Etiketa - Moderní etiketa pro každého

Etiketa - Moderní etiketa pro každého https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356743/bmid_etiketa-6Iv-356743.jpg 4 26 4

Tato kniha je nejobsáhlejší příručkou etikety, jaká kdy u nás vyšla. Obsahuje komplexní soubor pravidel etikety ze všech oblastí lidského života. Najdete v ní poučení pro všechny životní situace a budete vědět, jak být svým dětem vzorem. V Etiketě se dočtete leccos z toho, co bylo zmíněno v předchozích knihách (brambory se krájejí vidličkou dnes a krájely se tak i před deseti lety a sako se zapíná na horní knoflík už od vévody z Windsoru), ale najdete v ní i mnohá pravidla, u nichž došlo oproti minulosti ke změně (třeba že kravata už není vyžadována tak často jako před dvaceti lety nebo za jakých okolností si lze obléct džíny do společnosti). Etiketa si všímá rozdílů mezi mladou a starší generací, vysvětluje stylové rozlišení konzervativního a ležérního stylu, neodsuzuje módní vlivy a neomezuje se na drahé a značkové oblečení. Je moderní, praktická a srozumitelná všem.... celý text

majáček
majáček
27.02.2022 5 z 5

Souzním s těmito myšlenkami uvedené v knize:
Etika nejsou jen předpisy. Etika jsou jen obecné principy bez možnosti zachytit vše, s čím se v životě setkáme. Žádná kniha nemůže nahradit osobní vklad do řešení situací, ve kterých se ocitneme. Jisté vlohy, cit pro řešení situaci, znalost pravidel a kreativní přístup k věci jsou předpokladem pro úspěšné společenské vystupování.
-----------------------------------------
Kniha se mi velmi líbí. Obsáhlá a zaznamenává i historii etikety. Je doplněna mnohými fotografiemi a obrázkami.
Zaujaly mě tyto informace:
-Popisy fotografií s dressy cody.

-Jak má správně vypadat pozvánka na akci a má být v ní dole na levé straně typ dresy codu. A v pravo dole uvést zkratku R. S. V. P., tou totiž hostitel žádá hosty, aby oznámili, zda pozvání přijímají.

-Je etiketa v rodině. Například návštěva nemocného v nemocnici nebo doma. Neměli bychom nemocnému říkat, jak je na tom špatně. Respektujeme i ostatní návštěvníky svých známých pacientů, proto hovoříme tiše.

Knihu si zařazují ke knihám, ke kterým se budu často vracet.

LadyCotton
LadyCotton
15.09.2019 5 z 5

Kniha, která by měla být v každé domácnosti.
Je to kompletní soubor MODERNÍ etikety kde si každý vybere to co potřebuje (obsahuje i např. kapitoly věnované návštěvě pohřbů či svateb).
Pokud máte již nějaké knihy od p. Špačka pravděpodobně narazíte na kapitoly, které budete znát. Nicméně pokud nevlastníte žádnou, rozhodně doporučuji investovat do této (je to i dobrý dárek). Hodí se pro všechny věkové kategorie.
Jediné co se mi na knize nelíbí je obal - grafická stránka obalu knihy se moc nepovedla. Představovala bych si něco elegantnějšího a zajímavějšího.


Mikkinnen
Mikkinnen
11.02.2018 5 z 5

Povinnost pro každého, kdo není lhostejný k druhým a konečně i sám k sobě. Výborná kniha na domácí čtení do ušáku s šálkem dobré Brazilské kávy.

PavlínaAlžběta
PavlínaAlžběta
22.12.2017 5 z 5

Vlastním již několik publikací o etiketě od pana Špačka a tuto nejnovější verzi jsem si pouze zapůjčila, než byla předána darem dál. Kniha je opravdu obrovská s krásnými fotografiemi, které poukáží na styl oblečení či danou situaci. Všechna ta pravidla, poučení nejen v chování, stylu oblékání, vyjadřování atd. již znám z předchozích knih a myslím, že zde je to velké shrnutí dílů předešlých. Samozřejmě se několik věcí např. ve stylu oblékání změnilo, ale jistě ne tolik. Některá pravidla nejsou už tak příliš striktní. Kniha je krásná a obrovská a jako dar si myslím udělá radost každému. Mnoho zajímavostí, které už dnešní generace absolutně neznají a možná i generace předchozí. Tuto knihu by měl vlastnit každý!

Kniha Etiketa - Moderní etiketa pro každého je v

Právě čtených5x
Přečtených23x
Doporučených1x
Knihotéce25x
Chystám se číst34x
Chci si koupit28x