kimChristopher kimChristopher komentáře u knih

☰ menu

Zachraň nás Zachraň nás Mona Kasten

Série z Maxthon Hall je nesmírně krásná. Moc jsem si tu jízdu užila. Zamilovala jsem si celý příběh a jeho všechny postavy. Škoda, že tohle byl poslední díl.
Mona Kasten znovu dokázala, jaká úžasná spisovatelka je!
Doporučuji!!

10.03.2023 5 z 5


Zachraň se Zachraň se Mona Kasten

Nedokážu uvěřit, že i druhý díl mě zcela dokázal vtáhnout do děje. Ze začátku to bylo slabší, ale stále se to zlepšovalo. Po dočtení jsem si hned musela půjčit 3. díl.
Jediná má výtka je oslovení "maminka a tatínek". Neříkám, že je to špatně, někdy to tam hezky pasovalo. Jenomže když se otec chová jako idiot, tak bych si nedokázala představit, že by mu děti stále říkali "tatínku". Ale vím, že nejsem sama, koumu to vadilo.
Přesto se těším na další pokračování.
Doporučuji!!

25.02.2023 5 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

(SPOILER) | ️ může obsahovat drobný spoiler ️ |
Právě teď po dočtení poslední strany se mi vůbec nedostává slov. Sarah J. Maas napsala neuvěřitelný skvost. To, jak dokázala mezi řádky dostat a vyjádřit tolik emocí a pocitů, kterých se mi při každém přečteném slově dostávalo, je neskutečné. Jedná má výtka je počet stran, díky němuž jsem se asi uprostřed knihy lehce zasekla. Stejně si tato kniha si zaslouží 5/5 ⭐.
Druhý díl začal plynule jako tekoucí pramínek, ale s každou stranou a kapitolou se příběh stával divokou vodou, která mě unášela s pocitem naprostého nevědění co se stane. Přesto jsem si to náramně užila a dala bych všechno na světě, abych tuto sérii začala číst od začátku. Nejvíce bych si ale přála, abych to kouzlo, moc a sílu a hlavně tu chemii mezi Feyre a Rhysem mohla prožít doopravdy.
Ale to je snad sen každého snílka a knihomola, ne?

10.02.2023 5 z 5


Destrukční deník Destrukční deník Keri Smith

Knihu jsem v ruce nikdy neměla a ani se k tomu nechystám. Naprosto nechápu, proč by mělo existovat něco jako "pojďme vzít tuhle knížku a totálně ji zničit"!
Už jenom z principu nemůžu porozumět tomu, že se vůbec někdo odváží něco udělat KNIZE kvůli úkolů. Navíc co dostanete z toho, že jste úkol splnili? Dobrý pocit?
Další věc je, že je to zbytečné plýtvání papíru. Ale jak už tady @capricorn__ říkal, tak autorka určitě vydělala dost peněz za prodej tohohle deníku.
Pár úkolů jsem viděla a zdají se docela vtipné, ale stejně by mne nepřinutili je plnit. Už odmalička mám "ochranářskou vlastnost" vůči knihám a i knihu, do které se dalo malovat, jsem si jen z radosti pročítala.
Za mě je tato kniha úplně zbytečná a jen pro "pobavení duše a zasmání se", ale jinak nevidím žádný jiný úžasný důvod, proč si tuto knihu kupovat. I když jsem bohužel její cílová skupina... :/

04.01.2023 odpad!


Čtenářský diář 2023: Databazeknih.cz Čtenářský diář 2023: Databazeknih.cz Daniel Fiala

Krásný dárek na Vánoce, moc mě potěšil. Design je nádherný jak zvenku, tak zevnitř. Těším se až si do něj bude zapisovat věci, které budu muset udělat a taky Čtenářskou výzvu. Doporučuji!!

26.12.2022 5 z 5


Zachraň mě Zachraň mě Mona Kasten

Já nemám slov. Ze začátku mi kniha připadala jako něco úplně jiného než jsem si navykla u série Znovu. Myslela jsem si, že mě bavit nebude.
Opak byl však pravdou. Příběh se pomalu, ale jistě rozjížděl a stálé nabíral na rychlosti. Všechny emoce, které jsem cítit měla, se ke mně dostavily a hned byl příběh lepší.
Vůbec nevím jak si mám vysvětlit ten konec. Nutně potřebuji další díl s perfektní a úžasnou Ruby a nevyzpytatelným idiotem Jamesem. Těším se na další díl a rozuzlení příběhu, který se dost zamotal :D. Doporučuji!!

10.12.2022 5 z 5


Snít znovu Snít znovu Mona Kasten

Jsem maximálně spokojená. Je to přesně to co jsem očekávala. Je pravda, že všechny díly série Znovu byly založené na tom samém, přesto to byla fajn oddechovka. Pěkný konec série. Doporučuji!!

28.11.2022 5 z 5


Koláčky a spiklenci Koláčky a spiklenci Theo Addair (p)

(SPOILER) Druhý díl byl napínavý a zajímavý. Dani byl milý a snažil se vše brát na svá bedra a Kitty byl jen nešťastný. Snahu kamarádů cením, bylo to moc hezké. Usmíření bylo fajn a vyřešení toho hlavního problému byl celkem překvapivý. Doporučuji!!

21.11.2022 5 z 5


Povídky z jedné kapsy Povídky z jedné kapsy Karel Čapek

Knihu jsme měli jako povinnou četbu ve škole a nebavila mě. Příběhy byly vcelku zajímavé, ale musela jsem se do čtení nutit, abych četbu splnila. Proto dávám 1 hvězdu.

21.11.2022 1 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Přestože jsem se ze začátku ke knize moc neměla, absolutně jsem se ji zamilovala!
Kuráž, kterou Feyre měla, bych v životě nesebrala. A tohle se mi na ní líbilo, jak jednala podle sebe.
Jsem ráda, že jsem na tuhle knihu nezanevřela ještě před čtením a brzy se určitě objeví v mojí skromné knihovničce :).

10.11.2022 5 z 5


Real Terysa Real Terysa Tereza Kovářová

Zakoupeno a přečteno minulý rok. Velmi milá a zábavná kniha z pohledu youtuberky ze světa za kamerou, který je nám některým neznámý :).

22.10.2022 5 z 5


Koruna Koruna Kiera Cass

(SPOILER) Už mám pár románů přečtených a někdy se stane, že ten nejnepravdepodobnější člověk je ten, koho postava hledá k sobě. Ale tak tomu občas je i v životě, že ano :D.

Ovšem v této knize jsem tak nějak tušila, že ta spřízněná duše bude právě náš milovaný Eikko. Moc jsem tomu nepřikládala váhu a tak trochu jsem to nečekala.

Byl to velmi milý a poutavý příběh plný hezkých momentů, ale zároveň i menších zvratů. Ale bez těhle věcí by kniha - ale i život - nebyl zajímavý.

Jsem moc ráda za tento příběh a taky za celou sérii Selekce a tak nějak nemohu uvěřit, že to je "definitivní" konec. Je to jako kdyby mi odešel kamarád nebo bych ztratila něco důležitého v mém životě. Hodně mě Selekce bavila a byla pro mne emočním zážitkem a mrzí mě, že pokračování není.

Bylo to pěkné, klidné čtivo a absolutně jsem si to zamilovala. 100% doporučuji!!

13.10.2022 5 z 5


Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kiera Cass

Moc se mi líbilo toto zpracování knihy z pohledů postav, které se v Selekci o objevily. Určitě bylo fajn nahlédnout do jejich životů a jak se s nimi vypořádali. Doporučuji!!

07.10.2022 5 z 5


Dcera Dcera Kiera Cass

Upřímně jsem nečekala, že tahle kniha bude vyprávěna z pohledu Eadlyn. Příjemně mě to překvapilo.
Ale vadila mi její osobnost. Připadala mi chladná. Někdy tomu tak nebylo. Například druhá polovina knihy byla už podstatně lepší. Chápu, že je těžké si pustit některé lidi více k sobě - navíc když je jich 35 a jsou vám úplně cizí. Ale přesto si myslím, že lásku potřebuje každý :3
Stejně to bylo hezké čtení a těším se na Šťastně až na věky a konečně Koruna.
Doporučuji!!

30.09.2022 5 z 5


První První Kiera Cass

America je bojovnice a všechny strasti statečně překonala. Příběh přinesl mnoho emocí, hlavně pláč - ať už slzy štěstí nebo smutku. Tahle kniha ve mě zanechala stopu a dlouho na ni nezapomenu. Nemůžu se dočkat na další díl. Rozhodně doporučuji!!

24.09.2022 5 z 5


Dědečku, vyprávěj o Praze Dědečku, vyprávěj o Praze Ladislav Špaček

Velmi pěkná kniha. Bohužel mě tolik nebavila, už to asi není nic pro mě, ale pro menší děti. Proto dávám jen 4/5. Někdy jsem se musela trochu přinutit, abych knihu už dočetla, ale vždycky to bylo fain. Na téhle sérii Dědečku vyprávěj jsem vyrostla, takže tohle bylo milé pokračování.
Rozhodně doporučuji dětem, kterým nevadí dějepis a rádi se z historie dozví třeba něco nového zábavnou formou dědečka a jeho vnučky Viktorky.

19.09.2022 4 z 5


Elita Elita Kiera Cass

Velmi fajn pokračování příběhu. Chápala jsem dilema od Americi a všechno jsem prožívala s ní. Nemohla jsem se od příběhu odtrhnout, musela jsem stále číst dál. Těším se na třetí část. Doporučuji!!

08.09.2022 5 z 5


Doufat znovu Doufat znovu Mona Kasten

Velmi roztomilý příběh o Everly a Nolanovi. Zamilovala jsem se do obou postav. Ta síla emocí, kterou mi kniha dala byla úžasná. Nemůžu se dočkat na poslední knihu partičky z Woodshillu. Doporučuji!!

04.09.2022 5 z 5


Cítit znovu Cítit znovu Mona Kasten

Třetí díl série Znovu byl lepší než jsem čekala. Plno zvratů a nečekaného najdete právě v této knize. I ten na pohled nejsilnější člověk - jako právě Sawyer - je citlivý a potřebuje lásku. A jsem ráda, že ji našla. Knížka skončila happy endem. A jestli vás zajímá jaká ta cesta byla, neváhejte číst.
Doporučuji!!

22.08.2022 5 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Miluju!!! Nikdy jsem nečetla tenhle fantasy žánr, ale wow, tohle je hodně dobré. Zamilovala jsem se do Americy, je ti opravdu milý a úžasný člověk. Přestože žijí v takové zemi, v jaké žijí. Aspen a Maxon jsou oba dva opravdu milí takže perfektně chápu její dilema.
Miluji tuhle knihu a potřebuji nutně další díl.
Doporučuji!!

19.08.2022 5 z 5