Kacatko86 Kacatko86 komentáře u knih

☰ menu

Co zbylo z mojí sestry Co zbylo z mojí sestry Nuala Ellwood

Víc než thriller to bylo psycho... všichni trpěli halucinacemi a bludy až jsem si říkala - ještě chvilku a budu na tom stejně. Jinak příběh neměl žádnou gradaci,vůbec ve mě nevzbudil žádnou emoci, kterou bych si od pořádného thrilleru představovala. V půlce jsem začínala tušit, kam se děj vyvíjí...

21.04.2024 2 z 5


Dopis Dopis Kathryn Hughes

Knihu bych shrnula slovy pana Lustiga: "Inu, svět je malý a o náhody tu není nouze." Taková pohádka pro dospělé...
Ale musím říct, že autorka se dotkla i pár závažných témat, jako domácí násilí, ztráta dítěte,...
Kniha se mi jako celek líbila, dobře se četla a svůj účel (tzv. vaty) splnila

16.04.2024 4 z 5


Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

Druhý díl série opět nezklamal. Tentokrat vyšetřování stojí dlouho na mrtvém bodě protože oběti nemají nic společného a není se čeho chytit. Odhalit vraha se povede díky proniknutí do kyberpodsvětí. Dále se vyvíjí postavy a vzájemný vztah inspektorů Calanacha a Turnerove. První díl za mě o fous lepší, zde už to bylo krapet překombinované, jak se jeden motal do vyšetřování druhému a vzájemně si tajili informace.

31.03.2024 4 z 5


Chalupa Chalupa Pavlína Křivánková

Moc hezky napsaný příběh, bavil mě od začátku do konce, líbil se mi i styl, kterým autorka psala.
Dvě strany jedné mince - Karel - pro někoho nevýrazný, málo ambiciózní, pro druhého spása a naděje na šťastnější život. A také pojítko mezi dvěma ženami. Ženami, které po odchodu Karla rozebírají svůj život a možnosti, odhalují se před čtenáři až na dřeň a přemýšlí, zda budou ještě někdy šťastné.

27.03.2024 5 z 5


Zapomenuté dítě Zapomenuté dítě Charlotte Link

U knihy jsem se nudila. Hodně postav mi ani tak nevadilo, mám ráda rodinné historie, čekala jsem napnutě na rozuzlení příběhu, co se stalo se zapomenutým dítětem jak to souvisí se současnými vraždami, ale na konci jsem zjistila, že příběh z války má pramalou souvislost. Že motiv vraha byl vlastně úplně jiný, jako kdyby šlo o dva nezávislé příběhy, které se autorka snažila spojit, ale nějak se to nezdařilo.

14.01.2024 2 z 5


Před bouří Před bouří Diane Chamberlain

Mám ráda rodinné příběhy, propletence a drama. Bavily mě i dvě časové osy, kdy se dozvídáme, s čím se hlavní hrdinové v životě praly, co všechno je potkalo a co je zformovalo do současné podoby.
V knize po celou dobu probíhá vyšetřování požáru kostela. Musím říct, že závěr mě poněkud překvapil a srážím jednu hvězdičku, protože za mě byl nelogický.

31.12.2023 4 z 5


Rituály vody Rituály vody Eva García Sáenz de Urturi

Opět se setkáváme s Unajem, Esti a Albou, opět se řeší rituální vraždy. Kniha byla vlastně podle stejné šablony jako první díl, takže už tam chyběl ten wau efekt. Tentokrát se v detektivním příběhu řeší i téma rodičovství - kdo je dobrý/špatný rodič, jaký dopad má jeho chování na děti a jací se pak z nich stávají rodiče.

21.12.2023 4 z 5


S láskou tě nenávidím S láskou tě nenávidím Jo Watson

Romantická jednohubka, vtipná oddechovka. Sera i Ben jsou sympaťaci, které si oblíbíte. Kniha měla spád a dobře se četla

02.12.2023 5 z 5


Tajemství letního odpoledne Tajemství letního odpoledne Kate Morton

Původně jsem chtěla dát dvě hvězdy, ale konec knihy se mi líbil. Do půlky velká nuda, časové roviny, spousta postav, nesourodých informací... a k tomu jsem fakt neměla ráda Dorothy! Zato Jimmyho a Vivien jsem si oblíbila.

01.12.2023 3 z 5


Lovkyně Lovkyně Kate Quinn

Skvělé vystavěný příběh, který mě pohltil, všechny hlavní hrdiny (Ian, Nina, Jordan, Tony) jsem si zamilovala. I když jednotlivé příběhy byly vyprávěny někým jiným, na jiném místě a v jiný čas, všechny vyústili v jediný cíl - ulovit Lovkyni

17.11.2023 5 z 5


Mlčení Mlčení Diane Chamberlain

Hodnotím velice kladně. Povedený román se dvěma linkami příběhu, spoustou postupného pátrání a odkrývání. Sára trpící Alzheimerovou chorobou, Emma trpící ztrátou řeči a mezi tím Laura. Občas přitažené za vlasy s typickým americkým happy endem, ale přesto jsem si čtení užila a těším se na další knihy.

11.11.2023 5 z 5


Město snů Město snů Beverly Swerling

Jdu proti proudu. Kniha se mi vůbec nelíbila. Na to, že je to sága, do postav je těžké se vžít a nějakou si zamilovat. Začátek, kdy už se začínáte orientovat v jednotlivých postavách, najednou konec, skok o dvě generace dál a začínáte znovu. Popis osidlování New Yorku a začátky lékařství byl celkem fajn, ale příběh jako takový plytký, často vulgární. Za mě znám teda kvalitnější literaturu co se počátku lékařství týče.

05.11.2023 2 z 5


Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Pro Colleen mám slabost. Opět povedený román. Tate a Miles. Příběh Tate vidíme z perspektivy jejích 23 let, současnosti. Příběh Milese (24) je vyprávěn v jeho 18 letech a postupně odkrývá proč je tak zatvrzelý, co zažil a co ho zformovalo, před čím a proč se chrání.
Bohužel pro ni je jejích vztah založen na dvou pravidlech - neptej se na minulost a nechtěj s ním budoucnost. Tyto pravidla je těžké dodržovat a chvíli trvá než oba pochopí, že takto to nemůže trvat věčně nebo se utrápí.

26.10.2023 5 z 5


Ticho ve sněžném městě Ticho ve sněžném městě Eva García Sáenz de Urturi

Pěkně napsané. Dvě časové osy, které čtenáři prozradí víc, než mají v rukou samotní detektivové. Od půlky je jasné, kdo je vrah, ale stejně vás to nepřestane bavit, protože k rozluštění všech záhad chybí ještě pořádný kus.

26.10.2023 5 z 5


Emilka Emilka Ivana Fajnorová

Příběh o Emilce je pohlazením po duši. Byť v životě zažila Emilka spoustu ztrát, autorka dokázala její životní osud sepsat s takovou dávkou lidskosti a empatie. Opravdu povedené dílo, autorce tleskám!

15.10.2023 5 z 5


Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

(SPOILER) Tak tady jsem šlápla vedle. Chtěla jsem sice oddechovou knihu, ale tento kýčovitý příběh s naivní hrdinkou mě neoslovil. První půlka mě nudila a ten happy end to úplně zabil.
SPOILER:



Sophie odjíždí pracovně do New Yorku na půl roku, utíká tak po rozpadu vztahu. Chlapy nechce ani vidět. V Americe však potká úžasného Todda, ze kterého se jí podlomi kolena a všechno je úplně jinak...

06.10.2023 2 z 5


Slavík Slavík Kristin Hannah

Kristin Hannah opět potvrdila svoje kvality (přečtena již Velká samota). Začátek knihy se trochu táhl, ale zato na dalších stránkách člověk nalezne skvěle vystavěný příběh.

01.10.2023 5 z 5


Co je odtud vidět Co je odtud vidět Mariana Leky

Zvláštní kniha, zvláštní styl vyprávění. Knihy se mi v hlavě přehrávají jako film, zde se to bohužel nezdařilo...

15.09.2023 3 z 5


Ano, pane řediteli Ano, pane řediteli Lucie Srňánková

Skvělá obálka a v době, kdy jsem si knihu dávala na seznam měla i skvělé hodnocení. Bohužel, u toho taky zůstalo. Začátek knihy mi připomínal porno, kdy si to bez jakýchkoliv emocí rozdali v zasedacce, na zachodcich... Ona byla chladnější víc než on. Pak následovala jedna sexuální scéna za druhou a zhruba za půlkou se začali řešit úplně jiné věci než sex, děj přešel v romantickou naivní linku se zápletkou.

09.09.2023 2 z 5


Zlomení andělé Zlomení andělé Gemma Liviero

Tři lidé z různých společenských vrstev i různého prostředí, kteří prožívají útrapy druhé světové války. A právě ona válka, která jim zasáhne do života, která je vykoření a zlomí jim srdce i duši je svede dohromady. Tři zlomené duše, které se navzájem léčí a kousek po kousku se sbírají a učí se znovu žít.
Matilda, rumunská dívka s arijským vzhledem, Elsi, polská židovka a Willem, nacistický lékař. Každý z nich bojuje, svým způsobem a jak jim to prostředí a okolnosti dovolí.
Moc hezký, citlivý příběh.

05.09.2023 5 z 5