Kamil2 Kamil2 komentáře u knih

☰ menu

Sbohem, baby Sbohem, baby Dennis Lehane

Vše co se týká utrpení a krutosti páchané na malých dětech málokoho nechají chladnými. Vím že je to jen kniha, ale také vím jak kruté příběhy dokáže napsat život sám. Při všech těch překvapivých zvratech jsem si přál alespoň dobrý konec, ale byl ten konec pro malou Amandu skutečně dobrý?

15.01.2020 5 z 5


Ďábelské hry Ďábelské hry Angela Marsons

Thrillery s napětím a nečekanými zvraty mám rád. Ne, nejsou to knihy, které se stanou klasikou literatury, ale účel pro který je čtu plní dokonale. Sérii s Kim Stoneovou dám nejspíše celou. Téma zneužívání dětí je hodně citlivé, ještě že ten příběh vznikl jen v hlavě autorky... i když reálný život podobně těžkých příběhů bohužel nabízí bezpočet. Z hlediska čtenáře jsou Ďábelské hry skvělou napínavou a zvrácenou fikcí, z hlediska lidského doufám, že se v životě s podobnými przniteli dětí a sociopaty nepotkám.

12.01.2019 5 z 5


Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

Ale joooo...v rámci žánru solidní nadprůměr, který si zaslouží punc bestselleru. Dějová linka s deníkem byla zvrácená a dala mi nahlednout až na samou podstatu zla a zároveň mě přitom bavila... vyšetřování má spád, zvraty a otevřený konec a ani chvilku nenudí. Skvělý debut.

09.01.2019 5 z 5


Umři znovu Umři znovu Tess Gerritsen

Svižné, strhující, napínavé...Tess je prostě super spisovatelka.

05.01.2019 5 z 5


Byly tady, a už nejsou Byly tady, a už nejsou Haylen Beck (p)

Myslím, že je zbytečné plýtvat slovy chvály. Knihu jsem přečetl za necelý den a to se mi nestalo dlouhá léta. Doporučuji všem milovníkům napětí, knize nic zásadního nechybí, nemá hluchá místa.

31.12.2018 5 z 5


Blackout – Zítra bude pozdě Blackout – Zítra bude pozdě Marc Elsberg (p)

Jedna z mála knih, která má relativně nízké hodnoceni, ale i přesto jsem si ji chtěl přečíst. Blackout je jedna z reálných katastrof, která nás může potkat, ale tato kniha namísto odkrývání skutečných charakterů obyčejných lidí čelících katastrofě obludných rozměrů je spíše povrchní a řada akčních "scén" ve mně vyvolávala pousmání. Téma knihy mělo velký potencionál, ale autor ho dokázal zabít akční béčkovostí.

30.12.2018 3 z 5


Psí cesta Psí cesta W. Bruce Cameron

Smutná kniha, v tom smutku jsem našel spoustu naděje.

30.12.2018 4 z 5


Poslední poutník Poslední poutník Gard Sveen

Dát této knize pět hvězdiček je možná trochu moc, ale posledních 150 stran jsem přečetl jedním dechem. Celková zápletka odehrávající se ve vícero časových rovinách a solidní závěr mi dal zapomenout na trochu rozvláčnou první polovinu knihy. Norsko a jeho role ve druhé světové válce je pro mne malá neznámá, takže díky za tuto knihu :-)

08.12.2018 5 z 5


Ikona Ikona Frederick Forsyth

Forsyth prostě umí. Jen mi kniha přišla misty přitažená za vlasy a proto nedávám plný počet hvězdiček.

25.11.2018 4 z 5


Sucho Sucho Jane Harper

Atmosféra vyprahlé australské pustiny v podobě nekonečného sucha, spalující slunce v jehož žáru se odkrývají temné charaktery obyvatel městečka Kiewarra a tajemství po letech vyplouvající na povrch. Jedna z nejlepších knih co jsem v roce 2018 četl. Pro mne nečekané překvapení.

25.11.2018 5 z 5


Hovor se smrtí Hovor se smrtí Chris Carter

Po delší době jsem opět sáhl po knize Chrise Cartera. Autor se drží svých zajetých kolejí, které mu zaručují u čtenářů úspěch. Atmosféru umí vytvořit tak hustou, že by se dala krájet a ještě by trochu zbyla. Napětí doslova leze k každé stránky a jeho knihy jsou hutné, nemilosrdné a čtenáře nutí neustále číst dál a dál. Ne nejedná se o světový bestseller, který si budu pamatovat roky, ale svůj účel splnila tahle kniha dokonale.

25.11.2018 5 z 5


Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Tak tomuhle říkám pohlazení na duši. Není nad to mít nejvěrnějšího přítele člověka doma.

02.09.2018 5 z 5


Kruh smrti Kruh smrti Chris Tvedt

Velmi příjemné překvapení z chladného severu. Po delší době jsem opět zažil pocit, co je to přečíst knihu jedním dechem.

02.09.2018 5 z 5


Tanec s vlky Tanec s vlky Michael Blake

Přečíst si tuhle knihu bylo pro mne jako pohladit svoji duši. Příběh člověka, který našel sám sebe a smysl svého života až mezi indiány, prostě pohladí (alespoň obrazně).

17.12.2017 5 z 5


Chemie smrti Chemie smrti Simon Beckett

Thrillery čtu rád a přečetl jsem jich kvanta. Splní svůj účel a zapadnou v záplavě dalších. Mnoho z nich jsem hodnotil pěti hvězdami a přitom si za pár měsíců nedokázal vzpomenout o čem vlastně byla. Vím, že tahle bude také jedna z nich, ale plně splnila svůj účel - čtivý svižný thriller, při jehož čtení zejména poslední třetiny knihy jsem si musel držet klobouk na hlavě, taková svižná jízda to byla.

14.12.2017 5 z 5


Malevil Malevil Robert Merle

Robert Merle vystavil skupinu lidí extrémním podmínkám post apokalyptického světa a pak pomalu nechává promlouvat skrze slova charaktery jednotlivých lidí - ty dobré i ty špatné. Jejich boj o každodenní přežití a marné čekání na pomyslné světlo na konci tunelu vtáhne do děje. Je naivní si myslet, že se v podobných hrůzách lidé semknou a budou držet pospolu. Stejně jako v jiné Merleho knize Ostrov i tady je zřetelné, že největším sokem člověka, je zase jen člověk.

14.12.2017 5 z 5


Planeta opic Planeta opic Pierre Boulle

Člověk je na vrcholu evolučního vývoje na naší planetě, pánem tvorstva, tím kdo ovládá dění na Zemi...skutečně? Co když se tahle neměnná konstanta náhle promění v naši noční můru..., co když se šimpanzi, orangutani, gorily budou na nás chodit dívat do ZOO, tak jako se chodíme dívat mi na ně. Co když nás budou vodit na vodítku, jako mi vodíme naše psi. Co když nás budou zkoumat a dělat na nás vědecké testy, tak jako mi je zkoumáme a testujeme. Šílená představa, ale k té stačilo, aby se evoluční vývoj vydal jiným směrem a v ZOO mohla být dnes směrovka "pavilon lidí".

22.11.2017 5 z 5


Nadaný žák Nadaný žák Stephen King

Geniální náhled do dvou zvrácených duší. Děsivé, nechutné, morbidní...ale skvělé.

20.11.2017 5 z 5


Pilíře země Pilíře země Ken Follett

Pilíře země jsou z mého pohledu tak trochu kontrovezní - až moc černobíle vybarvené charaktery postav dodávajíc jim spíše pohádkový rozměr (dobro/zlo) a naproti tomu spád, intriky...velice povedné část střídající tak trochu pasáže nad kterými jsem pozvedal obočí...ne nechci být hnidopich, udržet vysokou laťku na tolika stranách nedokáže žádný autor. Mě nejvíce bavili pasáže o stavbě chrámu a pak posledních cca 200 stran, kdy jsem se nemohl od čtení odthnout. Těch pět hvězdiček není jen pro autora za knihu, ale i pro každého čtenáře, který se nezalekne objemnosti knihy. Kdo chce hledá mouchy,já jsem si knihu přes všechny kritické připomínky vychutnal.

12.11.2017 5 z 5


Zmizelý Zmizelý C. L. Taylor

Psychothriller spíš pro mne jako pro čtenáře, kterého nebavil příběh, styl psaní...šlápl jsem vedle.

08.11.2017 1 z 5