Čtenářský diář 2023: Databazeknih.cz

Čtenářský diář 2023: Databazeknih.cz https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497809/bmid_ctenarsky-diar-2023-oficialni-diar--onH-497809.jpg 4 80 45

Čtenářský diář 2023 Databáze knih – nejlepší parťák nejen v organizaci čtenářského roku 2023! Tento týdenní diář v sobě ukrývá dostatek prostoru na vaše sny, plány a úkoly, najdete v něm také všechna témata nové Čtenářské výzvy. Najdete v něm i čtenářskou anketu, ve které odpovídají významní čeští autoři (Alena Mornštajnová, Kateřina Tučková, Jáchym Topol, Michal Viewegh,...) a na závěr dokonce i jedna oblíbená autorka zahraniční.... celý text

Přidat komentář

simca9342
30.12.2023 5 z 5

Úžasná věc, jsem ráda že jsem ji začátkem roku dostala od známé. Tohle mě vlastně nalákalo k založení zdejšího profilu na DK a začala jsem plnit výzvu. Tu jsem před několika dny úspěšně dokončila, sice na poslední chvíli, ale přece :)
Tento rok mě s DK hodně bavil, jsem zvědavá, co přinese další výzva.

CAM
29.11.2023 5 z 5

Oblíbila jsem si čtenářské diáře jak r.2022, tak r. 2023 a je mi líto, že r. 2024 nebude. Za mě nemají chybu. Za vydáním těchto diářů je kus skvělé práce a já za to děkuji.


Pentlička
06.11.2023

Miluju čtenářský diář DK, je prostě báječný. Líbí se mi, že byl jiný než první a líbil by se mi i další diář, klidně zase jiný, klidně i podobný, hlavně nějaký. Pořád ho vyhlížím a doufám, že se objeví.

m_martina
23.08.2023 5 z 5

Koupila jsem si tento diář už v září minulého roku, ale samozřejmě ho s sebou nosím celý tento rok. A moc se mi líbí, i když je trochu větší. Čtenářskou výzvu sice neplním, ale používám ho za jiným účelem. Jen mne mrzí, že na rok 2024 se už asi podobný diář nechystá?

MakiMel
13.02.2023 3 z 5

Zpětná vazba: (snad pro případné vylepšení) více místa je super, zvýraznila bych názvy měsíců, je to trochu nepřehledné a vynechala bych úplně vložené medailonky autorů (dala bych je na začátek nebo na konec, případně jen na jedno místo uprostřed), když člověk počítá týdny (směny), tak to plete. Chybí mi poutko na tužku. Obal se mi líbí víc než ten minulý. Rozhodně si pořídím i další ročník, díky za něj.

ajamato
28.01.2023

Ne vše, co je vylepšené, je vylepšené k lepšímu. Za mě chybí poutko na tužku, druhá záložka. I obálka je taková nijaká. Dětská výzva pouze pro jednodětného rodiče čtenáře. Loňským jsem byla nadšená, letos rozpaky. Ale dostala jsem darem, tak využiju. Letos si napíšu Ježíškovi o něco jiného.

LadyCharlene
23.01.2023 2 z 5

Po užívání musím změnit hodnocení: Diář je dosti nepřehledný, měsíce nejsou výrazné, takže na první dobrou člověk nevidí, o jaký měsíc se jedná, fakt, že jsou řádky velmi široké přidává na nepřehlednosti, víkendy nejsou zvýrazněné. Diář je celkově takový mdlý a nevýrazný. Samozřejmě hlavním důvodem koupě byla Čtenářská výzva, a vzhledem k tomu, že jsem našla zalíbení ve scrapbookingu, tak to zvládnu, ale příští rok si diář rozmyslím.

DominaCZ
19.01.2023 5 z 5

Chudák diář. Minulej rok jste békali, že je tam málo místa.
Tak místa přidali a zas jecite, že je ho tam moc.
Že změnili obálku. Že do tématu o knihách si dovolují dávat rozhovory o autorech nebo jejich ilustrace a data narození.

Jste prostě urýpaní nespokojenci.
Kupte si svůj čistej diář a VYTVOŘTE SI VLASTNÍ ČTENÁŘSKÝ!!!
Já ho vítám tak jak je protože místo potřebuju.

Slot na propisku se dá koupit za pade.

padajicidvere
18.01.2023 1 z 5

Mně osobně víc vyhovoval diář pro rok 2022. U tohoto se mi nelíbí celkový vzhled, stejně tak jeho grafika. Rozhovory s českými autory mě vcelku nezajímají, podobně jako samotní autoři.. Linky poznámek jsou za mě zbytečně nafouklé a nedávají mi smysl. Chybí mi druhá záložka a poutko na tužku.

dlabikk
06.01.2023 4 z 5

Obálka diáře se mi líbí víc než loni, ale uvnitř je to naopak. Řádky u poznámek jsou jednou tak veliké proč? Oceňuji, že jsou uvnitř rozhovory se spisovateli, je to přece tématické. Jediné, co mne ale opravdu hodně (jakože maximálně) vadí je, že diář není stejné velikosti jako loňský. Pokud bych se rozhodla mít je jako sběratelskou edici (což se chystám), byla bych ráda, aby výška diářů byla do budoucna stejná. Hold se musí počítat s tím, že i mezi čtenáři jsou autisté :o)))

Jančislava
05.01.2023

Diář jsem si nakonec koupila a moc se mi líbí. Nicméně více se mi líbil loňský diář, uvnitř mi přišel zajímavější a tady mi chybí poutko na tužku. Rozhovory uvnitř se mi vcelku líbí a řádky taky.

Miss Utahraptor
01.01.2023 2 z 5

Zvenčí srovnatelný, zevnitř horší než loňský diář. Každých pár stránek šeredná držka s absolutně nezajímavým rozhovorem (Kdybych chtěla číst "poutavé" rozhovory s autory, vygooglím si je.) a řádky na poznámky dvojnásobné, tudíž na úrovni písanky první třídy. Jo, a záložka je jen jedna... Doufám, že příští rok se vrátí k předešlému schématu.

Kopretina
26.12.2022 4 z 5

Letos jsem si nechtěla koupit tento diář a dokonce řekla Ježíškovi o jiný, který se opravdu objevil pod stromečkem. Ale pak jsem v Šumperku v knihkupectví na tento diář narazila, dvakrát si jej prohlédla a jiný Ježíšek mi jej nadělil. A jsem ráda, líbí se mi.

kimChristopher
26.12.2022 5 z 5

Krásný dárek na Vánoce, moc mě potěšil. Design je nádherný jak zvenku, tak zevnitř. Těším se až si do něj bude zapisovat věci, které budu muset udělat a taky Čtenářskou výzvu. Doporučuji!!

Lienilda
25.12.2022 5 z 5

Čtenářský diář 2023 jsem si neměla v plánu kupovat, protože za a) ten pro rok 2022 jsem měla doma a moc se mi nelíbil, za b) jsem ho jako diář stejně nepoužívala, máme doma rodinný plánovací kalendář na stěně.
Ježíšek měl ovšem jiný názor a pod stromečkem jsem nový diář objevila, dnes si ho pročetla a musim ho opravdu moc pochválit... Obálka za mě super, obsah a členění vynikající, krátké rozhovory super, malůvky u narození spisovatelů boží (aspoň člověk trochu popřemýšlí k čemu to patří). Hodnotím velice kladně a když se mi tak líbí, přece si tam sem tam neco zapíšu.

josska
25.12.2022 5 z 5

Mě se líbí moc,,líbí se mě i letošní,,používám ho jen na knihy a dění okolo knih,,mám i myslím dva jiné ve spoluprací s KJM,byly tam temata k výzvě,,vše mám schované,popsané,,podepsané,,je to vzpomínka,a ten na rok 2023 je zajímavý jak graficky tak obsahově,,těším se na výzvu,zapisování a hlavně na čtení,,pojede se mnou i na Svět knihy atd,,Databázi knih děkuji za to ,,že je a co pro nás dělá,zlepšuje a chystá,,,DÍKY

fvalek
23.12.2022 1 z 5

Neberte to jako nějakou hroznou kritiku, Databázi miluju, diář používat budu, ale možná právě proto, že jsem tu pečený vařený si dovolím napsat to dost natvrdo, ale myslím, že dost konstruktivně bez jakéhokoliv hněvu, zášti nebo afektu.

Tohle je můj druhý diář a musím bohužel říct, že ten první pro mě byl lepší a tohle je docela výrazný downgrade. Loňský diář se mi líbil víc už jen z estetického hlediska. Klasické barvy Databáze knih, panáček... Tenhle motiv staré knihy se mi nelíbí a v podstatě nemá žádný význam. Není spojený ani s Databází, ani v sobě nemá možná zamýšlenou eleganci a tajemství. Co se týče vzhledu a funkčnosti, hodně mi chybí gumička na propisku, protože teď musím do tašky házet i propisku zvlášť a často na ni zapomenu nebo se někam ztratí a nemůžu si pak něco rychle spontánně zapsat.

Co se týče vnitřku, tak sice neholduju 99 % autorů, kteří udělali rozhovory, ale chápu, proč tam jsou. Nicméně ten vzhled jejich rozhovoru, na té hnědé divné barvě, fotka předělaná do kresby... Je to nehezké, nelíbivé a působí to jako hrozný kýč. Když už tedy musí každý měsíc být rozhovor, udělejte to elegantně a s hezkou fotkou autora, ne takhle špinavě s překreslenou fotkou, co vypadá jako nepovedený filtr. Rozhovory jsou navíc každý měsíc vražené mezi dny, což je hrozně matoucí, protože často před rozhovor započínající měsíc skočí dny daného měsíce. Máte tam třeba 31. května - 6. června a pak rozhovor a pokračuje se 7. června a dál (ty měsíce si teď domýšlím, nemám to před sebou konkrétně). Když už tedy rozhovor započíná daný měsíc, tak by měl být měsíc ukončený k 30./31. a další měsíc začít 1. až po rozhovoru. Co se ještě týče vnitřní extra části, tak oceňuji čtenářskou výzvu, tipy a možnost si zapsat, co budu číst, ale na konci mi chybí víc takovýhle speciálních stránek... Sice mi nikdy nestačila políčka v knihách, co si chci koupit, ale člověk se prostě těší, že si kromě týdenního plánu napíše i něco extra, i kdyby tam byly tipy na knihy, nejlepší knihy, knihy co chci koupit, kvíz o knihách, prostě víc obohatit tu nediářovou část, která je letos ještě menší.

Samotná diářová část mě bohužel taky zklamala. Lépe vypadá levá strana, kde konečně u čísla dne je dost místa na zápis čehokoliv a není to zacpané narozeninami autorů, které letos dostaly své místo tam, kde nepřekáží. Pravá strana je ale katastrofa. Dva velké řádky na den mi nestačí, rozdělil bych je na 4 menší (o víkendu třeba 3, aby to vyšlo velikostně). Pořád je pro mě lepší napsat si důležitou věc přes dva řádky a mít tu možnost, než si nějakou zbytečnou věc jako třeba "placení tarifu" muset psát přes půlku dne. Ty řádky jsou zbytečně velké a je jich málo.

Chápu, že tohle má každý jinak a každému vyhovuje něco jiného, ale hodně porovnávám s prvním diářem. I ten měl své mouchy a čekal jsem, že se spíš vyřeší, než že se nadělají další. Diář samozřejmě používat budu a nějak si ho přizpůsobím podle svých představ, ale nějaké tipy mám, třeba je autor využije nebo prostě zapadnou do komentářů, to je už jedno. :)

- Zachovat decentní vzhled spojený s Databází knih, protože tu máme rádi. Diářů, co vypadají jako staré knihy jsou tuny, ale Databáze má svůj ustálený vzhled a typické prvky, které vyhledáváme a máme rádi.

- Vyšperkovat diář nejen po stránce rozhovorů a narozenin autorů, ale třeba přidat i nějaké interaktivní prvky, více seznamů kopírujících kategorie profilů tady, přidat např. svůj čtenářský profil, přidat rozhovor sám se sebou (jaké mám oblíbené žánry, jaká je moje srdcová kniha, půjčuju si nebo kupuju knihy apod.), přidat třeba ke každému měsíci nějakou knižní otázku, sem tam malý obrázek, obohatit některé týdny hádankou, citátem nebo vtipem. Udělat si reflexi měsíce - nejlepší kniha uplynulého měsíce apod. Na téma knihy je toho spousta a tenhle diář v sobě děsivě chaoticky spojuje decentní prázdno a přehnané, přebarevné, přeilustrované rozhovory.

- V diářové části levá strana super, pravá strana si zaslouží více tenčích řádků.

- Celkově bych to udělal, jako že si s námi diář povídá... Určitě by se našlo u některých týdnů místečko na bublinu s otázkou "Co zrovna čtu?", "Jakou knihu si chci koupit?", v prosince třeba "Kupuju někomu knihu na Vánoce?", "Jakou knihu bych si nejvíc přál?" apod. Je to takové milé a pozorné a hodí se to k tématu knih a Databáze. Stačí maličké políčko na odpověď. Ať je diář tak trochu naší knihou.

Bohužel mi přijde, že diář 2023 ztratil veškerou esenci Databáze knih a někdo si s ním tak moc hrál, až si přehrál... O to víc zpětně oceňuji diář 2022, který byl proti tomuhle vážně úžasný, přátelský a příjemný. A chybí mi.

Marekh
23.12.2022 5 z 5

Poprvé vlastním čtenářský diář z Databáze knih. ČTENÁŘSKÝ DIÁŘ 2023: Databazeknih.cz je moc pěkně zpracovaný a já jsem z něj nadšený. Určitě se zúčastním ČTENÁŘSKÉ VÝZVY 2023. Již přemýšlím o knihách, které bych do čtenářské výzvy zařadil. Čtenářskou výzvu 2022 mám už splněnou. Líbila se mi také DĚTSKÁ VÝZVA, která sice ještě není přímo zařazená v Databázi knih, ale to nevadí. Možná tuto výzvu budu také plnit.

V diáři nalezneme Úvodní slovo zakladatele Databáze knih, v diáři si můžeme zaškrtávat přečtené knihy z čtenářské výzvy a dětské výzvy. Nalezneme v něm rozhovory českých spisovatelů a jedné zahraniční autorky, které jsou umístěny na barevné dvojstraně. Od některých uvedených autorů jsem prozatím ještě žádné knihy nečetl (např. Miloš Urban, Petra Soukupová aj.).

Na počátku diáře nalezneme dvojstranu s kalendářními týdny jednotlivých měsíců. Diář je tvořený jednotlivými dny v daném týdnu. Prostor na vlastní poznámky je dostačující jak na levé straně, tak také na pravé straně, kde máme větší řádkování, což vůbec není na škodu. Líbilo se mi, že jsem v diáři našel jména spisovatelů (českých i zahraničních, klasiků i současných), kteří se v daném dnu narodili (např. J. D. Salinger – 1. 1. 1919, Božena Němcová 4. 2. 1820 aj.). To se mi hodně líbí.

V úplném závěru se nachází prostor na naše vlastní poznámky.

Diář má pěknou obálku a celkový design je pěkný. Diář obsahuje také žlutou látkovou záložku. V zadní části se nachází gumička.

Tento diář si asi ponechám jen doma, budu si do něj zapisovat poznámky.

Databáze knih patří mezi moje nejoblíbenější literární servery. Jsem rád, že existuje. Pokud provozovatel bude číst moje řádky, rád bych se přimluvil za půlhvězdičkové bodování knih. Mnohdy by mi to usnadnilo hodnocení, a navíc by to zpřesnilo hodnocení knih. Tak časem možná vyslyší moje prosby a také ostatních čtenářů za tuto možnost hodnocení. :)

Přeji Databázi knih hodně úspěchů do dalších let a hodně spokojených uživatelů a já se budu těšit na další diář, který vyjde v příštím roce.

Terezinka890
10.12.2022 4 z 5

Krásně zpracovaný.

ivzu77
08.12.2022

Dnes jsem si konečně diář pořídila u nás v Knihy Dobrovského. Líbí se mi moc, už přemýšlím o knihách do ČV 2023 a každá dvoustrana s ilustrací českých autorů a minirozhovor jsou skvělý nápad.
Blahopřeji Databázi k narozeninám ... :-)

Štítky knihy

diáře, zápisníky čtenářský deník rok 2023 čtenářská výzva čtenářská výzva 2023 Databáze knih

Autorovy další knížky

Daniel Fiala
česká, 1987
2022  81%Povídky, které pomáhají
2022  77%Čtenářský diář 2023: Databazeknih.cz

Kniha Čtenářský diář 2023: Databazeknih.cz je v

Přečtených71x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených11x
Knihotéce50x
Chystám se číst5x
Chci si koupit58x