Kopretinka784
Stále trvám na hodnocení - kruté, drastické, ale fakt napínavé. Řadím tuto sérii ke knihám, které je nejvhodnější číst jednu za druhou. Jednak kvůli napětí, kvůli ztrátě přehledu v osobách a taky kvůli poklesu hladiny zloby na ty hajz...., co páchaly takové nechutnosti. Za mě skvěle popsané psychologické pochody. Jen doufám, že třetí díl, který jsem si dnes donesla z knihovny, odhalí nějaké rozuzlení.
Jak jsem se dostala k této knize? Hledala jsem ve vlastních zásobách knihu odpovídající výzvě č. 20. Našla jsem. Byl to Hladový oheň - 2. díl série. A protože nerada začínám číst série jiným dílem než prvním, musela jsem se prokousat tímto 1. dílem.
Po přečtení pár kapitol (aspoň že byly krátké, ne na 20 stran) jsem zvažovala, jestli takovou drasťárnu dám. Jestli knihu neodložit. Tak jsem se koukla na komentáře. No a to byla chyba. Hned v druhém komentáři bylo upozorněno, na koho si dávat pozor. Což mě dost zklamalo. Prozrazení pointy. Ale nakonec jsem se do toho začetla. Zvědavost mě hnala kupředu. Jsem dost zvědavá, kam to povede. Vzhůru do 2. dílu.
Trochu jsem se bála, aby druhý díl nezklamal. Někdy se to v sériích stává, že pokračování není tak dobré jako 1. díl. Ale bála jsem se zbytečně. Stejné napínavé čtení jako u Naslouchače. A jedeme s chutí dál.
Díky ČV jsem si v knihovně vybrala tuto autorku. Nadšená z toho, že je to fantazy, jsem nebyla. Scifi a fantazy není můj šálek čaje. Ale brala jsou to jako výzvu poznat něco jiného než jen detektivky, romantiku ... . Byla jsem velice mile překvapena.
Díky vánočnímu volnu jsem jsem se mohla pořádně začíst. A tak jsem hltala stránku za stránkou s napětím, co bude dál. Lepší než nějaká detektivka, kde lze občas předpokládat vraha. Ta krásná nevědomost co se bude dít dál. A že se pořád něco dělo. Tuto knížka řadím mezi ty, u kterých si po přečtení několika stránek musím zamluvit další díl.
Náhodou se mi do rukou dostala tato knížečka. Zaujala mě velikostí a možností splnění jedné z výzev. Něco málo jsem o Závišovi zaslechla. Od posluchačů Záviše jsem se dozvěděla, že se s tím slušně řečeno "nemaže". Měli pravdu.
Je to snad moje první nízké ohodnocení. Musím ocenit nápad psát "povídky" podle reality. Není to však můj šálek čaje, takže nehrozí (možná zatím), že bych sáhla po nějaké další tvorbě autora.
Četla jsem Dámský klub půlnočního plavání i Dámy v knihkupectví , takže jsem předpokládala krásné čtení. A nemýlila jsem se. Zajímavý příběh, jeden by čekal, jak si ženy "půjdou po krku" a ono se to vyvinulo úplně jinak.
Už se těším na další autorčinu knihu.
Tak jsem přemýšlela, kterou knihou začnu letošní výzvu. Nahlédla jsem do vlastních zásob a objevila zapomenutou nepřečtenou útlou knížku.
Kdyby byla možnost dát víc než pět hvězdiček, ohodnotila bych tento mistrův počin více hvězdičkami. Tak můžu jen slovy chválit. Pro mně je pan Svěrák opravdu mistr. Jak krásně si hraje s českým jazykem. Mně tahle sbírka dopisů pohladila po duši.
Od této úspěšné autorky jsem zatím přečetla jen 3 knihy (což je kapka v moři jejích knih) a všechny jsem hodnotila minimálně 3 *. Takže v hodnocení tohoto příběhu pokračuji stejným způsobem. Romantický příběh o síle ženy odejít od muže, sice bohatého, ale tyrana. Nejenže dokázala odejít, ale i začít znovu a žít podle svých představ. Dalo se předpokládat, že se v jejím životě objeví nový muž a že ji tyran najde, ale stejně se to pěkně četlo. A trochu těch "věcí mezi nebem a zemí" vůbec nebylo na škodu. Už teď jsem zvědavá na druhý díl.
Byla jsem zvědavá na tuto knížečku. Musím přiznat, že ji jako pohádky pro malé děti nevidím. Pro rodiče spíš. Ale jako unavený rodič bych večer sáhla po jiném žánru. Ano, jsou tam moudra. Ale pochybuji, že by je tak tříleté dítě pochopilo. Spíš bych to viděla na čtení rodič + dítě do 10 let. Snad.
Je hezké, že pan Viewegh zkusil i něco jiného. Ale podle mě pohádky tohoto typu nejsou to pravé ořechové.
Další případ Joona a Sagy, který už nastínil konec předchozího případu. A že bude zajímavý, to je u Keplerů samozřejmost. Tentokrát jsem byla zvědavá, kdo je vrah a co ho k tomu vedlo. Někdo by řekl zbytečně zdlouhavé, rozsáhlé... .Ale mně to prostě do případu zapadalo. Už se těším, co bude dál.
Díky náhodě jsem se nečekaně rychle k této knize dostala. A s chutí se pustila do čtení. Musím ale přiznat, že první díl jsem hltala víc. Děj se mi táhl, dalo se předpokládat, že noční akce se budou u sklenky vína a večeře rozebírat. Mírný posun tam sice byl (větší aktivity ducha, sblížení některých postav, pracovní úspěchy), ale za mě to byla taková nastavovaná kaše. Přesto jsem zvědavá na poslední díl.
Příběh začal zajímavě. Čekala jsem, že původní plán Phoebe se změní. Byla jsem zvědavá, jak to zamíchá s osudy ostatních. Líbilo se mi, jak autorka pomalu odkrývala životy svatebčanů. Mně se kniha líbila a mohu ji jen doporučit.
Kniha mi byla doporučena. Jak mám ve zvyku, nečetla jsem o čem je ani komentáře. Užívala jsem si, jak se děj rozvíjí a fandila Sonye. Pořád jsem čekala nějaké komplikace. Před poslední kapitolou jsem si říkala, že komplikace bude závěr. Tak zajímavý příběh bude mít nějaký uspěchaný konec. A taky jo. Pokračování příště. Nezjistila jsem si, že se jedná o první díl. S nadšením jsem se tedy rozhodla zamluvit si v knihovně hned 2.díl. A pak přišlo zklamání - 2. díl ještě v knihovně není. Tak budu doufat, že jim ho přinese Ježíšek a bude co nejdřív k dispozici.
Po dlouhé době se mi dostalo do rukou další pokračování Aristokratky. Měla jsem obavy, o čem to bude. Protože ne vždy jsou pokračování úspěšná. Ale obavy po přečtení pár stránek byly zbytečné. Bavila jsem se stejně jako u prvního dílu. Řekla bych, že nápad vrátit se do minulosti postav vůbec nebyl špatný.
Moje první kniha této autorky. Zajímavé téma. Tím, že jsem byla od četby často odtržena jinými aktivitami, jsem měla problém s časovými skoky. Jako plusové body beru přiblížení nelehkého života v této oblasti.
Každopádně, pokud se mi do ruky dostane nějaká knížka této autorky, určitě si ji přečtu.
Druhý díl série byl pro mě zajímavější než první, asi to způsobili duchové. Krásně popsané tajemné? úkazy. Proč ne, jsou věci mezi nebem a zemí, některé lze logicky zdůvodnit, některé .... .
Už se těším na zážitky z dalšího dílu série.
Poštěstilo se mi začít prvním dílem série. A hned mě nadchnul. Kromě zajímavého příběhu jsem si rozšířila zeměpisné znalosti a hledala informace o tomto ostrovu. Už se těším na další díly.
Moje první kniha této autorky a pochopitelně první ze série. (Třeba se v knihovně objeví i první díl.)
Nicméně vrchní inspektor na mě celkem zapůsobil, zajímavá zápletka, žádné krvavé detaily a dokonce zapojení několika Čechů do děje. Nezařazuji mezi knihy, od kterých se nemůžu odtrhnouty, ale ráda bych si přečetla i další díly série.
Knížku mi doporučila paní knihovnice. První věta příběhu (a vlastně celá první kapitola) naznačila, že to bude zajímavé čtení. A taky že bylo. Opravdu silný a uvěřitelný příběh. V kolika rodinách se děje něco podobného? Kolik dospělých má traumata z dětství?
Knihu jsem s sebou měla na celodenním pobytu ve wellness a to bylo štěstí. Nerušily mě aktivity jako vaření, úklid, .... a večer bylo dočteno.
S každou kapitolou děj odhaloval další a další tajemství. A některé pasáže a některé postavy mi dost zvyšovaly krevní tlak. Byla jsem zvědavá na závěr a ten se povedl. Věřím, že se nad ním může někdo pohoršovat, ale v dnešní době, nic neuvěřitelného.
Už se těším na další autorčiny příběhy.
Moje druhé setkání s autorkou. Opět se mi do rukou dostal nejdřív 2. díl, který mě celkem zaujal a tak jsem si objednala díl 1..
Tak to tedy byla jízda. Přiznávám, že po "klidných " českých detektivkách ( Klevisová, Horová) tohle byla jízda. Nejsem vyznavač rozsáhlých popisů ( krajiny - 4 stránky, osoby až do 4. kolene 3 stránky ... ), ale někdy je to nezbytné a do děje to sedí. Tady se mi poprvé stalo, že jsem některé odstavce s detailními popisy (ne přírody) přeskočila. Až jsem si říkala, kde se to v autorech bere - podrobné popisy různých hrůz. A co v autorkách?
Ale né že bych knihu odložila, zvědavost mě prostě hnala dál. Už jsem si říkala dobrý, tak to bych nečekala, ale poslední kapitola mi zvedla tlak. Byla jsem rozhodnutá, že další díl už objednávat nebudu. Ale obávám se, že až se po čase v knihovně objeví, sáhnu po něm.