Chemie smrti

Chemie smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51879/bmid_david-hunter-chemie-smrti-TKi-51879.jpg 4 227 64

David Hunter série

1. díl >

V Norfolku nedaleko zapadlé vesničky Manham je nalezeno znetvořené ženské tělo. Doktora Davida Huntera, který se v těchto odlehlých končinách snaží zapomenout na tragickou smrt svých blízkých, se tento nález dotkne i proto, že oběť – Sally Palmerovou – znal osobně. Když ho osloví místní policie s prosbou o pomoc při pátrání po vrahovi, nejprve odmítne. Poté co se začnou objevovat v okolí další znetvořená těla, lidská i zvířecí, zasáhne vesnici vlna paniky a nikdo už nevěří nikomu. Podezření padne i na Huntera, jedině on však má dostatek znalostí na to, aby brutálního vraha odhalil a zastavil. Napínavý debut, který dovedně kombinuje metody forenzního vyšetřování ve stylu Patricie Cornwellové a žánr psychothrilleru. Autor už vydal dvě pokračování.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Chemistry of Death , 2006


více info...

Přidat komentář

Awča
08.04.2024 5 z 5

Kniha mi dlouho ležela ve čtečce, objevila jsem ji až nyní a ke čtení mě přimělo vysoké hodnocení na DB.
První kapitola byla ehm, až nechutná...
Další kapitoly jsou s ní v kontrastu, začátek byl takový spíše starosvětský, lékař hledající nový život na poklidném anglickém venkově, čtenář se nechává ukolébat, ale zároveň tuší, že se se schyluje k dramatu.
Davida Huntera jsem si zamilovala, každý den jsem se na čtení těšila, závěr byl napínavý, pěkně gradoval.
Za mě plný počet * a již čtu další díl.

janelka2
26.01.2024 5 z 5

Musím říct, že se mi kniha moc líbila a konec jsem fakt hltala. Už se těším na další díl od autora,hned jdu na něj:-)


marekB78
05.10.2023 4 z 5

Rozhodně kniha, která mě překvapila. Začátek mě až tolik nenadchl,ale konec byl překvapivý.

Ramiel
15.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Jakmile je v nějaké detektivce vozíčkář, který zaručeně nemůže dle všech doktorů už nikdy chodit, tak už dopředu tak nějak předpokládám, že chodí. Snad by mě autor mnohem víc překvapil, kdyby nakonec vážně nechodil.

knihomolkadorfa
20.05.2023 5 z 5

Moje druhá kniha od autora, stejně tak skvělá jako Chladný popel a ke konci napínavá, že se prostě nedala odložit. A vraha jsem neuhodla ani náhodou :)

MarianP
10.01.2023 5 z 5

Vynikajúca kniha, ktorá je miestami dosť drsná, hlavne opisy nájdených mŕtvol. Autor zasadil dej do dediny na slatinách, čo knihe dodáva tú správnu atmosféru. Kniha je napínavá, drsná a taká má správna detektívky či krimi byť. Škoda našich vydavatelstiev, ktoré prestanú prekladať autora už po prvej knižke.

veronika9761
24.12.2022 5 z 5

(SPOILER) Tak tomu rikam solidni napinak az do konce. Celou knizku autor predhazuje ctenari podezřelé jednoho za druhym, aby to nakonec nebyl žádný z nich! No a ten strhujici závěr! Super cteni, doporucuju.

jan7113
21.10.2022 5 z 5

Přestože je kniha (věrně svému názvu) plná rozkladu, hniloby, mrtvolného pachu a larev, je výborně napsaná. Vše je podáno pohledem vesnického praktického lékaře, bývalého forenzního antropologa, který už se svým původním oborem nechce mít nic společného. Okolnostmi je však donucen své dávné znalosti oprášit a pomoci s vyšetřováním vražd místních žen. Nakonec je do případu vtažen víc, než by si sám dovedl predstavit. To vše je krásně doplněno atmosférou malé uzavřené anglické obce s panoptikem jejích obyvatel vedených arogantním reverendem.
První půlka vůbec není špatná, ale v druhé půli se to tak rozjíždí, že knihu neodložíte, dokud nedojdete na konec. Za mě tedy rozhodně 100 %.

david847
16.09.2022 4 z 5

Milé překvapení, autora jsem donedávna vůbec neznal. Rozhodne přečtu i další knihy.

Titas9001
19.09.2021 5 z 5

Autora jsem vůbec neznala, ale v jednom z rozhovorů mého oblíbeného Tima Weavera padlo toto jméno. Prý je to jeho oblíbená četba. A tak jsem zapátrala a už po několikáté musím vzdát hold antikvariátům, kde se dá občas sehnat i to, co knihovny už dávno nemají. A příběh samotný nemá chybu! Vlastně je to po všech stránkách podobné Rakerovi, ale tady máme Davida Huntera - forenzního antropologa. Uzavřená společnost na malém území, hodně nechutné zločiny, za kterými může být vlastně jakákoliv příčina, tajemno na každém kroku a zajímavě vykreslené postavy. A ten překvapivý konec!!!!!!! Bavilo mě to moc a jdu hned na Chladný popel. Bohužel to bude asi vše, co se dá od autora u nás sehnat....A protože to vydával KK, tak to už nechápu vůbec!

Sofós
01.08.2021 5 z 5

Za mne velmi zajímavá kniha. Autor zaujal nejen zápletkou, ale i znalostmi z forenzní antropologie. Přiznám se, že pachatele jsem neodhalila a závěr byl tak strhující, že jsem skoro nedýchala... Dávám autorovi velkou pochvalu : -)

Chesterton
01.05.2021 3 z 5

Krimithriller, zpočátku v laskavém podání, které mi hodně sedělo a forenzní detaily v konzumaci potravin příliš nebránily :o) Profil psychopata zručně vykreslen, vše lze brát s nadhledem do té chvíle než přijde přepálené finále . . . i já mám dost pochybnosti o Jenny stejně jako uživatel RADIN.
Jako oddechovka fajn.
3/2

Arwen777
06.04.2021 5 z 5

K této knize jsem se dostala díky brouzdání po profilech čtenářů, jejichž komentáře mě zaujmou. A rozhodně nelituji. Bavila mě hned od začátku a možná i pro to, že hlavní hrdina byl obyčejný člověk, který se rozhodně nechce dostat do žádných problémů. Na druhou stranu je ale tvrdohlavý a hrdý a dříví na sobě rozhodně štípat nenechá. Zasazení do prostředí Anglie, což je jedna z mých oblíbených destinací pro detektivky, byla také poloviční záruka úspěchu. A forenzní antropologie byla... zajímavá. To rozhodně. Občas ale jen pro silné žaludky.
Co mě ale naprosto vyrazilo dech, byla poslední čtvrtina knihy. Napětí se stupňovalo už předtím, ale tato poslední část se hnala jako tornádo. Kniha se nedala odložit a opravdu si nepamatuji, kdy naposledy bych četla takto dlouhý a naprosto strhující závěr. Tím si mě autor získal a já už pokukuji po dalším díle.
Doporučuji.

Karkulka1996
08.03.2021 5 z 5

Příběhy Davida Huntera mě jednoduše baví. Za mě vynikající kniha, rozhodně se chystám na další části.

klokan.1905
28.02.2021 5 z 5

Chemie smrti...
Než napíšu pár řádků k této knize, tak musím nejprve poděkovat mým oblíbeným knižním přátelům... Bez Vás by si mi do rukou tato kniha rozhodně nedostala a to by byla veliká škoda... Je mi tady s Vámi, moji milí knihomolové, moc dobře... ;-)
Jestliže byste si chtěli přečíst tuto knihu, tak budete muset využít veřejné knihovny, v současné době zřejmě covidové - výdejní okénko, pokud neuzavřeli i to... Nebo musíte zkusit štěstí v antikvariátech, tak jako já... Podařilo se mi v nich sehnat i pokračování této série, které má název Chladný popel...
Už jsem hodně odbočil, takže zpět k Chemii smrti... Autor nás seznámí s doktorem Davidem Hunterem, který je uznávaným forenzním antropologem... Ten opustil Londýn a stává se praktickým lékařem ve vesnici Manham... V Manhamu žije již zhruba tři roky, když je v nedaleké vesnici objeveno znetvořené ženské tělo... Místní policií je požádán o pomoc...
Více neprozradím... ;-) Kniha rozhodně stojí za přečtení... U mě to má Simon Beckett za pět...

Pavlnka
22.10.2020 4 z 5

Nebyl to takový trhák, jak jsem čekala, ale nebylo to špatné. určitě si přečtu i druhý díl, ale asi tomu dám nějaký čas.

jprst
22.09.2020 4 z 5

Dobrý krimithriller s patřičnou, ale nepřehnanou a poutavou dávkou školení o metodách forenzní antropologie, k tomu anglické prostředí, celkem sympatický hlavní hrdina, takové příběhy já prostě můžu. Do špice tomu sice kousek chybí, ale poctivé čtyři hvězdy jsou zasloužené.

zbožňuju_knihy
07.09.2020 5 z 5

Pouštím se teď do "ležáků" ve své knihovně a objevuji čím dál větší poklady! Po klidné Agathě Raisinové byla tato kniha skvělou jízdou! David mne baví, až budu mít chuť na nákup, pořídím jeho pokračování. Přečteno za necelé dva dny: takové malé městečko skrývá nemalé překvapení a podivnou skladbu obyvatel.., kterým se nechcete dostat do rukou...

Jack Bauer
14.07.2020 3 z 5

Kniha vůbec není špatná, ale 100% nadšení nesdílím. Zhruba víc než do poloviny byla taková plytká, leč zajímavá, až poslední čtvrtina se rozjede, ale jelikož mám načteno spoustu podobných románů, nijak mě to nepřekvapilo a žádný šokující závěr se nekonal. Asi někde od poloviny jsem vytušil, kdo by za tím mohl být, protože na takové zvraty jsem zvyklý, tak mě to vůbec nepřekvapilo. Líbila se, za přečtení určitě stojí, ale kdyby mě minula o nic bych nepřišel. Jsou mnohem napínavější a nervydrásající knihy než tato.

m_martina
15.05.2020 5 z 5

Knihu jsem přečetla už před časem a je výborná. Určitě si přečtu i druhý díl, protože David Hunter si to opravdu zaslouží.