to k rozuzlení :D Takže jsem ji potom dočetla rychle a vzhledem k tomu, že mezi odložením a dočtením této knihy uběhlo asi 14 dnů, získala jsem si tím malinko střízlivější náhled. Ale abych se dostala k jádru pudla: podle mě je tento první díl takové intro, na které musíte mít náladu, co se týče rozvláčného děje. Rozhodně se mi líbil ten černý humor, autorka to vystihla velmi dobře, věty nejsou psané jako souvětí na tři rádky a myšlenkové pochody těch postav se vcelku omezují na krátké odstavečky k věci, místo na půlstránkové rozjímání "o sexy očích", jak jsem byla zvyklá u těch dnešních young adult knih. Takže kniha mě mile z tohoto pohledu překvapila a je to taková příjemná chlapská změna, když už nám po světě pobíhá ta Blakeová a její drsné kolegyně Thompsonová, Danielsová, Crawfieldová a jim podobné. Začala jsem číst druhý díl bratří L., tak jsem zvědavá, jak se příběh těch postav bude odvíjet dál :)

27.10.2014 4 z 5


Božský hráč Božský hráč Christina Lauren

Byl to, pravda, nejslabší díl z této série, ale zase se mi líbila Hanna, protože je to taková typická intelektuálka, která nechápe, proč by měla marnit čas nějakým lítáním po barech a seznamovat se s hromadou nudných nebo naopak příliš sebevědomých týpků, když z toho stejně nic nekouká. S touto postavou se ztotožňuji mnohem více, než s jinými, než s Chloe, která měla orgazmus už jen z toho, že slyšela Benettův hlas (upřímně, která tohle zažívá??) a víc než se Sárou, která si to zase ráda rozdala na veřejnosti. To jsem měla největší problém se vcítit do postav, protože to už vůbec není můj čajíček. Ale musím uznat, že jednička BB byl nejlepší díl, četla jsem ho už asi třikrát a pořád jsem nadšená z toho, jak to prostě a jednoduše odsejpá, je to vtipné, svižné, ráda se k tomu vracím. Přesto je mi tento třetí díl nejbližší :)

02.10.2014 4 z 5


Krásná katastrofa Krásná katastrofa Jamie McGuire

Mnoooo.... Tak jako četlo se to dobře, bylo to svižný asi tak do první půlky, ale BOŽE, mohlo to být o 100 stran kratší. Měla jsem pak pocit, že čtu stále to stejné dokola. Úplný začátek knihy byl jak studentský plagiát V ringu = modelová situace naprosto stejná... Potíže se vyskytly vždycky při zápasech, totéž v knize V ringu... Ach jo... Dále - Travis má vyholené hnědé vlasy... Musím dodávat, že když ho Abby viděla prvně a měl hlavu vyholenou, že nemohla poznat, jakou barvu vlasů má? Taky mi není úplně jasné, že se Abby s Travisem potkala až na tom zápase (kdy 7 měsíců už na školu chodila), když jeho bratránek a spolubydla už nějakou dobu randil s Americou a sedávali spolu v jídelně... America se chovala chvílemi jako úplná hysterická pipina, která vyvádí absolutně kvůli ničemu. Abby se víceméně dá jakž takž pochopit. Co se týče těch erotických popisků, je fajn, že to tam není tak rozvláčně popisované, že zrovna dal ruku tak a tak a ona mu dala nohy pomale za uši, ale zarazilo mě, že tam chybělo třeba to, že by jí líbal v roznoží nebo si nevzpomínám, že by jí sáhl na ňadra. Na to, jakej je to prezentovanej kanec, se moc nevytáhl, když nebylo ani slůvkem zmíněno, že by ona jaksi taky nějak došla k vyvrcholení... Je to asi spíš čtení pro -náctileté, já jsem ve svých 27ti už na to asi moc stará :))) Jinak jako oddechovka jo, když nebudete moc přemýšlet nad chronologií a jinými informacemi :) A na to, jak to byla taková milá a blboučká slátaninka, to má podle mě až moc vysoké hodnocení :)

26.09.2014 3 z 5


Z hrobu Z hrobu Jeaniene Frost

Vladova svatba se odehrává v jeho spin-offu, čtu to v angličtině, je to dobré jako všechny knihy o Nočních lovcích, ale musela jsem si přečíst knížky včetně Světa Nočních lovců tak, jak je autorka napsala a nechala vydat originály. Prostě to udělala tak, že to navazuje a pak to akorát pojmenovala jako jiné série, protože se to netýká přímo Cat a Bonese. Kdo čte série jednotlivě, tak prostě nebude vědět... Oba spin-offy Vlada (Once burned a Twice tempted) jsou mezi šestým a sedmým dílem Nočních lovců, oba spin-offy Spada a Mencherese jsou mezi čtvrtým a pátým dílem. Ačkoliv nejsem výrazně anglicky zdatná, text v angličtině je snadno přečitelný a s malou pomocí slovníku budete vědět, co se tam děje a zhltnete to stejně jako v češtině :) O třetím díle Vlada jsem nějak nenašla zmínku na stránkách autorky, takže se asi nechám překvapit:)

24.09.2014


První rudá kapka První rudá kapka Jeaniene Frost

Poslyšte, kdo to čtete bez návaznosti na Noční lovce, tak budete mimo. Já jsem přečetla první čtyři díly Nočních lovců a v pátém díle najednou zjišťuju o Denise ultrapřekvapující věc a úplně normálně se tam počítá s tím, že Spade je s ní a Mencheres tam klátí Kiru. Tak jsem na to čuměla jak blbec, protože jsem věděla, že jsou vydané dvě knihy ze Světa nočních lovců, které jsou jako samostatné příběhy, ale netušila jsem, že to autorka napsala tak blbě, že to prakticky skoro úplně NAVAZUJE podle toho, jak ty knihy vydávali v originále. Takže doporučuju přečíst první čtyři díly Nočních lovců, pak oba díly spin-offů a pak teprve pátý a další díl Nočních lovců. Já jsem pětku ve čtvrtině zavřela s tím, že si napřed přečtu Svět nočních lovců, a potom teprv budu pokračovat. Takže tak, abyste v tom neměli maglajz!

13.09.2014


Remy Remy Katy Evans

Zatím jsem to nečetla a u Šance jsem v půlce (snad se přinutím to dočíst, protože je to už prostě dokola a nudí to), ale když se nad tím zamyslíte, nechybí náhodou ten váš vytoužený popis těch manických záchvatů z pohledu Remyho proto, že v prvním díle bylo řečeno, že si většinu z toho nepamatuje??? O čem by to teda mělo být, když hlavní hrdina o sobě většinu času neví? To nikoho z vás nenapadlo?

EDIT: Přečetla jsem a dalo se to. Žádný zázrak, je to jen dokreslení a jakési vysvětlení toho, proč se tak Remy choval v prvních dvou dílech. Prolínání s přítomností bylo jakés takés zpestření, Rozhodně se to četlo svižněji než 1 a 2. Ale pořád průměr:)

17.08.2014 3 z 5


Šance Šance Katy Evans

Jsem v půlce knihy a musela jsem ji odložit. První díl jsem ještě zvládla zhltnout, druhý mě už unavuje, protože se tam NIC neděje. Vlastně děje. Brook je stále nadržená, Rem stále vyšiluje a je stále nadržený. dokola se opakují fráze s drobnými obměnami, je to prostě BORING.... A to chytání za temeno, u toho se chytám stropu, protože (jak už jsem psala v komentáři ke knize V ringu) autorka nebo překladatelka asi neví, co je temeno a co týl, nebo se ti dva drží za temena jak idioti. Přehršel majetnických pudů a pohledů a mozolnatých dlaní, modrých očí, rozcuchaných černých vlasů a dolíčků, přehršel vlhkých kalhotek a těhotenských hormonů ultrablbosti, přehršel olizování uší a všeho, na co si na těle vzpomenete, a když Brook žárlila na svou pusu, protože Remyho nádobíčko neměla mezi nohama, ale v puse, tak to už mi připadalo fakt praštěný...DO TEMENE... Bože můj. Možná tady ještě poopravím svůj názor, až se přinutím to dočíst a mohla se pustit do třetího dílu, jak je tady naznačeno v komentářích, že konec má spád... Ale zatím budu pokračovat asi v druhé polovině série Temných lovců. Tam se aspoň něco děje mezi tím souložením.
EDIT: Tak jsem nebyla v půlce, ale ve dvou třetinách. Dnes jsem to dočetla s přeskakováním stále stejných žvástů o tom, jak Brook je strašně zamilovaná, konec byl předvídatelný, spád se nekonal. Když jsem musela prolítnout ještě asi dvě milostné scény, tak už mi to připadalo vážně jako porno. A říkala si, proč to vlastně čtu. Na ty ohlasy musím říct, že jsem vcelku zklamaná.

17.08.2014 3 z 5


V ringu V ringu Katy Evans

NO..... Takže přisadím taky svůj komentář: Ač jsem se snažila vcítit do pocitů hlavních postav, často mi to připadalo až příliš přehnané, nevěrohodné, erotické scény jsou až příliš dlouze popisované a naprosto jsem rostla z toho popisování nadrženeckých pocitů a majetnických pudů a mozolnatých dlaní a jediného a jedinečného Uragáááááána a panebože toho temene...... Buďto autorka nebo překladatelka neví, co je temeno a co týl, nebo se neustále Brook a Rem chytali jak idioti... Párkrát jsem to skousla, ale když to čtu i v druhém díle pořád dokola, tak jsem v polovině Šance náhle přestala mít chuť to dolouskat, abych si mohla přečíst třetí díl z pohledu Remyho.... Jako je to semtam i napínavý, přečetla jsem to rychle, alekdyž tak nad tím přemýšlím, tak je to snad ještě tuctovější než 50 shades.. Hlavně nechápu, proč všechny ženský šílí z modrých očí a černých vlasů. Proč nemá nějaký kavalír ladně pohozený v posteli taky hnědé nebo zelené oči? Aaach jo.. Zatím teda průměr. dámy, četla jsem mnohem lepší a erotičtější..

17.08.2014 3 z 5


Dublin Street Dublin Street Samantha Young

Trochu mi vrtá hlavou, co se na tom všem tak moc líbí, když to bylo takové řekla bych až násilné dojení emocí z čtenáře. Hlavní "hrdinka" si sice prožila peklo v pubertě, ale v dospělosti se pak chovala jako paličatej srab, s kterým se nedá pomalu domluvit - to -mě vytáčelo na největší otáčky. Jako jo, uronila jsem v začátcích slzu, ale postupně už mě ty psycho- a drama- cinty přestávaly bavit a než jsem se přesvědčila k dočtení zbývající třetiny knihy, tak jsem stihla přečíst čtyři úplně jiné a daleko lepší... Poslední stránky jsem už víceméně přeskákala, protože mě to už prostě vůbec nebavilo a chtěla jsem se jen přesvědčit, že to jako fakt dopadlo podle očekávání... To Ellie byla mnohem zajímavější postava, než nějaká hysterická Joss. Pro mě celkem ztráta času...

06.05.2014 1 z 5


Krvavý písek Krvavý písek M. T. Majar (p)

No, nestačím se divit, jak je hodnocení této knížky nízké oproti prvnímu dílu... Ale když jsem si znovu přečetla komentáře, tak jsem si musela sama nadat, že jsem nereagovala například na komentář od Nel-ly, která psala, že narozdíl od Anity nechala Majarová svou hrdinku trpět. To se na mě nezlob, Nel-ly, ale buďto jsi nečetla ani jeden díl Anity, nebos to četla špatně, protože co si vzpomínám, tak Anita trpěla v každém díle jako kůň a hodně často, ne-li v každém díle, málem přišla o život. Takže tvůj koment byl mimo mísu. A vrátím se i ke komentáři uživatelky ciniminisek, která sama sebe popisuje jako knižním vzdělancem (v tom případě bych očekávala, že si nesplete 4.pád se 7., když má tolik načteno) a píše o tom, že úvahy hlavní hrdinky si v konečném výsledku protiřečí. No... Ty "sáhodlouhé" úvahy autorka popisovala tak obšírně právě proto, aby čtenář pochopil ten vývoj a jak třeba hrdinka díky tomu, že přemýšlela o nějaké věci, dospěla k odlišnému závěru. Mám za to, že jen hlupák si něco pomyslí, udělá rychlý (ne vždy správný) závěr a dál o věcech nepřemýšlí. Jindy člověka dovedou k činu odlišnému od původního záměru i okolnosti. To je přece v životě naprosto běžné, nebo ciniminisek neakceptuje nic, co se odklání od toho, co si usmyslí? A emočně strádající konec? To asi tato čtenářka neprojevuje při hádkách vztek, netrpělivost, rozpolcenost, strach nebo posléze úlevu, radost a lásku k partnerovi. Možná je tak trochu impasibilní.... Ach jo... Teď si vlastně říkám, proč jsem se namáhala reagovat na tyto konkrétní komentáře, když každému, kdo nemá mozek jen na to, aby mu v hlavě klechtal, musí být jasné, že ty komentáře jsou jednoduše scestné...

01.05.2014 5 z 5


Nemůžeš mě milovat Nemůžeš mě milovat Julie Garwood

Ještě předtím vychází Hot Shot údajně 1. července. Tam autorka podle anotace píše o Peyton (kamarádka Avery - třetí díl série). Prý se tam motá i pár z desátého dílu :)

21.04.2014 4 z 5


Vábení za soumraku Vábení za soumraku Lisa Kleypas

Tahle knížka mi připadla z prvních třech dílů této série nejlepší. V noci jsem se dusila smíchy vedle spícího manžela, když jsem četla, jak Beatrix přirovnává chování a podoby lidí ke zvířatům a kuriózní situace vyvolané právě zvířaty, bavil mě postupný vývoj vztahu mezi Harrym a Poppy a nechybělo ani menší drama, které děj okořenilo, aby z něj nebyl úplně plytký "romantický blaf" (ale možná už mi to tak připadne, že to jsou všechny romány, výjimku tvoří tituly Lisy Kleypas, pár od Nicole Jordan a moji oblíbenci Two angels od Robin Schone). Určitě doporučuju přečíst celou sérii, na tomto dílu jsem si ale smlsla nejvíce :)

23.03.2014 5 z 5


Božský cizinec Božský cizinec Christina Lauren

Hm, nebylo to špatné, ale mohlo to být lepší. Knížku jsem četla celý den, jak to šlo, v noci nonstop až do dopoledne, ale stejně to nemělo ten náboj, jako první díl. Možná proto, že tady mezi sebou hlavní postavy nešly zarputile proti sobě, ale děvkař gentleman uháněl stydlivou dračici.. Oxymorony jak sviňa, ale nemá to ten správnej náboj, jako když skoro "lítají jiskry od vrzajících zubů" postav v jedničce :)

08.03.2014 4 z 5


Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Jednodušší děj, ale šlo hlavně o tu erotiku a dialogy. Výborné na odreagování, mně se to líbilo :) A dokonce víc než druhý díl :)

08.03.2014 4 z 5


Krvavý písek Krvavý písek M. T. Majar (p)

Po přečtení tohoto dílu jsem musela u Znamení vlka stáhnout jednu hvězdičku a tomuto dala plný počet. Perfektně napsané, obrovská představivost autorky smíchaná s českým smyslem pro humor, nešla jsem spát, dokud jsem to nepřečetla. Oblíbila jsem si Yase, Ruben (nesympatický už svým jménem) je podle mě blbeček, který není ochotný kvůli svému přefouklému "alfa egu" pochopit "svou ženu" a poslední stránky na mě dolehla vlna zklamání, že si div necvrkla do prádýlka, aby si ho udobřila, když na ni ječel... Přála bych si třetí díl, kde by se Eliah vrátil a nějakým způsobem získal pozici vůdce Měsíčňanů, protože s Tori mi k sobě sedí daleko víc. Ti dva si rozuměli i bez spousty zbytečných keců a byla bych radši, kdyby jejich vzájemná přitažlivost a pouto mezi nimi přerostlo v lásku a něco mnohem hlubšího. Ruben je oproti Eliahovi jen vzteklý puberťák a takové typy mi vyloženě lezou na nervy :D
Takže suma sumárum - určitě přečtěte, věřím, že budete nadšení mnohem víc než z prvního dílu :)

06.03.2014 5 z 5


Padesát odstínů svobody Padesát odstínů svobody E. L. James (p)

Uff... První díl jsem přečetla během snad tří dnů, druhý taky, ale třetí díl louskám už pomalu třetí týden a ještě furt nemám dočteno. Je to neustále dokola, Ana buď řve, nebo souloží, Christian je buď nadržená měkota, nebo naštvanej vládce vesmíru... Je to dost únavný a nezáživný. Z těch Aniných nálad jsem měla dojem, že je těhotná. Napadlo mě si to vyhledat v textu (na pc) a když jsem se podívala na číslo stránky, kde se tohle téma začalo řešit, tak jsem šla málem pod stůl (protože je to pomale na konci, bože).... Příšerně roztahaný, klidně bych z toho vyhodila 150 stránek (v překládané verzi v pdfku je to třetina knihy, jak tak koukám na neuvěřitelných 650 stran v popisu této knihy), které jsou o ničem, erotický scény pořád dokola, mění se jenom to, jestli to dělají v posteli, na gauči nebo o metr vedle, prostě nuuudaaa... Akce začne aspoň trochu až v nějaké poslední třetině, abychom si pak zase mohli všichni přečíst, jak Ana bulí a Christian vyšiluje... V mém pomyslném žebříčku knih tohoto typu je naprostá topka BDB a Crossfire. Tohle je takový slabý odvar, navíc z vody..

23.07.2013


Hot Boys Hot Boys M. T. Majar (p)

Myslím, že to byla letos jediná knížka, kterou jsem četla (a že jich bylo přes 20) jen proto, že mě moc bavila, ne proto, že jsem byla zvědavá, jak se děj vyvine dál a jak skončí. Opravdu skvěle napsané, slovní obraty přesně vystihovaly můj smysl pro humor a pořád jsem se nepřestávala divit, jaký úžasný styl psaní má česká autorka. Vážně doporučuju, budete se bavit! :) Velké plus má u mě autorka knížky za zmínku o stripklubu Guilty Pleasures ze St. Louis (ze série Anity Blake od Laurell K. Hamilton) ;)

07.07.2013 5 z 5


Spoutaná Spoutaná Sylvia Day

hele jako ctu znovu 50 odstinu a jsem v pulce prvniho dilu a pripadne mi to furt na jedno brdo... ona desna stydlivka, on maniak a slovo "su.at" uz mi fakt leze krkem :) v prvnim dile crossfiru se tvary tohodle slova opakovaly pouze desetkrat, kdezto ve 50 shades to bylo presne 52x... docela silenost, vam povim...

29.06.2013 5 z 5


Lady Fuckingham Lady Fuckingham neznámý - neuveden

No, je to narez... myslela jsem po prvnich par strankach, ze to snad ani nedoctu, ale statecne jsem precetla a na tehdejsi dobu dosti odvazne dilko, takze hodnotim s ohledem na to, ze pred sto rokama se psalo trochu jinak nez dnes a nelze tomu uprit, ze to vyvola celou skalu emoci :)

20.06.2013 4 z 5


Obnažená Obnažená Sylvia Day

Prvne jsem precetla 50 Shades asi jako kazdej, moc se mi do tohoto nechtelo, protoze mi popravde pripadalo stejne jako 50 a kdyz jsem po case premitala o tom, co se vlastne v knize delo, oba pribehy se mi pletly dohromady... ale rozhodla jsem se precist si tuto serii znovu a je to skvele pocteni, kdyz se potrebujete odreagovat. Hlavnim hrdinum fandim, 50 Shades mi pripada takove extremni a neni to uplne ta moje noticka :)

20.06.2013 5 z 5