Karolinamurphy Karolinamurphy komentáře u knih

☰ menu

Vražda v Orient-expresu Vražda v Orient-expresu Agatha Christie

Tohle je moje absolutně nejoblíbenější :) Četla jsem ji snad pětkrát a já nikdy knížky nečtu dvakrát.

04.11.2015 5 z 5


Cress Cress Marissa Meyer

Cress je teda podle mě zatím nejlepší kniha z této série. Strašně zvláštní, jak to spisovatelka musela mít hnedka od začátku celé promyšlené. Jediné co mi .. "vadí" je, že se s každou knihou počet stránek zvýší o 200 (Ano, Winter má údajně mít 800 stránek)

20.09.2015 5 z 5


Označená Označená Kristin Cast

You don't make a series with twelve or so books.. that's just not right. To je to jediné, co bych chtěla říct. Hádejte kolik jsem jich přečetla? To je správně, deset. V knihovně jsem jich přečetla asi pět a dál už to nešlo. S každou knížkou je to víc a víc dětinské, ale protože jsem od tety dostala desátou knížku k narozeninám (netuším, co ji to popadlo) nešlo to jinak, než dočíst tyhle knížky do konce.

20.09.2015 2 z 5


Drakie Drakie Sophie Jordan

,, Takže to není o holce, která se mění v rybu s kočičíma očima?"
Ne, ale znova bych si to už nepřečetla. Hlavní hrdinka je sobecká, arogantní a..

20.09.2015 2 z 5


Asylum Asylum Madeleine Roux

Tahle knížka.. Strašně dlouho (asi deset minut) jsem se rozhodovala mezi tímto a knihou Ransoma Riggse- Sirotčinec něco něco. Tohle zvítězilo, protože mě nadchlo doporučení pro děti od 16 let a taky mi ten obal připadal více "creepy" . Myslím, že do toho doporučení zapomněli napsat, že děti od 16 let by to číst neměli. Tahle knížka.. to byl tak naivní příběh, až se mi chce brečet. A navíc v něm byly chyby! Ne překlepy a gramatické chyby, ale chyby v příběhu! Jak tohle dokáže naštvat! Ransome, je mi to moc líto, už bych to nikdy neudělala.

20.09.2015 2 z 5


Vango Vango Timothée de Fombelle

To, že má knížka 700 stránek jsem se dozvěděla i na internetových stránkách, ale to, že přijde desetikilová bible, to jsem nečekala. Myslím, že kdyby změnili velikost písma, tak by to bylo praktičtější, ale tak.. Výborný příběh to vynahradil.

20.09.2015 5 z 5


Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

Takže mé dvanáctileté já, které právě dočetlo Twilight se rozhodlo, pořídit si tuto knihu, protože hej, napsala to ta samá spisovatelka, co stvořila Edíka. Ale po dvou stránkách z této gigantické knihy, udělalo druhé rozhodnutí, a to nechat knihu na polici. A v tuto chvíli na scénu přichází mé starší já, které dává všemu druhou šanci a v tomhle případě, jsem měla jediné štěstí. Jak může být něco tak čtivého od stejného autora, který napsal knihu o blikajících upírech?

20.09.2015 5 z 5


Cinder Cinder Marissa Meyer

Jaký hňup mi řekl, že mu to připomíná star wars? Tak pro vás všechny, tohle není ani z osminy jako star wars, dobře? Cinder je jedno z nejlepších fairyretellingu, který jsem kdy četla. V ČR jsem o tom zatím moc nezaslechla.. oo už jsem si vzpomněla proč. Protože buď tomu omylem vyměnili obal s nějakou knihou o dívné holce s divnýma vlasama a nebo to ten idiot, kterej to navrhl, pěkně posral.

19.09.2015 5 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

poslušně hlásím, že kniha se dá přečíst za dvě kakaa a jeden loupák s máslem, což se rovná pěti hodinám a dvaceti jedné minutě. Dopředu mě hnala zvědavost, co se teda jako stalo a taky moje vykloubené koleno. jako.. kolem a kolem, je to prostě knížka úplně na nic, ale nebýt téhle neměla bych svoje milované papírové města.

19.09.2015 3 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Ale no ták. Tahle knížka je asi tak o 43% lepší než ostatní knížky.. Ach jo, já miluju Caru.

19.09.2015 5 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

,, A vo čem to jako je?"
,, O šestnáctileté Hazel, které diagnostikovali rakovinu a ta se zamiluje do Augusta, který boj s rakovinou vyhrál a .."
*všichni v místnosti spí*
Tak jaktože je to tak dobré? Z knihy jsem měla obavy, ale ty se rozplynuly po pár stránkách. John Green to vyhrál.

19.09.2015 4 z 5


Zapomenutá zahrada Zapomenutá zahrada Kate Morton

Přečetla jsem, líbilo se mi, dokopala jsem k tomu i moji mamku, teď musím všude možně shánět i ostatní autorčiny knihy.

19.09.2015 4 z 5


Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Filmy jsem viděla oba, oba se mi líbily. knihu jsem četla ve čtrnácti a čekám na druhý pokus. Na radu učitelky si tak ještě pár let počkám, protože nejlepší čas na čtení této knihy je prý dvacátý rok života.

19.09.2015


Girl Online Girl Online Zoe Sugg

Je mi jedno pro jakou věkovou kategorii je tato kniha určena, protože pokud ji někdo bude číst v českém překladu, není zde veliká pravděpodobnost, že se bude líbit. Proboha, kdo to překládal? Já měla jediné štěstí, že jsem knihu sehnala v angličtině, protože jinak bych si s ní asi zatopila (jinak je mi neslušné chování ke knihám cizí). V ostatních věcech bych ale s milovníkem kávy (coffeelover2) souhlasila. Netuším, jak by knihu ohodnotilo moje dvanáctileté já, ale určitě by bylo ochotné zapomenout na naivní hlavní linii i příšerné klišé, kterými je tato kniha protkaná.

19.09.2015 2 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Asi ani tak nejde o to, že by člověk neměl smysl pro humor, ale spíše postrádá smysl pro Švédský (v podstatě skandinávský) humor. Tahle knížka je prostě jiná, ale já jsem si ji navzdory, pro mě nezáživného tématu atomových bomb, velice oblíbila.

19.09.2015 5 z 5


Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Pokud se rozhodujete mezi Staříkem a Analfabetkou, vemte Staříka. Analfabetka je totiž jen jeho slabší verze. O atomových bombách už nechci nic ani slyšet.

19.09.2015 4 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Tahle kniha se prostě nedá ohodnotit hvězdičkami. Každý rok ji máme v povinné četbě. Zprvu jsem si uvědomovala, jak v knize každým rokem nacházím nová překvepení, ale už to začíná být ustálené.

19.09.2015 5 z 5


Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Proč museli ten film tak zkonit? Lilly je úžasná herečka, Jamie je taky úžasnej, ale z filmu je naprostá slonovina, která musí odradit jednoduše všechny.
Cassandra má tak zvláštně úžasný styl psaní, že ani nevím, jak pořádně popsat moje pocity. Nechápu, jak ty všechny informace a zvraty může nacpat do 400 stránek, aniž by kniha byla jeden velký chaos. Vřele doporučuji, jedna z mých nejzamilovanějších sérií vůbec (Na Harryho Pottera nedám). Jace je prostě sympaťák :)

19.09.2015 5 z 5


Fangirl Fangirl Rainbow Rowell

Jedním slovem - overhyped. Možná to bude tím, že jsem ohromný extrovert, takže jsem se se stydlivou Cath moc neztotožnila, možná je to něčím jiným. Knížka je dobrá, ale na to, jak ji zahraniční booktuberky opěvují stále dokola, mi přijde až moc průměrná.

19.09.2015 3 z 5


Scarlet Scarlet Marissa Meyer

Prvních 150 stránek se prostě musí překousnout, protože pak už Scarlet není jen lehce urážlivá nafoukaná nána :) Osobně si myslím, že ze zatím tří dílů, které jsem četla je druhý ten nejhorší.

19.09.2015