Dům na útesu

Dům na útesu https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482292/bmid_tajemstvi-z-cornwallu-dNS-482292.jpg 4 26 7

Jeden dům, dvě ženy, a rodinná tajemství, úzkostlivě skrývaná po generace, mohou znovu ožít… Rebecca se po smrti své matky probírá jejím prázdným bytem. Začne dopisy, které se hromadí na rohožce, a najde obálku označenou poštou z Cornwallu. V ní se nachází dopis, který navždy změní její život: zoufalou prosbu matčiny starší sestřenice Olivie o pomoc při záchraně jejího milovaného domu. Rebecca se únikem do Chynalls rozhodne vyřešit i svou životní situaci, na místě nicméně zjišťuje, že se dům hroutí od základů a že Olivia uvízla v nemocnici bez naděje na propuštění, dokud její dům nebude znovu obyvatelný. Jakkoliv vyděšená Rebecca je, do práce se pustí se vší vervou. Jak ale odlupuje vrstvy barvy, omítky a špíny, odhaluje též tajemství pohřbená více než sedmdesát let. Tajemství z doby, kdy byla Olivia mladá, zuřila druhá světová válka a za každým rohem číhalo nebezpečí a romantika… Fascinující příběh procházející generacemi o odvaze mladé ženy tváří v tvář válce a o tom, kam až je schopna zajít, aby ochránila ty, které miluje, před těmi nejnečekanějšími nepřáteli.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Česká citadela
Originální název:

The Sea Gate , 2020


více info...

Přidat komentář

Kopretinka784
01.03.2024 4 z 5

Moje první knížka od této autorky a zapsala se dobře. Propletené příběhy hlavních hrdinek se hezky četly, nechybělo dokonce napětí (místy větší než v některé detektivce). Překvapivý konec bych ohodnotila slovy: " Ale ne, opravdu? To není možné!" Ale je, v příběhu je možné všechno.

zvetrnehurky
01.02.2023 3 z 5

Rozvleklá, utahaná. Příběh fajn, ale šlo by ubrat tak polovinu stran.


Szilvia1
18.10.2022 5 z 5

Příběh byl pěkný,bylo tam tajemství,které postupně vyšlo na povrch ale byla tam i láska za války,která byla zmíněná jen povrchně.Četla se pěkně,doporučuji.

Arwen777
30.07.2022 4 z 5

Souhlasím s předchozími komentáři, příjemné čtení, lehce líznuté válkou s pohledem zase z trochu jiné strany.
Dva mírně romantické příběhy, jeden ze současnosti, druhý z minulosti, spojené příbuzenskou vazbou a podobnými rysy. Najdete tu složité rodinné vztahy, zlobu a závist, lásku, dopady války, ačkoliv nezuřila přímo na místě, kde se kniha odehrává, a také jednu nevrlou stařenku, kolem které se vlastně celý příběh zamotává. A tak se jedno dávné tajemství postupně dostává na povrch. A jak už to bývá, ovlivňuje i současné osudy.
Hezké čtení na dovolenou, doporučuji ženám.

bookcase
22.07.2022 4 z 5

Hezké čtení, můj oblíbený Cornwall, dvě časové linie a příběh plný lásky i nenávisti.

essene
10.05.2022 4 z 5

Také doporučuji,příjemné čtení

AlenaF
24.12.2021 4 z 5

Pěkná oddechovka. Současnost namíchana s trochou minulosti, romantikou a téměř detektivní zápletkou. Příběh mě upoutal, pobavil. Doporučuji k přečtení.