Vánoční prasátko

Vánoční prasátko https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470916/bmid_vanocni-prasatko-DjM-470916.jpg 5 910 243

Vánoční prasátko je laskavý, napínavý dobrodružný příběh o lásce jednoho kluka ke své nejmilejší hračce a o tom, jak daleko je kvůli ní ochoten jít. Jde o samostatnou knihu, která nijak nenavazuje na žádný z předchozích titulů J. K. Rowlingové, a je určena čtenářům od osmi let. Zamiluje se do ní však celá rodina. Jack nade vše zbožňuje své plyšové prasátko, které má úplně odmalička. Vždycky tu pro něj bylo, zažili spolu dobré i zlé časy. Jednou na Štědrý večer se však stane hrozná věc – prasátko se ztratí. Ale Vánoce jsou čas zázraků a na Štědrý večer vše ožívá, dokonce i hračky. A Vánoční prasátko, nejnovější Jackova hračka a poněkud otravná náhrada za původní prasátko, má odvážný plán. Vydají se spolu na kouzelnou cestu za ztracenou hračkou a za záchranou nejlepšího kamaráda, kterého Jack kdy měl… Vánoční prasátko je první dětská kniha J. K. Rowlingové od série o Harrym Potterovi a ke čtenářům se dostává rok po pohádce Ikabog, která vycházela na pokračování on-line. Veškerý výtěžek z autorských práv autorka darovala nadaci Volant, jež pomáhá skupinám ohroženým pandemií covidu-19. Nyní se těší, že se s Vánočním prasátkem opět vrátí k malým čtenářům.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

The Christmas Pig , 2021


více info...

Přidat komentář

denib
11.04.2024 4 z 5

Vím, že když jsem knihu dočetla, říkala jsem si, že to bylo super čtení, ale kvůli něčemu jsem nedala plný počet. Teď už vůbec nevím kvůli čemu a zůstává ve mně jen pocit z nádherného příběhu a lehce špatné svědomí kvůli některým mým starým věcem. Doporučuji k přečtení malým i velkým čtenářům.

marketa2384
27.03.2024 5 z 5

Já i děti jsme byli nadšení! Chtěly další a další kapitolu, velmi napínavé a se spoustou dalších možností k povídání...Pořídím si asi do sbírky.


Zuzvil
12.03.2024 4 z 5

Dětská kniha z pera autorky Harryho Pottera, to jsem si prostě musela přečíst :-) Námět je velmi originální a zajímavý, autorka má bujnou fantazii a umí ji velmi dobře přenést do psaného projevu. Vede dětské čtenáře k zamyšlení jak se chovat se svým věcem, hračkám a vlastně i pocitům. To se mi líbilo moc. Každopádně ač se mi knížka četla dobře a líbila se mi, nemůžu dát plný počet hvězdiček. Rozhodně ji ale můžu doporučit k přečtení.

B18r
27.02.2024 5 z 5

Neuvěřitelně nádherná knížka která nás vtáhla od první stránky! Jsem ráda, že ji mám v knihovně a všem můžu jen doporučit. Ten příběh je dokonalý! Člověk se i zamyslí nad věcmi které má, a které někdy ztratil.

pleybe
18.02.2024 5 z 5

Dobrodružné a napínavé čtení, které vás naprosto pohltí, ať už jste malí, nebo velcí. Knížku jsem i jako dospělák přečetla jedním dechem. Příběh je výpravný a zavede vás do skvěle vymyšleného světa hraček a ztracených věcí, a to v tom nejkouzelnějším čase v roce – v čase vánočních zázraků. Za poutavým a zajímavým příběhem se však skrývá další přidaná hodnota této knihy, z níž se do života poučí nejen malí čtenáři, ale klidně i ti velcí; stejně jako i u jiných příběhů od Rowlingové se tu setkáváme s poselstvím a výchovným přesahem, v jehož středu stojí vyzdvižení role přátelství a lásky v životě.

Ludmila91
15.02.2024 5 z 5

Nádherná knížka. Úžasný příběh. K zamyšlení.

Kobzíci
12.02.2024 5 z 5

Naprosto dokonalá knížka, která nás s dětmi úplně pohltila, výborný nápad napsat o ztracených věcech.

HankaL.
31.01.2024 5 z 5

Četla jsem večer před spaním s dcerou. Díky tomu, že byly přeloženy jména i názvy měst se dceři hezky četla. Knížka o vztahu nevlastních sourozenců, hledání milovaného Pašíka a naději v jeho nalezení a společného návratu domů.

niki-chan
31.01.2024 5 z 5

Krásný příběh nejen pro děti. Někdy bychom se měli opravdu zamyslet, jak se chováme ke svým věcem.

bronulka
29.01.2024 5 z 5

I když je určená pro starší, četla jsem ji pětiletému synovi a i jemu se strašně líbila. Krásně zpracované vyprávění o vztahu nevlastních sourozenců, velice krásně zakomponované poselství o tom, co je to víra, naděje, ctižádost. Určitě se k ní zase vrátíme

misssicccka
23.01.2024 5 z 5

Nadherny pribeh, propracovany, skvele popsane postavy.Skvele vyuziti vlastnosti, zlozvyku i principu.
Kniha o lasce, pratelstvi i smrti.
S osmiletou dcerkou jsme plakaly a povidaly si o tom.
Za me urcite nejlepsi pocin od autorky. Jen tak dale.

koppy
20.01.2024 5 z 5

Zase se nějaké knize podařilo dohnat mě k slzám. Knížku jsem koupila 11ti leté dceři k Vánocům, ale pustila jsem se do ní taky. Nádherný příběh plný moudrosti o ztracených věcech a našem vztahu k nim. "Ztráty patří k životu."

Teddy2023
14.01.2024 3 z 5

Když tahle knížečka vyšla, neustále jsem po ní pokutovala a přemýšlela, jestli si ji přečíst. Díky nové čtenářské výzvy se mi ji podařilo přidat na seznam...novou pohádku od Rowlingové...
Moje známá si "Vánoční prasátko" přečetla a nehorázně ho zkritizovala, jak je příběh přehnaný a nesmysl.
Na její radu jsem nedala, když jsem pozorovala, kolik rodičů ji letos nadělilo dětem k Vanocum (při návštěvě knihkupectví během svátků)

Pohádka o ztracené hračce a o statečném klukovi, co ji za pomoci plyšáka hledá..ponaučení z toho plyne: vážit si věci, nejenom hmotných - jako je láska ke knihám, k Vašim blízkým...nebo štěstí či naději vstict novým zítřkům

Doporučuju si tuto knížku vychutnat o Vánocích či při zimním pocasi

Uiška
05.01.2024 5 z 5

Jedna z nejkrásnějších knih, jaké jsem kdy četla. Má prvotina od Rowlingové, když nepočítám Harryho. Ta její fantazie, to je něco neskutečného... Další nádherný svět!
Nenastal okamžik, kdy bych se nudila, napětí od začátku do konce, hltala jsem každou stránku. Hlavní postavy si mě hned získaly, Kuba je obrovský sympaťák, Pašík a Čuník jsou roztomilouši. Jsem cíťa a na konci samozřejmě vodopád slz.
Je to opravdu krásně napsané, moc doporučuji jak malým, tak velkým. Těším se, až knihu jednou budu číst se svými dětmi :).

Coucouha
03.01.2024 4 z 5

Tohle bylo strašně fajn a už se těším, až tuto knihu budu předčítat dcerce.

Hoblinka
02.01.2024 5 z 5

Nádherný příběh o přátelství.

Rowana
02.01.2024 5 z 5

Opravdu krásná vánoční dětský příběh, který nemusí být nutně pouze pro děti. Čtení jsem schválně odkládala právě na období Vánoc a pak jsem jej přečetla doslova jedním dechem za jediný večer. A ráda se k němu vrátím některé další Vánoce.

Katus12
02.01.2024 5 z 5

Skvělá kniha u které jsem se zabavila na několik hodin

artep1605
01.01.2024 5 z 5

Co část knihy, to téma k zamyšlení a debatám s dětmi. Sedmiletá dcerka se sice místy o ztracené Věci dost bála (zvlášť ji rozplakal příběh modrého plyšového králíčka), takže lepší než před spaním bylo lepší číst knížku přes den, ale Zemi ztracených jsme si obě zamilovaly, stejně jako Kubu, Pašíka a Čuníka.

dencazrnu
31.12.2023 5 z 5

Tohle byl krásný a dojemný příběh o přátelství. Musím říci, že ač jsem dospělák, knížku jsem si zamilovala a její čtení mě opravdu moc bavilo. Opravdu musím smeknout před autorkou klobouk, protože ta její fantazie je naprosto neuvěřitelná. To jak dokázala vykreslit jednotlivé postavy, vše pojmenovala a dala si práci s každým detailem je opravdu obdivuhodné. Jediné, s čím mám maličko problém je „přístupnost“ knihy. Je na ní psáno, že je pro čtenáře od sedmi let, ale za mě musím říci, že bych ji adresovala spíše větším a vyzrálejším čtenářům. Úplně si nejsem jistá, zda tak malé děti nebudou příliš smutní z toho, že se tady vyskytují například rozvody rodičů. Na druhou stranu, já to možná vnímám příliš emočně a dítě se přeci jen bude více soustředit na ten pohádkový svět. Každopádně kniha byla jinak skvělá a četla se opravdu jedním dechem