Dědečku, vyprávěj o Praze

Dědečku, vyprávěj o Praze https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489947/bmid_dedecku-vypravej-o-praze-lSl-489947.jpg 4 14 7

Knížka Dědečku, vyprávěj o Praze navazuje na ucelenou řadu knih o laskavém dědečkovi a jeho zvídavé vnučce Viktorce. Tentokrát se vydáme na procházku Prahou. Budeme se seznamovat s jejími památkami, uličkami, romantickými zákoutími, významnými budovami, ale i s důležitými pamětihodnostmi. Dědeček vypráví Viktorce a jejím kamarádům o našich dějinách, jak těch nejstarších, tak i nejnovějších. Dovídají se tak, co utvářelo náš národní život, jakých tradic si máme vážit, jaké oběti museli naši předkové přinést za naši svobodu a šťastnou současnost. Společně poznávají všechny čtvrtě historické Prahy: Staré Město, Malou Stranu, Nové Město a Hradčany s Pražským hradem. Dědečkovo vyprávění není jen historickým výkladem, je oživováno pověstmi, příběhy, hravou formou seznamuje děti s důležitými osobnostmi našich dějin, s místy a událostmi, které by měl každý znát. Jednotlivé kapitoly slouží jako námět na vycházku. Součástí je audiokniha, již namluvil sám Ladislav Špaček.... celý text

Přidat komentář

Venda32
07.04.2024 5 z 5

Příjemné čtení o Praze. Krásný návod na několik výletů po městě i s báječným výkladem. Souhlasím s některými komentáři, v knize by mohlo být více ilustrací.
Oproti jiným "Dědečkům" je v knize méně tlačení na etiketu.

zdenaR
15.10.2023 3 z 5

Kniha o Praze pro děti - bohužel chvílemi zbytečně rozvleklá, také měla by obsahovat více ilustrací.


SimulinaT
20.07.2023 3 z 5

Kniha je hezká. Zajímavé čtení jen mě zde chyběly aspoň malé obrázky budov, kostelů nebo soch o kterých byl příběh. I když jsme vloni prošli místa o kterých jsme četly tak ani já jsem si nedovedla vybavit, kde se v Praze zrovna.

Magdalena5
16.02.2023 5 z 5

Moc pěkné počteníčko o milované Praze.

Nika151
12.11.2022 4 z 5

Hezké, ale obsahovala i dost nudné pasáže pro děti..přišlo mi, ze dcera nevnímá, možná ji dějepis jednou nebude bavit. Ale jsem rada za to, ze jsem se dozvěděla spoustu zajímavých detailů o pražských zákoutí a památkách.

Knižní střípky
20.09.2022 5 z 5

Zde je hned na začátku prázdnin dědeček požádán Viktorkou, aby jí a jejím kamarádům dělal průvodce po Praze. A zhostí se toho v pravdě se ctí.

Opět moc hezké a milé vyprávění, poslouchala jsem jako audioknihu a bylo to skvělé.

kimChristopher
19.09.2022 4 z 5

Velmi pěkná kniha. Bohužel mě tolik nebavila, už to asi není nic pro mě, ale pro menší děti. Proto dávám jen 4/5. Někdy jsem se musela trochu přinutit, abych knihu už dočetla, ale vždycky to bylo fain. Na téhle sérii Dědečku vyprávěj jsem vyrostla, takže tohle bylo milé pokračování.
Rozhodně doporučuji dětem, kterým nevadí dějepis a rádi se z historie dozví třeba něco nového zábavnou formou dědečka a jeho vnučky Viktorky.