KarolK. KarolK. komentáře u knih

☰ menu

Všechny cesty vedou do Santiaga Všechny cesty vedou do Santiaga Ladislav Zibura

Naprosto souhlasím s komentářem pode mnou. Mám přečtené všechny knihy od prince Ládíka a jsem i pravidelnou účastnicí jeho přednášek. Tahle kniha pro mě ale byla i něčím víc než jedinečným humorem a když pouť došla svému konci, byla jsem naprosto ztotožněná s jeho pocity. Pouť do Santiaga mám na bucket listu už dýl, ale po přečtení knihy jsem ji dvakrát podtrhla! :-)

17.01.2024 5 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců (ilustrované vydání) Harry Potter a Kámen mudrců (ilustrované vydání) J. K. Rowling (p)

Tak jsem se opět po čase vrátila do Bradavic a to v doprovodu nádherných ilustrací Jima Kaye. Krásný zážitek.

25.10.2023 5 z 5


Soumrak Soumrak Jessie Cave

(SPOILER) Skvělé vyprávění o ztrátě nejbližší osoby. To, že si autorka skutečně prošla úmrtím sourozence jsem zjistila až na konci knihy a dokonale to do celého obrazu o knize zapadlo.

25.10.2023 4 z 5


Vlaštovčí kopec Vlaštovčí kopec Donna Everhart

Velmi zajímavý příběh, který však do svého konce spíše dokulhal.

10.08.2023 4 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Fajn oddechovka, ale asi jsem čekala víc. Nicméně jsem ráda, že jsem strávila 2 týdny v přítomnosti Evelyn Hugo.

31.07.2023 4 z 5


Děvčata první republiky Děvčata první republiky Dita Pepe

Chválím grafické zpracování knihy a fotky. Vyprávění žen je zajímavé a tak akorát dlouhé k udržení pozornosti.

26.04.2023 4 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

(SPOILER) Tak tohle jsem od autorky nečekala. Opravdu to byl zcela jiný soudek, než jsme u ní zvyklí, na což také během nedávné besedy upozorňovala. Opět to však byl bravurně vystavěný čtivý příběh, který chytne a nepustí. A to vzhledem k tématu i dlouho po dočtení poslední stránky.
Knih s podobným tématem jsem zase tolik nepřečetla, takže na rozdíl od jiných čtenářů nemám pocit, že by jich bylo všude už tak nějak moc. I tohle je bohužel život některých, nelze před tím zavírat oči, ale naopak je třeba mít je na šťopkách vůči svému okolí.
Děkuji autorce za další skvělou knihu a úzkostné pocity.

21.04.2023 5 z 5


Vlaštovka v bublině Vlaštovka v bublině Markéta Lukášková

Střídání časových linek a postupné odkrývání toho, co se vlastně stalo než hlavní hrdinka onemocněla se mi líbilo. Stejně tak předpokládaný budoucí vývoj technologií a celkového fungování, který se mi nezdál přitažený za vlasy, přesto doufám, že se nenaplní.

25.03.2023 4 z 5


Jelení vršek Jelení vršek Hana Marie Körnerová (p)

Historické romány jsem nikdy nevyhledávala, ale paní Körnerová je má oblíbenkyně a kniha se mi navíc hodila do čtenářské výzvy. Nakonec jsem byla příjemně překvapená, a přestože začíst se mi poněkud trvalo, druhou polovinu knihy jsem přečetla jedním dechem.

14.03.2023 5 z 5


Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Velmi čtivá, líbila se mi, ale Heřmánkové údolí nasadilo laťku vysoko. :-)

27.02.2023 4 z 5


Prolhaný život dospělých Prolhaný život dospělých Elena Ferrante

Autorka asi není nic pro mě. Geniální přítelkyni jsem nedočetla a Prolhaný život dospělých sice ano, ale větší požitek jsem z něj neměla. Možná se však i tak ke knihám Eleny Ferrante zkusím časem vrátit...

20.02.2023 3 z 5


Historie včel Historie včel Maja Lunde

Střídání více dějových linek a jejich následné propojení je mi vždy sympatické. Umocněno velmi aktuálním tématem o proměnách klimatu a vykreslením budoucnosti bez včel mne kniha vtáhla a získala si mne.

13.02.2023 5 z 5


Nikdo není sám Nikdo není sám Petra Soukupová

Rodinné vztahy z pera Petry Soukupové jsou vždy trochu depresivní, ale zároveň poutavé a knihy jsou pro mě velmi čtivé. Ani Nikdo není sám nebyla výjimkou a já už se těším na další autorčiny knihy.

06.02.2023 5 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Životní příběh postaršího mrzouta s velkým srdcem jménem Ove mě chytil za srdce, pobavil, rozesmutnil i dojal.

03.01.2023 5 z 5


Vánoční prasátko Vánoční prasátko J. K. Rowling (p)

J. K. Rowling svou bujnou fantazií opět nezklamala a zatáhla mne do dokonale vykreslené Země Ztracených, ve které jsem měla chuť zachránit každičkou ztracenou Věc. Krásný, láskyplný vánoční příběh, který zahřál u srdce a u mě v knihovničce už bude mít své místo napořád.

03.01.2023 5 z 5


Alias Grace Alias Grace Margaret Atwood

Jsem ráda, že mě k této knize čtenářská výzva dovedla. Je to opět trochu z jiného soudku, než obvykle čtu, ale život Grace mě hned vtáhl a dobře se četl.

06.12.2022 5 z 5


Zůstaň se mnou Zůstaň se mnou Ayobami Adebayo

Knihu jsem měla dlouho v knihovničce a díky čtenářské výzvě jsem po ní konečně sáhla. A tento příběh z pro mě naprosto jiného neznámého prostředí Nigérie mě pohltil. Mnohdy to sice bylo velmi povrchové, například politickou situaci bych uvítala podrobněji představenou, ale i tak jsem si četbu užila.

31.10.2022 4 z 5


Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Tenhle příběh jsem nosila v hlavě i dlouho po tom, co jsem knihu dočetla. Oceňuji, že přestože byl příběh zasazen do období 2. světové války, nemalá část se odehrávala před i po ní. Životní příběh Zuzany byl velmi silný a bylo mi z něj úzko, konec pro mě pochopitelný a zasloužený.

08.12.2021 5 z 5


15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Patrik Hartl je můj velký oblíbenec a každou knihu jsem zhltla jedním dechem, takže na 15 roků lásky (nejlepší knihou, kterou napsal - jak sám tvrdil) jsem se neskutečně těšila. Bohužel jsem se ale do příběhu nedokázala vůbec vžít, možná proto, že sama nemám děti.. Hlavní postava mě v průběhu četby začala postupně štvát a celkově mi chyběly nějaké větší zápletky. Každopádně jako oddechovka fajn a i tak se budu těšit na další knihy autora.

08.12.2021 3 z 5


Jak poznat psí duši Jak poznat psí duši Rudolf Desenský

Kniha, kterou by si měl přečíst každý majitel psa, protože obsahuje velké množství důležitých (a mnohdy třeba i překvapivých) pravd a informací. Věřím, že bude pro každého větším či menším přínosem.

18.08.2020 4 z 5